PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

RaneZ 26.08.2025. 10:10

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3818393)
Navedi jedan premium brand koji u zadnjih 20 godina nije izgubio na kvaliteti

Navedi IŠTA što nije... :chears::lol2:

GreenLife 26.08.2025. 10:34

Citiraj:

Autor benny_blanco (Post 3818383)
Netko popratio što se događa s audi vozilima u zadnjih par godina?

https://youtu.be/43C8hSLcCAc?si=Q9IWdOqf2e5B6XW4

Kazu gube na kvaliteti/prepoznatljivosti. Zanimljiv osvrt / molba autora videa za vraćanje na prijašnje stanje audia

Interesantno je da je autor videa čak dobio službeni odgovor na video:

Citiraj:

Dear Auditography,
We really acknowledge the effort you made in creating this video. For me, your video and the comments below show impressively how many people are moved by our brand and want Audi to succeed. This is an incentive and a responsibility for us to consistently invest in our products and our quality. Reflecting on where we stand right now, we see areas where we have to refocus on Vorsprung durch Technik consistently and purposefully. We have recognized this, and we have already tackled many of the points mentioned.

We hope that you will continue to accompany us on our journey – it will be worth it.

Kind regards
Dr Gernot Döllner

AUDI AG
Ingolstadt

tomek@vz 26.08.2025. 10:41

Dakle...

Citiraj:

Greenhouse gas reduction is no longer a priority for the US government, but if you're looking for a new vehicle and want to buy something with the lowest life cycle carbon emissions, you're best off looking for a compact with a small battery. That's one of the findings from a group at the University of Michigan of a comprehensive study that calculates the overall cradle-to-grave carbon impact for different types of vehicles, including factors like powertrain options, location (within the country), and use patterns. Even better, they built a tool you can use yourself. The study, published in Environmental Science and Technology, compares internal combustion engine powertrains with hybrid, 35- and 50-mile range plug-in hybrids, and 200-mile, 300-mile, and 400-mile battery electric powertrains across compact and midsize sedans, small and midsize SUVs, and pickup trucks, using a life cycle assessment model developed by Argonne National Laboratory and data of model year 2025 vehicles from the Environmental Protection Agency. If you expected that a gas-powered pickup truck would have the biggest carbon footprint, you'd be right. With a driving profile of 43 percent city driving and the rest highways (no cargo), a pickup will emit about 486 g CO2e per mile. Compared to that, a compact electric sedan with a 200-mile battery has just 17 percent of the life cycle emissions and is responsible for just 81 g CO2e per mile.

A short-range electric pickup -- maybe that Slate that so many are salivating over -- is nearly as good, with a footprint that's only 25 percent the size of the gas pickup truck. On the other hand, hybrid powertrains (the kind that don't plug in) only reduce life cycle carbon compared to internal combustion alone by a modest amount -- between 11 and 13 percent, depending on the vehicle class. Plug-in hybrids with 35 miles of range can reduce emissions compared to plain combustion by 53-56 percent; with 50-mile batteries the reduction is 56-60 percent, assuming the PHEVs were driven in electric mode for 58 percent and 69 percent of the time, respectively. When it comes to BEVs, the smallest battery pack always has the least environmental impact. BEV powertrains with 400 miles of range have lifecycle emissions that are 67-69 percent lower than an ICE powertrain in the same vehicle. For 300-mile BEVs, this is an 81-83 percent reduction. A 200-mile BEV can be expected to contribute just 25-26 percent as much CO2e as an equivalent gas-burning vehicle would.

That's not because EVs with big batteries are inefficient -- far from it -- but because making a battery for an EV is a very energy-intensive process. Most emissions from internal combustion engine (92 percent) and hybrid (89 percent) vehicles come from their use on the roads. But this changes once you start adding significant kWh-worth of battery. For PHEVs, the use phase is more like 73-80 percent, and for BEVs, it's just 48-60 percent, depending on the size of the batteries. The researchers also modeled different driving behaviors, including the use cases of someone who uses their vehicle just to commute and run errands; the "occasional road-tripper," most of whose needs are met by a small battery; and a contractor or someone else who has to drive a lot for work, with varying amounts of cargo onboard. As we've known for some time, where you get your energy from affects how clean your EV will be, and switching from gasoline to an EV has more of an impact in Seattle (which relies on hydropower) versus Cincinnati (where the electricity comes from burning coal), for both PHEVs and BEVs.

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3818401)
Interesantno je da je autor videa čak dobio službeni odgovor na video:

Nije samo Audi, nazalost svi su pali sto se kvalitete izrade tice, jer vazniji je Bling i zarada.

Colop 26.08.2025. 10:47

Citiraj:

Baš to.
Ne vjerujem da je Audi išta bolji/gori od ostalih.
Makar na Q7 motor redovito ode na 90 000 tak tisuća km.
BMW se spontano zapali.
MB također sigurno ima nešto.

xlr 26.08.2025. 10:54

Citiraj:

Sad cu biti govno, ali u duhu forumske podjebancije - Dacia? :D

GreenLife 26.08.2025. 11:15

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3818405)
Nije samo Audi, nazalost svi su pali sto se kvalitete izrade tice, jer vazniji je Bling i zarada.

Slažem se. Nema više one kvalitete izrade koja je autoindustrija imala u peak vremenima 1990-2000.
Sve ode k vragu, a cijene pogotovo.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3818409)

:lol2::goood:

sinisa1989 26.08.2025. 11:23

Citiraj:

Autor Colop (Post 3818408)
Baš to.
MB također sigurno ima nešto.

Ako će surađivati s BMW-om...

calypso 26.08.2025. 11:30

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3818415)
Slažem se. Nema više one kvalitete izrade koja je autoindustrija imala u peak vremenima 1990-2000.
Sve ode k vragu, a cijene pogotovo.

Pa, kao ponosni vlasnik Audijevih A6 Allroad modela iz godista od 2001 do 2018, ne mogu bas reci da sam primjetio neki bas pad kvalitete izrade u ta tri modela (C5, C6 i C7)... Elementi pneumatskog ovjesa su sve bolji i bolji tokom godina i rijesene su sve boljke koje je imao onaj prvi Allroad iz 2001... Unutrasnjost auta je oduvijek bila od kvalitetnih materijala i tu zamjerki nemam... Motori su debelo predimenzionirani... Zapravo, jedino gdje najnovija serija C8 ima problema je softver... Do sada sa softverom nisam imao nikakvih problema, ne sjecam se da se ikad ista zblesalo, dok recimo kolegi u C8 modelu svako malo zblesira infotainment pa mora resetirati... :hitthewal:

Ova najnovija serija C8, e to ne mislim kupovati jer me zivciraju touch komande koje su posvuda ugurali, a i od kolega Audista koji ih imaju cujem da imaju problema sa njima... To bih prije pripisano 'novoj' nikad koristenoj tehnologiji touch komandi, dakle trendu povecanja gluposti, nego opcenitom padu kvalitete... U sljedecoj generaciji bi ono sto ce ostati od touch kontrola trebati biti sredjeno...

I dalje su to poprilicno predimenzionirani auti sa predimenzioniranim sastavnim dijelovima...

Xiaomi 26.08.2025. 11:48

Calypso, C9 generacija je u tijeku i primjetan je veliki pad kvalitete materijala. Audi je svjestan kritika i u budućim modelima bude koristio bolje.

C8 je skroz ok, ali C9 ne po tom pitanju.

coconut 26.08.2025. 11:56

Netko se tu žalio da je plastika u Audiju na nivou Golfa koji je duplo jeftiniji.
Pitanje nije tko se srozao nego koliko su se srozali.
Od premiuma, čini mi se da se Lexus najmanje srozao.

Hamm 26.08.2025. 12:25

Citiraj:

Autor xlr (Post 3818409)

Pa...nije da nisi u pravu. :D

Logani 0,9 benz idu po 500k km u teksijima. To je vrhunski ak se mene pita.

calypso 26.08.2025. 13:57

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3818421)
Calypso, C9 generacija je u tijeku i primjetan je veliki pad kvalitete materijala. Audi je svjestan kritika i u budućim modelima bude koristio bolje.

C8 je skroz ok, ali C9 ne po tom pitanju.

Onda je to u skladu sa onime stao sam cuo... Zenina rodjakinja radi za neku Njemacku firmu koja radi sjedala za skuplje modele Audija... Veli da su prosle godine izgubili posao sa Audijem jer su neki Amerikanci uletili sa jeftinijom cijenom, ali izgleda da je i kvaliteta osla dole...

No, ako je to tako, onda sam ja ozbiljno u problemu... Koji cu sljedeci Allroad kupiti nakon ovog C7?! C8 necu sigurno... A C9 ako je losija kvaliteta, ne znam kako dalje... :( A nis, vozim ovog dok se ne raspadne pa kupim opet istog takvog... :D

GreenLife 26.08.2025. 14:00

Mislim da si osuđen na C7 do daljnjeg :)

Hamm 26.08.2025. 20:45

https://i.ibb.co/8LySNR8Y/IMG-0644.jpg https://i.ibb.co/pjCz82Nh/IMG-0642.jpg

Hahaha ljubljanska prema samoboru. :D Nisam ni znao za ovu traku.

Daten 26.08.2025. 20:53

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3818502)
https://i.ibb.co/8LySNR8Y/IMG-0644.jpg https://i.ibb.co/pjCz82Nh/IMG-0642.jpg

Hahaha ljubljanska prema samoboru. :D Nisam ni znao za ovu traku.

Šuti, što manje ljudi zna za tu traku bolje nama :D

Vezano za visoke ležeće na zapadu ljubljanske, čini mi se da su se malo pohabali pa manje lupa u autu.
Čak sam jedno jutro proletio 70kmh koliko je ograničenje i manje lupi nego kad vozim 30-40kmh.

zgmmax 26.08.2025. 21:38

Jučer imao prilike po prvi puta doživjeti SW problem sa Cuprom, prošao 2200km do sada

200m od doma mi se upali fault: damper i ko da se isključili amortizeri 😁

Danas upalim auto, napravim 20km i sve OK.

coconut 27.08.2025. 04:01

Dobrodošao u VW koji je poznat po problemima sa SW. Očekuj ih još.

Hamm 27.08.2025. 06:52

Pogotovo ako je 2021. :)

Tumor 27.08.2025. 08:50

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3818510)
Jučer imao prilike po prvi puta doživjeti SW problem sa Cuprom, prošao 2200km do sada

200m od doma mi se upali fault: damper i ko da se isključili amortizeri 😁

Danas upalim auto, napravim 20km i sve OK.

U pocetku se i nama javljalo tih kojekakvih bugova, doduse nista takvog.
Recimo nece prebaciti profil da se na glavu popnes (zena i ja imamo svako svoj profil). Ili nekakvih greska, ne mogu se sad sjetiti.

Pustis auto ugasen 2 sata da malo dodje sam sebi, upalis i sve radi bez greske :D

Doduse, sad se vec neko vrijeme nije nista javljalo (kuc, kuc u drvo).
Nadam se da je ispucala svoju kvotu bugova i da je sada mirna.

Mene npr. iritira sto svakih par dana javi nesto tipa "New user settings are available for your profile". I onda pita da li da ih primjeni ili ne.
Svaki puta stisnem OK i ne vidim ama bas nikakve razlike :D

Mommistake 27.08.2025. 10:03

Ja sam jučer dobio na test Focus karavan 1.0 benzinac. Star 3 tjedna, ima manje od 700km na satu. Manualac

Ukratko, kvaliteta i sve pristojno, display dobar, velik, responzivan, dosta opreme. Kamera ok, mjenjač dosta točan i kratak, meni je pasao. Praćenje linija se ne može kompletno ugasiti (barem ja nisam našao), nego samo intenzitet složiti, meni najveća glupost ikada. Ima nekakve modove, nisam primjetio razliku između normala i sporta, možda malo u zvuku. Oprema je ST line, dosta opreme. Meni možda malo previše pliva za ST line, očekivao sam tvrđi ovjes.

Ali motor, nikad ne bi kupio 1.0. Autoput, 140, ne čujemo se u autu, potrošnja preko 8 liteara prosjek, autoput, 10-12.

Nisam puno testirao i gledao, sjeo, vozio 250km i ostavio ga. Osim slabog motora, nemam puno zamjerki. Display mi je highlight te vožnje.

Ukratko, razmišljao sam o kupnji 1.0 ženi za grad, otpada.

zgmmax 27.08.2025. 10:15

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3818539)
U pocetku se i nama javljalo tih kojekakvih bugova, doduse nista takvog.

Recimo nece prebaciti profil da se na glavu popnes (zena i ja imamo svako svoj profil). Ili nekakvih greska, ne mogu se sad sjetiti.

Pustis auto ugasen 2 sata da malo dodje sam sebi, upalis i sve radi bez greske :D

Doduse, sad se vec neko vrijeme nije nista javljalo (kuc, kuc u drvo).

Nadam se da je ispucala svoju kvotu bugova i da je sada mirna.

Mene npr. iritira sto svakih par dana javi nesto tipa "New user settings are available for your profile". I onda pita da li da ih primjeni ili ne.

Svaki puta stisnem OK i ne vidim ama bas nikakve razlike :D

Frend sa Formentorom svako malo ima neke BUGove.

Mene isto živcira ta obavjest da imam neke nove postavke i dal ih hoću primjenit.

Čuo sam da se to makne ako se infotainment resetira na tvorničke postavke, a to mi se fakat ne da jer bi onda morao ponovo slagat profil i spajat sa mobom.

zkljaja 27.08.2025. 10:24

U Ponedjeljak poslje posla krenuo za Minken s BlaBla, VW Sharan 2012, guzica mi otpala na zadnjem sicu, utorak u 6 ujutro polazak sa ICE 1600 za Leipzig i presjedanje za Frohburg, nekih 1200km ukupno?

Preuzeo nov(ij)a kola i gas za HR oko nekih 5 popodne:

https://scontent.fzag1-2.fna.fbcdn.n...8w&oe=68D61CE8

https://scontent.fzag4-1.fna.fbcdn.n...fw&oe=68D630B1

9 sati kasnije, u Zagrebu je još jedna čađara - 190ks, DSG 6. AdBlu i DPF ON :D - auspuh nema trunke crnoga u sebi

Od bitnijeg - izvana ERlajn, adaptivni farovi, ganz nove Conti P7 gume, ACC sa lane assistom, DCC ovjes, memory sjedala s ventilacijom, grijani volan, grijana sajba, Dynaudio ozvučenje, Ambient level 1, discover PRO

Plan je možda stavit ga na Eibach ProKit, Pretoria 19", definitivno stavit Discover mediu iz facelifta s Carplayem i možda Virtual kokpit

Sve u svemu prilično zadovoljan nakon 900km, u comfortu prilično udoban, u Sportu drži cestu ko da je na tračnicama, lijepo ide, na 170kmh se komforno vozi i priča sa suvozačem

zgmmax 27.08.2025. 10:39

Lep auto.
Čestitke

To crna il tamno ljubičasta boja?

xlr 27.08.2025. 10:47

UPS-ov kamion iza je crn - za referencu. Mozda je zena imala pravo odabrati, ako nista drugo, barem boju auta ;)

Cestitke na traktoru! :)

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

zkljaja 27.08.2025. 11:04

Hvala momci!
Boja je Crimson Red Metallic, slike su s Messengera pa su malo zakinute za boju. Meni je boja top, a ženi na slikama čak i nije nešto :D Mislim da će se uživo predomislit :)

Kad mu napravim one step i metnem keramiku, izgledat ce ko 50 hiljada eura u kešu

Gledao sam jednog svijetlo plavog BiTDI lubeničara, taj joj se jako svidio, ali je povučen s oglasa, nije bio R-Line...Svakak čim metnem srebrne felge na ovoga umjesto ovih tamnih, to bude odma puno bolje

De5tr0yer 27.08.2025. 11:10

Citiraj:

Autor benny_blanco (Post 3818383)
Netko popratio što se događa s audi vozilima u zadnjih par godina?

https://youtu.be/43C8hSLcCAc?si=Q9IWdOqf2e5B6XW4

Kazu gube na kvaliteti/prepoznatljivosti. Zanimljiv osvrt / molba autora videa za vraćanje na prijašnje stanje audia

Plačipizde posvuda, svi pobornici brandova.
Ako mu je do nostalgije i kvalitete kao prije 5-10-20 godina, kupi toliko godina star auto i održavaj ga. Čak ćeš i okolišu pridonijeti.

Audi je vrlo brzo uvidio da comic sans font na oznakama auta ne prolazi dobro.
Kad sam prvi put vidio oznaku s novim fontom, mislio sam da je netko napravio jako loš upbadge na S3. Vidim da je to noviji auto, rekoh da ja to provjerim i bam, stvarno je tako. :D

Iz mog iskustva je interijer jednog A3/S3 prilično dobar uz nekoliko zamjerki.

A3 limuzina na stražnjoj klupi nema mjesta za ljude višlje od 180-185cm.

Koža (ili je to "koža") na volanu je toliko tanka, jednom slučajno prođem noktom i prozire se bijela spužva ispod. :(

Čak mi niti ventilacijski otvori nisu toliko loši, iako nemaju odvojenu kontrolu klapni/usmjerenja i količine zraka (ide jedino generalno preko ventilacije kabine).

Citiraj:

Ne samo da je izgubljena kvaliteta, već potrošači/kupci uopće ne znaju kak je bilo prije. Niti ih većinu zanima.

Zato treba uživati u tome što se sad nudi koliko ide, a kad dojadi sjesti u nešto starije. :)

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818568)
Hvala momci!

Još jedna čestitka s moje strane. Godspeed!

Mommistake 27.08.2025. 11:12

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818559)
U Ponedjeljak poslje posla krenuo za Minken s BlaBla, VW Sharan 2012, guzica mi otpala na zadnjem sicu, utorak u 6 ujutro polazak sa ICE 1600 za Leipzig i presjedanje za Frohburg, nekih 1200km ukupno?

Preuzeo nov(ij)a kola i gas za HR oko nekih 5 popodne:

https://scontent.fzag1-2.fna.fbcdn.n...8w&oe=68D61CE8

https://scontent.fzag4-1.fna.fbcdn.n...fw&oe=68D630B1

9 sati kasnije, u Zagrebu je još jedna čađara - 190ks, DSG 6. AdBlu i DPF ON :D - auspuh nema trunke crnoga u sebi

Od bitnijeg - izvana ERlajn, adaptivni farovi, ganz nove Conti P7 gume, ACC sa lane assistom, DCC ovjes, memory sjedala s ventilacijom, grijani volan, grijana sajba, Dynaudio ozvučenje, Ambient level 1, discover PRO

Plan je možda stavit ga na Eibach ProKit, Pretoria 19", definitivno stavit Discover mediu iz facelifta s Carplayem i možda Virtual kokpit

Sve u svemu prilično zadovoljan nakon 900km, u comfortu prilično udoban, u Sportu drži cestu ko da je na tračnicama, lijepo ide, na 170kmh se komforno vozi i priča sa suvozačem

Nema boljeg osjećaja nego sam otići po auto i onda ga doma voziti prvi puta i to 700+km.

Čestitke, predivan auto.

Ne znam što si prije vozio, ali vjerujem da je ovo skok samo takav.

medo 27.08.2025. 11:19

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3818395)
Navedi IŠTA što nije... :chears::lol2:

Renault je ekški puno bolji. Megane i Laguna su prije 20 let bili teško sranje :D

Citiraj:

Autor calypso (Post 3818450)
Onda je to u skladu sa onime stao sam cuo... Zenina rodjakinja radi za neku Njemacku firmu koja radi sjedala za skuplje modele Audija... Veli da su prosle godine izgubili posao sa Audijem jer su neki Amerikanci uletili sa jeftinijom cijenom, ali izgleda da je i kvaliteta osla dole...

Jedna naša domaća tvrtka (Boxmark) je radila interijere za Audi i izgubila posao s njima prošle godine mislim.

Očito su prekvalitetno radili za novi Audi standard :D

spawn 27.08.2025. 11:27

Citiraj:

Autor medo (Post 3818572)
Renault je ekški puno bolji. Megane i Laguna su prije 20 let bili teško sranje :D

Toliko je bolji da 1.6 biturbo dizel crkava na 60000-100000 km u tolikoj mjeri da se ne može nabaviti tražena količina motora. Mehanicari kazu da ako napravis vise od 100000 s njim trebas igrat Eurojackpot :D

Gilbert5 27.08.2025. 11:30

Cestitke na novom autu. Prekrasan je.

1v@n 27.08.2025. 11:30

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3818569)
Audi je vrlo brzo uvidio da comic sans font na oznakama auta ne prolazi dobro.
Kad sam prvi put vidio oznaku s novim fontom, mislio sam da je netko napravio jako loš upbadge na S3. Vidim da je to noviji auto, rekoh da ja to provjerim i bam, stvarno je tako. :D

Iz mog iskustva je interijer jednog A3/S3 prilično dobar uz nekoliko zamjerki.

Jesi vidio nove BMW oznake? Mislim da su počeli s novom jedinicom gdje je 1 u fontu 72, a onda 18, 20 itd pored u fontu 24.
Mislio sam da je samo kod 1, ali u zadnjih par dana sam vidio i na 2 i na 5, a danas i na X3.
Izgleda bedasto, em jer izgleda kao X320, em je drugi font od uobičajenog, em je razlika u veličini

A A3…2024 S-Line koji sam vozio je takvo razočaranje po kvaliteti interijera da je to strašno. Ide se na mlađe generacije koje nisu imale prilike iskusiti stare modele i kako je to bilo nekad.
Novo normalno

Šole 27.08.2025. 12:55

@zkljaja - cestitke na autu, lijepo izgleda. Koja je to godina, kolko km i naravno cijena se smije znat?

bertone 27.08.2025. 13:03

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3818553)
... Praćenje linija se ne može kompletno ugasiti (barem ja nisam našao), nego samo intenzitet složiti,...

Na vrhu lijeve poluga iza volana imaš ON/OFF prekidač.

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3818559)
... 9 sati kasnije, u Zagrebu je još jedna čađara - 190ks, DSG 6. AdBlu i DPF ON https://forum.pcekspert.com/images/smilies/biggrin.gif - auspuh nema trunke crnoga u sebi... Sve u svemu prilično zadovoljan nakon 900km, u comfortu prilično udoban, u Sportu drži cestu ko da je na tračnicama, lijepo ide, na 170kmh se komforno vozi i priča sa suvozačem

Nisi napisao bitno, jel si morao stati na benzinsku? :D

Šalu na stranu, čestitke i jako lijepa boja :chears:

zkljaja 27.08.2025. 13:05

Tnx!

EZ 06/2015.
239000km nakon puta doma
11000€ - na autu su nove Conti PC7 2025. i uz to zimski OEM VW set 17"
50€ BlaBla do Minhena
15€ karte za po Minhenu
100€ ICE do Leipziga
12€ S Bahn do auta
205€ zoll tablice

90€ goriva - u autu je bilo pol tanka, tak da sam došo doma s pola tanka nakon točena u AT

60€ vraćeno s BlaBla prema doma

Sad davanja i registracija, s time da gledam uzet mali kasko za šajbe i farove.

Od ulaganja, samo prednje diskove vidim negdje oko zime...na stranu ove gluposti koje cu ja nabacit na njega...

Jedina stvar koja mi "fali" je električni gepek, imao sam ga na B8 limuzini koju sam imao kratko i top stvar je sa kolicima i bebom u rukama

Citiraj:

Autor bertone (Post 3818621)
Na vrhu lijeve poluga iza volana imaš ON/OFF prekidač.

Nisi napisao bitno, jel si morao stati na benzinsku? :D

Šalu na stranu, čestitke i jako lijepa boja :chears:

Jesam, krenuo sam iz Frohburga (30km ispod Leipziga) sa pola rezervara, točio sam taman kad sam prešao u AT, na 900km potrošnja je bila 6.1L po Boardu, ali vjerojatno falša jer na cca 140kmh po satu auto ide 130 po G-Mapsima, bilo je tu i vožnje 150-170kmh na dulje relacije i rada u leru na odmorištu...doma sam došao sa preko pola rezervara.

Hamm 27.08.2025. 13:37

Lepi ti je prasat. :) Puno sretnih km. :)

Juice 27.08.2025. 13:48

Jel to Holdign mijenjao pravila pa se sad nemre kupit više parking nakon onih 15 minuta rupe između karti?
Stalno dobijem poruke "Zbog vremenskog ograničenja više se ne može produžiti parkiranje", a karta istekla prije pol sata.

xlr 27.08.2025. 13:54

Vozi gospodja ba autoputu kiju ceed, dosta staru... I preticem je i nesto mi cudno na tom auto dok joj prilazim. Kadli ono njen zadnji lijevi kotac doslovno odskakuje od zemlje i trese gore-dolje. Mogu misliti kako je gospodji unutra. Isla je ajmo reci oko 100 na uru

Wtf, mehov šegrt stavio 100g utega umjesto 10g?

zkljaja 27.08.2025. 13:57

Citiraj:

Autor xlr (Post 3818631)
Wtf, mehov šegrt stavio 100g utega umjesto 10g?

Ne, amortizer je odlučio da više ne želi amortizirat, te sav posao obavlja opruga koja radi onako kako ona želi

Hamm 27.08.2025. 13:58

Postoji ogromna šansa da baba ne shvaća da se nešto događa. To je tako i ide ona... :D Žensko je to... :D

xlr 27.08.2025. 14:05

Bokteljubi, ubola baba rezonantnu frekvenciju opruge heh, kakav horor!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:27.