PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

locks 09.01.2021. 17:20

Snapdragon 888 se dosta grije, throttla i ubija bateriju, bar kad je u pitanju Mi 11...

https://www.youtube.com/watch?v=kRRWDS4oeAo

dakky 09.01.2021. 17:37

kao sto rekoh, micredits.com provjereno radi za kupnju kredita i aktivaciju storagea, clouda, premium tema, sta god.

Nego, kada sam vec tu, na starom mobu mi u kontaktima pokazuje samo one koji imaju broj moba (ukupno 264) dok na ovom novom nikako naci tu opciju... contacts > settings na starom bas ima "hide incomplete numbers", a na samoj osnovnoj stranici kontakata imam i Recents tab cega na novom nema... na novom nikako maknut Google kontakte...? thnx

Iking 11.01.2021. 18:29

Molim pomoć. Imam Redmi Note 8 Pro i zadnja dva tjedna ne dobivam poštu na gmail. Kad otvorim na chrome vidim svu poštu koja je došla. Probao sam sve, bar mislim.

Problem 11.01.2021. 19:19

Ja sam sad zaboravio kako sam to slozio na 10T, al uglavnom do postavka u gmailu je. Imas opcije za notifikacije i mislim da moras nesto slozit u labels.

partwish 11.01.2021. 22:19

Citiraj:

Autor Iking (Post 3481372)
Molim pomoć. Imam Redmi Note 8 Pro i zadnja dva tjedna ne dobivam poštu na gmail. Kad otvorim na chrome vidim svu poštu koja je došla. Probao sam sve, bar mislim.

Mene je na RN7 zezalo dosta jedno vrijeme i onda sam stavio outlook i na njemu su stizale notifikacije savršeno. Gmail i dalje ponekad zatrokira.

dakky 12.01.2021. 12:50

Dakle kao sto vec pitah, evo tu procitah nesto

https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comm...pp_except_for/

Dakle na mom pocu nema xiamijeve aplikacije za kontakte, samo googleova... to valjda normalno u EU kako pise ovdje.. pa dobro jel postoji neka alternativa? Nikako podesit imenik kako spada da pokazuje samo kontakte s brojevima...

Znaci na starom Miui 10 pise uredno 268 kontakata i samo njih ima u imeniku... exportao u vcf fajl i importao na novom, ali na novom su samo google kontakti pa nikako prikazati samo te importane.

Mora bit neka caka?

veve 12.01.2021. 15:12

Otvori contacts app -> imas tri okomite tockice s desne strane, kliknes na to -> ides na customize view i tu sad vidi kak je slozeno

Ako upali, odmah syncaj na google account da nema problema u buducnosti kod prebacivanja

dakky 12.01.2021. 15:21

E pa na te tri tockice... stavim customize view ... i onda imam All contact ili Customize... izaberem ovo drugo... nudi mi moj gmail, viber, Mi account i Revolut... na googlu maknem sve, na viberu i revolutu isto, ostavim samo sve na Mi account... i kliknem save i ništa se ne dogodi. I dalje svi kontakti na listi. Gore lijevo su tri crtice, kad se na to klikne piše "Contacts from all accounts" i to se ne može mjenjati, a ispod su Settings i Help, a na tim Settings nema niš pametno vezano za prikaz kontakata...

edit gore desno na 3 tockice ako i izaberem mi contacts onda samo njih pokazuje, ali opet su tu i emailovi i slicno, ne samo brojevi telefona.

veve 12.01.2021. 15:28

Onda da ne kompliciramo... spoji se na komp s tim google accountom koji se koristi na mobu i napravi ovo
Citiraj:

• On your computer, go to Google Contacts.
  • At the left, click Import.
  • Click Select File.
  • Choose your file.
  • Click Import.

odlogiras se i pusti da se mob synca

dakky 12.01.2021. 15:54

A da ne kompliciramo onda jer se kontakti na googlu koriste i na kompu pa je pozeljno da imaju email... mislim da cu pustiti kako je. Idealno bi bilo da se moze samo sakriti kontakte bez telefona, ali izgleda da ne moze. Sta je tu je.

spawn 12.01.2021. 17:05

Nađ apk na netu miui contacts. Ima verzija 12. cini mi se pa instaliraj i probaj. Mozda odradi dobro

dakky 12.01.2021. 18:30

Stavio 12.2.0.9 sa apk mirrora, radi, prikazuje samo kontakte s brojevima, super kao na starom Miui-ju, ali se povremeno ruši i smrzava :(

spawn 12.01.2021. 19:05

E jbg,mozda poco ne voli bas te klasicne miui appove. Ja bih isprobao par verzija,cak bih i neke druge probao sa storea,ima neki jednostavni app za kojeg kazu da je super ali nema HR prijevod mozda i njega isprobat. Nema reklama sto je bitno.
Sljedece rijesenje je unlock bootloadera,fleshanje indonezijskog "global" FWa i lockanje bootloadera. Dobijes sve poco appove

dakky 12.01.2021. 19:31

To mi je vec prekomplicirano za sad. Nego, ako saznas ime tog app-a, javi. Ionako sam si stavio engleski kao jezik telefona, stari xiaomi nije ni imao HR pa sam naviko sve na eng. Sad se ne bi ni snasao na HR :)

tiki66 13.01.2021. 07:56

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3481851)
Sljedece rijesenje je unlock bootloadera,fleshanje indonezijskog "global" FWa i lockanje bootloadera. Dobijes sve poco appove

Zasto indonezijski rom? Zar nije bolje instalirati MIUI.EU rom koji je optimiziran i očušćen?

spawn 13.01.2021. 14:29

Miui.eu nije official.
Indonezijski je za sada isproban da se moze ponovo zakljucat bootloader a da ima xiaomi appse. Nije kao konverzija sa China modela na Global. Ovo bi bilo samo kao konverzija regije.

Citiraj:

Autor dakky (Post 3481865)
To mi je vec prekomplicirano za sad. Nego, ako saznas ime tog app-a, javi. Ionako sam si stavio engleski kao jezik telefona, stari xiaomi nije ni imao HR pa sam naviko sve na eng. Sad se ne bi ni snasao na HR :)

Imas na trg play prva ili druga app. Pise "jednostavni kontakti". Nisam probao ali ljudi su vecinom zadovoljni pa mozes probati

Ivo_Strojnica 14.01.2021. 01:38

Stiga danas mi 10 pro.
Brutalan komad hardvera.
Kamere su super, jedina zamjerka je fokus na main kameri, za koji se u losijim svjetlosnim uvjetima tribas definitivno malo potruditi.

Ali brzina, ekran, haptic feedback....nikad bolji feedback na androidu, apsolutbo isti ko na iphoneu, isproba usporedno.

thunder11 14.01.2021. 09:52

Ima'l netko savjet kako da se rijesim ove tri aplikacije:

- Google cloud print
- Android Auto
- Google text to speech

Xiaomi mi 9t, unlockan i rootan. Naravno da se aplikacije ne vide u listi aplikacija pa ih ne mogu samo "delete-at". Moram preko li baš preko CMD-a?

strgani 14.01.2021. 10:07

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3482372)
Stiga danas mi 10 pro.
Brutalan komad hardvera.
Kamere su super, jedina zamjerka je fokus na main kameri, za koji se u losijim svjetlosnim uvjetima tribas definitivno malo potruditi.

Ali brzina, ekran, haptic feedback....nikad bolji feedback na androidu, apsolutbo isti ko na iphoneu, isproba usporedno.

Ma di si ga nabavio :D

Ja gledam da bi 11icu upeco kad stigne u ostatak svijeta..

Ivo_Strojnica 14.01.2021. 17:19

stigao zadnjim brodom sa Hong Kong Goldwaya.
Čak je stigao do UK, ali ga nisu mogli uvesti, pa sam ga dostavio rodici, koja ga je prenijela preko kanala. :)

Ne znam šta bi reka, mobitel je stvarno strava.
još nikad nisam ima Xiaomi koji ovako glatko radi, animacije na njemu su POSVUDA, predobro izgleda.
Sad čekamo 7 dana da možemo unlock bootladera pa će ići gore miui.eu rom, čisto radi snimanja razgovora.

Gore stavljen GCAM 7.3 burial 7 beta 11.
Moram priznati, naspram stocka nije baš neka razlika, dobro su složili kamericu Kinezi.
kad napravim kolekciju, poshaream slikice pa da vidimo kako to zaista izgleda.

delavi 14.01.2021. 18:20

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3482372)
Stiga danas mi 10 pro.
Brutalan komad hardvera.

Čekaj da se nakrca i da ti ga updejtaju na prvu veću MIUI verziju. :D:D Osim ako radikalno ne poboljšaju softver. Ali mob je zver to stoji.

Tajl3r 14.01.2021. 18:32

pa jel covjek napisao da ide nakon unlocka na eu.rom koji ajnc a

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

tiki66 14.01.2021. 18:34

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3482442)
Ima'l netko savjet kako da se rijesim ove tri aplikacije:

- Google cloud print
- Android Auto
- Google text to speech

Xiaomi mi 9t, unlockan i rootan. Naravno da se aplikacije ne vide u listi aplikacija pa ih ne mogu samo "delete-at". Moram preko li baš preko CMD-a?

A što te toliko brinu te aplikacije da ih moraš izbrisati? Ja bih prije uspio izbrisati sa titanium backup, on je prije bio zakon za te stvari (potreban root). Ne znam kako sad stvari stoje.

A možeš i instalirati očišćen miui.eu rom.

thunder11 14.01.2021. 20:50

Eu rom je stavljen još davno, prva stvar koja ide na Xiaomi :)

A smeta mi da, sitnica jbg. ali mi se non stop pojavljuje pod playstore updjetovima pa ne mogu ići (jer ne želim) updatee all - nego jedan po jedan.

Ne želim konstantno raditi updejt za app koji niti koristim nit koji nemam način za brisanje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

gibo 14.01.2021. 21:01

Ja sam na samsungu sav bloatware morao maknuti preko cmd. Apk analyzer da vidim package name i ručno micao bloatware. A na samsungu ga bome ne nedostaje.
Procedura je vjerojatno ista i za xiaomi.

TomG 14.01.2021. 21:40

Gledao sam malo taj Mi 10 Pro i iako sam ljubitelj xiaomia recimo kamera mi je i dalje nedostizna za apple, sto mi je dosta porazavajuce za te novce. Neka me netko ispravi :D

Ivo_Strojnica 15.01.2021. 00:31

Treba bi mi iphone da radim čistu usporedbu sa mi 10 pro.
No ono što znam od vremena kad sam koristija Mi note 10, slike su puno bolje i oštrije od Iphonea, ali video je apsolutno poražavajući.

chief_wolfinjo 15.01.2021. 05:20

https://www.xda-developers.com/xiaom...a8BAoU1MsgmA3Q

već vidim u koiem smjeru to ide... :fiju:

coconut 15.01.2021. 07:44

Ponavlja se Huawei.

chief_wolfinjo 15.01.2021. 09:00

Citiraj:

Autor coconut (Post 3482868)
Ponavlja se Huawei.

takav sam dojam i ja dobio.

myroman 15.01.2021. 09:42

Nadajmo se da će Biden malo popraviti stvari...

sniperxtt 15.01.2021. 18:45

Bio jučer u Areni pogleati Mi 10T Pro 5G
Nemaju ga, trgovina polu prazna, veli mi trgovac:
Kineska nova godina, ne šalju nam ništa, sve su sebi povukli, potražnja im je brutalna.

chief_wolfinjo 15.01.2021. 18:48

čudno...

kineska nova godina je tek 12. veljače

A.I. 15.01.2021. 21:00

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3483170)
čudno...

kineska nova godina je tek 12. veljače

Sto znaci da je ovo idealno vrijeme za sakupljanje zaliha.

kasko 16.01.2021. 10:00

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3482830)
Treba bi mi iphone da radim čistu usporedbu sa mi 10 pro.
No ono što znam od vremena kad sam koristija Mi note 10, slike su puno bolje i oštrije od Iphonea, ali video je apsolutno poražavajući.

Bas mi 10 pro, meni u dolasku mi 10t pro, bas me zanima jel dobar ko obicni pro... u ducanu usporedno iphone 12 i taj mi 10 pro, pro je gladi dosta a to je vjv radi onog njihovog 144hz ekrana, nemos protiv te hercaze valjda...

@thunder11
tebi treba ovo, obrati pasnju da imas Delete i DISABLE opcije, naravno da ti preporucam Disable... alat savrseno radi...
https://github.com/Szaki/XiaomiADBFastbootTools

zupy 17.01.2021. 08:10

Nije baš sreća ovaj sd888:fiju:

Revolver3844 17.01.2021. 14:58

Na mi a3 stiglo 32mb nekog sugurnosnog ažuriranja.
Nije to ono što zbrika telefon ?

sniperxtt 17.01.2021. 17:21

Citiraj:

Autor kasko (Post 3483350)
Bas mi 10 pro, meni u dolasku mi 10t pro, bas me zanima jel dobar ko obicni pro... u ducanu usporedno iphone 12 i taj mi 10 pro, pro je gladi dosta a to je vjv radi onog njihovog 144hz ekrana, nemos protiv te hercaze valjda...

ti herci se stvarno vide, čak i u naj običnijim taskovima

Dottore 17.01.2021. 20:30

Citiraj:

Autor zupy (Post 3483588)

Nije baš sreća ovaj sd888:fiju:

Velik kapacitet i ode najbrže na offline.
Opet se ponavlja fijasko SD810 kao proslavljeni HTC M9

DiTech 17.01.2021. 21:03

Citiraj:

Autor kasko (Post 3483350)

https://github.com/Szaki/XiaomiADBFastbootTools

Da, herzi su odlicni cak i u svakodnevnoj upotrebi, nisam probeo jos neku igru.
Jedino sto sam primjetio kad se iskljuci Miuiui optimization, trebalo mi je za instalaciju vanceda bez roota, onda kao da pogasi tu fluidnost u setanju medju appovima.
Kamera je odlicna, video mi je isto ok nisam bas nesto snimao u pokretu sto inace snimam, ali za sada to radi cisto fino. Nocne slike su odlicne, ali da kao da je sammy to malo brze fokusirao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:15.