PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

Don Kihoty 14.08.2014. 00:42

Između L1020 i L1520 - što se tiče kamere - L1020.
Hardware - snaga, baterija, display - L1520.
Kompaktnost - li-la obje. L1520 prevelika, L1020 izbočena, ali opet bolje leži u ruci.

No da sada biram - izabrao bi L930. Dakle ni nijednu drugu nego tu.

seno 14.08.2014. 00:53

Navikne se covjek na sve par incha brdu strmu. L930 me jednostavno ne apelira. Telefon ono samo mi je ok, nista vise.
Sacekat cu na L830 (zbog ustede novca), ako dobro spakovan idem na L1020 jer kamera ce mi ipak presuditi.

Goc 101 14.08.2014. 07:33

Evo i ja odnedavno na lumiji 630. Kako sa mobitelom dolazi samo punjać, zanima me jeli smijem koristit usb kabel od samsunga( galaxy mini) ili to mozda bas i nije pametno?

Franzek 14.08.2014. 08:05

Citiraj:

Autor Guls (Post 2643243)
Ne, nije tako, čvrste su i stabilne. Obavezno nosi u servis i žali se. Po meni Lumia ima najbolje tipke ikad napravljene na nekom uređaju, izvedba, čvrstoća, kontrolirani pritisak, sve je top klasa.

Bok, servis mi je riješio problem sa tipkama a ujedno ju je "programski ažurirao"...
Sada novi problem, sve se cima, lag... Vjerojatno treba napraviti hard reset. Može savijet kakonapraviti hard reset?

coconut 14.08.2014. 08:24

Citiraj:

Autor Goc 101 (Post 2644236)
Evo i ja odnedavno na lumiji 630. Kako sa mobitelom dolazi samo punjać, zanima me jeli smijem koristit usb kabel od samsunga( galaxy mini) ili to mozda bas i nije pametno?

Možeš koristiti koji god kabel hoćeš.

Bjukenon 14.08.2014. 09:01

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2644197)
Pozdrav.

Evo i ja namjeravam to uzet (još imam par kombinacija ali 90% da će bit L625).

Sve u svemu jesi zadovoljan sa njom, kamera, brzina i slično? (čitao sam razne recenzije tako da sve znam o mobu ali ipak je iz prve ruke najbolje pitat. Radio sam na njemu par minuta u t-com centru i super je)

Dojmovi su ok, radi fluidno, nema trzanja, tu i tamo kad otvaram neku aplikaciju prvi put zna malo duže otvarati ali kasnije radi dobro.
Što se tiče kamere, nisam puno probavao, na danjem svjetlu su ok fotke, ali čim je manje svjetla, javlja se dosta šuma... Možda sam i malo subjektivan jer žena ima LG G2 koji ima odličnu kameru pa mi ovo izgleda otužno u odnosu na njega :D

Vjerujem da te zanima i baterija, stalno uključen ili WiFi ili 4G uz relativno često korištenje(svjetlina ekrana mi je na srednjem intenzitetu), sinkronizacija jednog gmaila i whatsappa, gašen zadnje dvije noći, trenutno je baterija na 39%, mjeri 2 dana i 6 sati rada.
Surfanje je dovoljno brzo i bez trzanja iako u odnosu na G2 (ništa drugo nemam za usporedbu) uočljivo sporije iako je to razumljivo zbog puno slabijeg hardvera. Probao sam nakratko UC browser, nešto brži u učitavanju stranica od IE no ništa značajno no zato je IE puno fluidniji(barem meni).

Eto, to je zasad to od dojmova, još da uspijem napraviti update...

Omerta 14.08.2014. 09:18

Hvala..

Još kada biš okinuo dvije fotke iste pozicije sa L625 i LG G2 baš da vidimo razliku u kameri, bilo bi odlično :)

Kamere od L625 i iPhone 5 nisu neštko extra različite, a to mi je jako čudno, jer uvijek sam mislio da iPhone ima fenomenalnu kameru.. Ispada da su obje kamere vrlo dobre.. (spominjem iPhone jer imam kombinaciju između ta dva mobitela).

Bjukenon 14.08.2014. 09:32

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2644259)
Hvala..

Još kada biš okinuo dvije fotke iste pozicije sa L625 i LG G2 baš da vidimo razliku u kameri, bilo bi odlično :)

Kamere od L625 i iPhone 5 nisu neštko extra različite, a to mi je jako čudno, jer uvijek sam mislio da iPhone ima fenomenalnu kameru.. Ispada da su obje kamere vrlo dobre.. (spominjem iPhone jer imam kombinaciju između ta dva mobitela).

Malo sam još pogubljen po opcijama kamere, ne znam da li je veličina slike uvijek default 5 Mp ili se može mijenjati jer ja nisam našao nigdje u opcijama tu mogućnost.

Probat ću tokom dana slikati pa da se vidi razlika...
Inače, super mi je što snima full hd video, zapravo je mobitel po mom mišljenju best buy u tom segmentu...

Tvrdi 14.08.2014. 09:58

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2644259)
Hvala..

Pa mislim da je jasno da je od G2 puno bolja kamera. Više pixela, veći senzor, OIS itd...da ne pričamo o ekranu...a i cijenovno nije ista kategorija...
ne kužim kako ne vidiš razliku iphone 5 i N625 kod slika...

Botlorn 14.08.2014. 09:58

Što se tiče updejta za Lumiu 625, pogledajte u About Phone firmware revision number i onda pogledajte u kojoj je državi taj broj na stranicama za nokia update.
Ja sam pogledao u Nokia tablicu i izgleda da mi je Nokia 625 kupljena u Vipu iz TURSKE??! :lol2:

A tamo još piše "under testing". To je jedino objašnjenje koje sam si uspio pružiti s obzirom na to da su se u VIPu pravili grbavi i ponudili mi da im mobitel dam na servis.

nathan.fake 14.08.2014. 10:02

Citiraj:

Autor Bjukenon (Post 2644263)
Malo sam još pogubljen po opcijama kamere, ne znam da li je veličina slike uvijek default 5 Mp ili se može mijenjati jer ja nisam našao nigdje u opcijama tu mogućnost.

Probat ću tokom dana slikati pa da se vidi razlika...
Inače, super mi je što snima full hd video, zapravo je mobitel po mom mišljenju best buy u tom segmentu...

kod stock Camere i Nokia Camere ne mozes namjestat velicinu slike, uvijek slika na max rezi... jedino mozes namjestat omjer slike 16:9 ili 4:3 :chears:
(jedino kod 930, 1020, 1520 mozes rezu namjestat, al i kod njih mozes samo birat 5MP ili 5MP + maxMP)

rezu mozes mjenjat sa nekim 3rd party appom, npr ProShot ;)

domis 14.08.2014. 10:04

pa daj u mobis neka ti flešaju hrvatsku regiju

Bjukenon 14.08.2014. 10:24

Ma razmišljao sam o mobisu, al ne da mi se gubit vrijeme s njima, javili su mi iz Vipa da ovaj mjesec dolazi update sigurno tak da ću se strpit još koji dan.

U principu, da, nema smisla uspoređivat G2 i L625, G2 je definitivno puno bolji i kod slika unutra i vani.

@nathan
zahvaljujem na informacijama, baš sam sad naletio na to guglajući...

Omerta 14.08.2014. 10:26

Ok.. Hvala svejedno :)

Matta 14.08.2014. 16:04

Allview Impera I i Impera S su na preorderu i isporuka krece krajem ovog mjeseca.

coconut 14.08.2014. 17:47

Jedina razlika između njih je veličina ekrana. Mogli su za 5" staviti FHD. Malo je bedasto da oba imaju istu rezoluciju.

Matta 14.08.2014. 18:32

Citiraj:

Autor coconut (Post 2644562)
Jedina razlika između njih je veličina ekrana. Mogli su za 5" staviti FHD. Malo je bedasto da oba imaju istu rezoluciju.

Velicina ekrana i dimenzije i baterija. Impera I je puno bolji sto se dimenzija tice, samo je baterija mrvicu slabija.

coconut 14.08.2014. 19:41

A i ti si picajzla. Normalno da će mobitel sa većim ekranom imati i veće dimenzije i veću bateriju. 1750mAh na 4,7" i 2000mAh na 5" mi baš ne djeluju previše uvjerljivo. Bojim da će se morati puniti svaki dan.

EDIT: eto fotki L830. Boje covera sa fotki su mi bljak, ali o ukusima se ne raspravlja.
http://www.phonearena.com/news/Nokia...-setup_id59362

Matta 14.08.2014. 19:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 2644619)
A i ti si picajzla. Normalno da će mobitel sa većim ekranom imati i veće dimenzije i veću bateriju. 1750mAh na 4,7" i 2000mAh na 5" mi baš ne djeluju previše uvjerljivo. Bojim da će se morati puniti svaki dan.

EDIT: eto fotki L830. Boje covera sa fotki su mi bljak, ali o ukusima se ne raspravlja.
http://www.phonearena.com/news/Nokia...-setup_id59362

A ti malo smiri zivce. Pokusavam dati sto precizniji opis jer neke ljude i to zanima a ne samo suhoparni link. To sto je stavljen veci ekran ne mora automatski znaciti da je veca baterija.
Uglavnom, ako bih sad uzimao jedan od ta dva, uzeo bih Imperu I. Ljepsi je na oko, dimenzije manje a rezolucija i ostale speckse iste kao veci S. Nekako mi je bolja kupnja nego Prestigio 8500.

Usput, jos nista glede 830 da ce biti u dual SIM izvedbi ?
Pureview, 720p ekran i dualSIM, odmah bi uzeo.

rodriguez 14.08.2014. 20:17

Jeste skužili na ovim leakovima kao za 830 kako postoje on screen 3 tipke i kapacativne 3 tipke? Hoće li postojati izbor ili je fejk, prije da je fejk?

Mario92 14.08.2014. 20:25

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2644632)
Jeste skužili na ovim leakovima kao za 830 kako postoje on screen 3 tipke i kapacativne 3 tipke? Hoće li postojati izbor ili je fejk, prije da je fejk?

Prototip.

nathan.fake 14.08.2014. 20:49

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2644632)

ne samo to, nego na ovom zadnjem leaku gdje su prikazane odozad 3 boje.. sve 3 boje su slikane iz istog kuta, isti polozaj mobitela.. znaci minimalno 2 od 3 su photoshop/fejk :D

Guls 14.08.2014. 21:28

Tražili ste review, evo ga.
Napravio sam ga nabrzinu jer je godišnji tek počeo, ako ima kakvih pitanja u područjima koje nisam obradio, tu sam da odgovorim.

nathan.fake 14.08.2014. 21:47

Citiraj:

Autor Guls (Post 2644658)
Napravio sam ga nabrzinu jer je godišnji tek počeo, ako ima kakvih pitanja u područjima koje nisam obradio, tu sam da odgovorim.

citam prvi paragraf i vristim od smijeha :goood:

inace dobra recenzija... zakljucak potpisujem :chears:

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2644665)
Neloš review, doduše mislim da neki detalji iz tvog privatnog života nisu bili potrebni :fiju:

kakav buzzkill :stoopid:

Neo-ST 14.08.2014. 21:47

Citiraj:

Autor Guls (Post 2644658)

Neloš review, doduše mislim da neki detalji iz tvog privatnog života nisu bili potrebni :fiju:

Ukratko, za 4800kn dobiješ vrhunski precijenjeni hardver bez slušalica, sa problemom ljubičastog ekrana, katastrofalnom baterijom i OS-om koji ga koči, ali nada da će jednog dana biti bolji i imati više aplikacija ne umire ?

Guls 14.08.2014. 21:51

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2644665)

Ukratko, za 4800kn dobiješ vrhunski precijenjeni hardver bez slušalica, sa problemom ljubičastog ekrana, katastrofalnom baterijom i OS-om koji ga koči, ali nada da će jednog dana biti bolji i imati više aplikacija ne umire ?

Potrebno je u današnje vrijeme malo nasmijati i oraspoložiti ljude, pa eto.
S druge strane, da, može se reći da je ovo precijenjen hardver s paketom problema. No svakako, i u takvom stanju, je po meni overall bolji od direktnog konkurenta iz drugog tabora - S5. Čak i s jeftinijim ekranom :)

zvonac 14.08.2014. 22:21

Dobar rivju..
Mada vecina stvari je softverske prirode, znaci bit ce rijeseno...Sto se tice L930...
Al to ne bi bila Nokia da ne zasere ostale stvari, koje vise nisu softverske prirode, to je vec tradicionalno.

Da Nokia nije na winsima, dam se kladit da ni ekipe ne bi tolko bilo na istoimenom OSu..

Brko 14.08.2014. 23:05

Držite se mobitela, pustite kompanije, politike i ostalo po strani...

1v@n 14.08.2014. 23:33

Pročitao sam review kolege i mogu reć da bi ovako trebali biti mobiteli testirani. Čisto, bez favoriziranje ijedne platforme.

Isti problem s klizavosti u rukama ima i iPhone 5, a i iPod Touch, a bome i većina ostalih uređaja tih dimenzija. Dogodilo mi se dosta puta da sam ležao u krevetu i pikao nešto po iPodu/iPhoneu pa mi je odjednom ispao iz ruke i zveknuo na glavu.

To te na kraju tjera da kupuješ ružnu masku ili trakicu za oko zgloba.
Speck radi najbolje maske za takve mobitele. Ružne su ko smrt, ali grip koji pružaju je nevjerojatan. Imaju samo za 920 i 1020 trenutno, ali ništa te ne sprječava da im uputiš neki mail da bi mogli i za 930 složiti neku.

Cijena po meni nije minus jer za 4749 kn možeš dobiti 32 GB iPhone 5c. Kopiju Lumie 820 koja se po ničemu ne može mjeriti s 930. Za 5899 dobiješ 16 GB Galaxy S5, a 16 GB Xperia Z2 košta jednako 930. Po tome, cijena je plus, pa i adut takvog mobitela.

Da su išli s "boljim" poklopcem i stavili "bolji" ekran, vjerojatno bi se cijena popela u sfere Galaxya S5 i iPhonea 5S, a onda kao "novi" proizvođač s novim OS-om i nemaju puno šanse u takvom okružju.

Shockre 14.08.2014. 23:57

Po meni je cijena isto plus. Meni je bila jedna od stavki koja me privukla. Ja sam ga uzeo preko vipa za 199kn + 100kn mjesecno, dok su ostali flagshipovi +-1000kn vise.
Moj je zavrsio na servisu zbog poprilicnog problema sa osvjetljenjem ekrana, donja polovica je bila puno svijetlija. Danas sam ga pokupio i nazalost servisirao ga je neko preko k. Novi ekran je super, ali ne radi mi vibra, ekran ne lezi jednoliko u kucistu, ima malo prasine na leci zadnje kamere i vide se mali tragovi otvaranja. Tolko o ovlastenom servisu, ja bi to bolje odradio uz guide na netu. Prvi radni dan im ide nazad, ponedjeljak posto vjerojatno ne rade do tad.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.