PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

coconut 26.12.2019. 09:21

Ja na S9 uključujem kameru sa duplim klikom na power tipku preko Spigen Neo Hybrid covera koji ima power tipku na sebi, tako da mi baš nije jasno zašto i ti to ne možeš napraviti.

Doom 26.12.2019. 11:28

Mogu ali nije to to - home tipka je bila pristupačnija, veća i preciznija za napraviti dupli klik.
U bumper maskici još nekako ide, ali u novčanik-futroli koju mislim koristiti je to potpuno nepraktično.

Evo, našao sam da Indijci imaju opciju pokretanja kamere direktno sa AOD-a double tap-om na home button ikonicu. Ovo su za njih morali napraviti, ali mi nije jasno zašto ne dodaju istu opciju i za druga tržišta.

https://www.sammobile.com/news/india...ays-on-display

xlr 30.12.2019. 21:06

Toeto, kompletirana serija :)
https://i.imgur.com/HU3mmbT.jpg

Dottore 30.12.2019. 23:08

Ne koristiš fingerprint?

xlr 30.12.2019. 23:48

Koristim za neke appove koji to dozvoljavaju, ali mob kao takav je unlockan dok je u dometu sata. Zasto? :)

Dottore 31.12.2019. 00:05

Pitam zbog maske i špage jer stoji na krivom mjestu.
Pretpostavljam nmaska od dBranda?

Отправлено через Pixel

stops 31.12.2019. 01:05

Fingerprint nije iza već u ekranu

Dottore 31.12.2019. 02:19

Citiraj:

Autor stops (Post 3367611)
Fingerprint nije iza već u ekranu

Jesi li siguran? Radi se o Note 9. Pogledaj dobro sliku pa bi dao zaključiti.

Отправлено через Pixel

stops 31.12.2019. 07:49

Aha aha zbilja, nisam skuzio olovku. Ehh ne znam onda :)
Iako maska ima rupicu di ova crvena traka prolazi...

xlr 31.12.2019. 09:48

Fp radi najnormalnije, iako ocitava samo vrh prsta, a ne cijeli prst. Treba samo nanovo dodati prste s maskom i trakom i voila.

pyro 02.01.2020. 00:57

Citiraj:

Autor Doom (Post 3366492)
Mogu ali nije to to - home tipka je bila pristupačnija, veća i preciznija za napraviti dupli klik.
U bumper maskici još nekako ide, ali u novčanik-futroli koju mislim koristiti je to potpuno nepraktično.

Evo, našao sam da Indijci imaju opciju pokretanja kamere direktno sa AOD-a double tap-om na home button ikonicu. Ovo su za njih morali napraviti, ali mi nije jasno zašto ne dodaju istu opciju i za druga tržišta.

https://www.sammobile.com/news/india...ays-on-display

jasno mi je da nije isti mobitel, no na s10e koristim bixby button za otvaranje kamere (dok je mobitel otključan) i dok je lockan obično koristim double tap na ekran (double tap to wake) i onda povučem šorkat dolje desno na ekranu (difoltno je kamera I think) i u kamera app-u sam.. čini mi se skoro ista brzina ove druge procedure kao i da izvadim mobitel iz džepa i dvaput stisnem power button da bih otvorio kameru.
just a thought :goodnite:

zvone07 03.01.2020. 09:55

Jel moguce da je baterija ovako losa? S10+
Ima netko sa boljom baterijom da podijeli svoja iskustva i eventualno popis ugasenih aplikacija i sl.

Hvala unaprijedhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f4f242f819.jpg

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

fishkal 03.01.2020. 10:10

Pa to je Samsung, naravno da je losa baterija.

Moja žena bez punjača i powerbanka ne izlazi iz kuće

theo 03.01.2020. 10:25

Nešto mi ne štima s tvojim.. Ja imam S10+ i s normalnom uporabom imam oko 6 sati SOT. Ako pazim može se i do 8 sati, ali nisam ga uspio ubiti za manje od 5 nikako.

Nemam nikakve pogašene aplikacije, sve stock, jedino ne koristim Facebook i Instagram. Nakon updatea na Android 10 sam napravio factory reset.

S time da su promijenili način na koji se prikazuje SOT, sad je po danima pa moraš zbrojit ako hoćeš ukupni SOT, da te nije to zbunilo?

EDIT: Mada sad vidim da imaš 2 sima na standby i bluetooth upaljen.. Recimo da je još brightness na visokom nivou, čisto normalno da ga ubiješ po meni.

Teško je to s baterijom, svatko ima drugačije navike i koristi mob na svoj način pa su usporedbe zapravo bezveze.

zvone07 03.01.2020. 10:37

Citiraj:

Autor theo (Post 3368358)
Nešto mi ne štima s tvojim.. Ja imam S10+ i s normalnom uporabom imam oko 6 sati SOT. Ako pazim može se i do 8 sati, ali nisam ga uspio ubiti za manje od 5 nikako.

Nemam nikakve pogašene aplikacije, sve stock, jedino ne koristim Facebook i Instagram. Nakon updatea na Android 10 sam napravio factory reset.

S time da su promijenili način na koji se prikazuje SOT, sad je po danima pa moraš zbrojit ako hoćeš ukupni SOT, da te nije to zbunilo?

EDIT: Mada sad vidim da imaš 2 sima na standby i bluetooth upaljen.. Recimo da je još brightness na visokom nivou, čisto normalno da ga ubiješ po meni.

Teško je to s baterijom, svatko ima drugačije navike i koristi mob na svoj način pa su usporedbe zapravo bezveze.

Hvala na odgovoru.
Koristim i Facebook i Instagram, bluetooth upaljen samo kad imam sluske ili u autu.
Wifi gasim kad nisam doma.
Lokacija iskljucena, AOD upaljen.

Cudno mi je da tako brzo izgori baterija jer sam na Mate 20 pro sa identicnim aplikacijama i postavkama izvlacio minimum 5 sati.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

zvonac 03.01.2020. 12:11

Baterija na samsungu nema nikakav kontinuitet trajanja, zato postoje takve oscilacije u trajanju baterije.. Da samsung sredi softver, možda bi bilo malo bolje..

Evo sad u nadolazeće flagšipe bu utrpali veće baterije, tu bi se trebala popravit situaciju malo, ako ne srede softver odnosno značajno poboljšat ako srede softver..

coconut 04.01.2020. 12:31

Izgleda da je Sami preimenovao S11 u S20 te da će ga prezentirati 11.02.
https://www.xda-developers.com/samsu...xy-s20-launch/

Brko 04.01.2020. 13:22

To je bilo za pretpostaviti. I Huawei je napravio slično. I nVidia.

Tko bi htio da mu se mobitel jednog dana zove S12 ili S14. Totalno bezveze.

Fine okrugle brojke i tako do 100. Za 10 godina bude Galaxy S X1 i onda opet ispočetka :D

Exy 04.01.2020. 16:05

S10 lite izgleda jako zanimljivo, konjska baterija, napredniji OIS, snapdragon 855. Jedino je teško očekivat da će cijena bit prihvatljiva :D

Jedino je šteta da se aspect ekrana i dalje povećava u totalni debilizam, sad smo dogurali do 20:9, a samo zato da može biti 0.1 inča "veći", što u stvarnosti naravno ne stoji. Svugdje je standard 16:9 osim kod genijalnih proizvođača mobitela.

Mar 04.01.2020. 16:26

A zašto uopće 16:9 kad je 16:10 još bolji zbog širine.
Mene isto iritira ovo s dimenzijama tacne.

S7 Edge mi je ima idealne dimenzije. Sad imaš samo one male modele s uskim ekranima tipa S10e i glomazna čudovišta a'la Plus, Note, Mate i sl.

Baš zato jer je lakše imati "veliki" ekran sa što većim omjerom stranica, a taj kretenski ekran se nigdje ne može iskoristiti.
Da, baš gledam YT ili filmove na bijednih 6 inča, a za web, mail i sl i onako scrollaš i gledaš samo sredinu ekrana.

Zašto mobiteli moraju biti 160x75mm, a ne recimo 140x70/72mm što je masu kompaktnije, a funkcionalnost ekrana nije ništa manja.

Ne da moram gledati prognozu da ne izađem na jako jugo ili buru pa da mi ga odnese iz ruke :D

Da ne govorim ovo s mikro bezelima, notchevima i rupama u ekranu, izbacivanja notification leda, loših zvučnika, izbacivanja proximity senzora itd.. bože dragi koja je to nakarada, zbog čega? Nekoliko milimetara debelog ruba gori i doli.

Rista 04.01.2020. 16:48

S7 edge sa "idealnim" dimenzijama koji je po omjeru dimenzija zapravo samo izduzeniji nego S10e ali eto valjda je bolje da ima bezel koji ne sluzi nicemu nego ekran.

Mar 04.01.2020. 18:38

Citiraj:

Autor Rista (Post 3368728)
S7 edge sa "idealnim" dimenzijama koji je po omjeru dimenzija zapravo samo izduzeniji nego S10e ali eto valjda je bolje da ima bezel koji ne sluzi nicemu nego ekran.

S7e je širi od S10e i ima širi ekran, a to što je ekran "iste" diagonale nema veze s mozgom.

Isto tako imam Kindle 6" i S9+ 6.2" i pogodi koji je ekran bolji za čitanje i preglednost web stranica i sl (na stranu e-ink ekran na Kindleu), pa njegov ekran ima valjda 25-30% veću površinu od "većeg" 6.2" ekrana na S9e.

Rista 04.01.2020. 18:55

Koliko je siri, 2mm? "Zasto ne naprave mobitel 140x70" a s druge strane 142x70 ne valja. Ekran je minijaturno uzi na S10e jer i zakrivljenost pojede nesto sirinu na S7 edge. A nemaju ni iste dijagonale.

U stvarnosti je jedina razlika da jedan ljepse lezi i laksi je za koristenje u ruci. Cak i "pravi" S10 ima iste dimenzije kao S7 edge. Ispada da bi bio idelan samo da se trakom prekrije komad ekrana gore i dolje. Pa onda jos vecu traku da bude 16:10.

Ima smisla da se proizvodjaci mobitela ne drze 16:9 "standarda" iz vise razloga. Fizicka sirina je krucijalna za baratanje jednom rukom, sadrzaj je prikazan u portraitu vecinu vremena i na kraju, nav bar na androidu isto i dalje zauzima mjesto. Sto je siri omjer veci su gubici u povrsini, da, ali ne vidim kako je prazni bezel bolja alternativa.

Exy 04.01.2020. 21:10

Problem je u tome što mobiteli postaju sve duži tj. sve viši, uz povećanje dijagonale i istodobno povećanje omjera stranica.

20:9 ekran od 6,4 inča je uži od 18:9 ekrana od 6 inča. Ali jebiga, "veći je".

To je problematično zbog razloga što se fizički povećavaju a korisna površina ekrana se u stvari smanjuje. Kad ga držim u portret modu onda ionako gledam ono što je u sredini, oči su nam još uvijek postavljene horizontalno a ne jedno ispod drugoga pa nema neke velike koristi od neprestanog produžavanja ekrana u visinu. Kad ga stavim u landscape onda vjerojatno gledam video, koji je u 99% slučajeva 16:9 omjera, znači ili ću rastezat sliku ili cropat.

Jedini razlog što rade to što rade je da u specifikaciji može pisati veći broj pod dijagonalom ekrana.

dzajko 04.01.2020. 21:16

Samsung a40, od sinoc mi se poceo gasit sam od sebe, danas vec par puta. Star je svega par mjeseci, dali je netko imao iskustva jeli softverski ili hardwerski problem?

Mar 04.01.2020. 21:39

69-70mm širine bi mob triba biti oko 130mm visine, to bi bilo kompaktno. Ovo od 73, 74mm je do max 140, a ne 155-160mm.

axo 04.01.2020. 22:43

Citiraj:

Autor dzajko (Post 3368801)
Samsung a40, od sinoc mi se poceo gasit sam od sebe, danas vec par puta. Star je svega par mjeseci, dali je netko imao iskustva jeli softverski ili hardwerski problem?

Ne pitaj puno nek ga nosi na reklamaciju..
Sto me živcira skener otiska na s10+, bas je los nasta sam se vec zalio ali za te pare.... Redmi note 8 pro(stražnji skener) i 9t rade to ko iz pistolja...

domy_os 04.01.2020. 23:46

Citiraj:

Autor Exy (Post 3368798)
Problem je u tome što mobiteli postaju sve duži tj. sve viši, uz povećanje dijagonale i istodobno povećanje omjera stranica.

20:9 ekran od 6,4 inča je uži od 18:9 ekrana od 6 inča. Ali jebiga, "veći je".

To je problematično zbog razloga što se fizički povećavaju a korisna površina ekrana se u stvari smanjuje. Kad ga držim u portret modu onda ionako gledam ono što je u sredini, oči su nam još uvijek postavljene horizontalno a ne jedno ispod drugoga pa nema neke velike koristi od neprestanog produžavanja ekrana u visinu. Kad ga stavim u landscape onda vjerojatno gledam video, koji je u 99% slučajeva 16:9 omjera, znači ili ću rastezat sliku ili cropat.

Jedini razlog što rade to što rade je da u specifikaciji može pisati veći broj pod dijagonalom ekrana.

I tipkanje je sranje kako god okreneš mobitel, i za surfanje po webu u desktop modu je sranje, i kako god otvorim video, uvijek na 16:9 ispada značajno preglednije. Kad s Mate 10 pređem na S9, točno poludim koliko griješim kod tipkanja i ekran baš djeluje puno manje od 0.1" tako da je to marketinška prevara. Ti izduženi ekrani su samo za gamere i nikoga više jer kontrole uzmu lijevi i desni dio ekrana pa onda imaju bolji pregled situacije u sredini.

Rista 04.01.2020. 23:51

Citiraj:

Autor Exy (Post 3368798)
To je problematično zbog razloga što se fizički povećavaju a korisna površina ekrana se u stvari smanjuje.

Ali ono sto se u praksi dogadja je da omjer samog fizickog uredjaja ostaje gotovo isti, samo se sve vise i vise bezeli gore i dolje pretvaraju u ekran. Zato svaki novi Samsung ima nesto malo vecu dijagonalu od prethodnika a fizicka sirina ostaje vrlo slicna. Danasnjim mobitelima definitino ne fali sirine jer izuzev Samsunga i Applea, vecinom su tacne ionako. A za 16:9 tacnu moras imati ruke kosarkasa.

dzajko 05.01.2020. 00:25

Citiraj:

Autor axo (Post 3368824)
Ne pitaj puno nek ga nosi na reklamaciju..
Sto me živcira skener otiska na s10+, bas je los nasta sam se vec zalio ali za te pare.... Redmi note 8 pro(stražnji skener) i 9t rade to ko iz pistolja...

Mobitel mi je sluzbeni, e sad racun, garancija to je sve u ZG, a ja u ST... postoji li mogucnost da ga reklamiran bez toga, ionako je mob izašao tek u 5/2019 znaci nije mu mogla iateć garancija ili me nece hebat 2posto bez papira?

axo 05.01.2020. 08:34

Citiraj:

Autor dzajko (Post 3368843)
Mobitel mi je sluzbeni, e sad racun, garancija to je sve u ZG, a ja u ST... postoji li mogucnost da ga reklamiran bez toga, ionako je mob izašao tek u 5/2019 znaci nije mu mogla iateć garancija ili me nece hebat 2posto bez papira?

Ako je u nekom od telekoma kupljen cak bi i mozda proslo bez papira jer oni imaju sve u sustavu. Kod ovih ostalih dućana jako teško. Nazovi pa pitaj.

dzajko 05.01.2020. 12:43

Sad sam nasao garanciski list, racun neman, mobitel je kupljen preko tcom. Mogu li ga odnit direkt u ovlasteni samsung servis bez računa, samo uz garanciski list? Jesu li mi duzni dati zamijenski mob?

zalman1 05.01.2020. 12:58

Daj brate mili pričekaj prvi radni dan (utorak) i nazovi servis ili t-centar te se raspitaj.
I uopće mi nije jasno zašto bi ti to radio ako je telefon od firme, vrati firmi pa nek oni reklamiraju, a tebi daju novi.

coconut 05.01.2020. 13:30

Ne nosi u servis. Nosi u tcom. U servisu će ti promijeniti pokvareni dio (vjerojatno matična), dok će ti tcom prije dati novi mob.

sharyn 05.01.2020. 21:06

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3368909)
Daj brate mili pričekaj prvi radni dan (utorak) i nazovi servis ili t-centar te se raspitaj.
I uopće mi nije jasno zašto bi ti to radio ako je telefon od firme, vrati firmi pa nek oni reklamiraju, a tebi daju novi.

neki dan sam reklamirao burazov mobitel u tcomu. samo osobna treba i aparat.
ali ako je firmin mobitel ne znam zašto bi se ti gnjavio s time?

dzajko 06.01.2020. 00:27

Citiraj:

Autor sharyn (Post 3369036)
neki dan sam reklamirao burazov mobitel u tcomu. samo osobna treba i aparat.
ali ako je firmin mobitel ne znam zašto bi se ti gnjavio s time?

Dual sim, koristim ga sa dvije kartice, kao privatni i poslovni... problem mi je sad ostat bez mobitela, a taman idem na put, znam da neman izbora nego čekati utorak, ali me zanimalo ako je netko imao islustva do sad, samo da dobijem nesto slicno za zamijenu dok je ovaj na servisu....

Brko 06.01.2020. 01:28

Tcom je nekad davao zamjenske uređaje.
2014. kad sam na servis poslao Xperiju Z, dobio sam neki Galaxy Mini Q-Ratz mobitel pun poruka mladog bračnog para pred rastavom. "Di si?." "Boli te krac". "Kaš doć doma?" "Kad me vidiš" "deca su gladna" "odite u pekaru"...

Problem je kaj sam potpiso da ako ga sjebem da ga moram platit.

Tako da ne znam jel im to još praksa. Servis ti nebu dao zamjenski mob, Tcom bi mogao.

Što se firminog moba tiče, možeš ga ti predati Tcomu na servis, ali vaš ITovac koji je Tcom admin mora zatražiti RMA preko svojih kanala (tako je meni bilo kad mi se usro službeni Alkatel).

SympForTheDevil 06.01.2020. 10:26

T-com je davao zamjenske,bar u ono doba kada se Xperia Z3C nosila 3 puta tokom gare radi ljepljenja ekrana :D doduše ono što su dali u zamjenski...bolje da nisu dali.

zvonac 10.01.2020. 20:23

https://mob.hr/samsung-galaxy-s20-s2...specifikacije/

Evo nekih specki za nadolazece flagsipe, S20, ocekivao sam na manjem modelu bar 4000 bateriju.

domy_os 10.01.2020. 20:28

Baterija bi mogla trajati isto na sva tri modela, ne očekujem nešto specijalno. Nije li bilo govora da će ukinuti Exynose?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12.