PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Diablo 3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111807)

BladeRy 05.02.2015. 18:07

@destro
Promjenom mehanike kako sad radi M6 set, sentry dmg ne postoji. Tj, kad bacis 5 sentrya na pod to je tvoj dmg spendera 500% veci. Al nije za sentrye. Upravo testirano na ghomu sa CA/LFB. Normalni dmg od CA je cca 30-33m, stavio sam jednog sentrya i toliko je i on radio, ja sam radio cca duplo.
Opalio sam 5 sentrya i njihov dmg sa CA je ostao isti, 5x30ak mill. Ono sta su prije pucali svako 2 sec, sad pucaju samo kad ti pucas. Tako da posto ne seru spendere svako pola sec, sentry dmg je efektivno beskoristan.
Inace bi bilo da DH + 5 sentrya svako radi po 500% dmga sa spenderom, a to bi onda bio dmg. Cca po jednom rafalu 200-250m *6 + ona 4 mala clustera od CA *6.

Edit. pao jucer TWH...nakon ko zna koliko vremena....da zaplaces od muke. Ako itko moze nac gorega neka se javi.
http://www.pohrani.com/t/47/NZ/2DcXw...eenshot437.jpg

De5tr0yer 05.02.2015. 19:06

Matere im, evo testiro i ja, u pravu si. To ne bi trebalo bit tako po meni.
Fail samo takvi. :(

osspaljeni 05.02.2015. 19:51

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2731720)
Edit. pao jucer TWH...nakon ko zna koliko vremena....da zaplaces od muke. Ako itko moze nac gorega neka se javi.

A užas. Čudno da ti ne dropaju TWH, meni je palo bar 5-6 komada od patcha, sad na svakom liku imam TWH sa prim/vit/as i 45-50% chd

@fooK
Rolao bi svakako CDR na supporta, ali ako ti je to prvi i jedini SMK koji imaš onda oke.
BTW: ove strongarm i TnT možeš slobodno skinuti na supportu u zamjenu za više toughnessa.
Ne koriste ničemu ionako. Meni su trenutno Ancient Nemesisi gore, a nosio sam i Reapers wraps u ozbiljnijim GR. Nikad dosta mane otkako su dodali novu runu na haunt.
I ako dobiš novi Stormshield, radije rolaj range redukciju na sekundarni stat. Isplati se.

fooK 05.02.2015. 23:09

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2731780)

@fooK
Rolao bi svakako CDR na supporta, ali ako ti je to prvi i jedini SMK koji imaš onda oke.
BTW: ove strongarm i TnT možeš slobodno skinuti na supportu u zamjenu za više toughnessa.
Ne koriste ničemu ionako. Meni su trenutno Ancient Nemesisi gore, a nosio sam i Reapers wraps u ozbiljnijim GR. Nikad dosta mane otkako su dodali novu runu na haunt.
I ako dobiš novi Stormshield, radije rolaj range redukciju na sekundarni stat. Isplati se.

Evo, bas poslije ovog posta mi na barbu padne SMK :))) svi smo bili u cudu. Int/vit ima i rollao sam cooldown reduction. Tako da sad imam super za supporta i onog ancienta za pet build. Odmah smo mi digli novog lika na 70 lvl tako da ne moram iteme prebacivati stalno.
Pale mi i ancient Nemesis, tako da i to sad imam na supportu.
Hvala na savjetima ;)
pitanje, znaci ne dobiva moja grupa nikakav buff sto ja nosim strongarms i sto ih crusader isto nosi? Sta da na crusadera stavimo onda?
Ovo za storm shield da sam se sjetio odmah bi rollao. Melee me nikad ne ubijaju, samo ovi ranged likovi koje ne mogu dohvatiti sa Horrify. TnT mi se cinio super jer mi radi attack speeda za fetise cas posla makne cooldown sa fetisa i voodooa. Imam i onu asheru craftanu. Ali nisam bio nesto odusevljen sa tim setupom.
Sto je po tebi najbolje za koristiti za support?
Tnx jos jednom

osspaljeni 06.02.2015. 01:11

Citiraj:

Autor fooK (Post 2731865)
pitanje, znaci ne dobiva moja grupa nikakav buff sto ja nosim strongarms i sto ih crusader isto nosi? Sta da na crusadera stavimo onda?
Ovo za storm shield da sam se sjetio odmah bi rollao. Melee me nikad ne ubijaju, samo ovi ranged likovi koje ne mogu dohvatiti sa Horrify. TnT mi se cinio super jer mi radi attack speeda za fetise cas posla makne cooldown sa fetisa i voodooa. Imam i onu asheru craftanu. Ali nisam bio nesto odusevljen sa tim setupom.
Sto je po tebi najbolje za koristiti za support?
Tnx jos jednom

Eh, da... Strongarm bracesi. I mene zanima, pa hajde možda Blade ili De5tr0 ponude točan odgvor na vječno pitanje...

Ja tvrdim da sve na čemu ne piše da je buff za party nije buff za party, a na Strongarm ne piše, niti na Overwhelming Desire amuletu.
Odgovor nisam našao nigdje, jedino da se Strongarm navodno stackaju ako ih nosi više likova u grupi (e sad dali se stacka damage ili pak one sekunde koje buff traje, tko će znati).

Pitanje opet za overwhelming desire...
Dobijam 15% od svega što stavim na followera jel (nisam siguran jel 15% ili).
Znači u suštini dobijam buff 15% od tih 35% navedenih na amuletu ako ga follower proca ili kako? (znači 3-4% damage)

Da se vratimo na temu :D
Mene je redukcija na ranged spasila masu puta, a možeš ju dobiti na bracesima, chestu i shieldu. Ne mora biti stormshield nužno.
U suštini redukcija na melee, kao i šansa za block ti je toughness na papiru za WD-a jer melee te nikad ili u iznimno rijetkim slučajima proca.
Budem isprobao jedan Denial shield. Pao mi odličan.

TnT sam i ja nosio, u teoriji je cooldown brži, ali u praksi ih nema smisla nositi. Uvjerio sam se u to. Bolje one St.Andrews. Ionako si okružen mobovima, pa i taj shield koji daju može pomoći kad te napadaju rangedi.
A bracesi... dogovorite se tko će nositi Nemesis. Može WD, a može i crusader. Meni su nekako Reapers wrapsi oke za WD-a i dobio sam solidan roll sa ranged redukcijom :D

EDIT: Upoznao sam raznih WD-a.
Netko će staviti blackthorne chest/belt/hlače pa nositi one Illusory Bootse, neki su igrali sa Shurkani offhandom (odličan za XP build i male riftove), nekima pak smeta Larceny ring a ja nemogu igrati bez njega, neke grupe zahtjevaju da WD ima Nemesise a ne crusader...
Znam i jednoga koji nosi homunculus u offhandu. Rekao mi je zašto, ali zaboravio sam (nije onaj legacy hehe)
Nije egzaktan build i više je stvar toga kako si navikao igrati i što želiš od builda.

De5tr0yer 06.02.2015. 07:22

Isprobam uvecer funkcioniraju li strongarmsi za party. Prije je svaki clan partya mogao dic dmg za 30%. Nisam siguran samo je li kumulativno ili multiplikativno, prije bih rekao prvo.

fooK 06.02.2015. 08:44

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2731900)
Eh, da... Strongarm bracesi. I mene zanima, pa hajde možda Blade ili De5tr0 ponude točan odgvor na vječno pitanje...

Ja tvrdim da sve na čemu ne piše da je buff za party nije buff za party, a na Strongarm ne piše, niti na Overwhelming Desire amuletu.
Odgovor nisam našao nigdje, jedino da se Strongarm navodno stackaju ako ih nosi više likova u grupi (e sad dali se stacka damage ili pak one sekunde koje buff traje, tko će znati).

Pitanje opet za overwhelming desire...
Dobijam 15% od svega što stavim na followera jel (nisam siguran jel 15% ili).
Znači u suštini dobijam buff 15% od tih 35% navedenih na amuletu ako ga follower proca ili kako? (znači 3-4% damage)

Da se vratimo na temu :D
Mene je redukcija na ranged spasila masu puta, a možeš ju dobiti na bracesima, chestu i shieldu. Ne mora biti stormshield nužno.
U suštini redukcija na melee, kao i šansa za block ti je toughness na papiru za WD-a jer melee te nikad ili u iznimno rijetkim slučajima proca.
Budem isprobao jedan Denial shield. Pao mi odličan.

TnT sam i ja nosio, u teoriji je cooldown brži, ali u praksi ih nema smisla nositi. Uvjerio sam se u to. Bolje one St.Andrews. Ionako si okružen mobovima, pa i taj shield koji daju može pomoći kad te napadaju rangedi.
A bracesi... dogovorite se tko će nositi Nemesis. Može WD, a može i crusader. Meni su nekako Reapers wrapsi oke za WD-a i dobio sam solidan roll sa ranged redukcijom :D

EDIT: Upoznao sam raznih WD-a.
Netko će staviti blackthorne chest/belt/hlače pa nositi one Illusory Bootse, neki su igrali sa Shurkani offhandom (odličan za XP build i male riftove), nekima pak smeta Larceny ring a ja nemogu igrati bez njega, neke grupe zahtjevaju da WD ima Nemesise a ne crusader...
Znam i jednoga koji nosi homunculus u offhandu. Rekao mi je zašto, ali zaboravio sam (nije onaj legacy hehe)
Nije egzaktan build i više je stvar toga kako si navikao igrati i što želiš od builda.

Da, nisam pametan. Za sada cemo na crusaderu ostaviti Strongarm, a ja cu preci na Nemesis ovaj sto sam nasao. Jucer je kolegi iz klana, pao taj St. Andrews ancient rukavice idealne za supporta, tipa dex/vita i jos jedan defensive stat. Morao je hitno offline, pa cu ga zaskociti danas cim se vrati.
Budem probao na chestu rollati range reduction, a dok ne nadem nove nemesis ili ne craftam neke Reapers ili pak Stormshield novi nemam kaj drugo rollati.
Isto tako, probam opet sa Asherom malo igrati da vidim kako je, a pokusati cu i sa tim St. Andrews za test. Do sada sam nekako sa TnT i Illusionary boots najkomotniji jer su cooldowni stalno resetirani i krecem se neometano. Isto tako kao i ti, ne mogu zamisliti bez Rachel ringa da igram. Prekrucijalan mi je za moj stil igranja.

Zato mi je witch postao tako zabavan i biti ce mi main character u sezoni 2. Imas doslovno toliko varijacija sa buildovima i itemima da je to strasno, a i playstyle je prezabavan. Ostali likovi su svi manje vise isti i buildovi su isti, doslovno mozes mijenjati item do dva.

Bas cu malo pogledati sacrifice rune, mora biti neka fora sa time i homunculusom.

EDIT: Sto se sezone nove tice i likova, witch mi je main lik svakako, a onda dalje nemam pojma. Ovu sezonu sam igrao monka, demona, crusadera, a ostalo relativno malo. Sada sam poceo barba igrati malo koji mi je bio odbojan i mogu ti reci da je super zabavan. Cak mi se svidio jako...
Ima tko kakav savjet za drugog lika? Wizarda necu, jer sam njega sad slozio pic pic, ne da mi se opet.

potemkin.hr 06.02.2015. 09:22

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2731720)

Znači do daljnjega je još bolji onaj kojega sam ti droppao pred bogzna kolko vremena :D

BladeRy 06.02.2015. 09:54

@Pot
Bjeli belt je bolji od ovog THWa sta sam nasao. A smartloot je smartshit, dobijam iteme za wizza i barb/crus dok igram DH i to redovito, nerijetko po 2 dropa od GR bossa su zad rugu klasu, epic fail, il da GR43 boss ne baci nijedan leg...idioti.

potemkin.hr 06.02.2015. 10:31

@BladeRy
Ne isplati ti se furati više cinder umjesto pride's fall pa ići na fire? Ako netko prdne na tebe pušiš odma resource cost reduction (koji je trajni sa cinderom), a i dobiš ekstra fire damage. Sentryje ostaviš na polar za bane of the trapped bonus i cull the weak i to je to, ostale skillove i gear na fire za veći damage.

BladeRy 06.02.2015. 12:58

Na papiru je fire build jaci. Al u akciji je cold, jer CA/mael ima jos rakete koje rade dmg, tako da ako i primarnim ne pogodis moab, rakete ce okolo nesto nanisanit i pogodit. Bolje me ide u solo GR sa cold nego sa fire buildom.
Em cold build ima BoT gem + COTW passiv.
Sa coldom stanem na rub ekrana da i ne vidim moba (ako je jail il nesto) i rokam rakete da udaraju.

Sad testiram fizikalac build, opcenito nije los dmg, ima rakete kao sekundarni na CA, a u kombinaciji sa polar station imam i bonus COTW.

osspaljeni 06.02.2015. 13:25

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2731915)
Isprobam uvecer funkcioniraju li strongarmsi za party. Prije je svaki clan partya mogao dic dmg za 30%. Nisam siguran samo je li kumulativno ili multiplikativno, prije bih rekao prvo.

Da, ako ih svi u partyu imaju na sebi onda se zbrajaju (valjda, nisam siguran)

Ako ih recimo nose trojica a jedan ne, onda ova trojica profitiraju od buffa dok četvrti nema ništa od njega.

Što će reći da ako crusader i WD nose Strongarme zbraja se buff između njih dvojice (koji u praksi ionako ne rade nikakav damage) dok DH nemaju ništa od toga.
Znači nema ama baš nikakve svrhe nositi Strongarm na supportu.

Znam u trialima, imao ja Strongarm-e na WD-u ili Crusaderu ili ne uvijek bi dobili iste ključeve na kraju.

Citiraj:

Autor fooK (Post 2731930)
Bas cu malo pogledati sacrifice rune, mora biti neka fora sa time i homunculusom.

Isprobavao sam ja, nema svrhe.
Da bi ti pravio health globes-e moraš maknuti 2 skilla: zombie dogs moraš staviti na Final Gift runu (inače će ti Homunculus spawnati kerove bez rune), a sacrifice na Next of Kin da ti ne ponestane kerova i trebao bi i pasivne namjestiti da imaš max broj kerova (Zombie Handler, Midnight Feast i Fierce Loyalty)
Ustvari rekao si da igraš sacrifice build, nemoram ti govoriti :D
U praksi ti nemožeš natući toliko health globesa kao jedan crusader sa Laws of Hope i Solaniumom u ruci (osim ako nemaš 0Dog legacy iteme, a pretpostavit ću da nemaš) i nemaš 2 skilla koja bi mogao maknuti sa supporta a da se ne osjeti u igri.
Crusader sa Solaniumom isproban. Kad si okružen mobovima u trialu svaki drugi/treći udarac sa Shield Glare će baciti 3-4 globa van.

De5tr0yer 06.02.2015. 14:53

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2732116)
Da, ako ih svi u partyu imaju na sebi onda se zbrajaju (valjda, nisam siguran)

Ako ih recimo nose trojica a jedan ne, onda ova trojica profitiraju od buffa dok četvrti nema ništa od njega.

Što će reći da ako crusader i WD nose Strongarme zbraja se buff između njih dvojice (koji u praksi ionako ne rade nikakav damage) dok DH nemaju ništa od toga.
Znači nema ama baš nikakve svrhe nositi Strongarm na supportu.

Strongarmsi su prije bili "mob debuff" tj. aplicirali su se na mobove, a ne da si morao imati i ti strongarmse da bi procalo.

Kažem, štošta su promijenili što se tog dmg bonusa tiče, nažalost na gore i sad ništa nije konzistentno više.

Gubim volju sve više i više za igrat... :(

osspaljeni 06.02.2015. 15:25

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2732159)
Strongarmsi su prije bili "mob debuff" tj. aplicirali su se na mobove, a ne da si morao imati i ti strongarmse da bi procalo.

Kažem, štošta su promijenili što se tog dmg bonusa tiče, nažalost na gore i sad ništa nije konzistentno više.

Gubim volju sve više i više za igrat... :(

Neznam, pretpostavljam, nemogu naći točan odgovor nigdje na netu i svađao sam se sa dosta ljudi oko glupih Strongarma i Overwhelming Desire amuleta i oko još koječega.

Jedino što mogu sa sigurnošću reći je da nisam primijetio razliku, barem u trialima, imao ja Strongarme na sebi ili ne (bio Crusader ili WD).

fooK 06.02.2015. 21:30

Malo sam gledao Sacrifice i fakat nema smisla. Za pet build mi je super, ali ovo nema smisla za support. Pokusavam kod kadale dobiti dobre St. andrews, za sada samo katastrofa roll pao. Pa, da probam u kombinaciji opet sa Illusionary cizmama.
Danas iz zezancije idemo 47 odigrati i preletimo ga za 8 minuta, nakon toga 50 u grupi od 3 sa act 5 mobovina i isto easy relativno. Kad dodem doma idemo rokati 51, pa na gore.
Odlicnog support crusa imam, bas dobro igramo zajedno. DH je finjak slozen, pa ide sve easy. Igrao sam sa Nemesisom i stvarno je super sto mogu spawnati elite. Tako da za sad ostaju na meni, a crusader neka roka sa Strongarms.
Da, niste rekli, sta igrate u sezoni 2?

osspaljeni 07.02.2015. 03:21

Citiraj:

Autor fooK (Post 2732344)
Malo sam gledao Sacrifice i fakat nema smisla. Za pet build mi je super, ali ovo nema smisla za support. Pokusavam kod kadale dobiti dobre St. andrews, za sada samo katastrofa roll pao. Pa, da probam u kombinaciji opet sa Illusionary cizmama.

Optužit će me opet da zvučim prepotentno :D
Ali što se tiče support WD-a trebao bi imati diplomu na zidu pa ako ti dam savjet bolje ga poslušaj.

Nema smisla ići na Sacrifice/Health Globe build bez Legacy itema. Rečeno ti je već u jednom od prošlih postova, također je već testirano sa 4 sec Homunculusom, svim navedenima (additional zombie dog) passivima, cooldownom koliko god se dalo nabiti i "Next of Kin" runom na Sacrifice...
Ne... Sve gore navedeno ne može nadjebati jednog Crusadera sa Solaniumom u ruci sa Laws of Hope.
Radili smo ključeve 54-55+ sa 2 tako složena Crusadera dok sa WD-om nema šanse. DH ipak funkcioniraju na Health Globse i to ti je to. Što više globesa to veći ključ / rift možeš dobiti / proći.

Što se pak tiče St. Andrews rukavica... Džaba trošiš sharde kod Kadale.
Tj. ako pucaš na njih možda i ne trošiš džabe jerbo su svaki drugi leg od Kadale ili St.Andrew ili pak Gladiator (a bome dropa i TnT kao blesava nakon patcha).
Prije će nekome od DH s kojima igraš dropati dobre St.Andrews za džabe nego što ćeš dobiti roll na istima od Kadale koji tražiš.
Bolje vrti maske ili nešto korisnije za sharde.
(Također neki od "WD" koje sam upoznao :fiju: Namjerno likovi stavljaju i craftaju gear sa dex ili str ne bi li smanjili damage koji na njih pucaju elite sa Reflect affixom. Ima nešto u tome, ali opet je pitanje ima li to smisla u praksi)

Illusory boots opet... Crusadera bez njih igrati je nemoguća misija, na WD pak možeš SKORO pa imati perma spirit walk pa ti i nisu toliko potrebne. Osobno ih nisam nikada koristio, naviknio sa igrati bez njih, nisu mi prijeko potrebne.

Nakon svega rečenog... za support WD-a ti Ancient oprema nije nužna.
Preživljavao sam GR 58 pa čak i 60 prije patcha bez ijednog Ancienta na sebi (nisu tada ni postojali) a da ne izgubim pool u GR.
Ako si uspio scraftati ono što se da scraftati kao ancient iteme sa donekle dobrim rolom biti će ti i više nego dovoljni za 50+.
Citiraj:

Autor fooK (Post 2732344)
Da, niste rekli, sta igrate u sezoni 2?

Iskreno, nemam pojma šta bi uopće počeo igrati.
WD mi je dosadio, DH mi se gadi od samog početka igre. Što mi ostaje?
Barba i Monka nisam igrao nikada.
Možda jednu od te 2 klase? Što je bolje?

fooK 07.02.2015. 12:38

Nekako sam skuzio da imas supporta u malom prstu, pa svaki savjet poslusam ;)
Nisi prepotentan, vidi se da lika znas napamet, zato i pitam i cekam savjet, jer sam ja relativno novi za supporta, a svidio mi se support i bas gustam igrati.
St. andrew i gamblam kod kadale sa monkom ili dh, pa kaj padne padne.
Sto se itema tice, fakat imam sve za sve likove, ne znam da li postoji item koji mi nije pao xD
Tako da svejedno za shardove, nemam na sta pametnije.
I da, moj lik i je slozen sa dex i strenght stvarima, dobro radi za sad i nemam problema.

Sto se tice Monka, njega sam igrao bas puno prije ovog patcha kad je bio govno, a i sad sam ga probao. Monk SAD ima interesantan stil igranja i fakat je mocan, a ako ga nisi igrao biti ce ti zanimljiv jako. Ima od onog high grifta lightning builda, do onoga sa serenity, do brutalno brzog fire builda za t6, i onog speed builda za t6 za lightningom isto. Uglavnom, ima hrpu hrpu opcija i biti ce ti zabavan sigurno.
Barb je recimo zanimljiv i potpuno drugaciji i pitanje da li ce ti biti interesantan. AoE damage znaci strasan skroz, ali zato single i opcenito guardian dosta slabo. Kad dodes na single enemya preskaces i ides dalje ili ubijes DoTom kao wizard. Sto se tice t6, jebeno je brz, buffa cijeli team sa speedom tako da riftovi doslovno lete, a ima tako jaki taj AoE damage da doslovno nekad cijeli elite pack one shotas :)
Jedini nedostaci kod ta oba lika su mi sto nekad krepas totalno nenadano bez najave, kad ti popuste buffovi samo BAM dead xD
Ali sa monkom neces sigurno pozaliti, drugaciji je i interesantan jako.
Meni se DH gadio i prije, ali imam dobro slozenog, pa sam ga igrao, ali sad nema sanse.
Ovu sezonu prvog igram witcha, a onda mozda barba ili crusadera cisto promjene radi, jer na monku imam najvise sati.

De5tr0yer 07.02.2015. 12:48

Citiraj:

Autor fooK (Post 2732546)
Nisi prepotentan

Pa da, u zadnjih nekoliko iteracija na forumu si smirio onaj životinjski nadimljući instinkt spaljeni :D :D

osspaljeni 07.02.2015. 14:17

Citiraj:

Autor fooK (Post 2732546)
Tako da svejedno za shardove, nemam na sta pametnije.
I da, moj lik i je slozen sa dex i strenght stvarima, dobro radi za sad i nemam problema.

A gle... dex i str ti daju po 1 armor point po statu (1.25 ako ti je u paragonu armor dignut na 25%) dok za svakih 10 int dobijaš +1 allres.
Neznam ni sam što je bolje ali nekako naginjem u smjeru allres-a više nego armor.

Support možeš doslovno složiti od smeća koje drugi bacaju :D
Eto liku pala ancient kruna sa 900 int, 900 health i 92% na gem i bio je neki damage gore za Wizarda i kaže ne treba mu.
Ja na kruni vidim 900 healtha, 90 allresa i rolao +14% life-a i gore i sjela ko Bog na Crusadera, naravno dok se ne nađe nešto bolje.

potemkin.hr 07.02.2015. 21:23

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2732590)
A gle... dex i str ti daju po 1 armor point po statu (1.25 ako ti je u paragonu armor dignut na 25%) dok za svakih 10 int dobijaš +1 allres.
Neznam ni sam što je bolje ali nekako naginjem u smjeru allres-a više nego armor.

Support možeš doslovno složiti od smeća koje drugi bacaju :D
Eto liku pala ancient kruna sa 900 int, 900 health i 92% na gem i bio je neki damage gore za Wizarda i kaže ne treba mu.
Ja na kruni vidim 900 healtha, 90 allresa i rolao +14% life-a i gore i sjela ko Bog na Crusadera, naravno dok se ne nađe nešto bolje.

Trebaju ti svi defensive statovi, ali ne sve trpati u jedan zbog diminishing returna. Puno više benefita ćeš vidjeti ako imaš kombinirano podjednaki omjer srednjih int i str/dex jer su all resist i armor multiplikativni, a ovako gubiš previše defensa dok sve staviš na papir. Jasno, na to sve treba još i ogormni health pool da se može preživjeti i par ranged napada sa strane.

Ovdje je jako lijepo objašnjeno za one kojima se da čitati :D

osspaljeni 08.02.2015. 02:06

1 privitaka
Odlučio sam malo provozati onu staru Furnjaču na Jade Doc-u.
Rezultat nije ni tako loš.

41 ide solo bez beda, 42 bi još i mogao proći a za 43 mi nedostaje još koji ancient dio opreme (za sada imam samo čizme i rukavice na Jade-u) ili bi mi trebao uletiti stvarno dobar rift.
Još sam tek kasnije skužio da u Paragonu nisam stavio ništa u Maximum Mana, a bilo mi čudno zašto mi stalno ponestaje :fiju:

Nažalost nisam imao ključeva, morati ću nekoga uhvatiti da mi pomogne nafarmati barem 10 42jki da imam za Solo play.

Što se builda tiče: Klasični Jade Doc sa kerovima na Life Link runi.
Jedina razlika je što valja rolati +% na poison skillove na bracese i amulet i koristiti poison runu na Hauntu, što opet nije loše jer i Locust Swarm svakako profitira od +% na poison damage.
Od gemova Toxin, Trapped i Powerful.

Probam još sutra ako budem imao volje, lako bi mogao doći u Top 100 solo WD-a dok prije nisam mogao dalje od 38ice.

BTW: Jeste li primijetili da igra grozno šteka kad pokupite Shield Pylon?
Po novome Shield ima i neki reflect na monstere pa se igra gadno uzjebe kad ima 10ak ili više monstera na ekranu.

BladeRy 08.02.2015. 09:08

Igra se gadno uzjebe svako malo. Da vidis komedije sa 3-4 DH i CA spamom. To je slide show.
Nesto su gadno zajebali u ovom patchu, performanse su gore nego ikad.

Snowrider 08.02.2015. 09:25

Da da , DH-ov ice dmg napravi toliki fps drop da je to neigrivo -.-
Fire dmg i ne toliko koliko radi ice.
Nadam se da ce to rijesit ubrzo...

BladeRy 08.02.2015. 10:54

Ma ekipa se zali na forumu naveliko, blizz samo sere da im se posalje traceroute i to je to. Al nije problem u pingu. Igra ispada iz synca, ono sta vidis na ekranu nije ono sta je na serveru, tako pogines od nicega il od nekog napada sta te uopce ne pogodi.

Jos su vise usrali da ti ne vidis sentrye od drugih likova (ok, vidis samo mali obris) al zato totalno vidis 5 miliona raketa sta svako napravi. I onda FPS ode u 3 krasne pokrajine, a igra toliko uspori da je neigrivo. Vise puta preko TS psujemo sve zivo blizzardu, jer vidis ice il meteor da ide na tebe, tuces vault 3-4 puta, lik stoji na mjestu i pogine. Uzas.

osspaljeni 08.02.2015. 21:21

1 privitaka
Rank 73 Solo WD / Greater Rift 43 :chears:

fooK 08.02.2015. 22:03

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2733245)
Rank 73 Solo WD / Greater Rift 43 :chears:

Cestitke ;)
Daj link na diabloprogress ili neki site da bacin oko na iteme i skillove.

osspaljeni 08.02.2015. 22:08

Imaš link na profil u mome potpisu. spaljotka :D
Klasičan Jade build sa Furnačom u rukama.

fooK 10.02.2015. 19:41

Pogledao sam, tako je nekako i moj Jade build isto sa Furnaceom. Samo nikad nisam bas previse igrao griftove solo sa witchom. Nisam imao neki osjecaj za Jade i visoke riftove, mogao bi bas probati jer mi je gear mrak :)

JozicA 10.02.2015. 20:06

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2732956)
Ma ekipa se zali na forumu naveliko, blizz samo sere da im se posalje traceroute i to je to. Al nije problem u pingu. Igra ispada iz synca, ono sta vidis na ekranu nije ono sta je na serveru, tako pogines od nicega il od nekog napada sta te uopce ne pogodi.

Tako mi lik poginuo na HC, poludio sam, igru sam prodao nakon toga. Sad se odvikavam od igranja na PC-u, osim povremenog vozanja tenkica u WoT-u kad kolegi zafali drustva.

Kratkius 10.02.2015. 21:20

Citiraj:

Autor osspaljeni (Post 2725941)

I tu se ekipa sjetila nekih legacy itema koji smanjuju cooldown na zombie kerove na svega par sekundi.
Bez ovoga je nemoguće ići na više od GR 54 / 55, a rokaju likovi i 58-60 sa ovakvim buildom.

I što je Blizzard napravio u vezi ovoga?
Lupili su account bound na sve legacy iteme.
Napravili još veće sranje nego je bilo u početku.
Sada i ako ste znali nekoga tko je igrao Witcha od samog početka D3, ne možete više ni pokupiti iteme od njega ukoliko je odustao od igre.

Hm, ja sam našao lika i uzeo od njega 3 od 4 komada - prsten, amulet i homunculus. Bez ikakvih problema, ali kacigu mi nije mogao prebaciti - ona je bila account bound.
Tako da, malo je čudno. Sad sam na 2 sec cooldown za pse, ali mozda nabavim skull grasp. Ne znam je li uopće mogu ići na stvarnih 0 sekundi, ili će ostati 1 u najboljem slučaju.
Samo se treba naučiti igrati sa wd ispočetka, kad izgubiš 20 milijuna toughnessa samo sa homunculusom, i još i cdr sa drugim stvarima...

De5tr0yer 10.02.2015. 22:05

Neki legacy itemi su account bound jer je netko radio transmog na njima. Kad se odradi transmog i/ili promjena boje, itemi postaju account bound.

Ares07 11.02.2015. 21:30

Pozz svima, molim za malo pomoci, igram s barbarom za sad paragon 200 i sitno, nosim reakor, jedan dio mi jos fali da mogu maknut rorg, imam soj ali cini mi se los, od oruzja furnace sa 50% za elite, sad me zanima kak postavit skilove i sve za reakora? Sa sobom vodim templara, e sad gdje najprije dobit relic da on ne umire i gdje dobiti unity prsten ili da mi kazete ako je to pogresan smjer kojim sam krenuo. Hvala

osspaljeni 11.02.2015. 22:04

Nemaš gdje "najprije dobiti" Unity i Relic jer ti mogu pasti bilo gdje i bilo kada.
Ovo nisu itemi koji se farmaju u Actu xy, niti se mogu dobiti od Kadale (Unity može, ali je skup sport i ima vrijednijih stvari za koje valja trošiti sharde)
Možda ti je najbolja šansa da ih nađeš igrati T6 riftove ako si spreman za njih sa 200 i sitno paragona, a po opisu zvuči kao da jesi.

Templar relic da ne može umrijeti je najrjeđi relic koji postoji u igri, barem je bilo tako prije...
Sad je još jedan relic u igri (onaj iz sezone što smanjuje cooldowne) koji dropa nonstop što stvar čini još težom.

Ares07 11.02.2015. 22:57

Evo link od lika mog, jbg bio sam na poslu. http://eu.battle.net/d3/en/profile/S.../hero/51158529
E sad ti meni ako imas volje reci sta nije dobro i sta moze bolje. uglavnom na ovo si mi odg, a valjda ce kroz igru pasti jos, ako zelis slobodno me dodaj...

De5tr0yer 11.02.2015. 23:23

Od opreme trebaš ganjat:

helm: leoric's crown + max diamond (dupli bonus na cooldown)
shoulders: Vile ward
chest: raekor
boots: raekor
belt: pride of cassius

Follower:
napisao je spaljeni nekoliko postova gore detaljno, azurewrath, freeze of deflection, max mogući cooldown reduction i heal spell obavezno. Ess of johan za povremeni pull ili amulet s trećeg acta i naravno, unity i na followeru.

Za sve vrijedi kad ti padne, padne :)

profil na mog barbu

fooK 11.02.2015. 23:28

Citiraj:

Autor Ares07 (Post 2734779)
Evo link od lika mog, jbg bio sam na poslu. http://eu.battle.net/d3/en/profile/S.../hero/51158529
E sad ti meni ako imas volje reci sta nije dobro i sta moze bolje. uglavnom na ovo si mi odg, a valjda ce kroz igru pasti jos, ako zelis slobodno me dodaj...

Ovo ti je moj barb za t6 riftanje:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/f.../hero/48260620
S obzirom da imas furnace, onda koristi physical kao elemental damage. Za pocetak kod kod kadale pokusaj dobiti prsa, jer ce ti ona biti uvijek na tebi ili cizme, tako da mozes maknuti Raekor ramena, a da imas 5 set bonus. Nakon toga kod Kadale ramena pokusaj dobiti ovaj Vile Ward jer su strasan damage boost.
Tako za pocetak napravi, a onda pokusaj sloziti za t6 ovako nekako kako je kod mene.
Kad igram griftove, umjesto Leoric krune stavim Raekor helm da mi ostane set bonus, maknem RoRG i stavim unity.
Ovdje su ti dobro objasnjene neke taktike kod barba i kako ga sloziti za grift.
http://www.diablofans.com/builds/302...1-2-gr42-build
Sto se tice farmanja unitya i relica ili igraj public servere u cetvero ili ako imas ekipu igrajte. To uvijek netko dobije pa ce ti i dati ako ti padnu itemi. Do sada sam vec dao valjda deset unitya i isto toliko relica.
Nadam se da sam bar malo pomogao ;)

De5tr0yer 11.02.2015. 23:34

Sa tim phy buildom raekora nema nikakav generator, što znači da će se na rift ili greater rift bossu zadržati par puta dulje nego kroz cijeli rift.

Cold i fire su mi najbolji, kod oba koristiš anciente, a ovisno o rift levelu koristiš ili lightning rune za 50% dmg reduction (veći rift leveli) ili element koji ti odgovara: cold daje 10% CC, fire dodaje 100% dmg koji ancienti rade.

Koje prednosti ima phy build, neam pojma, eventualno movement speed of frenzya, ali ništa drugo. Ima neki poseban razlog zašto ganjaju phy?

fooK 11.02.2015. 23:44

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2734797)
Sa tim phy buildom raekora nema nikakav generator, što znači da će se na rift ili greater rift bossu zadržati par puta dulje nego kroz cijeli rift.

Cold i fire su mi najbolji, kod oba koristiš anciente, a ovisno o rift levelu koristiš ili lightning rune za 50% dmg reduction (veći rift leveli) ili element koji ti odgovara: cold daje 10% CC, fire dodaje 100% dmg koji ancienti rade.

Koje prednosti ima phy build, neam pojma, eventualno movement speed of frenzya, ali ništa drugo. Ima neki poseban razlog zašto ganjaju phy?

Radi bloodsheeda koji je physical, i onda svaki enemy na kojem critaš jos sve oko sebe opali sa physical damageom i jos se stacka to sve. Dobijes lancanu reakciju, pa je AoE damage ogroman. Pocistis grift 45, pa na vise za doslovno 5 minuta. Ti generatori tako i tako ne rade nikakav damage, pa ih nema smisla niti koristiti. Jedini koji ima nesto smisla skill je onaj Ground stomp, pa si grupiras enemye.
Ubijanje guardiana sa barbom je kao i sa wizardom, manje vise ga ubijas sa DoT-om od Bul katos ringa i sa Ancientima kad ti prode cooldown i svaku sekundu dvije.ga roknes.chargeom.
Ovi riftovi do 40 idu relativno lagano sa ovim mojim setupom za t6.
Za sve vise je taj build sa generatorom, ala frenzy nista posebno.
Barb je tako i tako specifican lik i uvijek guardian traje dugo, dok rift pocistis cas posla

osspaljeni 12.02.2015. 00:41

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2734788)
Follower:
napisao je spaljeni nekoliko postova gore detaljno, azurewrath, freeze of deflection, max mogući cooldown reduction i heal spell obavezno. Ess of johan za povremeni pull ili amulet s trećeg acta i naravno, unity i na followeru.

Dodao bi i attack speed na sve iteme i što više % šanse za freeze na Azurewrathu i što više šanse za block jerbo što više follower lupa i blocka, više i freeza ali to je to u suštini :D

Anyway... link na post i link na moga WD-a pa si prekopiraj followera.

Nisam siguran vrijedi li rolati Vit na followera i ima li to kakvog učinka. Iz mog iskustva nema.
Crit Damage ima cap na 150%, a max mogući roll za crit šansu ti je ionako 22% i damage od followera je minimalan u većim Greaterima pa i nema nekoga smisla ganjati ove statse.
Korisniji je kao healer i kao cc nego što ćeš se od njega usrećiti sa DPS-om.

De5tr0yer 12.02.2015. 08:46

Citiraj:

Autor fooK (Post 2734806)
Radi bloodsheeda koji je physical, i onda svaki enemy na kojem critaš jos sve oko sebe opali sa physical damageom i jos se stacka to sve. Dobijes lancanu reakciju, pa je AoE damage ogroman. Pocistis grift 45, pa na vise za doslovno 5 minuta. Ti generatori tako i tako ne rade nikakav damage, pa ih nema smisla niti koristiti. Jedini koji ima nesto smisla skill je onaj Ground stomp, pa si grupiras enemye.
Ubijanje guardiana sa barbom je kao i sa wizardom, manje vise ga ubijas sa DoT-om od Bul katos ringa i sa Ancientima kad ti prode cooldown i svaku sekundu dvije.ga roknes.chargeom.
Ovi riftovi do 40 idu relativno lagano sa ovim mojim setupom za t6.
Za sve vise je taj build sa generatorom, ala frenzy nista posebno.
Barb je tako i tako specifican lik i uvijek guardian traje dugo, dok rift pocistis cas posla

Eh sad nemrem pogledat, mislio sam da eksplozije od bloodsheda dmg rade tek kad monster umre, a ne kad kritneš.

Fire frenzy generator za svaki stack diže 2.5% dmg što je u konačnici 12.5% dmg više i na guardianu se itekako osjeti, pogotovo jer pravilnim timingom chargea i frenzya možeš konstantno držati frenzy i gogok aktivnima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:12.