![]() |
|
Ovo su gume iz 04/20, zimske Fulde.
Odlične gume koje su me držale prikovanog za cestu. Jesu potrošene, ali ne vidim razliku između ove i neke GY, ovo velim bez trunke ironije. Jel to do mog tipa vožnje, ili do vrhunskog ovjesa kojeg moj auto nema, ne znam ali meni jako dobro služi svrsi i po mokrom i po suhom :D Velim, opcije su mi uzeti ili neki krpanac s oglasnika nabrzinu da prođem tehnički pa najesen uzeti zimulje, ili odmah zimulje samo mi ih je malo žao habati po asfaltu. Vidjet ću još što bude. |
A moj covik… ako vec nisi za dva seta guma kupi cjelogodisnje (michelin cc) i prst u uvo.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Te gume se raspadaju i to nikako ne može biti dobro. Ne znam nikog tko ima takvu kombinaciju baš zbog iznimnog trošenja i uništavanja zimskih guma ljeti.
Ne znam kako bi ti se auto ponašao u slučaju naglog kočenja. Ja uvijek uzmem bolje gume jer u autu vozim nešto vrijednije od samog sebe pa ono.... Makar all season i bok. Realno ti i bolje zimske nekaj jeftinije Najbolja all season https://www.vulkal.hr/michelin-215-5...ssclimate2-94v Jeftinija https://www.vulkal.hr/kleber-215-55-...draxer2-98v-xl I cimni ovog lika preko wacapa. Ima navodno ok lager i super cijene. ![]() |
Evo update: Continental ECOcontact, 2 god stara, diša mi prodao za 100kn/kom da mu ne stoje doma. To će poslužiti do jeseni (a možda i za iduću sezonu), a onda uzimam zimsku. A za tu zimsku ću odmah poslati upit ovom tipu kaj si linkao Hamm.
|
Ti i dalje hoćeš zimske, umjesto da uzmeš cjelogodišnje i miran si godinama...
|
Možda uzmem ljetne u sezoni 2024.
Sad sam miran ovo i vjerojatno slijedeće ljeto s Contijem. U jesen uzimam zimske Hankook ili Nexen, ovisno što će biti povoljnije, pa sam i tu miran bar dvije zime. Nema potrebe za cjelogodišnjima. |
Pa gume su ti u raspadnom stanju nakon dvije godine. :D All season ti traju makar četiri godine. :D Računica ti ne stoji ni približno. Dodatno ugrožavaš sebe, suputnike i ostale sudionike u prometu. :D
Znam neke ljude koji su cijele godine na ljetnima ali ti si prvi slučaj kojeg znam da se cijele godine vozi na zimskima. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
2 seta zimskih u 4 godine ~ 4000 kn
1 set cjelogodišnjih u 4 godine ~ 2000 kn (cifre su okvirnog karaktera s 500kn po komadu) Računica ti nikak ne stoji. Bolje onda da uzmeš 2 seta (zimske i ljetne) pa one traju 4-5 godina uz ukupni trošak 4000 kn Guma glavu čuva. Bilo durex ili cestovna guma |
SumLJam da za 500kn može dobiti 215-55-17. :p Možda 500x2 :)
|
Citiraj:
S strane zakona, tako si stalno pokriven. |
BMW starts selling heated seat subscriptions for $18 a month
https://www.theverge.com/2022/7/12/2...-seats-feature :D |
Citiraj:
Citiraj:
Tu na forumu ga je nekoliko kolega isto hvalilo. |
@ Guls: ne znam koji je auto u pitanju, ali 225/45/17 je nekih 5% manjeg opsega, tako da sumnjam da prolazi.
Što se tiče vožnje zimske ljeti: nemoj. Na 40 stupnjeva ćeš skuhati gumu i onda će ti biti za k*rac zimi, i sam vidiš na što ti liči ta guma. Mislim, radi što hoćeš, ali za tvoje potrebe je cjelogodišnja (ne mora biti Michelin ili neki premium) bolji izbor. ;) |
Citiraj:
Atestirat povoljniju dimenziju onda Citiraj:
Doba usluga jbg. Na kraju ćeš auto plaćat 500 eura lizing + 200 eura pretplata :D |
Citiraj:
1300kn je all season mcc2, a neka malo bolja zimulja je 1000-1300. Ako se ne varam ima pug 508 https://www.wheelfitment.eu/car/Peug...1%20-%20).html |
Citiraj:
Zimska će se po velikoj temperaturi raspast, kao kaj se i događa |
Ja nisam fan cjelogodišnjih, no radije bi i njih uzeo nego zimske furat cijelo vrijeme. Ako ne zbog sebe, žene i ostalih sudionika u prometu, onda bar zbog djece...
|
Citiraj:
No, oni već model pretplate za neke usluge. Kod mene stoji ovako: - Concierge service: 99€ - Map update: 89€ - Online entertainment: 220€ - Real time traffice information: 69€ - Ihr connected booster paket: 79€ |
Citiraj:
|
Na gumama se ne štedi. :) Ovak i onak traju tri-četiri-pet godina. :) Sve ovisi jelte da ne nabrajam. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Izdrži ti tak kratko upravo zato jer se raspada po ljeti. Ljetne ili cjelogodišnje ti se ne bi tako raspadale i izdržale bi normalnih 4 godine (ovisno o km i stilu vožnje, ali onako u prosjeku). |
Citiraj:
Imam CC2 i skoro 12k km (zadnjih 10 mjeseci). Prije par dana sam odradio trening sigurne voznje i gume su bile vrhunske i na suhom i na mokrom. Zaustavni put i kontrola vozila na zavidnom nivou (tako kaze instruktor). Ovako odoka bi rekao da ce odraditi jos toliko bez problema. CC2 su ljeti kao ponajbolje ljetne. Zimi kao ponajbolje zimske. proljece/jesen sisaju i jedne i druge. Kako imam jedan set, znam da cu svake 2-3 god imati svjeze i aktualno najbolje gume, umjesto kao dosad zimske/ljetne s 4/5 sezona. |
Citiraj:
|
Automobili
Pronašao sam najgoru moguću modernu kombinaciju motora i mjenjača…
Uzeo u rentacaru na 5 dana mali auto za roadtrip po Portugalu. Dobijem Fiat 500, 1.2 automatik (Dualogic) To smeće ne ide s mjesta. Ne da ne možeš prestići nekog na uzbrdici, ne možeš ni po ravnom bez dosta planiranja. Vozio sam starije aute s 1.0 16V motorima i 50-60ks i to je s četvero ljudi u auto bilo skroz upotrebljivo. Ovo talijansko smeće s dvoje ljudi u autu je mrtvije od Tutankamona. Ako gledate takvu kombinaciju, obavezno isprobati jer ovo su kriminalne performanse, čak i za puzanje po gradu. Nikakva naglija ubrzanja nisu moguća ni u kojem slučaju. Mjenjač je nekakva abominacija između manuala i automatika. Ima R i N, ali nema Parking mod. Parkiranje funkcionira kao na manualu. Ostaviti u brzini i povući ručnu, a ostatak funkcionira kao semi auto. Čak i u full manual modu je spor u šaltanju. Nešto kao Smart prve generacije. Automatik većinu vremena ne može odlučiti u kojoj brzini treba biti pa stalno šalta |
Moja sestra vozi Fiat 500 1.3, 70KW., ručni mjenjač.
Karting (17" su gore). :D Ovo tvoje, mislim da oko 15s do 100 ima, kad je jedna osoba unutra. :D |
Prvo, odusevljeno citam CK preokret, u izboru CC, na tragu radnih ljudi amera, pneumatik US anegdotu koju sam nedavno naveo. Eto, uz US auto, ide i dobra americanska odluka za gume :)
Citiraj:
... |
Citiraj:
Sve potpisujem za CC2, osim da su kao ponajbolje zimske... parkirao sam se sa istim autom (oboje mazda 6 prve generacije, ne doslovce isti auto, ali ista zima, isti parking) bočno, na snijegu (znači kad imaš one zidiće od snijega između parkinga i ceste), i ako sam to mogao (uz puno preznojavanja) i sa ljetnom gumom nekad, sa CC+ (ne 2, al opet) je išlo jaaaako bolje i kontroliranije nego sa ljetnom, ali je zato sa TS860 to išlo bez ikakvih problema. Znači ljetna - no no CC+ - jako upotrebljiva vrhunska zimska - neusporedivo Ali za grad, i ovo koliko mi imamo snijega tu na kontinentu u zadnje vrijeme, možemo reći da nema razlike da. Za Liku, Gorski kotar, Alpe, Žumberak, Zagorje... ima i dalje i to velike. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:53. |
|