![]() |
|
Sad se jedan lik spickao kod CCOE u smjeru Decathlona. Uletio je u voćnjake dolje. Infiniti. Po tragu zanošenja mi se čini previše gasa po klizavom asfaltu 😅
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Prekjučer vozim obilaznicom prema Sv. Heleni u lijevoj traci, i vidim ispred, jedan auto u desnoj se tu i tamo malo zanese. WTF, malo usporim dok ga obilazim, kadli mađari, oni se šlepaju na štrik na autocesti. Dakle...
|
Fantastično, ako će ovaj ispred zakočit naglije ovaj iza će taman vidjet trenutak prije otvaranja zračnog jastuka :D
|
Citiraj:
|
Kako održavaš gume? :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko M5/6 sam se nagledao koje liče na Toyo R888 samo bez ikakvih šara. |
Tko o čemu sisa o gumama. :D
Citiraj:
|
Sorry, ali za tebe sam gospodin Syss sa odabirom guma :D
Stock užas, Dunlop FR, GY F1, Mišelin PE2 (debelo najbolje) i sad Toyo CF2. |
Citiraj:
|
Ne kužim zašto bi davao žmigavac prilikom ulaska u kružni tok? Žmigavac se daje kad se izlazi s istog, al to radi valjda 5% vozača.
|
Citiraj:
Zadnje gume si imao deset godina nisi djorao? Imaš SAMO ljetne...fakat gospodin :D Zagreb snijeg led poledica deset godina stare ljetne gume. :D GOSPODIN! :D :D :D Kakav kurčevi toyo daj si kupi gume iz gornjeg premium segmenta, a ne tu neke odrone. :D To što si našao jedan site koji tvrdi da su te tvoje gume dobre...vjerojatno si u krivu. :D Citiraj:
Dajem ga i kad sam solo u kružnom. Navika. :D |
Citiraj:
Edit: provozam te u CF2 ako hoćeš da vidiš di je granica gripa :D |
Da, potrebno ih je imati ako se iole voziš pa čak i po okolici Zagreba.
Continental si kupi i vozi se ko čoek, a ne tu neke gluposti. :) I iznad svega nemoj se voziti deset godina na istim gumama. Znam da nisu jeftine ali svakih 4-5 godina bi trebao promijeniti gume. Ne bi se ja vozio s tobom. :D Jesam jednom i nikad više. Evo možda bi da mi život o tome ovisi. :D |
Save su dobre samo po utabanom snijegu, ostalo sve UHP guma rastura (PE2 jelte)... Conti je touring guma ko i ova moja, niš spešl.
|
Zapamti da kvaliteta košta. :D Sava nije guma to nikad nisam imao niti ću imati. Zimske sam silom prilika uzeo Bridgestone LM005 pošto Continental zimske nisu bile raspoložive tam gdje sam kupovao. :) Nisu loše sve u svemu. 20cm snijega po bregima uredno svladava ide to. :)
|
Nije zimska guma samo radi snijega... Niže temperature, šmrkljava cesta, magle i ostala jesensko/zimska veselja i evo ti recepta za katastrofu ukoliko si na ljetnim gumama.
|
Fun fact, bio na treningu sigurne voznje (ADAC) i mi s cjelogodisnjima gumama smo morali sve mokre/slinave poligone odradjivati s 50 kmh, dok ekipa s ljetnima s 30 kmh. Otprilike isti zaustavni put.
|
Pitanje - može mi netko nabavit samo ogledalo za vozačev retrovizor ( Seat Leon 5f) ? Ne znam da li pašu od početka proizvodnje modela, inače moj je 2019.g.
Imao malu nezgodu kod zamjene žmigavca iliti pokazivača smjera, pa mi napuklo ogledalo :D (hint: paziti da slučajno ne zaključate auto dok vam vjesi ogledalo na žicama) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Našao sam na eBayu ali zamjenske, a htio bih baš original stavit. Jbg, automatsko sklapanje i hop - napuklo. Nije da se ne može koristit, ali želim zamjenit što prije:) |
Da, bolje originalno zbog grijanja retrovizora da se ne počne ljuštiti. :)
|
Citiraj:
Kako sam donedavno imao SEATa, mogu ti preporuciti najbolji forum. Gore ces naci sve moguce manuale, update za infotainment, serijske brojeve i odlican community. https://www.seatcupra.net/forums/ |
Citiraj:
Može malo detalja za nas koji nismo bili u takvim školicama? :D |
Ljetne su bolje na temperaturama 20+ ispod 7 postaju prekrute, dok cjelogodišnje su jos mekane. Zimske su najbolje u hladnim uvjetima. Tako da objektivno triba imat 3 para guma :D
Jedne za +20 jedne od 0-20 i jedne ispod 0! I onda si gospodin! Sto se tice zmigavaca u kruznom toku, da ja se slazem kad ulazis ne treba, čak je opasno jer davanje kad ulazis cesto rezultira necim puno gorim od ne davanja zmigavca, a to je davanje krivog... Vidio sam par zanimljivih situacija... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jesam, da. I mogu reći da bolje izgledaju od originala. Budem se regao onda tamo, hvala na savjetu :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:17. |
|