PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

webstartm 21.11.2018. 18:48

Jel ima iko drugi danas tragicno spor upload? Lokacija Split.
Speedtest kaže ok, 15mbps, ali uploadanje na par lokacija je užas, 10 puta sporije nego inače.

BADSIM 21.11.2018. 18:49

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 3249307)
Kakva je praksa Bnet-a ako se preselim na drugu adresu a tamo nema dostupan Bnet turbobrzi? Nije valjda da mi ponude i moram uzet vip homebox (koji je svagdje dostupan). Njihov odgovor je da ponude alternative, a o raskidu ugovora odlucuju naknadno i ishod moze biti svakakav. Naravno dokazo bi promjenu prebivalista.
Taman produzio na dvije godine a mozda preselim u stan gdje je dostupna samo tcom optika. Najbolje mozda da raskinem ugovor (jos sam u onom roku za raskid ugovora sklopljen na daljinu).

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mene je zanimao slučaj da uzmem 3d uslugu, rekli su da ukoliko nema mogućnosti za tu uslugu na novoj lokaciji, ugovor će biti raskinut.

Cilim 21.11.2018. 19:14

Citiraj:

Autor bertone (Post 3250712)
Black Friday po 'rvacki :hitthewal:

He He, za tebe i mene to ionako ne vrijedi. :hitthewal: :fuming:

Conroe 21.11.2018. 20:52

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3249992)
Ne treba ti nikakav PP. Kao novi korisnik dobit češ 3D za 199 kn/mj, ali i 6 mjeseci besplatno, što ti ispadne na 2 g oko 164 kn mjesečno. Nečeš nigdje naći jeftinije. 150 net ti je dodatnih 15 kn.

ja danas uzeo A1 Trio "black friday" ponudu 229kn mjesečno, 6 mjeseci za 1 kunu i 500kn na bankovnoj kartici, što može biti ekvivalent 30kn većoj cijeni 18 mjeseci nego na Bnet 3D (ukupno 540kn), zadovoljan :D

Thiniad 21.11.2018. 20:56

Našao sam da postoji "Prijateljska promocija" za postojeće korisnike, Turbo 3D paket dođe 199kn na 24.mj.. Trenutno sam bez ugovorne obveze. Da li ima išta jeftinije od toga (unutar B.neta) osim da "prijetim" kako ću prebjeć konkurenciji?

bertone 21.11.2018. 21:58

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3250737)
He He, za tebe i mene to ionako ne vrijedi. :hitthewal: :fuming:

Pa odokativno sam preračunao mjesečnu uštedu i ispadne kutija cigareta, jeftiniji ćevapi ili kava i cola u birtiji... jebo ih takav petak :D

Cilim 22.11.2018. 15:48

Citiraj:

Autor bertone (Post 3250798)
Pa odokativno sam preračunao mjesečnu uštedu i ispadne kutija cigareta, jeftiniji ćevapi ili kava i cola u birtiji... jebo ih takav petak :D

Da, a uz tu ustedu gubis komociju koju pruza B.net kartica jer ju moras predati i za uzvrat dobiti novi STB Kaon, izem ti takvu ustedu.

MadManBD 01.12.2018. 07:53

Namjeravao sam danas zvati Bnet, da mi je internet prespor, tj da nisam dobio povecanje brzine obecano s potpisivanjem novog ugovora, posto se spajam preko wirelessa na router rekoh sebi ajd da probam žicu jer će me sigurno to pitati jesam li probao žičano...

Wireless: 36.96MBps
Žica: 68.55MBps

dobro da ih nisam zvao :D

Hrvoje xyz 04.12.2018. 09:36

Imao sam iskon dugo niz godina, zadnjih godinu i pol bnet. Koristim tcom kod zene kad smo, amis kod mame .. Nigdje jos nisam vidio toliku razliku izmedu spajanja preko wirelessa sto se brzine tice, da doslovno za 50% manja brzina je.
Ja bih rekao da je to do routera koji daju, ne mogu biti toliki gubici, ja sam na 2 metra od routera pobogu.

Kod mene zicano : 60mbps
wireless: 26mbps

prtljao sam i po onim kanalima ,no good.

Iskoristiti cu ovu priliku da nam svima "nazdravim" sto smo se vratili neznam koliko 10-15 godina unazad u duopol, ovi veliki su pokupovali male i sad imamo samo vip i tcom na izbor, nemojte se cuditi stagnaciji i rastu cijena ako dode do njih.

Elven 04.12.2018. 10:12

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 3254983)

Iskoristiti cu ovu priliku da nam svima "nazdravim" sto smo se vratili neznam koliko 10-15 godina unazad u duopol, ovi veliki su pokupovali male i sad imamo samo vip i tcom na izbor, nemojte se cuditi stagnaciji i rastu cijena ako dode do njih.

Od malih mislim da se još Terrakom drži? Sestra ga ima i jako je zadovoljna (TV i Internet stabilni, šta više možeš očekivati, radi kad očekuješ da radi :) ).

pinkskin 04.12.2018. 10:47

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 3254983)
Imao sam iskon dugo niz godina, zadnjih godinu i pol bnet. Koristim tcom kod zene kad smo, amis kod mame .. Nigdje jos nisam vidio toliku razliku izmedu spajanja preko wirelessa sto se brzine tice, da doslovno za 50% manja brzina je.
Ja bih rekao da je to do routera koji daju, ne mogu biti toliki gubici, ja sam na 2 metra od routera pobogu.

Kod mene zicano : 60mbps
wireless: 26mbps

prtljao sam i po onim kanalima ,no good.

Ti u ovom slučaju nemaš gubitaka, očito tvoj modem podržava samo g standard pa shodno tome je i takva brzina, da podržava n ili ac standard imao bi full brzinu.

Juice 07.12.2018. 15:18

Za koji tjedan mi ističe ona famozna akcija 50%. Jel uspio tko produljit po sličnim uvjetima?
Postoji li još retention služba? Ako da, ima netko broj?

Ili je opet najbolji recept zatražit raskid pa onda vidjet što će ponudit.

Stipest 07.12.2018. 15:56

Trebaš otići u poslovnicu i dobiti papir za službu za zdržavanje korisnika. Na njemu ti je taj broj telefona i broj obrasca koji moraš dati kad ih nazoveš. Sam broj ti ništa ne znaći. Bez toga broja obrsca ne možeš ništa. Inaće, ja sam imao isto 50% i uspio sam tako dobiti 40% na 2d paket ( 143,00 kn) i 50 % na prošireni (24,5 kn). 150 Mbit net mi je 15 kn.

Stipest 07.12.2018. 16:05

Prenosim sa drugog foruma:
''Koliko čujem iz pouzdanih izvora, rijetki sretnici već testiraju docsis 3.1 na brzinama do 500
(pretežno zaposlenici A1 koji su se prijavili za to) Kažu da piči do te brzine bez problema...

Postoji i novi router Kaon (ista firma kao i stb)

za širu upotrebu može se očekivati u drugoj polovini naredne godine...''

rendula 07.12.2018. 18:02

Citiraj:

Autor Juice (Post 3256163)
Za koji tjedan mi ističe ona famozna akcija 50%. Jel uspio tko produljit po sličnim uvjetima?
Postoji li još retention služba? Ako da, ima netko broj?

Ili je opet najbolji recept zatražit raskid pa onda vidjet što će ponudit.

Ja sam dobio opet 50%, nakon sto sam potpisao s HTom za optiku su me zvali...

webstartm 07.12.2018. 19:33

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3256181)
Prenosim sa drugog foruma:
''Koliko čujem iz pouzdanih izvora, rijetki sretnici već testiraju docsis 3.1 na brzinama do 500
(pretežno zaposlenici A1 koji su se prijavili za to) Kažu da piči do te brzine bez problema...

Postoji i novi router Kaon (ista firma kao i stb)

za širu upotrebu može se očekivati u drugoj polovini naredne godine...''

Can't wait!:goood:

xpsp1a 07.12.2018. 23:45

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 3249787)
Koja prevara od firme... Novi korisnik, uzeo 150MBit, dobio govno od TC7200.20

Da mi se ne desi ovakav problem molim savjet...

Slijedeći tjedan mi dolaze spojiti kabel, uzeo sam trio paket i 150MBit.
Koji router prihvatiti od instalatera a koji odlučno ne prihvatiti? Jel problematičan samo taj Technicolor ili ima još koji kojeg treba izbjegavati?

duggi 08.12.2018. 00:03

hm,čudno,nema više poziva sa ZADNJOM PONUDOM (da zadrže korisnika),nisam prihvatio "velikodušnih" 120Mbit i TV za 199kn( prošle dvije godine 119kn), odo na Terrakom,bar imaju pristojniji router

Stipest 08.12.2018. 11:58

Citiraj:

Autor xpsp1a (Post 3256317)
Da mi se ne desi ovakav problem molim savjet...

Slijedeći tjedan mi dolaze spojiti kabel, uzeo sam trio paket i 150MBit.
Koji router prihvatiti od instalatera a koji odlučno ne prihvatiti? Jel problematičan samo taj Technicolor ili ima još koji kojeg treba izbjegavati?

Imaš samo Tehnicolor i Ubee. Ubee je noviji i bolji. Traži Ubee.

Nikky 08.12.2018. 15:57

Rekao bih da Tehnicolor TC7200.20 nije "toliko" problematičan, GB Lan, 802.11n WiFi,
ipak je cca 5 god. na tržištu,
kao i svaki uređaj ima neke svoje mušice.

duggi 08.12.2018. 16:33

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3256442)
Rekao bih da Tehnicolor TC7200.20 nije "toliko" problematičan, GB Lan, 802.11n WiFi,
ipak je cca 5 god. na tržištu,
kao i svaki uređaj ima neke svoje mušice.

ja ga imam dvije godine,stabilan u radu ,wifi u bilo kojoj kombinaciji i bilo kojim uređajem (telefoni,kompovi,ipad) nejde preko 70Mbps.

Nikky 08.12.2018. 17:50

Nije ni "predviđeno" da na WiFi ide preko 70Mbps,
ako je info točan WiFi pokriva Broadcom BCM943227HM4L, bgn, 2x2:2
:kafa:

duggi 08.12.2018. 18:19

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3256464)
Nije ni "predviđeno" da na WiFi ide preko 70Mbps,
ako je info točan WiFi pokriva Broadcom BCM943227HM4L, bgn, 2x2:2
:kafa:

a to nisam ni razmatrao jer za tu potrebu 70 je dosta

Stipest 08.12.2018. 22:25

Ja sam imao problem sa velikim skokovima ( fluktacijama) u brzini kad sam prešao na 150 Mbit/s. Za vrijeme jednog speed testa tri puta bi mi brzina išla od 0 do 150. Kad se gleda neki video ( YT) ili prijenos ( maxTv toGo) preko netu, kad padne na nulu slika se zamrzne ili pukne. Kad sam uspio dobiti Ubeea sve se stabiliziralo i radi OK. Zato sam napisao da traži Ubee.

Nikky 08.12.2018. 22:43

Da, jasno, Ubee je noviji i generalno je bolji izbor, za oba ima info u ovoj temi, sve smo rekli.

rendula 08.12.2018. 22:47

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3256528)
Ja sam imao problem sa velikim skokovima ( fluktacijama) u brzini kad sam prešao na 150 Mbit/s. Za vrijeme jednog speed testa tri puta bi mi brzina išla od 0 do 150. Kad se gleda neki video ( YT) ili prijenos ( maxTv toGo) preko netu, kad padne na nulu slika se zamrzne ili pukne. Kad sam uspio dobiti Ubeea sve se stabiliziralo i radi OK. Zato sam napisao da traži Ubee.

I ja sam znao imati takvih problema, proslo prelasoom na bridge mode i netgear x6.

givooo 09.12.2018. 23:54

Koji su načini za zamjenu Tehnicolor sa Ubee routerom ?
Da li postoji neka fiksna cijena naknade za zamjenu ?

Upravo sam u tijeku produženja ugovora tj obavili smo ga telefonski prije koji dan i na moj spomen zamjene stb-a i routera radi produženja, SZK agentica mi odgovori da već posjedujem aktualnu opremu...
U tom trenutku nisam bio siguran da li opremaju nove korisnike se novim routerom pa nisam pilao :/

givooo 09.12.2018. 23:59

Inače sa stb-om zaista imam problema,
kada uključim opciju HDMI CEC da mi se TV (sony) automatski pali i gasi kao i bnet STB ( tj sa bnetovim daljinskim) - tv se blesira pa se zna tokom noći sam upaliti zajedno sa stb-om i probudi pola ukućana...
Ili pritiskom na daljinskom za uključivanje stb-a, upali i stb i tv pa u istoj sekundi nanovo izgasi STB a TV ostavi uključen :/

KAONMEDIA VM1200

Stipest 10.12.2018. 00:05

Citiraj:

Autor givooo (Post 3256749)
Koji su načini za zamjenu Tehnicolor sa Ubee routerom ?
Da li postoji neka fiksna cijena naknade za zamjenu ?

Nema tu nikakve cijene. Žališ se da ti ovaj ne valja i tražiš zamjenu routera.

Nikky 10.12.2018. 00:52

@givooo
Krivo optužuješ STB, u tom slučaju kriv je SlONY, naprosto se ne slažu,
primjera radi sa SAMSUNG - om ta funkcija radi ok.

Kao opciju možeš ugasit HDMI CEC u STB - u i isprogramirati onih 6 tipki na dnu daljinca, vidi > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309

givooo 10.12.2018. 20:55

Nije bas to tako, opcija hdmi cec je uredno funkcionirala nekih godinu ipo i onda su se poceli dogadati ovi problemi sa random ukljucivanjem usred noci...

Tijekom tog perioda se azurirao software i android TVa i stb-a i sad na kojem i cijem je puklo ne znam.

Cudno mi je nekako da tv krene sam ukljucivati stb i svoj ekran kad je to zapravo podeseno da stb radi...

prileee 10.12.2018. 21:24

Zena govori da joj ne radi wifi, a kako sam na putu, spojim se sa teamviewerom i idem se spojit u ruter da vidim jel se sta zblesiralo, resetira password ili nesto slicno. I kad se loginam sa user: / pw: admin, kaze mi da je user vec spojen i zelin li se spojit na sta ja kliknen ok, ali doslovno 3-4 sekunde nakon me vrati na login screen. Toliko je brzo da jedva stignem poklikat do wifi setupa, i vidim da je setup isti ko i prije, ali to vracanje na login me *ebe. Koji vrag se dogada ima li tko ideju?

Spojim se teamviewerom na komp doma, to je jedini uredaj spojen na lan port u kuci (uz tv reciever koji ne racunam).

xpsp1a 10.12.2018. 21:39

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3247083)
Samo im napiši za želiš javu IP adresu. Obično traže i razlog zašto to želiš.

Može pomoć oko ovoga. Što im treba napisati kao razlog? Meni to treba jer mi ne radi port forward, jel im to dosta ili treba nešto još izmišljati?

Firecracker 10.12.2018. 21:51

Citiraj:

Autor xpsp1a (Post 3256998)
Može pomoć oko ovoga. Što im treba napisati kao razlog? Meni to treba jer mi ne radi port forward, jel im to dosta ili treba nešto još izmišljati?

To ti je dovoljno

Anonimi 11.12.2018. 00:53

Citiraj:

Autor prileee (Post 3256997)
Zena govori da joj ne radi wifi, a kako sam na putu, spojim se sa teamviewerom i idem se spojit u ruter da vidim jel se sta zblesiralo, resetira password ili nesto slicno. I kad se loginam sa user: / pw: admin, kaze mi da je user vec spojen i zelin li se spojit na sta ja kliknen ok, ali doslovno 3-4 sekunde nakon me vrati na login screen. Toliko je brzo da jedva stignem poklikat do wifi setupa, i vidim da je setup isti ko i prije, ali to vracanje na login me *ebe. Koji vrag se dogada ima li tko ideju?

Spojim se teamviewerom na komp doma, to je jedini uredaj spojen na lan port u kuci (uz tv reciever koji ne racunam).

To se i meni dogadja. Nekad se moram ulogirat 3-4 puta prije nego me prestane izbacivat.

prileee 11.12.2018. 08:27

Meni sinoc ne prestaje, doslovno svako dvi tri sekunde, pa san odusta sinoc. Svakako cudno ponasanje

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Burko 11.12.2018. 14:36

Do jucer bio na maxTV-u.
Sada na A1.
Isti TV, isti HDMI kabel, isti produzni, ista struja.
Preko optike kod oba providera.

Rezime - slika je ljepsa na A1. Receiver pise Bnet na njemu, tako da ako ce kome posluziti jer se necka Tcom ili A1, barem po pitanju slike - A1.

Jedino sto ce mi trebati neko vrijeme da se naviknem na izbornik, prevelike sliketine........

Stipest 11.12.2018. 15:37

Ništa novo. A1( B-net) je kabelska tv,a maxTV je IPTV. Uvik je bolja slika na kabelu , nego preko mreže. Pričamo o SD kanalima. HD kanali su svugdje jednako dobri.

Nick7 11.12.2018. 20:42

Pitanje: moj otac ima tv/internet/telefon preko VIP-a na kabelu. Ugovorna obaveza je jos kojih godinu dana. No, sad se seli - prodan stan gdje je bio, i kupio je drugi.
U novom stanu je jedina opcija parica.
Danas je otisao u Vip centar da vidi za prebacivanje usluge, na sto mu je usluzni stricek lijepo pojasnio da on mora potpisati novi ugovor na 2 godine i placati vise 40kn mjesecno.
Ovo naravno nema smisla, pa me zanimaju stvarne opcije.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Mirkopoter 11.12.2018. 21:53

Nek pošalje pisani prigovor s potvrdom o promjeni prebivališta od mupa i eto ti raskid bez penala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19.