![]() |
i meni poco f1
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
I meni na Realme x2 pro, zamrzne browser tu i tamo,samo zakljucam/otkljucam mob i sve radi normalno.
Desava se na uredjajima od vise proizvodjaca, Android bug |
Jeste vidili onog monstruma od mi 11 ultra?
Kakva optika.... :O https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_11_...news-47709.php |
Kakav je to modul kamere. Pa valjda treba naći neki kompromis između izbocine i mobitela. Inace nema s time problema, ali ovako na slici mi to katastrofa izgleda...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kako tko, meni je na P30P možda i najzanimljivija stvar na kameri taj optički zoom i na kraju ga koristim skoro kao i običnu kameru. U nekim situacijama je genijalna stvar, npr. slikanje živina u ZOO i sl. :D
No ovaj 120x je obična prevara, koliko vidim to je samo 10x optički zoom, isto kao i P40P+ koji je to puno elegantnije izveo. |
Evo da javim dojmove vezane za Xiaomi Mi 10 Pro.
Dizajn: Mobitel je jednostavno lijep. Bijele boje, sa rozim nekim odsjajem, savršen za ženu. Ekran mu je predivan i vibrantan, definitivno nemam zamjerki. Brzina: Još nisam koristio tako brz mobitel. Kad ga koristiš, znaš da u rukama imaš zvijer koja te svaki put kad je koristiš iznenadi svojom brzinom. Software: Čim sam ga kupija, iša je unlock bootloadera. Budući da sam modder na njihovom forumu, ne moram čekati tjedan dana za otključavanje, već mi je instantno. Gore sam stavio stable miui.eu 12.2. Nema nikakvih bugova, zasad, a već se koristi 3 tjedna. Problema sa MIUI optimizacijom također nema, jer je custom ROM, pa je to minimizirano. Po defaultu, nakon što instaliram sve aplikacije, upišem u search "battery optimization", selectam sve apps i kažem "No restriction". Time nemam problema sa ubijanjem aplikacija od strane MIUI-a. Odlična stvar je što ima automatski call recording, između mora ostalih stvari koje taj software ima u sebi. Kamera: E tu je specifična priča. Kad bih sumirao kameru u jednu rečenicu, bila bi: Kamera nije za average Joea. Slike su fenomenalne, stvarno jesu, samo treba pogoditi fokus. A to zna biti repetitivan proces. Sa Google Camerom je to malo lakše, jer ima tracking, ali ni on ne radi savršeno. Cura mi nema naviku koristiti tap to focus, pa on, budući da ima plitki dosta fokus, zna često otići u smjeru kojeg fotograf nije zamislio. No, jednom kad se to nauči, kamera je odlične kvalitete. Osobno koristim P40 Pro, što je po meni najbolji mobitel ikad napravljen i smatram da ima bolju kameru od Mi 10 Pro, ali ovaj se dobrano približio P40-tki. https://i.ibb.co/VjnBLSW/IMG-20210125-112616.jpg https://i.ibb.co/cQKwxMP/IMG-20210126-122540.jpg https://i.ibb.co/QHp0JXX/IMG-20210201-132521.jpg Baterija: Odlična. 8-9h SOT. Žena koristi za praćenje glukoze u krvi, tako da je cijeli dan aktivna aplikacija za monitoring + bluetooth. Baterija joj traje u tom režimu nekih 2 dana, a S10e je umirao navečer dosta često. Punjenje mobitela je smijurija, doslovno se napuni kroz 20ak minuta :D stvarno blesavo. Ako imate kakva pitanja, tu sam. |
Olakšanje mi je čuti da i drugi imaju tih freezanja, znači da je do androida...
No evo sad opet imam situaciju kad mi se u chromeu freeza da mi se restartira mob... I tako nekoliko puta Dođe mi da sljedeći put gledam GayPhone, ako su softverski stabilniji od androida |
Probaj skinuti samsung internet browser. Evo meni se na s9+ nikad nije freezao
|
Koristim ga već jedno tjedan dana i još nije freezao (inače koristim po 2 browsera)
|
Meni se chrome znao freezati na noteu 9 (samo browser, mob normalno radi), pa sam promjenio browser i rjesena stvar. S tim da je to bilo unazad pola godine-godinu dana, nevjerojatno mi je da je taj problem jos tu.
S obzirom da mi je bio bitan chrome sync tabova, presao sam na vivaldija i ne vidim nikakve mane naspram chromea. Cak i castanje tabova/fajlova/desktopa ima u sebi. |
Firefox mobilni i Brave kojeg dugo koristim se nikad nisu srusili, niti na xiaomiju niti na huaweiju, prije ce bit da je do Chrome-a problem. Gayphone je softverski stabilan ali nekom tko dolazi sa PC-a i androida bi file management mogao bit problematican. Bar je to meni bio najveci problem kad sam probao i vrlo brzo odustao, taj feature kojeg se na androidu uzima zdravo za gotovo je na iosu na razini poluproizvoda.
|
Mene je zajebavala Opera, Chrome i Mozilla ako se ne varam.
Prerano je za zaključke (jer je freezao svaki), no samsung browser za sada OK |
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
I mene se brave friza na fuljavom
|
Jel ima tko od vas nešto tipa grain filter na ekranu?
https://i.postimg.cc/qgk7BW03/1613579910435.jpg Tako je od prvoga dana. Je moguce da je to do teme koju koristim? |
Promini temu, pa ces znati :D
|
Ili imaju sve teme koje sam probao ili je do neceg drugog :D
|
ma ovo je nešto drugo, pogotovo ako se vidi na screenshotu.
Čudno da je tako i u aplikacijama. Ajde promijeni launcher, skini primjerice Lawnchair 2. |
Jel zna netko od MIUI-evaca kako se gasi ovo da mi se whatsupp otvara u prozoru ako ga otvaram odozgor (preko obavijesti)?
https://i.postimg.cc/wB7ysX83/Screen...m-whatsapp.jpg Iritantno, a nezgodno za pisati u malom prozorčiću. Ok, može se zatvoriti ili prošoriti taj prozor, ali ne želim raditi taj dodatni korak, želim da mi otvara normalno full screen BTW pojavilo se iz čista mira (jedino da nisam isklikao neku čarobnu miui kombinaciju slučajno). Ništa u whatsup postavkama niti postavkama moba ne sugerira otvaranje u prozoru. Jel i vama tako? |
Meni nije
|
Citiraj:
probaj tak |
Ne, to nije to (čak su mi plutajuće obavijesti ugašene za whatsup)
Upalio ili ugasio - i dalje mi se otvara u prozoru, samo kad je upaljeno dođe mi prvo plutajuća obavijest |
Mi note 10, stigao Android 11
|
Nakon milju bugova sad sam skužio da wifi brzina je užasna na koji god ruter se spojio.
Imam kući 30 megabita i kad pokrenem speed test dobaci do 15 ali non stop varira psdne na 1-2 pa malo poraste pa opet padne i tako. Isključivo na ovom telefonu od svih uređaja u kući je takva brzina svi drugi su ful 30 megabita kak i treba bit. Kak može toliko smeće bit taj miui ? |
Ja uz dobre postavke imam 70mbps tj max
|
Citiraj:
|
Ili probaj na 5ghz wifi-ju ako ti ga ruter podrzava
|
Ja nemam tih problema,speedtest ide koliko god je brzina linka.
|
Citiraj:
Koje su to dobre postavke ? Juče sam bio kod frendice i osobno sam joj postavio ruter na 5ghz jer je okolo hrpa rutera na 2.4ghz i zagušenje je veliko i često zeza wifi. Njen mob, laptop, amazon stick, mjere ful brzinu dok moj xioami nikako. Smiješan je taj miui, stvarno šta sve čovjek treba učiniti, poznavati, da natjera jedan xiaomi telefon da radi kak spada. Užas. Probao sam gasit i bt i sve što sam našao na netu da bi moglo imat učinak i ništa, isto sranje. Resetirao wifi i mobilne postavke i dalje je banana. |
Promijeni kanal wifija na routeru, to često pomaže
|
I da, još jedan problem imam koji traje otkako imam ovaj mob.
Događa se usred razgovora sa nekim da odjednom on mene ne čuje a ja njega sve čujem što priča i onda moram prekinut razgovor pa ponovno zvat. Stravica. |
Citiraj:
Oko mene ima samo jedan ruter sem mog i sa wifi analizerom vidim da je taj ruter na kanalu 1 a ja 10. Nema to veze jer drugi uređaji imaju ful brzinu. |
mah, ja obično u takvim slučajevima se pomirim sa sudbinom, unlockam bootloader i stavim si custom ROM, odnosno eu.miui rom.
|
Trebam savjet za ovaj konkretan problem. Naime, frend mi ima Mi8 kojeg je prije par godina uzeo iz Kine (Aliexpress), napravio Mi acc i vezao ga uz tadasnji gmail. Plan mu je bio dati taj mob sinu, pa ga je isao resetirati na tvornicke postavke nakon cega ga je uredno docekao FRP screen. Problem je sto onaj stari gmail vise ne postoji pa ne mogu doci do unlock koda... Mogu li ja sad flashati nanovo novi Miui i time maknuti FRP zastitu ili ne? Pitam da znam hocu li se uopce upustati u to. Probao sam kroz recovery napraviti wipe data ali ne pomaze. Na mobu je Miui12.
|
Citiraj:
Bilo koji MIUI based ROM će te tražiti Mi account, ali ništa te ne sprečava da si staviš Lineage OS ili Pixel Experience recimo, takvi će raditi jer nemaju Xiaomi servise. |
Citiraj:
|
Trazis ce te i mi account i gmail account. Mi trazi odmah cim upalis mob a google kad pokrenes os
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:47. |