PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

The Exiled 08.06.2022. 09:40

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3604816)
Baš te peče, al ono jako :D Možda da ti i hamm počnete pisati EV biografiju :chears::chears:

Nema potrebe, bude već neki Netflix dokumentarac na tu (rise and fall, fraud, etc.) temu.:):D Hamm je tak jasno čovek na mjestu, bil i ostal.:frend:

Kaj se EV-a tiče, da bi riječ rekel, nemam ništa protiv tehnike i tehnologije, a nedavno smo u firmi dobili i hibridne Toyote i Tesle, tak da sve 5 po tom pitanju.

Ovaj vrli tzv. domaći električar može i dalje prodavati maglu, stvarno ne znam tko čeka EV revoluciju s te strane, a cijela priča je već tragikomična.

spawn 08.06.2022. 09:59

Meni ne smeta EV, smeta mi 250-300000 kn za kantu EV tipa twingo (karikiram) pa kao dobiješ poticaj, ispadne te kao passat prije par godina. Za 300000 kn se mogla kupit lijepa mašina.

strgani 08.06.2022. 11:19

Citiraj:

Autor Juice (Post 3604828)
Citiraj:

Autor strgani (Post 3604813)
Već par dana za redom oko 7:40 na Zg obilaznici iz smjera zapada prema istoku (od Jankomira prema Buzinu) nailazi policijski auto neoznačen, ali pod rotirkama onim koje se nalaze u autu, u autu samo jedan tip, gura se u gužvi, a svaki dan je drugi auto, jedan dan je bila vitara, drugi dan bmw/audi, ne sjećam se točno, uglavnom imam i snimke..pa jel to normalno ponašanje...

Stavi na net, pošalji u novine.
Ne smiju koristit rotirke ovak bezveze.

Baš bi i mogo. Ne znam baš da ću postići išta time, al mogo bi. Moram samo obradit video (maknut psovanje i komentare :D )

coconut 08.06.2022. 11:23

Ako su 'viteza' vozili pod rotirkama na skijanje, može i ovaj upaliti rotirke da brže stigne na posao.

Pitanje je radi li se uopće o MUP-ovom vozilu. Znam da u Rusiji svaka šuša stavlja plavu ortirku na auto da bi ispao faca.

rodriguez 08.06.2022. 11:25

Ma samo prijava mupu, ak nema odgovora nadji mail od unutarnje kontrole. Njih obozavam jer su jedina poluga koja kontrolira i sankcionira idiote u policiji a ima ih. Pa nek se jebe kad mu pokucaju sa prijavom. Mail mozes naci na netu, napisi kako se trose novci poreznih obveznika ugrozava promet itd

Hamm 08.06.2022. 11:38

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3604816)
Baš te peče, al ono jako :D Možda da ti i hamm počnete pisati EV biografiju :chears::chears:

Sjeo sam danas u enijaka. :) upalio se radio i nešto...nisam u roku 30 sec našao gdje se stišava pa sam izašao van. :D

Vjerojatno ne negdje duboko zakopano u opcijama. Razvoj autmobila je kao i razvoj windowsa. Sve je kao ušminkano, a zapravo je teže dostupno za koristiti. :D

Ide se prema tome da se na svima očito sve ugura u ekran pa i pretinac za rukavice kao jedan od idiotizama.

GoGzS 08.06.2022. 11:38

@adaksinjo

Kuzim da si imao fake madjarske tablice da natankas jeftinije, ali zasto si se vracao nazad sa fake hrvatskim? :D

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...m/2370569.aspx

Inovator 08.06.2022. 11:45

Straznja je papirnata, moguce da je izgubio, bio je u inozemstvu pa se mislio snaci s papirnatom. Nije bas jasno iz clanka sto se tu tocno dogodilo.

zgmmax 08.06.2022. 11:50

trebao je malo dat papira cariniku i nikom ništa ne bi bilo :D

coconut 08.06.2022. 11:58

Budala ima svagdje
https://www.reddit.com/r/therewasana...ush_a_soda_can

nepalac 08.06.2022. 12:05

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3604874)
Ma samo prijava mupu, ak nema odgovora nadji mail od unutarnje kontrole. Njih obozavam jer su jedina poluga koja kontrolira i sankcionira idiote u policiji a ima ih. Pa nek se jebe kad mu pokucaju sa prijavom. Mail mozes naci na netu, napisi kako se trose novci poreznih obveznika ugrozava promet itd

O jbt, jel ti živis u HR ili si samo na nečemu? :D

Pa onaj što je vozio 166 km/h u naselju je na kraju dobio promaknuće:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...etnik-15061877

Ili ovo od jučer:
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2370467

Kanite se bilo kakvih prijava, to nije tvoj posao da snimaš i prijavljuješ ljude, samo možeš sebi natovarit probleme, a ovima sigurno neće biti ništa, još će dobit povišicu.

zwer54 08.06.2022. 12:34

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3604888)

Kanite se bilo kakvih prijava, to nije tvoj posao da snimaš i prijavljuješ ljude

Zato je drzava i pokradena i u raspadu jer ljudi ovak razmisljaju...

nepalac 08.06.2022. 12:47

Tako je, ti probaj kontra pa javi rezultate :)
Zapravo, ti si vec otisao iz hr koliko vidim, toliko o borbi i prijavama :D

zwer54 08.06.2022. 12:52

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3604900)
Tako je, ti probaj kontra pa javi rezultate :)
Zapravo, ti si vec otisao iz hr koliko vidim, toliko o borbi i prijavama :D

Pa kad sam tamo imao dojam kao da se ja sam zelim izboriti za dobrobit svih dok mi svi ti ne zele pomoci, naravno da sam odustao...

Hamm 08.06.2022. 13:39

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3604834)
Hamm je tak jasno čovek na mjestu, bil i ostal.:frend:

Nemoj lagati ovaj napaćeni narod! :D Nemaš to pravo. :D :chears:

Jučer sam bio na ručku između ostalog i s dosta visoko pozicioniranom osobom u rimac techonolgy. :D Naravno da ne mogu iznositi detalje ali diznilend je najbolji opis. :D

Elven 08.06.2022. 14:01

Kakva su vam iskustva sa vrućinama i touch screenovima u autima?

Na Golfu nisam imao tih problema, ali sad u Alfi ako stoji dugo na suncu, ekran se ili ne upali ili ne radi touch (srećom ima iDrive klon, pa nije bad).

Frend koji ima Puga 3008 kaže da mu se istva stvar događa, ako je auto dugo bio na suncu, ne radi touch screen.

adaksinjo 08.06.2022. 14:04

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3604878)
@adaksinjo

Kuzim da si imao fake madjarske tablice da natankas jeftinije, ali zasto si se vracao nazad sa fake hrvatskim? :D

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...m/2370569.aspx

nisam to napravio niti planiram, ali i dalje stojim kod toga da je ideja dobra :D

cijelo vrijeme imaš naše tablice, osim prije samog ulaska na benzinsku. 50m prije nakeljiš gore mađarske, natočiš, platiš gorivo 9,50kn po litri, izađeš van, odeš 50m dalje i otkeljiš fejk tablice :D

The Exiled 08.06.2022. 14:08

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3604922)

Jučer sam bio na ručku između ostalog i s dosta visoko pozicioniranom osobom u rimac techonolgy. :D Naravno da ne mogu iznositi detalje ali diznilend je najbolji opis. :D

:goood: Iz prijašnje firme su bili početkom godine kod njih vezano za Neveru, pa je završilo ko prijašnji angažmani, jer čim nešto treba platiti (nisu nikad platili ni ono kaj su tražili za C1 i Greyp) - odjednom ih je teško kontaktirati.

Ma komedija uzduž i poprijeko, ali OK, nek samo ide ova igranka, pa bar imamo u realnom vremenu primjer kak to izgleda, kad se cijela stvar totalno otme van svake kontrole.

zgmmax 08.06.2022. 14:08

Mađarski znaš pa nebuš imao problema sa sporazumijevanjem sa domaćima :D

Il recimo sa plaćanjem sa hrvatskom karticom

Xiaomi 08.06.2022. 14:20

Citiraj:

Već par dana za redom oko 7:40 na Zg obilaznici iz smjera zapada prema istoku (od Jankomira prema Buzinu) nailazi policijski auto neoznačen, ali pod rotirkama onim koje se nalaze u autu, u autu samo jedan tip, gura se u gužvi, a svaki dan je drugi auto, jedan dan je bila vitara, drugi dan bmw/audi, ne sjećam se točno, uglavnom imam i snimke..pa jel to normalno ponašanje...

Policija ZG ima Suzuki Vitaru crne boje, neoznačenu.
https://i.ibb.co/kx4PCGT/image.webp

coconut 08.06.2022. 14:20

Neka plati Revolutom :D

EDIT: u presretačima, kada rade, uvijek su dvojica. Gore se spominje da je lik sam samcat u autu.

spawn 08.06.2022. 14:21

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3604922)

Najveći novac u svijetu se vrti oko špekulacija. Nit tehnologije, niti nestašice, niti problemi, niti sirovine. Špekulacije pokreću svijet i uništavaju države te započinju ratove i krize i obogaćuju ljude. Nijedna bogatija firma nije izuzeta, sve se više manje zna kako se dolazi do velikih novaca. Prevara i špekulacije. Od Rimca do fejk i jeftine kineske robe koja je preplavila svijet. Laži i prevare, put do uspjeha.

rodriguez 08.06.2022. 14:29

Automobili

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3604888)
O jbt, jel ti živis u HR ili si samo na nečemu? :D

Pa onaj što je vozio 166 km/h u naselju je na kraju dobio promaknuće:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...etnik-15061877

Ili ovo od jučer:
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2370467

Kanite se bilo kakvih prijava, to nije tvoj posao da snimaš i prijavljuješ ljude, samo možeš sebi natovarit probleme, a ovima sigurno neće biti ništa, još će dobit povišicu.

Gluposti, prijavio milicajca unutarnjoj i imalo je efekta.
Obicni cipelić ce prije najebat nego glavonje koje ti spominjes...
Te zagorske fore nebi se štel mešat, okreni drugi obraz i tak to ja ne pušim. Uostalom ima i sedme sile koja ce rado objavit video pa sigurno lik nece letit pod rotirkama ako nema opravdanja za to.

I dobro ti je zwer napisao, zbog takvih velikih i postenih Rvata poput tebe koji se nebi nikome zamjerali, drzava i izgleda kak izgleda i vode je čobani

mamikulcic 08.06.2022. 15:32

Nisam čitao onaj članak o papirnatoj tablici ali buraz je pred koji mjesec u DE prilikom žestokog naleta vjetra zakačio kamionskom prikolicom betonski blok (bili su nekakvi radovi na autocesti) i pritom izgubio tablicu. Otišao je do prve policijske postaje, prijavio gubitak tablice i dobio uputu nek na papiru ispiše registraciju i stavi na mjesto tablice...

strgani 08.06.2022. 15:36

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3604934)
Policija ZG ima Suzuki Vitaru crne boje, neoznačenu.
https://i.ibb.co/kx4PCGT/image.webp

Sam je bio u autu i metalik siva boja je vitara bila..Sumnjam da je neko privatno jer je više autiju u pitanju, a vjerojatno isti lik jer je u isto vrijeme...

Hamm 08.06.2022. 16:08

Citiraj:

Naravno da nije. :) Pošalji na prometne zgode i nezgode te uživo sa hrvatskih prometnica. :D Možeš i na 24 sata. :)

WraGG 08.06.2022. 16:27

Evo napokon zadesio i mene prvi kvar na BMW-u: Krepao kompresor zracnog ovjesa, ali ne bilo kako nego na totalno glupav nacin: relej koji ga pokrece krepao u zatvorenom stanju i kompresor radio dok nije zaribao (predpostavljam karika na klipu se istopila) i radi prevelike struje izbacio 40A osigurac.
Ok, nazovem jucer ujutro u ovlasteni i objasnim im sve. Kazu da, poznat problem sa tim relejom i zato ga mijenjaju kad se ovo desi. No shit Sherlock kontam u sebi i nadam se besplatnom popravku dok pitam za cijenu, jer eto poznat je problem i desava se radi neispravnog releja. Long story short, kompresor bez dijagnostike (koju moraju uraditi) i tih 5-6 radnih sati koje racunaju za taj posao kosta 1280€. Popravljati se ne moze jer je to jedna cjelina i nema dijelova posebno kupiti.
Zahvalim se i pozdravim uz opasku da ce izgleda auto na otpad jer je ipak nakon 6 godina vjerovatno zreo za otpis.
Naravno, uhvatim se googlanja i nadjem da je proizvodjac kompresora Wabco i da, osim sto ima 50 vrsta zamjenskih (vecinom kineskih) kompresora, postoje svi dijelovi i repair kitovi za ovaj originalni kompresor.
Idem kasnije na dizalicu kod frenda pa cu malo sarafiti i ustedjeti si barem 1000€ :D

lowrider 08.06.2022. 17:54

Takve stvari koje su možda poznate, promijeniti preventivno

WraGG 08.06.2022. 18:06

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3605001)
Takve stvari koje su možda poznate, promijeniti preventivno

Meni na zalost do sada nije bilo poznato ako si mislio na relej. Sada cu ga naravno promijeniti.

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

Integrity 08.06.2022. 18:32

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3604930)
nisam to napravio niti planiram, ali i dalje stojim kod toga da je ideja dobra :D

cijelo vrijeme imaš naše tablice, osim prije samog ulaska na benzinsku. 50m prije nakeljiš gore mađarske, natočiš, platiš gorivo 9,50kn po litri, izađeš van, odeš 50m dalje i otkeljiš fejk tablice :D

Koliko sam cuo od poznanika traze te prometnu i unose podatke u sustav :fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41.