![]() |
|
@vga
Zašto nisi pričekao mjesec dana do objave natječaja za sufinanciranje (27.06.) i uštedio si 70k kn? |
Citiraj:
Jučer je naručio, znači da može ući u natječaj. |
Potvrdio sam samo narudžbu, ali idemo na subvencije.
U tri salona me otkantali jer nisu imali vise slobodnih za naručivat, jedva uopce došao do jednoga |
bas htio bacit oko kolko taj twingo kosta u irskoj, kad ono, u irskoj nema twinga u ponudi uopce. Ni normalan ni elektricni...
Sve u svemu, jos uvijek su dosta skupa sva ta vozila... Renault zoe u ducanu dode 30k eura... Svaka cast svemu i cijenama goriva itd, al nebi dao 30k eura za taj auto nema sanse, radije cu na bus... |
Citiraj:
Vidio ga uživo, zanimljivo vozilo. Ami ide 45 km/h, ovaj 90. Isto domet je puno veći. L7 je kategorija i dobije se 20k subvencije, pa ispadne 101k, 2k je doplata za kabel za punionice. Ami nema klimu, ovaj ima i puno je udobniji prema testovima, bliže je Smartu, nego igračka Ami. U salonu Karić koji prodaje alfa/fiat/lancia se može pogledati koliko znam. I dalje po meni nekih 20k kn previše. Ali sve je otišlo gore drastično, pa twingo ev starta od 195tkn. |
Od tih malih autica, uskoro dolazi i https://microlino-car.com/en/microlino
Micro kao kompanija me od 2009.-2011. sponzorirala, pa znam i vlasnike i njihovu dijecu koja sad vode proizvodnju Microlina. Kupili decki od BMW-a IP za Izzetu i napravili elektricni autic. Narudzbe bi trebali krenut primat kroz tjedan dana. Prvi primjerci su krenuli sa proizvodne trake u italiji. Humor od auta, cim ga vidim sjetim se Steve Urkel-a :D |
Citiraj:
Ps. pogledao, do 14k dolara. To zvuči vrlo malo za ovako nešto. Fora. |
Citiraj:
https://www.telegram.hr/politika-kri...na-za-strance/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima li ovdje neki vlasnik Kia EV6 modela?
Izgleda mi odlično, reviewovi su odlični, idući tjedan ju testiram pa ću dobiti i neki dojam o vožnji. Zanima me ima li ju netko barem par mjeseci i da može otvoreno reći da li je skužio nešto loše u tom periodu (čisto dok koliko toliko prođe prvi wow efekt i počneš primjećivati neke loše stvari, ili makar gluposti koje te iritiraju). |
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
Ok, Ami je u kategoriji mopeda, ali je i cijena trebala biti takva, cca 8-9000eu. Još jedan je najavljivan, isto po tim cijenama, no još nema ništa konkretno https://nikrob.at/ |
Citiraj:
|
Zato i je jako jeftin, plus tehnička rješenja ispod lima su "primitivna"
Ali ima 4 sjedala, M1 kategorija=veći poticaj, tak da sam izgled i nebi bio odbojan previše |
Citiraj:
|
@igorr
Pisalo se o nekoj falingi čisto softverske prirode, pa su rekli da će to popraviti updateom. https://insideevs.com/news/586551/us...ia-ev6-recall/ |
Više se ne zna ni parkirati na uz/nizbrdici (kotači zakrenuti)ccc..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zato sam ja jedno vrijeme sa sobom furo onaj komad plastike koji je ko trokut koji ide pod kotač da se spriječi kotrljanje :D
|
Sada je to problem. Ne može više meho uzeti ključ i šarafciger i pritegnuti sajlu ručne. Ne, ne, sada je to elektronika i mo'š se *ebat ako ne radi.
|
Citiraj:
Ako se odlucim za nju, valjda ce to rijesiti dok mi ju ne isporuce. Ceka se cirka 9 mjeseci trenutno :/ Danas sam ju vozio, i jest da je samo single motor verzija i da je slabija oprema - ali vec sam i s njom bio jako jako zadovoljan! Auto je milina i za po gradu i na “autoputu” (bio sam samo na brzoj cesti pa sam isprobao kruzanje na 120). Izolacija i udobnost su odlicni, tu negdje kao moja insignija sa AGR sjedalima. Vizualno mi je prelijepa, uzivo je stvarno jos klasu ljepsa nego na fotkama/videima. Jedino osobno ne bih uzeo ovu crnu boju koju je imala ova testna. A ta instant snaga i ubrzanje… ma milina. |
Obzirom da novi Natječaj za sufinaciranje el. i plug-in automobila kreće 27.06., FZOEU je raspisao Javni poziv dilerima i proizvočađima automobila da im dostave podatke o automobilima koji udovoljavaju zahtjevima (do 50g CO2/km) kako bi mogli formirati bazu podataka za Natječaj. Baza će biti objavljena na netu 7 dana prije objave Natječaja.
https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=187 |
Zna li netko možda iz prve ruke informaciju jeli legalno ili ilegalno snimati dash kamerom po Italiji? Internet je prepun oprečnih informacija.
|
Znam da je u Austriji zabranjeno, ali mislim da u Italiji nije. Paštari ionako nikada nisu vodili previše računa o privatnosti.
|
U Italiji možeš koristit ne smiješ samo streamat uživo mislim.
Austrija, Potrugal, Luksemburg je zabranjeno. Ne znam jel još gdje u EU zabranjeno |
Super! Hvala!
Maknuo sam dash cam ali kako talijani voze po gradovima budem ipak vratio za zicer. :) |
Pripazi se motorista tj. skuteraša u gradovima. Ne hebu živu silu. Ako staneš na semaforu, pusti ih da krenu prije tebe.
|
Nadam se da ce biti sve ok. Obilazimo: Firencu, San Gimignano, Sienna i Cinque Terre.
Baza je Montecatini Terme. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:19. |
|