![]() |
Covik misli valjda na naljepnice te za reklamaciju na šarafu?
Ako o njima pricamo,moze se sa spincagama skinit saraf bar sam ja tako davno na 7950xfx a da se ne dira naljepnica ,krpa ili papir na saraf i lagano . A i mislim da je neko pisa da te naljepnice na sarafima neznace nista po tom nekom novom zakonu bar se tako pricalo? Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ne vjerujem da je takav problem jer i na manualno podešavanje brzine vrtnje ne uspijevam spustiti temperature. Bit će da je pasta i thermal pad…hladnjak grafičke je na dodir blago topao,ali se ispod njega provlači vruć zrak. Tak mi se nekak čini,ali nisam u ništa više siguran.
|
za 3080 piše da je normalna radna temp 88 stupnjeva nekako previše,jučer stavio 70% temp do 70,danas probat 75% snage.
|
Citiraj:
|
sinoc pra 2 sata dying light 2, konfa iz potpisa, 56C kartica i to u kucistu koje je sve samo ne najhladnije...koje vrazje 80+ temperature, odma to reklamirat :D
|
Ti imas gamin x, a on ventus, dijametralno suprotne hladnjake tj verzije grafe. Ventus je najslabija MSI grafa, kao i ova moja iz potpisa. Doduse, moja je UV i em ne troši, em se u igrama baš i ne grije.Mislim da sma max vidio 65 stupnjeva, a przenje sa furmarkom ide do 75-77.
|
Citiraj:
Meni je gaming bez limita i furmark ista stvar sta se temperatura tice. Furmark jedino memoriju malo vise zagrije... |
Saga se nastavlja…sinoć sam promijenio pastu na grafi no rezultati i dalje isti. Kad sam vidio jezgru mislio sam da je zaista pasta problem jer je količinski bila nanesena minimalno i sva skurena. Prijašnji vlasnik grafe tvrdi da mu nije prelazila 63/64C što mu vjerujem jer sam osobno prilikom kupnje gledao temperaturu pod Furemarkom.
Slike grafe Nešto tu ne štima…nije protok zraka u kučištu sigurno. Danas je vadim van i nosim u drugi komp sa drugim komponentama na probu. Glupo mi je tražit sumnju u windowsima, možda psu,matična,driveri…pa nemoguće da je Warcraft reforged toliko optereti. |
Mozda problem zapravo ne postoji.
Kartica koliko vidim normalno radi sa 75st i 90st hotspot |
Kojih 75C? 82C u Mafia definitive edition…i na toj temperaturi se javlja throtlling. Po meni tu nešto ne štima, ali danas ćemo je stavit u drugi komp pa vidim na čemu sam.
|
Citiraj:
|
Po slikama izgleda kao da je izašla iz najgoreg mogućeg rudnika :D
|
mozda i je. bas ne izgledaju neki djelovi lijepo.
ja se nebi patio nego bi kontakritao servis ako je garancija jos validna i slao to nek rjesavaju. nemoze bit gore od ovoga. napravit neke genericke testove uz snimak temperatura + sobna da se ima dokaz dal je/kolko bolje kad se vrati grafa sa servisa, da se nebi desilo da bude jos gore, ak naprave k od posla. |
Da, ne bi bilo loše dobro ispuhati tu prašinu.... meni 5g stare grafičke ne izgledaju tako...
|
Nema više prašine na kartici jer sam je sinoć detaljno počistio i stavio novi pastu. Isto tako sam pripazio da vijak s naljepnicom ostane na svom mjestu. Predvečer ide u drugi komp pa ako i tamo nema promjene šaljem je na reklamaciju.
|
A kako si ne ostetio naljepnicu pri skidanju šarafa cisto me zanima.
Pa svemu procitanom drlog od kartice otvaranje kucista i ostale kerefeke u 2023. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Citiraj:
Pa sam si opisao u postu za što služe ˇšpincangeˇ...hehe ! :D Uglavnom kako god odradim undervolt ona u loadu vuče 210/220V tak da ništa od toga. Očigledno kako i sam kažeš drlog od kartice. :hitthewal: |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Meni je na msi 3080 ventus hotspot isao do 100C u majnanju, lagano undervoltana, tvornička pasta/padovi, ventovi na 70-80%, temp prostorije 22-25C
Btw hladnjak treba biti vruć,a ne mlak, i backplate. Moj je bia za kožu sa prsta ostavit ako držiš duže od 10 sekundi Bixsy promini padove na memoriji, ako baš hoćeš overkill imaš kupit bakrene pločice točno odredjenih debljina, i to ide umisto padova. To rade majneri, proguglaj točno svoj model i na redittu ćeš nać točno koju debljinu I vidi opet jesi dobro stavia pastu itd. |
@webstartm
Jesi pogledao video koji sam stavio? U drugom kompu temperature pristojne. @Tajl3r Hvala padobranac ! Googlam i tražim rješenje…ni sam ne znam šta da napravim više. Ima li smisla promijenit napajanje za početak ? Ako nije do toga onda stavit nove windowse? Driveri su kompletno maknuti sa ddu aplikacijom te skinuti novi preko GF expirience. |
Napajanje nema veze sa tim, ja bi rekao da je problem u kućištu. Nema veze što je kod kolege u drugom računalu možda toplija soba. Veće je nego tvoje.
|
Citiraj:
|
Moguće da softver krivo regulira okretaje ventilatora. Prijavljuje jedno očitanje a zapravo je drugo. Ništa drugo mi ne pada na pamet, no napajanje nije sigurno.
|
uskoro mi dolazi sve novo ploča proc 13600k,ddr5 pa javim,meni je bilo bez ikakvog softwera mislim oko 80 ili preko i ventovi na 2500,sad mi je na 65% snage i 65 stupnjeva i isto mi busta na do 1900 u igri bilo na 75 ili 65% snage,kad stavim na 75% snage ventovi vrte već u win na 65% su na 0.
bixsy the king je to furmark??,ja sam mislio da je neka opcija u zahtjevnijim igrama robocop rdr2,mislio stavit sve na low u robocopu pa probat grafu na 100%,jer u shadow gambitu age of empires 3 se ne grije preko 60 mislim ili manje. https://i.postimg.cc/rdQqgMyX/Screen-Hunter-662.jpg ako pustim default vrte mi ventovi na 2500 ili više da pokušaju spustit na 83. |
Heaven benchmark je to
Stvarno čudan slučaj s obzirom da kod kolege ajmo reći normalno radi :stoopid: |
Citiraj:
Onda je do softwera/maticne, il krivo ocitanje il ventovi nisu dobro podešeni |
Ma ne ekipa…ventovi nisu definitivno. Manualno ih stavim na 100% brzinu vrtnje i dobijem iste temperature. Nema mi nikakve koristi podešavati fan curve.
Možda glupo s moje strane,ali pitat ću…ima li smisla detaljno poskenirat pc od potencijalnih virusa? Koristim samo windows security i ne pronalazi ništa na full scan. Možda nekim jačim alatom…ako da kojim ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:12. |