PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Libertus 10.11.2018. 15:10

Samo im napiši za želiš javu IP adresu. Obično traže i razlog zašto to želiš.

Stipest 10.11.2018. 15:42

Citiraj:

Autor mario6 (Post 3247063)
Pozdrav.

Nakon nekoliko godina urednog igranja na playstationu u utorak je došlo do promjene. NAT type 2 se pretvorio u NAT type 3 i imam problema u nekim igrama. Probao sam otvarati portove,DMZ,ništa nije pomoglo pa sam daljnim istraživanjem otkrio nešto što se zove CG NAT,a javna IP adresa mi ne odgovara WAN IP-addresi. Navodno se može zatražiti da to isključe,da ih zovem,šaljem mail? :D

Ovako provjeri je li do toga:
http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494
Ako je, samo ih nazovi i traži da da ti to maknu. Do sada su to radili bez problema i isti dan.

Stipest 10.11.2018. 15:44

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3247064)
@Stipest
Najvažnije je stavit novu naljepnicu :D
Mislim da je to za varijantu Bnet TV sa satelita za lokacije koje nemaju coax a preko tel. parice je koma brzina.

Nisam ni znao da B-net ide preko satelita. Naljepnica je najbitnija stvar u cijeloj priči :lol2:.

mario6 10.11.2018. 21:03

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3247090)
Ovako provjeri je li do toga:
http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494
Ako je, samo ih nazovi i traži da da ti to maknu. Do sada su to radili bez problema i isti dan.

Jesam,public IP je 188.252. itd.,a WAN IP je 100.84. itd. Valjda sam dobro očitao,dosad se nisam zezao sa time pa nemam iskustva. :D

Poslao sam im mail,da isključe CG NAT zbog NAT type 3 na playstationu. Sljedeći tjedan ih nazovem ako zatreba,nije hitno.

Stipest 12.11.2018. 03:03

Ima li tko iz Šibenika da javi jesu li isključili analogiju?

Vranduk 12.11.2018. 15:57

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3247567)
Ima li tko iz Šibenika da javi jesu li isključili analogiju?

Isključena analogija. Digitalno ima 14 kanala.

Master_Hrc 12.11.2018. 16:08

Citiraj:

Autor mario6 (Post 3247063)
Pozdrav.

Nakon nekoliko godina urednog igranja na playstationu u utorak je došlo do promjene. NAT type 2 se pretvorio u NAT type 3 i imam problema u nekim igrama. Probao sam otvarati portove,DMZ,ništa nije pomoglo pa sam daljnim istraživanjem otkrio nešto što se zove CG NAT,a javna IP adresa mi ne odgovara WAN IP-addresi. Navodno se može zatražiti da to isključe,da ih zovem,šaljem mail? :D

Vidiš, vidiš, otkad sam uzeo 3u1 meni je i dalje na plejki ostao nat2 unatoč CGNatu. Ja sam na amisu imao problema s GTA online i bio mi je nat3. Nakon ukljucivanja DMZa na static ip mi se prebacilo u nat2 i sve proradilo...

Cilim 12.11.2018. 17:22

Citiraj:

Autor Vranduk (Post 3247720)
Isključena analogija. Digitalno ima 14 kanala.

Ako nije problem mozes napisati kojih 14 digitalnih TV programa mozete gledati. :kafa:

rendula 12.11.2018. 18:58

Jel jos uvijek radi sve preko bridge modea otkad je A1? I tv isto?

Hocu staviti svoj ruter, s ovim njihovim cin je neko sranje mi se zblesira cijela mreza, ne samo internet.

Nikky 12.11.2018. 20:11

Osim imena ništa bitno se nije mijenjalo,
na origigi routeru ostane VoIp i autorizacija za TV STB,
nazoveš i tražiš da ugase WiFi i Internet prebace u Bridge mode.
Iza staviš svoj router i pjevaj.

Vranduk 12.11.2018. 22:36

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3247741)
Ako nije problem mozes napisati kojih 14 digitalnih TV programa mozete gledati. :kafa:

HTV1, HTV2, HTV3, HTV4, Nova tv, Doma, RTL, RTL2, RTL kockica, CMC, Diadora (ja to u paketu nemam, a imam i prošireni) Adriatic tv, Sportska tv

MadManBD 12.11.2018. 22:40

Zadnje 2-3 godine plaćamo račun bnetu ravno 200kn za super 3D paket, prošli mjesec račun dok je bio samo BNET račun 200kn, sada nam je došao račun od A1, na 269 kuna, koji vrag? Mi sami nismo ništa mjenjali brzine ili pakete, jel se desilo nešto što ne znamo?

Ujutro ih definitivno zovem, al ako imate kakve ideje što i zašto...?

Vranduk 12.11.2018. 22:48

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 3247868)
Zadnje 2-3 godine plaćamo račun bnetu ravno 200kn za super 3D paket, prošli mjesec račun dok je bio samo BNET račun 200kn, sada nam je došao račun od A1, na 269 kuna, koji vrag? Mi sami nismo ništa mjenjali brzine ili pakete, jel se desilo nešto što ne znamo?

Ujutro ih definitivno zovem, al ako imate kakve ideje što i zašto...?

Očito ti je istekla ugovorna obveza na 2 godine kada si imao popust 70 kn. Sada su ti naplatili redovnu cijenu za 3D paket 269 kn. Ja sam sklopio ugovor na 2 godine 3. 9. 2018. po cijeni 199 kn.

MadManBD 12.11.2018. 23:02

Citiraj:

Autor Vranduk (Post 3247871)
Očito ti je istekla ugovorna obveza na 2 godine kada si imao popust 70 kn. Sada su ti naplatili redovnu cijenu za 3D paket 269 kn. Ja sam sklopio ugovor na 2 godine 3. 9. 2018. po cijeni 199 kn.

Da upravo sam iskopao ugovor sklopljen 09.10.2016...

Kakve su mi mogucnosti da nekako vratim stari ugovor, ili neki popust?

nickross 12.11.2018. 23:05

U poslovnicu zatraži raskid, dobiješ broj obrasca i telefon službe za zadržavanje i s njima se cjenkaš onda. Naravno da neće raskinuti dok ti nedaš svoj oib jer te žele zadržati

Vranduk 12.11.2018. 23:14

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 3247877)

Ako pročitaš postove unazad, ali i stranicu A1 nećeš dobiti ništa povoljnije nego si imao isto kako sam i ja dobio. Sa t-coma sam prešao na internet i telefon u B-net, ali sam koristio njihovu kabelsku televiziju i ne tretiraju me kao novog korisnika bez obzira što sam uzeo 3D paket. Postoje neke varijante da tražiš raskid ugovora od A1, a onda možda ti služba za zadržavanje korisnika ponudi paket u pola cijene ili neki drugi popust.

vedranzeman 13.11.2018. 02:56

Citiraj:

Autor Vranduk (Post 3247865)
HTV1, HTV2, HTV3, HTV4, Nova tv, Doma, RTL, RTL2, RTL kockica, CMC, Diadora (ja to u paketu nemam, a imam i prošireni) Adriatic tv, Sportska tv

Znači standardni DVB-T komplet mux A+B+D (minus samo gradski dostupna TV Šibenik).

Stipest 13.11.2018. 03:09

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 3247897)
Znači standardni DVB-T komplet mux A+B+D (minus samo gradski dostupna TV Šibenik).

Da nije to onda Dvb-t , a ne Dvb-c od B-neta?

Stipest 13.11.2018. 03:12

Citiraj:

Autor Vranduk (Post 3247865)

Jesi li uzeo dodatni STB za 15 kn. mjesečno ?

prileee 13.11.2018. 08:52

Pitanje:

u stanu (u najmu) imamo bnet, do sad je bia nekakav 3d+ za 269 kn i ide bez ugovorne obveze. Ne placa mi se 270 kn uzalud, pa bi makli telefon, eventualno i tv, pa sam poslao sljedeci upit bnetu:

Citiraj:

dosadašnji sam korisnik vaših usluga i u kućanstvu trenutno imam Super+ 3D (TV + Internet + Telefon) paket bez ugovorne obveze po cijeni od 269 kn. Pošto mi telefon više ne treba, razmatram prelazak na 2D paket (TV+Internet) ili samo Internet opcije.
Citiraj:

Možete li mi molim vas poslati koje su cijene za 2D paket TV+Internet (sa i bez ugovorne obveze) i koja je cijena samo Internet paketa (sa i bez ugovorne obveze)
na sta sam dobio sljedeci odgovor:

Citiraj:

smanjenjem paketa ili promjenom na neki drugi paket se veže ugovorna obaveza od 24 mj.
uslijed toga, cijena Turbo 2D paketa ( TV+ net) je 209 kuna, a Turbo internet je 149 kn.

Tu sam za vas ako budete imali bilo kakva dodatna pitanja.

I sad, jel ovo boldano uopce istina? Jer smrdi mi na laž.

Druga stvar, posto mi gospodica ljubazno nije odgovorila na dio pitanja (nakon 5 dana!) o cijeni bez ugovorne obveze, zna li tko je li cijena ista ili je 20 kn viša od gore navedenih cijena u slucaju da je moguce uzeti bez ugovorne obveze?

Inace sam ih pitao mailom cisto da mogu proslijediti najmodavcu na sta da prebaci pakete jer nemam namjeru placat 270 kn usluge koje ne koristim.

edit: zaboravio sam napomenuti da sam telefonski kontaktiraao sluzbu za korisnike prije maila i da mi je agent rekao da se mogu paketi mijenjati bez problema i bez ugovorne obaveze, sta sam samo htio dobit napismeno, ali sam dobio ovaj gore odgovor.

frulex 13.11.2018. 09:06

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 3247877)

I nakon što dogovoriš novi ugovor, traži ih da ti daju neki popust na idući mjesečni račun jer te nisu obavijestili o isteku ugovora (kao što nisu ni mene), meni su uvažili prigovor i nisam platio prvi ili drugi račun po novom ugovoru...

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Stipest 13.11.2018. 10:31

Citiraj:

Autor prileee (Post 3247927)
Pitanje:

u stanu (u najmu) imamo bnet, do sad je bia nekakav 3d+ za 269 kn i ide bez ugovorne obveze. Ne placa mi se 270 kn uzalud, pa bi makli telefon, eventualno i tv, pa sam poslao sljedeci upit bnetu:

na sta sam dobio sljedeci odgovor:
smanjenjem paketa ili promjenom na neki drugi paket se veže ugovorna obaveza od 24 mj.
uslijed toga, cijena Turbo 2D paketa ( TV+ net) je 209 kuna, a Turbo internet je 149 kn.

I sad, jel ovo boldano uopce istina? Jer smrdi mi na laž.

Istina je. Piše ti u uvjetima poslovanja. Ako smanjuješ paket smatra se kao novi uguvor, a to znaći da se plaća aktivacija usluge. Ona je 1523,37 kn bez ugovora, 1015,24 kn na godinu dana i 1 kn na 2 godoine. Provjereno, jer sam prošao tu istu situaciju sa isključivanjem telefona tj. prelaska sa 3D na 2D.

mario6 13.11.2018. 19:48

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3247723)
Vidiš, vidiš, otkad sam uzeo 3u1 meni je i dalje na plejki ostao nat2 unatoč CGNatu. Ja sam na amisu imao problema s GTA online i bio mi je nat3. Nakon ukljucivanja DMZa na static ip mi se prebacilo u nat2 i sve proradilo...

Zanimljivo. Gotovo sve igre rade i tako osim RDR. Probao sam DMZ na static ip i ostao je nat 3.

Master_Hrc 13.11.2018. 19:56

To si probao nakon sto su ti ukinuli CGNat? Koji router imas?

mario6 13.11.2018. 20:04

Ne,nisu mi još ukinuli. Prastari Thomson TGW850-4. Ali do prošlog tjedna je sve radilo super godinama. :D

Master_Hrc 13.11.2018. 20:38

Ako ti nisu jos ukinuli probaj napraviti dmz na static ip nakon sto ti to ukinu pa ce ti mozda se prebaciti na nat2. Sto mislis kad kazes da je do proslog tjedna sve radilo super?

mario6 13.11.2018. 21:50

U ponedjeljak je bilo NAT 2 kao i uvijek,a u utorak odjednom NAT 3. I meni je čudno. Igrao sam RDR u ponedjeljak normalno,a u utorak me igra upozorila da imam NAT3 konekciju koja će stvarati probleme i više ne mogu igrati online. Neke druge igre normalno igram i dalje. Router,opcije sve kao i prije,a preko noći nestane NAT2.

Vranduk 13.11.2018. 22:08

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3247899)
Jesi li uzeo dodatni STB za 15 kn. mjesečno ?

Već sam ranije napisao da su me zaribali; 3. 9. 2018. nudili su dodatni STB na 2 godine: 1. godina 30 kn a druga godina 60 kn. A (vjerovatno kad su odlučili datum isključenja analogne) u 10. mjesecu su počeli dijeliti po 15 kn. Izostavio sam u popisu slobodnih (bez STB) i TV Šibenik. Dakle tih 14 programa idu bez STB.

Master_Hrc 14.11.2018. 09:09

Citiraj:

Autor mario6 (Post 3248241)
U ponedjeljak je bilo NAT 2 kao i uvijek,a u utorak odjednom NAT 3. I meni je čudno. Igrao sam RDR u ponedjeljak normalno,a u utorak me igra upozorila da imam NAT3 konekciju koja će stvarati probleme i više ne mogu igrati online. Neke druge igre normalno igram i dalje. Router,opcije sve kao i prije,a preko noći nestane NAT2.

Stvarno cudno da se samo od sebe promijenilo....jos jedna stvar.Kad sam na amisovom thomsonu pokusao otvoriti portove to je radilo dva dana, nakon toga opet po starom. Morao sam njih zvati da mi stave DMZ na PSovu static IP adresu.I onda je tek fukcioniralo. S tim da u tomsonu nije ni bilo opcije za DMZ. A u ovom ubee sam vidio da postoji DMZ opcija samo neznam da li radi. Neznam ni da li radi otvaranje portova a da se ne zove korisnicka. Ako netko zna neka potvrdi/opovrgne. :D

Stipest 14.11.2018. 11:31

Citiraj:

Autor Vranduk (Post 3248254)
Izostavio sam u popisu slobodnih (bez STB) i TV Šibenik. Dakle tih 14 programa idu bez STB.

Jesi li morao ponovno pretraživati kanale ?

Cilim 14.11.2018. 15:45

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3248414)

Hehe, lako pretrazis i slozis kako ti odgovara tih 14 TV programa, problem je pretrazivati i preslagivati 60 ili vise TV programa (nama sa B.net karticama preko Conax CAM modula utaknutog direktno u TV). :kafa:

Stipest 14.11.2018. 16:05

Zanima me , jer sam načuo da kad se ukine analogija B-net neće otvarati te programe u dvb-c, nego da će puštati kompletni dvb-t program u svom kabelu. Tako bi svako područje imalo svoje lokalne stanice ( npr.TV Šibenik). Zato sam pitao jeli morao ponovno pretraživati kanale ili su radili kao i do sada. Ali ako je ponovno morao pretražiti , onda su to možda kanali iz dvb-t mreže. Postojanje nekih kanala koje do sada nije imao to sugerira.

Cilim 14.11.2018. 16:39

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3248503)
Zanima me , jer sam načuo da kad se ukine analogija B-net neće otvarati te programe u dvb-c, nego da će puštati kompletni dvb-t program u svom kabelu. Tako bi svako područje imalo svoje lokalne stanice ( npr.TV Šibenik). Zato sam pitao jeli morao ponovno pretraživati kanale ili su radili kao i do sada. Ali ako je ponovno morao pretražiti , onda su to možda kanali iz dvb-t mreže. Postojanje nekih kanala koje do sada nije imao to sugerira.

Znaci ako je tako to bi onda sa sadasnjih 4 slobodna DVB-T TV programa koji sad idu slobodno preko B.net koaksijalca u ZG naraslo na 17 TV programa.

Vranduk 14.11.2018. 18:01

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3248414)

Pretražio sam ponovo jer nije bilo HTV1 i HTV2 a pojavili su se neki novi programi. Prije je bilo 9 programa, a sada su dodani: TV Šibenik, Diadora, CMC, Adriatic i (čini mi se) RTL kockica.

Stipest 14.11.2018. 18:10

Moguće onda da su to svi programi u dvb-t u na tvom području. Kad si pretraživao, da li ti je našao samo tih 14 ili oko 200 tv i radio kanala? Obično je razlika u oznaci programa ili digitalna zemaljska ili digitalna kabelska ( ako su postavke TV-a na hrvatski).

Stipest 14.11.2018. 18:12

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3248506)
Znaci ako je tako to bi onda sa sadasnjih 4 slobodna DVB-T TV programa koji sad idu slobodno preko B.net koaksijalca u ZG naraslo na 17 TV programa.

Da, ali bi izgubio ove sve u dvb-c-u. Jednostavno, imao bi programe iz svih muxova sa svog područja, a ne samo iz mux-A kao do sada.

Vranduk 14.11.2018. 19:27

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3248536)
Moguće onda da su to svi programi u dvb-t u na tvom području. Kad si pretraživao, da li ti je našao samo tih 14 ili oko 200 tv i radio kanala? Obično je razlika u oznaci programa ili digitalna zemaljska ili digitalna kabelska ( ako su postavke TV-a na hrvatski).

Na Sony-u ima mogućnost pretraživanja analogno i digitalno. Zadao sam digitalno pretraživanje. Ne prikazuje nikakav popis kanala ili programa. Nakon određenog vremena traženja piše mi "pretraživanje satelita". Kada otvorim "digitalni" ima samo tih 14 programa što dolaze kroz koaksijalni kabel. Kada je prije 20-ak godina Kabelska tv Šibenik instalirala svoj vlastiti koaksijalni kabel po krovovoma od zgrade do zgrade u zgradi koja ima 13 stanova samo 2 stana su platili 200 DM priključak od ormarića koaksijalcem u stan i mjesečno smo plaćali po 18 kn za nekih 30 programa. U ostalih 11 stanova gledali su kabelsku kroz instalaciju u zgradi (u zidu što je postavljeno pri izgradnji zgrade). Dakle svih 13 stanova je primalo signal od Kabelske tv Šibenik (neznam koliko programa - pretpostavljam samo 7-8 zemaljskih programa). Na moj prigovor vlasniku TV Šibenik - zašto ne iskljući signal onima što nisu platili i ne plaćaju mjesečno kao ja pa neka gledaju sa antene na krovu zgrade rekao je da nesmije. Mislim da iz istog razloga A1 nesmije isključiti ove zemaljske programe. To bi mogao znati netko što je raskinuo ugovor korištenja A1 kabelske tv - da li i dalje može gledati A1 (B-net) kabelsku.

Nikky 14.11.2018. 20:15

Kapitalistiše šit ili ti ga ne daju ništa više nego je definirano zakonom / propisom, a to je nacionalni + lokalni koje bi mogao uhvatiti i preko "antene na prozoru".
Sa one liste jedino mi je "Diadora" višak / nepoznanica.

Kako smo već pisali u temi, svaka zgrada je priča za sebe,
ako postoji / radi ZAS a ti si raskinuo ugovor sa A1 (Bnet) - om onda bi te trebali "vratiti na ZAS,
ista stvar samo obrnuto od situacije kada su te prespajali na A1 (Bnet).
Problem je / djelomično i stvar dišpeta da te samo isključe a ne vrate u prethodno stanje.

Stipest 14.11.2018. 22:47

Citiraj:

Autor Vranduk (Post 3248563)
Kada otvorim "digitalni" ima samo tih 14 programa što dolaze kroz koaksijalni kabel.

Koji je to koaksijalni kabel? Od tvoje zgrade ili od B-neta.

Cilim 14.11.2018. 23:32

Sad nakon ovih postova jos nista neznamo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:28.