PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

aski 10.07.2022. 20:03

Sad se jedan lik spickao kod CCOE u smjeru Decathlona. Uletio je u voćnjake dolje. Infiniti. Po tragu zanošenja mi se čini previše gasa po klizavom asfaltu 😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

fanATIk 10.07.2022. 20:41

Prekjučer vozim obilaznicom prema Sv. Heleni u lijevoj traci, i vidim ispred, jedan auto u desnoj se tu i tamo malo zanese. WTF, malo usporim dok ga obilazim, kadli mađari, oni se šlepaju na štrik na autocesti. Dakle...

Exomaniac 10.07.2022. 20:47

Fantastično, ako će ovaj ispred zakočit naglije ovaj iza će taman vidjet trenutak prije otvaranja zračnog jastuka :D

syss 10.07.2022. 21:13

Citiraj:

Autor aski (Post 3610937)
Sad se jedan lik spickao kod CCOE u smjeru Decathlona. Uletio je u voćnjake dolje. Infiniti. Po tragu zanošenja mi se čini previše gasa po klizavom asfaltu 😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ili česta pojava u hrvata - inicijalno abnormalno skupa kola sa ogromnim/skupim gumama koje vlasnik nemre redovito dalje održavati ;)

fanATIk 10.07.2022. 21:21

Kako održavaš gume? :D

sinisa1989 10.07.2022. 21:27

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3610917)
Možda bi i bilo manje sranja da se hrpa idiota što stranih što domaćih ne voze u lijevoj traci bez obzira na brzinu. To je valjda postala moda ko i davanja desnog žmigavca kod ulaska u kružni tok.

Samo što su manje šanse da će ovaj sa žmigavcem uzrokovati prometnu s težim posljedicama. Ja ga čak refleksno puno puta trknem, pogotovo na malim gdje jedva da prođem kroz kružni tok jer na prvom izlazim.
Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3610954)

Glicerinom :D

syss 10.07.2022. 21:31

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3610954)

Tako da uzmeš 1k€ i zemeš set novih istih dimenzija ;)

Koliko M5/6 sam se nagledao koje liče na Toyo R888 samo bez ikakvih šara.

Hamm 10.07.2022. 21:36

Tko o čemu sisa o gumama. :D

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3610957)
Samo što su manje šanse da će ovaj sa žmigavcem uzrokovati prometnu s težim posljedicama. Ja ga čak refleksno puno puta trknem, pogotovo na malim gdje jedva da prođem kroz kružni tok jer na prvom izlazim.

Ne dajem žmigavac kod ulaska na kružni tog. Mi ih tu u SMB i okolici imamo stvarno milijon i treba ih biti još više pošto promet prodiše kada se maknu semafori.

syss 10.07.2022. 21:40

Sorry, ali za tebe sam gospodin Syss sa odabirom guma :D

Stock užas, Dunlop FR, GY F1, Mišelin PE2 (debelo najbolje) i sad Toyo CF2.

sinisa1989 10.07.2022. 21:42

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3610962)
Tko o čemu sisa o gumama. :D

Ne dajem žmigavac kod ulaska na kružni tog. Mi ih tu u SMB i okolici imamo stvarno milijon i treba ih biti još više pošto promet prodiše kada se maknu semafori.

U pravilu ga ni ja ne dajem. Kad su oni mali i vidim da s desne čovjek čeka, refleksno ga upalim. Par puta usred ničeg u zavoju pod 90 na cesti kojom prolazim svaki dan sam isto upalio. Većina **w vozača nikad ne pali žmigavac, a ja ga koristim previše :D

fanATIk 10.07.2022. 21:45

Ne kužim zašto bi davao žmigavac prilikom ulaska u kružni tok? Žmigavac se daje kad se izlazi s istog, al to radi valjda 5% vozača.

Hamm 10.07.2022. 22:00

Citiraj:

Autor syss (Post 3610963)
Sorry, ali za tebe sam gospodin Syss sa odabirom guma :D

Stock užas, Dunlop FR, GY F1, Mišelin PE2 (debelo najbolje) i sad Toyo CF2.

Zadnje gume si imao deset godina nisi djorao? Imaš SAMO ljetne...fakat gospodin :D Zagreb snijeg led poledica deset godina stare ljetne gume. :D GOSPODIN! :D :D :D

Kakav kurčevi toyo daj si kupi gume iz gornjeg premium segmenta, a ne tu neke odrone. :D To što si našao jedan site koji tvrdi da su te tvoje gume dobre...vjerojatno si u krivu. :D

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3610965)
Ne kužim zašto bi davao žmigavac prilikom ulaska u kružni tok? Žmigavac se daje kad se izlazi s istog, al to radi valjda 5% vozača.

Dajem ga i kad sam solo u kružnom. Navika. :D

syss 10.07.2022. 22:15

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3610968)
Zadnje gume si imao deset godina nisi djorao? Imaš SAMO ljetne...fakat gospodin :D Zagreb snijeg led poledica deset godina stare ljetne gume. :D GOSPODIN! :D :D :D

Jel bilo potrebno imat zimske zadnjih 5-6 sezona? A imam ih na stalku i nisam ih stavljao (zadnje Save S3 koje valjaju sa full profilom), nemoj mi ti o gumama molim te :D

Edit: provozam te u CF2 ako hoćeš da vidiš di je granica gripa :D

Hamm 10.07.2022. 22:22

Da, potrebno ih je imati ako se iole voziš pa čak i po okolici Zagreba.

Continental si kupi i vozi se ko čoek, a ne tu neke gluposti. :) I iznad svega nemoj se voziti deset godina na istim gumama. Znam da nisu jeftine ali svakih 4-5 godina bi trebao promijeniti gume.

Ne bi se ja vozio s tobom. :D Jesam jednom i nikad više. Evo možda bi da mi život o tome ovisi. :D

syss 10.07.2022. 22:26

Save su dobre samo po utabanom snijegu, ostalo sve UHP guma rastura (PE2 jelte)... Conti je touring guma ko i ova moja, niš spešl.

Hamm 10.07.2022. 22:32

Zapamti da kvaliteta košta. :D Sava nije guma to nikad nisam imao niti ću imati. Zimske sam silom prilika uzeo Bridgestone LM005 pošto Continental zimske nisu bile raspoložive tam gdje sam kupovao. :) Nisu loše sve u svemu. 20cm snijega po bregima uredno svladava ide to. :)

mamikulcic 10.07.2022. 22:47

Nije zimska guma samo radi snijega... Niže temperature, šmrkljava cesta, magle i ostala jesensko/zimska veselja i evo ti recepta za katastrofu ukoliko si na ljetnim gumama.

CatKiller 10.07.2022. 22:55

Fun fact, bio na treningu sigurne voznje (ADAC) i mi s cjelogodisnjima gumama smo morali sve mokre/slinave poligone odradjivati s 50 kmh, dok ekipa s ljetnima s 30 kmh. Otprilike isti zaustavni put.

GreenLife 11.07.2022. 00:22

Pitanje - može mi netko nabavit samo ogledalo za vozačev retrovizor ( Seat Leon 5f) ? Ne znam da li pašu od početka proizvodnje modela, inače moj je 2019.g.

Imao malu nezgodu kod zamjene žmigavca iliti pokazivača smjera, pa mi napuklo ogledalo :D (hint: paziti da slučajno ne zaključate auto dok vam vjesi ogledalo na žicama)

sinisa1989 11.07.2022. 05:36

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3610965)

Refleksno kad skrećem desno iliti kad na prvom izlazu idem van. Jbg, naviknuo sam koristiti žmigavce. Isto kao što se hrpa ljudi veže kad doma izveze auto iz garaže.

Hamm 11.07.2022. 07:34

Citiraj:

Autor mamikulcic (Post 3610978)
Nije zimska guma samo radi snijega... Niže temperature, šmrkljava cesta, magle i ostala jesensko/zimska veselja i evo ti recepta za katastrofu ukoliko si na ljetnim gumama.

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3610980)
Fun fact, bio na treningu sigurne voznje (ADAC) i mi s cjelogodisnjima gumama smo morali sve mokre/slinave poligone odradjivati s 50 kmh, dok ekipa s ljetnima s 30 kmh. Otprilike isti zaustavni put.

Ovo kaj ste napisali stoji ali čaba vam to kada sys kaže da su ljetne dovoljne i za zimu te jesen. :D Nema potrebe imati zimske gume kada se možeš sa deset godina starim gumama voziti okolo. :lol2:

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3610985)
Pitanje - može mi netko nabavit samo ogledalo za vozačev retrovizor ( Seat Leon 5f) ? Ne znam da li pašu od početka proizvodnje modela, inače moj je 2019.g.

Imao malu nezgodu kod zamjene žmigavca iliti pokazivača smjera, pa mi napuklo ogledalo :D (hint: paziti da slučajno ne zaključate auto dok vam vjesi ogledalo na žicama)

IMHO otišao bi na forum seat klub hrvatska ili na FB od seat kluba i tamo pitao. Baš mi je žao. :(

GreenLife 11.07.2022. 08:30

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3610995)

IMHO otišao bi na forum seat klub hrvatska ili na FB od seat kluba i tamo pitao. Baš mi je žao. :(

Hvala. Budem zaletio tamo.
Našao sam na eBayu ali zamjenske, a htio bih baš original stavit.
Jbg, automatsko sklapanje i hop - napuklo. Nije da se ne može koristit, ali želim zamjenit što prije:)

Hamm 11.07.2022. 09:20

Da, bolje originalno zbog grijanja retrovizora da se ne počne ljuštiti. :)

CatKiller 11.07.2022. 09:58

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3610996)
Hvala. Budem zaletio tamo.
Našao sam na eBayu ali zamjenske, a htio bih baš original stavit.
Jbg, automatsko sklapanje i hop - napuklo. Nije da se ne može koristit, ali želim zamjenit što prije:)

Kako ti se to dogodilo? Jesi stavljao "trcece" zmigavce ili neki novi poklopac?

Kako sam donedavno imao SEATa, mogu ti preporuciti najbolji forum.
Gore ces naci sve moguce manuale, update za infotainment, serijske brojeve i odlican community.

https://www.seatcupra.net/forums/

strgani 11.07.2022. 10:10

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3610980)

To znači da su bolje od ljetnih u nekim slučajevima?

Može malo detalja za nas koji nismo bili u takvim školicama? :D

OuttaControl 11.07.2022. 13:25

Ljetne su bolje na temperaturama 20+ ispod 7 postaju prekrute, dok cjelogodišnje su jos mekane. Zimske su najbolje u hladnim uvjetima. Tako da objektivno triba imat 3 para guma :D

Jedne za +20 jedne od 0-20 i jedne ispod 0! I onda si gospodin!

Sto se tice zmigavaca u kruznom toku, da ja se slazem kad ulazis ne treba, čak je opasno jer davanje kad ulazis cesto rezultira necim puno gorim od ne davanja zmigavca, a to je davanje krivog... Vidio sam par zanimljivih situacija...

strgani 11.07.2022. 13:29

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3611033)
Sto se tice zmigavaca u kruznom toku, da ja se slazem kad ulazis ne treba, čak je opasno jer davanje kad ulazis cesto rezultira necim puno gorim od ne davanja zmigavca, a to je davanje krivog... Vidio sam par zanimljivih situacija...

Davanje žmigavca u kružnom toku je ispravno i potrebno kad izlaziš na prvom izlazu van odmah iz kružnog toka jer ti tad kružni tok i služi samo kao raskrižje,a tko te na tom istom ulazu vidi, ne treba čekati da ti uđeš u raskrižje da bi dao žmigavac, da bi on znao da smije uć.

GreenLife 11.07.2022. 17:26

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3611008)
Kako ti se to dogodilo? Jesi stavljao "trcece" zmigavce ili neki novi poklopac?

Kako sam donedavno imao SEATa, mogu ti preporuciti najbolji forum.
Gore ces naci sve moguce manuale, update za infotainment, serijske brojeve i odlican community.

https://www.seatcupra.net/forums/

"Trcece" žmige :goood::lol2:

Jesam, da. I mogu reći da bolje izgledaju od originala.

Budem se regao onda tamo, hvala na savjetu :chears:

OuttaControl 11.07.2022. 19:54

Citiraj:

Autor strgani (Post 3611034)
Davanje žmigavca u kružnom toku je ispravno i potrebno kad izlaziš na prvom izlazu van odmah iz kružnog toka jer ti tad kružni tok i služi samo kao raskrižje,a tko te na tom istom ulazu vidi, ne treba čekati da ti uđeš u raskrižje da bi dao žmigavac, da bi on znao da smije uć.

I to i sam tako radim i to je ok ali kad neko tako da žmigavac a planira izać na drugom....

lowrider 11.07.2022. 20:49

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3611033)
Ljetne su bolje na temperaturama 20+ ispod 7 postaju prekrute, dok cjelogodišnje su jos mekane. Zimske su najbolje u hladnim uvjetima. Tako da objektivno triba imat 3 para guma :D

Jedne za +20 jedne od 0-20 i jedne ispod 0! I onda si gospodin!

.

Slažem se . I zabraniti prodaju bilo koje marke osim Kontinentala, Bridžstona, eventualno Gudijr, možda samo možda Pireli pošto su to talijani :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:17.