![]() |
|
Citiraj:
Teslin FSD: kamere + Tesla AI su trenutno najnapredniji sustav, i svakim danom su sve bolji. U Americi s najnovijim update-om dolazi Grok integriran u Tesle (jedva čekam za Europu) Pogledaj test koji su napravitli Kinezi: Tesla model 3 bez lidara uz Model X najbolji na testu. chinas-massive-adas-test-36-cars-15-hazard-scenarios-216-crashes video: ADAS Test Nažalost zbog EU regulative u Europi se FSD ne može koristiti u punom potencijalu, al to je politika i zaštita vlastite proizvodnje. Kao legacy EU kako kažeš ovaj nije loš :-) Mercedes-Benz-CLA-250plus |
Automobili
Citiraj:
Slažem se za Mercedese. Dugo govorim da je to smeće od kvalitete (puno ih se vozi u familiji) a posljednji baš izgledaju kićasto i nakaradno iznutra. |
Citiraj:
Da genijalno je dok ono manje genijalno zataška. https://www.techdirt.com/2025/08/06/...ays-otherwise/ https://www.theguardian.com/technolo...-crash-verdict Hebeš takvu firmu., od takvih nikad nebih išta kupio. |
Citiraj:
https://www.topgear.com/car-reviews/...-2024/interior Tipa: 1. Ekran je niske rezolucije i ima ove grozne tipke sa strane Ekran sam koristio prvi put da spojim mobitel bluetoothom Drugi put da uđem u Media menu i prebacim s radija na bluetooth. Nakon tog ga nisam ni pogledao, a nit me pikao u oko jer je dovoljno nisko postavljen. 2. Ventilacijski otvori, okrugli dok ništa drugo u autu nije okruglo, s ovim klapnama su šaka u oko. Ista stvar kod Mercedesa, nikako okrugli ne pašu u ostatak dizajna. Podesio sam ih da mi ne pušu u facu i zaboravio da postoje To je sve što bih imao prigovoriti interijeru, a na to sam zaboravio nakon par kilometara vožnje Volan i media kontrole ispod volana su klasični Renault, tipke ispod ekrana su za najbitnije funkcije (tipa auto off, koji je na nekim drugim brandovima stavljen na random mjesto u autu), sve je logično i pod rukom. Možda logičnije nekom tko je prije vozio Renault, ali nakon 7 godina što sam zadnjeg vozio, sve što mi je zatrebalo je bilo tamo gdje sam očekivao da bude. Doslovno nema ničeg što je višak ili za što bi mogli reći da je predizajnirano ili loše postavljeno. Ružno? Osobno, ispred svega mi je što ima nakeljen ekran na vrh svega, a toga je ohoho :D |
Crko bubreg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ef93bb647f.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Prodao je polovicu da plati servis i gume 😁
|
U Subotu kad sam išao Ši-ZG i ZG-Ši, vidio sam 2-3 Tesle koje ne voze 110! Jedna Model S se čak španala ~150. Ostao sam paf, do sad sam viđao samo kampere kako range farmaju u zavjetrini i sl.
Vidio i Cybertruck, neobična grdosija |
Citiraj:
Sa vremenom postaje sve bolja uz napredni AI tj učenje u realnom vremenu. Nesreće se ne mogu spriječiti nego samo umanjiti. Tesla Full Self Driving (Supervised) test in Rome center, Italy Meni to izgleda fenomenalno, sa svakim danom bude sve bolje. FSD saves: video1 video 2 video3 video4 |
Citiraj:
|
Neki dan gledam Borka i lik za 4000 franaka kupuje Volva S80, T6 ako se ne varam u full opremi. Malo bacim oko i je..čki su to auti u Execitive opremi, predimenzionirani dijelovi i za malo para. Večina njih je punoljetna, ali nadživjet će sve ove moderne aute.
|
Tamo je radni sat toliko skup da se ništa osim redovnih servisa ne isplati…čim auto traži ulaganja košta 20kn
|
Citiraj:
Da - izgleda - dok se ne dogodi sranje. Još nije to na toj razini na kojoj industrija tvrdi da je, zato su neki veći igrači malo povukli ručnu oko toga svega. Nema tu magije, sve je to tehnologija kojom upravlja hardware i software. A sve to programira čovjek (zasad). |
Citiraj:
Viofo A229 + hw wire kit se uzme i bok. To bi trebao i ja uzeti jer količina imbecila na cestama je stravična + užasava me da mi netko izleti sa romobilom i ubijem ga pa završim u zatvoru iako realno vjerojatno ne bi bio kriv. Novi klito |
Citiraj:
|
Ne sviđa mi se od sprijeda. Podsjeća me na mečku ili astona. Iznutra mi je tacna ispred vozača prevelika, a ručicu mjenjač su idiotski smjestili iznad one za brisače. Volan sa dvije žbice mi nije nešto. Trenutni sa 3 izgleda bolje.
|
Dobar BMW1/Kia Ceed, nice!
|
Citiraj:
|
Pokrpao felge i naravno da su kod montiranja uspjeli sjebati TPMS. Srećom novi košta Ł8, set Ł25
Prilika i da vidim kako izgleda od ispod https://i.postimg.cc/1gnVp306/IMG-3459.jpg |
Reno je okrenuo list, sve novo im super izgleda.
Od Scenica, do Espacea, Megana, sve novo izgleda drugačije. Jedino mi nije jasno, Scenic je sada SUV? Direktna konkurencija 3008? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najbitnija stvar tog clia a i prije spomenute nove pogonske opcije za duster je lpg na jačem motoru od onog 0.9 prdekala plus opcija automatika za isti.
|
Citiraj:
Zalijepili su ga ljepilom i hej ho, problem riješen. Popizdio sam :lol2: https://i.postimg.cc/DSKF8kqd/IMG-3460.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jbt, to je džabe.... Meni je mijenjalo TPMS i mislim da je komad bio po 30-40 eura. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali da je jako zanimljiva tehnologija i da je super to sve skupa pratiti - je. Nego, nevezano za to - Polestar 5 je napokon ugledao svjetlo dana (*bez kamuflaže, u produkcijskoj/finalnoj izvedbi, jelte). Naručiv od danas, cijena samo od 120 do 150k EUR :D Ovaj auto je meni čisti seks... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dobro, i to je pošten seks.
Volim ja i plavuše i crnke i riđe, nemojmo biti isključivi :D (da ti prevedem - to ti je kao što bi ti sa hrcom na sređivanje bikini zone, a sa amdejcem za ručicu pa na kavicu :* :D) |
|
Citiraj:
Iako je Toyota dio i ide na sve od Yarisa na dalje, ovi lupe porez na luksuz. Vulkanizer mi je stavio zamjenski sad jer naravno, najbrža dostava je tri dana, a meni treba najkasnije sutra. Ł80 Naravno da se ovakva sranja dogode kad imam najviše posla i prije godišnjeg/roadtripa. |
Citiraj:
|
Jedan bančio preslio u Beč, a drugi u Zagreb. :D Niti jedan ukus nije dobio selidbom. :D :D :D
|
A, B, C klasa i tu bi ubacio još CLA (CLošAuto). To je donji segment Mercedesa. I tu ni ne očekujem neku top izvedbu. Mehanika se neče nešto kvarit niti imaju neke serijske greške, ali će ušparat na nekom komadu plastike. Možda će negdje krckat i cvilit, ali izvana je to Mečka i kad dođeš među običan puk ili ti raju imaš se s čim kurč.t. Možeš doć s novim japancem od 50k eura nitko te neće ni pogledat jer mečka je statusni simbol na ovim našim područjima, a japanac i korejac to nikad neće biti.
|
Citiraj:
Baš na tu temu mi je komentirao čovjek koji vozi X3 sa M opremom da je kupio ženi X1 sa M opremom, i da je šokiran koja je razlika u kvaliteti plastike i tih nekih detalja između X3 i X1, a kao i jedno i drugo vozilo sa najboljom mogućom opremom i relativno blizu u ponudi. |
Citiraj:
Nego od kuda/gdje ste uzimali okvire za tablice? |
Pozdrav svima... Kao i svaki pravi vozac Audija imam svog vozaca (citaj vozim se trajvanom)... 😁
Ako nis drugo, imam puno suvozaca sto ima svoje prednosti... 🤣 Sent from my ELE-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Nacionalni prosjek u SAD-u (prema NHTSA i FHWA, podaci iz 2023.) je jedna nesreća svakih 702.000 milja (oko 1,13 milijuna km). Autopilot/FSD uključen 1 nesreća svakih 6,69 milijuna milja (oko 10,77 milijuna km) što je 9,5x sigurnije (manje nesreća). Tako kaže statistika Citiraj:
Lidar ima prednosti u uvjetima magle i jake kiše. Međutim veliki problem je kad se koristi više sistema i njihovo preklapanje te tu dolazi do problema. Uglavnom zanimljivo područje koje strelovito napreduje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:28. |
|