PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

1v@n 29.01.2020. 12:55

Gledam Xiaomi temu, tamo se pak nekakve optimizacije moraju isključiti da bi dobio telefon koji radi kako bi trebao.

Xiaomi leti, Xiaomi je bolji, ima redoviti update... Ok, i?

Leti... s optimizacijom ili bez? :D
Bolji...kako kome i po čemu
Redoviti update? Čega? Što mi treba updateati ako sve radi ok?

Nisam našao Xiaomi s AMOLED ekranom, da je unutar 150mm i da ima Dual SIM i dedicated mSD.

Ako nađeš i neki drugi mobitel, da ima te karakteristike, a da je po tebi bolji, javi koji je i koliko košta. Otvoren sam za sve opcije, a ionako mi uskoro ističe ugovor na službenom broju. Gledam što uzeti i ne nalazim, a ovo nije puno što tražim.

Da ti olakšam posao, ovo je sve što odgovara tim uvjetima. Nađi bolji.

https://i.ibb.co/HhZvfXD/Screenshot-12.jpg

zvonac 29.01.2020. 13:01

Citiraj:

Autor Xenon (Post 3375593)
Pa reko sam da sam im pokušao objasnit na lijep način ...:D

Opet sa svojim opravdanjima i glupostima to kaj je tebi dobar i ne znaš za bolje je tvoja stvar.
Za te pare dobiš Xiaomi koji leti naspram tog krampa, bolji phone, imaš redovite updatee jedino kaj možda nećeš dobit je AMOLED zaslon al kome to treba kad je telefon koma.

Jeidno kaj vredi od Sasmung je S serija i tu su počeli petljat i gurat ona smeća od EX-a dok se amerima i dalje plasira prvokalsna roba. Ipak su im oni omogućili da zadrže vodeću poziciju. Al opet za te pare kupiš OP koji je Ferrari za te krampove.

Ima jedan "problem" a vezano uz Šaomi, a to je samo njegovo ime.

Samsung je Samsung, samsung ima ime, reputaciju.. Doduše, sad su ipak vremena drukčija i sad je potrebno nekaj više od samog imena za kupnju smartfona.. Preveliki broj kupaca oprašta greške samsunga pa i zbog toga potonji može kiksat kak hoće i kolko hoće, naravno doći će i tomu kraj, osim ak samsung ne okrene ploču i počet pratit tržište..

Ak se ne varam samsung je vodeći, al za vratom mu dišu hrpa ambicioznih kineza koji će nudit sve što i razvikani, naravno, po manjoj cijeni..

Al evo, S20 serija je pred vratima, živo me zanima ovaj najmanji model kaj bu to sve nudil u paketu, za kolko ono € skuplji neg prethodni model.

Mar 29.01.2020. 13:07

Super je Xiaomi, pogotovo ovi novi modeli s reklamama unutar OS-a :D

Brko 29.01.2020. 13:16

Ponavljam, Mi Ax serija nema tih problema ;)

Ali slažem se da Xiaomi nije ni blizu Samsunga kao branda, niti će ikad biti, niti su u istom ratu.

Razlika se smanjuje ali jebe se Samsungu oće Mirko iz Lazarevca kupit A40 ili RedmiNote8 dok flagship S20 u svim svojim varijantama bude imao 100+ milja komada prodanih u 2020 godini.

I samim time se neće i ne može osjećati ugroženo.

locks 29.01.2020. 13:38

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3375513)
Samsung je stvarno postao ili S/Note serija ili ništa.

Konfigurirao sam koleginici novi A40. Lepi joj je ali trza li ga trza. Reko za koji k nisi kupila Mi A3 ili RN8 za te pare ili čak manje?

Odgovor je bio: nije Samsung

Ok, vjerojatno su A50 i ovi jači bolji, ali to je već rang cijene novog prošlogodišnjeg flagshipa.

A opet boli ih đoka. 300 milja mobitela godišnje prodaju. Fućka im se za par iljada nezadovoljnih korisnika.

A50 nije ništa posebno bolji. Sporo, trzavo, klimavo....Aj makar drži baterija i ima lijep ekran.
Poco F1 na njušci 1200-1300kn 😁

Brko 29.01.2020. 13:54

Vidi, uspoređivanje cijena je više manje bezveze jer svatko iz svog kuta vuče svoj argument da bude u pravu.

To je kao kad je mene Tvrdara pred 4 godine uvjeravao i nagovarao kako je bolje kupiti Huawei P9 nego S7 i da zašto ne uzmem P9 i ušparam lovu jer je S7 jako puno debelo skuplji a ne vredi ratlikr. A S7 sam platio 800 kn novi zapakirani. Za te novce nisam mogao kupiti niti Xiamojevog midrangera u dućanu jeltako :) ? Totalno bezveze usporedba.

Tako da uspoređivanje cijena je bezveze i nije nikakav oslonac koliko koji mob vredi/ne vredi jer 20 ljudi može imati 20 načina nabavke mobitela, a samim time i 20 različitih cijena istog uređaja (pretplate, njuškala, firme, dućani na rate...).

xlr 29.01.2020. 13:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3375613)
jebe se Samsungu oće Mirko iz Lazarevca kupit A40 ili RedmiNote8 dok flagship S20 u svim svojim varijantama bude imao 100+ milja komada prodanih u 2020 godini.

I samim time se neće i ne može osjećati ugroženo.

Jebe se Samsungu za mobilnu diviziju i tako vec duze vrijeme. Cinjenica je da su uber jak semiconductor proizvodjac, a fokus na mobitele im je nesto kao Sonyjev - tu su tek toliko da jesu. Oni im dodju kao bonus profit baziran na brandu, a ne npr inovacijama. Preklopni ekrani, underscreen fp, retractable kamere, brza punjenja, pa i famozni notchevi... Nista nije Samsungovo "maslo". Oke, punch hole je mozda bas njihovo maslo (bez navodnika).

Trziste je prezasiceno, prodaja u najboljem slucaju stagnira, a jedino sto mozes prikazati kao plus ne bi li uzdignuo svoj brand je visa cijena proizvoda pretocena u kvartalno izvjesce kao nekakav profit i sl. zelena brojka.

Dobro si rekao, jebe se Samsungu ;)

srale7 29.01.2020. 14:09

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3350909)
https://m.gsmarena.com/samsung_is_sh...news-39940.php

Isuse konačno. Kraj throttlingu,battery drainu,etc etc...

Citiraj:

Autor xlr (Post 3375632)
Jebe se Samsungu za mobilnu diviziju i tako vec duze vrijeme. Cinjenica je da su uber jak semiconductor proizvodjac, a fokus na mobitele im je nesto kao Sonyjev - tu su tek toliko da jesu. Oni im dodju kao bonus profit baziran na brandu, a ne npr inovacijama. Preklopni ekrani, underscreen fp, retractable kamere, brza punjenja, pa i famozni notchevi... Nista nije Samsungovo "maslo". Oke, punch hole je mozda bas njihovo maslo (bez navodnika).

Trziste je prezasiceno, prodaja u najboljem slucaju stagnira, a jedino sto mozes prikazati kao plus ne bi li uzdignuo svoj brand je visa cijena proizvoda pretocena u kvartalno izvjesce kao nekakav profit i sl. zelena brojka.

Dobro si rekao, jebe se Samsungu ;)

Sad ce ispast da sve (velike)proizvođače zapeče pimpek za mobile diviziju:D

Mislim da nije tako, vec je to samo slučaj kod velikih koji imaju 0,xx% trzisnog udjela (Sony/LG)

locks 29.01.2020. 14:21

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3375631)
Vidi, uspoređivanje cijena je više manje bezveze jer svatko iz svog kuta vuče svoj argument da bude u pravu.

To je kao kad je mene Tvrdara pred 4 godine uvjeravao i nagovarao kako je bolje kupiti Huawei P9 nego S7 i da zašto ne uzmem P9 i ušparam lovu jer je S7 jako puno debelo skuplji a ne vredi ratlikr. A S7 sam platio 800 kn novi zapakirani. Za te novce nisam mogao kupiti niti Xiamojevog midrangera u dućanu jeltako :) ? Totalno bezveze usporedba.

Tako da uspoređivanje cijena je bezveze i nije nikakav oslonac koliko koji mob vredi/ne vredi jer 20 ljudi može imati 20 načina nabavke mobitela, a samim time i 20 različitih cijena istog uređaja (pretplate, njuškala, firme, dućani na rate...).

Ja kažem da je za mene A50 sranje, jer je precijenjen. Nije to samo uspoređivanje cijena, nego i onoga šta dobiješ za to.Poco je samo jedan primjer....
Ako neko iz svog kuta meni kaže da je A40 njemu super,ok. Ali taj nema pojma o ničemu. A40 ne vrijedi više od 100€, ali je Samsung, pa automatski to košta 200€ 😁

xlr 29.01.2020. 14:26

Nema to veze s marketshareom. Udio mobilne divizije u sveukupnom poslovanju Samsunga je kap u moru. Utrosak na R&D za mobilnu diviziju vjerojatno jednako prati krivulju.

Nije mi vrag dao mira, znam da sam negdje citao o tome pa sam nasao jedan od videa. Mislim stvarno ima smisla kad vidis sve na "papiru", a sad... Zasto Samsung ima toliki marketshare - vjerojatno je rasturao u proslosti. Zasto Jozo danas kupuje Samsunga, a ne Saomija, to je mozda vise pitanje za psihologe :)

https://youtu.be/k05Q1k4A5ls

Brko 29.01.2020. 14:27

E vidiš, to je isto ono što Xenon kaže - jedno fino i kulturno objašnjavanje da su ljudi u krivu sa argumentom "ja sam u pravu jer eto to sam ja", a onda ako se ode dublje i žešće te se dogodi kakva nedajbože sankcija, onda bude "dobio sam ban jer vređam omiljeni Samsung" :D

Jel vas 2 vidite što pišete? :D

Da se ne shvati ovo kao pretnja neka, samo vam skrećem pozornost na korespodenciju nakon koje se donose krivi zaključci.

Ja isto ne bih kupio ni A40 ni A50... nebi kupio niti jedan A model sebi, ali to ne znači da oni koji ih kupuju su neznalice i idioti jer eto, mi znamo bolje ;)

Master_Hrc 29.01.2020. 14:37

Citiraj:

Autor locks (Post 3375646)
...
Ako neko iz svog kuta meni kaže da je A40 njemu super,ok. Ali taj nema pojma o ničemu. A40 ne vrijedi više od 100€, ali je Samsung, pa automatski to košta 200€ ��

Daj plz malo pojasni ovaj dio, argumentiraj. Na temelju kojih argumenata si ti zakljucio da on/ona nema pojma o nicemu ako ima A40? Ja osobno nemam A seriju vec S9, ali me stvarno zanima. Ja isto npr nebih nikada kupio Šaomija ali mi ne pada napamet ekipu koja uzima Šaomija nazvati neznalicama/debilima/sirotinjom/ubaciPridjevKojiZelis. Jednostavno mi zdravi razum to ne dopusta. Zato me zanima što ces mi odgovoriti.

@DrugBrko plz mu dopusti da mi odgovori...

Brko 29.01.2020. 14:40

Ko ga drži :) ?

locks 29.01.2020. 15:01

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3375661)
Daj plz malo pojasni ovaj dio, argumentiraj. Na temelju kojih argumenata si ti zakljucio da on/ona nema pojma o nicemu ako ima A40? Ja osobno nemam A seriju vec S9, ali me stvarno zanima. Ja isto npr nebih nikada kupio Šaomija ali mi ne pada napamet ekipu koja uzima Šaomija nazvati neznalicama/debilima/sirotinjom/ubaciPridjevKojiZelis. Jednostavno mi zdravi razum to ne dopusta. Zato me zanima što ces mi odgovoriti.

@DrugBrko plz mu dopusti da mi odgovori...

Zato što su za mene A40 i A50 neisplativi i precijenjeni. Ljudi ih kupuju zbog imena i jer iskaču iz paštete...Lijep dizajn, ekran i iza piše Samsung. To je dovoljno ☹️
Ne kažem da je svaki Samsung neisplativ i loš, ali cijela A serija me bode u oči.Kupovanje A klase Samsunga je neznanje.
Čemu kupit A50, ako možeš ubosti S9 s garancijom na njušci?! Ja bi radije uzeo polovni S8 ili S7 nego A40...

Sad udrite 😁

Master_Hrc 29.01.2020. 15:24

Za tebe su neisplativi i precijenjeni. Ako netko trazi kao sto si napisao lijep dizajn, ekran i pise samsung njemu/njoj je taj mob tip top. Case closed
Ne kuzim kaj te briga kaj netko kupuje. Tebi ni iz džepa ni u džep.

1v@n 29.01.2020. 16:08

Citiraj:

Autor locks (Post 3375670)
Zato što su za mene A40 i A50 neisplativi i precijenjeni. Ljudi ih kupuju zbog imena i jer iskaču iz paštete...Lijep dizajn, ekran i iza piše Samsung. To je dovoljno ☹️
Ne kažem da je svaki Samsung neisplativ i loš, ali cijela A serija me bode u oči.Kupovanje A klase Samsunga je neznanje.
Čemu kupit A50, ako možeš ubosti S9 s garancijom na njušci?! Ja bi radije uzeo polovni S8 ili S7 nego A40...

Sad udrite ��

Napisao sam gore zašto sam kupio A40. Nitko mi još nije našao alternativni uređaj koji zadovoljava samo ona 3 navedena zahtjeva koja imam.

Gledam S9, S8, S7...dimenzijama pašu, ekran paše...ali nema ključnu stvar;
2 SIM i mSD slot nego mSD dijeli SIM2.

Kraj priče. Može biti najbolji na svijetu, meni je smeće jer ne zadovoljava bitan kriterij.

Eto, neznalica sam jer je A40 JEDINI dostupan uređaj koji zadovoljava te 3 stvari. Nitko sretniji od mene da postoji takav Sony, LG, Xiaomi, Nokia ili bilo koji drugi Koronavirus mobile uređaj, pa da imam izbora.
Nemam, imam A40 i sve stvari koje mi trebaju obavlja zadovoljavajuće brzo i pouzdano. Kraj priče

Imam službeni Mate 20 Lite koji stoji u ladici jer ne zadovoljava nijedan kriterij. Je li bolji od A40? Meni je beskoristan, smeće, jel :D

zalman1 29.01.2020. 16:11

Citiraj:

Autor locks (Post 3375670)
Ja bi radije uzeo polovni S8 ili S7 nego A40...

A ja bi radije uzeo neki novi Alcatel ili Vivax nego bilo koji polovni Samsung "S" kojeg je netko držao na svom masnom uhu i dirao prljavim prstima.
Nepojmljivo mi je koristiti polovni telefon... čisto da vidiš kako smo svi različiti.

I daj pliz kani se priče šta je isplativo jer taj pojam ne postoji kad je odabir mobitela u pitanju.
Sve što obavi mobitel od 7000 kn će obaviti i onaj od 1500 kn, tako da pričati o isplativosti je idiotizam sam po sebi.
Izbor je prije svega subjektivan, a ne da ljudi nisu upućeni, modeli A40, A50, A70... se prodaju jako dobro što znači da su kupci zadovoljni.

Silvestrus 29.01.2020. 17:42

Zaboravljate još jednu stvar. Navika na software. Netko tko je imao Samsung uređaje godinama želi slično ili isto iskustvo korištenja. Nešto kao ekipa koja je na iPhone. Te ljude ne interesira da li je tamo nekakav xy brand bolji za iste novce.

Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk

DiRT 29.01.2020. 17:58

Joj pa obrises vaticom i medicinskim alkoholom mob i rijesen problem. Ja patim na cistocu nekih stvari pa redovno brisem mobove alkoholom i sve super mozes ih lizat dan i noc kak su cisti. Nez kaj ste zapeli za taj A40 pa nije tolko smece nego je samo ok mob za nezahtjevne korisnike. Da su mi bar dali samsunga sluzbenog i to tak neki a40 il a50 jos bolje iako je veci, al dali su mi ćajomi tesku cigletinu low end koja samo smeta pa sad moram furat 2 moba jer nemre s10e trunut doma. Jedino se mi zalimo tu da je nesto lose ak nije skupo i dobar specs. Kak se neki ne zale na mobu od soma kn. Njima je to vrh i svi sretni, a kad im kazes da imas top mob (ili jedan od njih brdo koji su u vrhu) il kolko si dao za mob, ti ljudi misle da si poremecen.

Xenon 29.01.2020. 18:24

Citiraj:

Autor Silvestrus (Post 3375747)
Zaboravljate još jednu stvar. Navika na software. Netko tko je imao Samsung uređaje godinama želi slično ili isto iskustvo korištenja. Nešto kao ekipa koja je na iPhone. Te ljude ne interesira da li je tamo nekakav xy brand bolji za iste novce.

Nije istina. Na bolje se covjek brzo navikne. Druga stvar je to sto netko ne zeli probat nesto drugo/novo.

Silvestrus 29.01.2020. 19:23

Citiraj:

Autor Xenon (Post 3375779)
Nije istina. Na bolje se covjek brzo navikne. Druga stvar je to sto netko ne zeli probat nesto drugo/novo.

Krećemo se u različitim krugovima onda. 😂 Posljednji primjer kad me je prijateljica od žene pitala koji mobitel da uzme do 3.000kn. Ja predložio par komada s kojima bi se većina ovdje složila... A ona će "Ne, samo Samsung!"

Amd_Shill 29.01.2020. 19:49

Dok sam ja koristio Samsung SGH-600 vecina je mislila da je Samsung proizvodjac losih videorekordera :)

Tada je bilo,sta ce ti Samsung kad imas Motorolu ili Nokiu za kupit

Gemmy 29.01.2020. 19:58

Citiraj:

Autor Silvestrus (Post 3375803)
Krećemo se u različitim krugovima onda. 😂 Posljednji primjer kad me je prijateljica od žene pitala koji mobitel da uzme do 3.000kn. Ja predložio par komada s kojima bi se većina ovdje složila... A ona će "Ne, samo Samsung!"

znam i ja par takvih. i bitno je da je bijeli samsung, nista drugo.

Xenon 29.01.2020. 19:59

Citiraj:

Autor Silvestrus (Post 3375803)

Nevezano o kojoj se marci radi. Ali netko ko stalno kupuje isti marku model za modelom kaj taj moze znat kako ostali rade.

Rista 29.01.2020. 20:30

Pa ni ne zeli znati, u tome je poanta. Mene znaju pitati koji mob zeni da kupe, ali da je Samsung jer ona samo to hoce. Ja im onda kazem "bijeli". Vecina ljudi se ne kuzi u nista i kupuju iz sasvim drugih razloga nego mi koji posjecujemo ovakve forume.

ODO 29.01.2020. 21:31

Brandiranje je dugotrajan proces, i znamo šta to znači po pitanju marketinga i omjera cijene i kvalitete.
Ja imam A50, i da, znam da sam ga pretplatio za dobrih 500-tinjak kn, ali jebiga htio sam AMOLED, dobio sam AMOLED i zadovoljan sam s njim, s tim da ga punim svako 2-3 dana. (jebiga ja se ne igram po mobu)
Dakle, meni svhu ispunjava, ja zadovoljan, ali to sam ja.
Btw. imao Huawei kad 99,99% ljudi nisu znali izgovorit to ime.

Silvestrus 29.01.2020. 21:40

A50 je korektan mobitel. Njega upravo i preporučujem kad me pitaju za taj cjenovni rang. Jedino što fotografije nisu na razini skupljih modela. Sve ostalo je pristojno. Imam jedan u obitelji. Ekran i baterija iznad prosjeka. I radi ok...

Brko 29.01.2020. 21:48

Citiraj:

Autor Xenon (Post 3375812)
Nevezano o kojoj se marci radi. Ali netko ko stalno kupuje isti marku model za modelom kaj taj moze znat kako ostali rade.

Ako želi znati, potrudi se pa sazna kako drugi rade.

No 1v@n je dobro obrazložio svoj slučaj. Postavio si je kriterije i našao mob koji mu odgovara. A kriterij mu nije bio kao kod naših ženskih primjera "samo da je Samsung". Njemu je ispalo da to šta oće bude Samsung A40. Babama je nebitan Axy nego SAMSUNG tako da se ipak takvi slučajevi ne mogu generalizirati.

I nemojte misliti da svi razmišljaju kao mi ovdje. Na ukupan broj "kužitelja" toga u HR, mi smo udio koliko je crnog pod noktom. Nebi vjerovali koliko su ljudi neupućeni i kakve pizdarije pričaju, od računalnih komponenti do mobitela, a kao prate i kuže se :)

ivosimec 29.01.2020. 22:09

Citiraj:

Autor Silvestrus (Post 3375842)
A50 je korektan mobitel. Njega upravo i preporučujem kad me pitaju za taj cjenovni rang. Jedino što fotografije nisu na razini skupljih modela. Sve ostalo je pristojno. Imam jedan u obitelji. Ekran i baterija iznad prosjeka. I radi ok...

Pa ako mora biti baš samsung ok ali u tom cjenovnom rangu ga xiaomi mi 9t ubija. I kamerom i performansama.

Imao sam oba i xiaomi je kao rang više.

Mar 29.01.2020. 22:20

Imate onaj M30s koji je bomba za <1500kn. AMOLED, ogromna baterija, solidan chipset, dobre kamere itd. Jedino nije baš kompaktan.

elance 29.01.2020. 22:25

Citiraj:

Autor Mar (Post 3375855)
Imate onaj M30s koji je bomba za <1500kn.

Di ga imamo? Koliko ja pratim, taj model nikada nije došao u hr, barem ne službeno.

Xenon 29.01.2020. 23:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3375844)
Ako želi znati, potrudi se pa sazna kako drugi rade.

No 1v@n je dobro obrazložio svoj slučaj. Postavio si je kriterije i našao mob koji mu odgovara. A kriterij mu nije bio kao kod naših ženskih primjera "samo da je Samsung". Njemu je ispalo da to šta oće bude Samsung A40. Babama je nebitan Axy nego SAMSUNG tako da se ipak takvi slučajevi ne mogu generalizirati.

I nemojte misliti da svi razmišljaju kao mi ovdje. Na ukupan broj "kužitelja" toga u HR, mi smo udio koliko je crnog pod noktom. Nebi vjerovali koliko su ljudi neupućeni i kakve pizdarije pričaju, od računalnih komponenti do mobitela, a kao prate i kuže se :)

Ništa od toga moj brko. Uzalud Vam trud svirači.

Brko 29.01.2020. 23:09

Od čega? :)

Silvestrus 29.01.2020. 23:18

I još jedna stvar... Mislim da nije spomenuto. Resale value. Iz osobnog iskustva znam da je osim iPhone i Samsunga skoro nemoguća misija prodati nešto po zadovoljavajućoj cijeni. OnePlus, Pixel... Sve se kiselilo na njuškalu dok ih nisam dao daleko ispod neke fer cijene.

Gemmy 29.01.2020. 23:31

istina sta se tice resalea. kinezi se tesko polovni prodaju kod nas
u zadnjih godinu dana prodavao tri kineza i nije bas bilo trganja za njima, a super mobiteli.

samsungi su dobri kod nas uzimat ako se gleda proslogodisnje modele jer im vrijednost pada kao i alfama, i onda da drzat kod ne crkne ili ti dosadi pa imas backup.

ovaj najnovili sta ce izbacit neznam tko je lud dat toliko love za samsung mob, podigli su cijenu previse u startu

zvonac 30.01.2020. 08:33

Ma samsung bi mogao riješit stoljetni problem sa OSom, da želi, naravno.
Ono što me bode u oči:
1.Štekanje, ljudi se praktički kunu da je to stvar prošlosti, al nije, to je "feature" koji samsung opet zaboravio sredit i tak iz godine u godinu, istinabog, razlika je sve manja, al sve je to mlako dok uzmeš jednog sonya ili One+, huawei p30 nikad brži, bar tak za potonjeg vele korisnici.

2.Baterry drain, kojem se ne zna uzrok curenja energije, a za možebitno rješenje se mora dost tog pročakat, al ni to ne znači da će poslije bit sve ok.

3. Nesretni exynos, pa dobro samsung dokle više s tim exynosima.

4.Isocell mi nikak ne leži, a sonyjev senzor je sonyjev senzor, gledal neke usporedbe, razlike ima, naravno dok se zagleda, ovak na prvu, sve je to tu negdje.

5. Baterija tj kapacitet baterije, pa daj me nemoj žderat, idu na što manji proizvodni proces, a baterije sve manje, a sam OS sve gladniji, resursi se troše nemilice a postotci samo padaju, a da stvar bude gora, u mid segment trpaju velike baterije a u flagšip nedostatne.

6.Cijena je svake godine sve veća, doduše ovo je globalni "problem" koje je zahvatilo i ostale proizvođače smartfona, al tu dajem prednost kinezima, oni nešto ponude za neveliku cijenu, mogu reći da donekle opravdaju, dok veliki igrači jedno veliko NE (Epl, Samsung).

7. Update, da li je to jača strana samsunga, okolo se svašta priča o tome, al nisu ni tu bogzna što ažurni.

Ionako su sad sve oči uprte na S20 seriju, strpit ćemo se i vidit što donose, koje prednosti a koje će bit stare-nove boljke, naravno "napredak" prati veću cijenu smartfona.

Jedino me manji model zanima, 6.2", 4000mAh, 120Hz, amoled, skoro pa odlična ergonomija, potonje mi je jako bitno..
Kamere? Svašta se priča, još nema nekih konkretnih informacija, priča se da bu bio senzor od Sonya IMX555, to govorim za najmanji model S20, za veličičinu samog senzora šuška se da bi trebao bit 1 1/7".

Master_Hrc 30.01.2020. 09:28

Nego, doso mi update, android 10ka....ali mislim da cu jos pricekati sa updejtom. Btw otkad sam instalirao 9ku nisam napravio factory reset jer jednostavno nije bilo potrebe, nadam se da ce i ovaj put biti tako. Jer netko instalirao da podijeli dojmove?

xlr 30.01.2020. 09:31

Dan danas mi zao sto nisam ostao na zadnjem Oreu. Znam da ovaj N9 nece vidjeti 10tku, ne u mojim rukama, nema vise updejtanja :)

Garro 30.01.2020. 11:08

Kolegica mi traži nešto kompaktno, dobro i jeftino, po mogućnosti od Samsunga (no nije obavezno).

Idealno nešto veličine iPhone SE. Gleda A40, ja je odgovaram. Sva sreća da su A30s i A50 preveliki, pa ne ulaze u igru. S10e preskup.

Ideje?

mamutarka 30.01.2020. 11:11

ja sam nezahtjevnom korisniku kupio A40, toj osobi radi ko zmaj, samo je pitanje za KOGA je takav mob, nekom je i A80 trzav, nekom je A40 jeben, tak da..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:08.