PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

GreenLife 22.05.2022. 15:09

Citiraj:

Autor xlr (Post 3601820)
Hiljadu mu dobosa darkvuda, kladio bih se da sam kliknuo na pcekspert, a ne forumhr/jezikoslovlje

Baš :D

Inače sarkazam ljudi, zajebancija. Znam da se piše novI autO :D

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3601789)
Po specifikacijama je daleko od Taxi vozila. Rekao bih da se radi o Seat Leon ST 4drive od 300 ks. 2.0 turbo benzinac je u pitanju.

Točno

Pravih 9.423 km
Sutra imam probnu vožnju.

Inače sam čuo za turbo, navodno da je bila boljka u prijašnjim verzijama, na 280/290ks motoru.

DSG je 7-gang, ne 6.

Darko150 22.05.2022. 17:18

Citiraj:

Autor xlr (Post 3601820)
Hiljadu mu dobosa darkvuda, kladio bih se da sam kliknuo na pcekspert, a ne forumhr/jezikoslovlje

Koji put vrijedi nešto naučiti i iz drugog područja...🤣

Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk

xlr 22.05.2022. 18:16

Malo zafrkancije vajk dobro dodje :)

Pitanje vezano za uvoz auta iz BIH. Citam na valjda svim mjestima da je neisplativo, ali ne mogu naci na temelju cega se tocno racuna pdv i carina - je li na temelju vrijednosti novog auta na dan prve registracije ili na temelju vrijednosti kao rabljenog na dan uvoza?

De5tr0yer 22.05.2022. 23:06

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3600909)
1h za jednu stranu mi trebalo, sutra drugu laganini resim da se ne naradim odjednom...

Citiraj:

Autor James Dean (Post 3601094)
A gdje su drot kefe di je mast? I podbaci nekaj pod auto da ne izgineš pod tom dizalicom.

Bakrene masti ima dovoljno i za dvije sljedeće izmjene ako me oči ne varaju :D
Ne javlja se čovjek da je drugu stranu "rešio", valjda se nije udesio. :D

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3601355)
Auti koji imaju elektricnu rucnu kocnicu (prakticki svi...)

Shvaćam ovo kao provokaciju.

Ako ti situacija dopusti, vidimo se tamo sredinom lipnja :D :beer:

coconut 23.05.2022. 07:50

@xlr
Ništa od toga. Carina ima tablice CVH, koji je privatna firma, na osnovu kojih procjenjuje vrijednost auta. U principu, to se svodi na SSU (Slobodno Sudačko Uvjerenje) carinika.
Neisplativo je uvoziti iz BiH jer su oni van EU pa nema prebijanja pdv-a i plaćaš neke dodatne stavke (ne pitaj me koje).

Elven 23.05.2022. 14:44

Česta su pitanja oko ovih webshopova za gume, pa da dam i ja svoj obol temi.

Gumelider, naručio i platio 17.05., prednje su shippane 18.05., stražnje 19.05., prednje stigle 20.05. (petak), stražnje 23.05. (ponedjeljak).

DOT ne mogu procjeniti jer je riječ o novom modelu, Pilot Sport 5, na koji mogu dat osvrt kad ih provozam, ali s obzirom da je meni novO autO :) i na njemu su do sad samo bile zimske gume (koje nisu neka sreća po ovim temperaturama) nije da imam s čim usporediti na ovom autiću.

prileee 23.05.2022. 14:52

Kako nemos procijenit, imas ga procitat sa gume valjda :D

Inace ja san zadovoljan sa gumelider, 2 puta u njih uzimao gume, uvik brza dostava i friški dot.

GoGzS 23.05.2022. 15:02

Da, procitaj DOT sa gume, nemas kaj procjenit :D ja narucio sa mall.hr-a PremiumContact 6, budemo vidjeli koji DOT ce bit. Javim cim stignu i namontiram.

1v@n 23.05.2022. 15:37

Zna li netko koji bi ovo bio? Stao sam jer sam mislio da je RSR, ali nije. 934 Turbo isto nije. Ne znam kakva je ovo vradžbina u Gulf bojama

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0b4830c5fa.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...501d50672d.jpg

Mommistake 23.05.2022. 15:45

Singer 911 Gulf Blue, kaj ne?

GoGzS 23.05.2022. 15:51

Carrera RS 2.7? To bi trebale biti 70e, a ne 80e ako se ja ne varam...

1v@n 23.05.2022. 17:27

Automobili

Našao sam po tablici, 1982. je s 3.0 motorom. Prednji dio odgovara kasnom 930 modelu, ali guzica ne. Ili je nešto ful rijetko ili je sklepan od čudnih dijelova. 911SC je naprijed

https://rennlist.com/forums/vehicle-...1sc-coupe.html

rodriguez 23.05.2022. 22:37

Di u Zg punite plin auto klime? Zapad grada po mogucnosti

Hamm 24.05.2022. 07:43

Dva puta za sada tu https://www.crnojaje.hr/Deals/Details/31932

Citiraj:

Opcija 2): kompletno pražnjenje klime + ulja u klimi, zamjena ulja + punjenje novog plina 500 g za osobna vozila za samo 249 kn!
Provjeri koliko ti plina ide u klimu. Sve iznad 500g ćeš morati nadopatiti.

Elven 24.05.2022. 08:17

Citiraj:

Autor prileee (Post 3601996)
Kako nemos procijenit, imas ga procitat sa gume valjda :D

Inace ja san zadovoljan sa gumelider, 2 puta u njih uzimao gume, uvik brza dostava i friški dot.

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3601998)
Da, procitaj DOT sa gume, nemas kaj procjenit :D ja narucio sa mall.hr-a PremiumContact 6, budemo vidjeli koji DOT ce bit. Javim cim stignu i namontiram.

Napisao sam da ne mogu procjenit DOT jer je riječ o novom modelu guma... DOT je 0322, ali šta mi to vrijedi za ocjenit dućan, kad puno stariji ni ne može bit za ove gume?

pci_e3x 25.05.2022. 20:02

HAC i MUP postavljaju novih 338 kamera, brzinu vožnje na autocestama će mjeriti točkasto, sekcijski i mobilno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...bilno-15202246

Lewis 25.05.2022. 20:14

Kolko puta cemo sad samo slusati ovakve nebulozne izjave po portalima i Tv-u da je to zbog sigurnosti ?
Umjesto da uloze novce i maknu naplatne kucice i uvedu vinjete ko svi normalni NE, oni jos zele derati, cijena AC je debelo preksupa, hrpa djelova je vec i sad smanjena na 100 ili 120 (taj tek ne kuzim jer ako mogu vozit 120 nevidim zast bi i 130 bio problem na toj dionici tj. kako ce tih 10km biti tolko sigurnij...). Klasicna deracina, cekamo samo sad uskoro da jave da trebaju poskupit cestarinu zbog rata u Ukrajini...

"U Hrvatskim autocestama naglašavaju kako cilj ovog projekta nije kažnjavanje vozača. “Cilj implementiranja nadzora brzine kretanja vozila na autocestama je povećanje sigurnosti prometam,......."

spawn 25.05.2022. 21:35

Ne znam kako će povećati sigurnost u prometu osim kažnjavanjem. Ako žele povećati sigurnost neka srede prometnice, zakrpaju rupe, ne kradu kad rade nove prometnice ili asfalt i dozvole ljudima da si mogu priuštiti novije automobile

Lewis 25.05.2022. 21:40

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3602553)
Ne znam kako će povećati sigurnost u prometu osim kažnjavanjem. Ako žele povećati sigurnost neka srede prometnice, zakrpaju rupe, ne kradu kad rade nove prometnice ili asfalt i dozvole ljudima da si mogu priuštiti novije automobile

Eee to nemoze, ako kupis noviji auto HOP 1000 kn poreza na vozilo kod registraicje koja je ionako debleo preskupa...
Ali bar smo sigurni u prometu sa tolkim kamerama na Autocesti koja svako malo ima znak smanjivanja brzine zbog ostecenja kolnika narednih 10km i slicno a cijena full.....

Ima jedan dio na Slavoniki neki spoj mosta (prelaz - ona metalna spojnica) koji je tako dobro izveden da prvi put kad sam naletio na to mislio sam da sam poletio sa sva 4 kotaca ko u filmovima...

Exomaniac 25.05.2022. 21:51

Nije zbog kažnjavanja ali će se podaci proslijeđivati u MUP centralu :D

Najbolje će biti kad na 10km autoceste postave ograničenje 60 zbog radova, a nema žive duše koja radi na cesti, to će biti top :lol2:

A ograničenje na solidnom dijelu autocesta bi moglo biti 140 kao u Poljskoj, ili čak i više, 150, ionako se sad svi voze toliko pa nije da sigurnost na autocestama nešto drastično pati zbog toga.

pci_e3x 25.05.2022. 21:54

a je sad, vi i vase teorije zavjere da zele udarit po dzepu. Opce je poznato da HAC razmislja ekoloski te zeli natjerat ljude da se vise voze vlakovima pa usporavaju promet na autocestama da ne bude vise primamljivo. Pa samo ime govori sve: Hrvatska Against Carbon

samo sto bi morali smanjit prosjecnu brzinu na autocesti na manje od 50km/h da bi vlakovi bili konkurentni
/s

Lewis 25.05.2022. 21:56

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3602560)

Najbolje će biti kad na 10km autoceste postave ograničenje 60 zbog radova, a nema žive duše koja radi na cesti, to će biti top :lol2:

Da, super mi je kad stave čunjeve u petak popodne (valjd ana kraj smjene u 16h) da mogu "odma" u ponedjeljak pocet radit i onda imamo cunjeve/suzenje/brzinu 60-80 par klilometara petak navece i vikend bez ikakvih radova/razloga...

Jednom sam cak i platio kaznu (prije 6-7 godina ja i jos jedan ispred mene) jer smo vozili 100 (ja vozio za njim nisam ni skuzio da su skinuli na 60, mislio sam da je 80 - moj bed dakako ali opet:)) a policija parkirala izmedju cunjeva i skinula nas laserom na tom djelu a radova nigdje, nigdje nijednog alata/stroja/radnika nista, subota popodne :).

GreenLife 25.05.2022. 22:17

Ma naše su autoceste po tome itekako poznate. Najbolje mi je bilo prošle 2-3 godine na savskom mostu (zgb obilaznica) 2x godišnje radovi, a majstora u 80% slučajeva nigdje
Ili na dionici prema sl.brodu...koliko sam tamo puta naišao na fantomske radove.
Prvi put sam se držao ograničenja, ali onda, pošto sam putovao svaki vikend, redovno vozio 30-40 preko ograničenja (naravno, ako promet to dopušta)

Visage 26.05.2022. 02:10

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3602129)
Di u Zg punite plin auto klime? Zapad grada po mogucnosti

Imam ti lika, ako hoces, na PM, vec +20 godina. Dodje s kombiem do tebe napuniti, ili se nadjete na pola puta, gdje Vam pase i kad obojici pase. Nije pohlepan, svatko kome je punio je bio zadovoljan.

...

coconut 26.05.2022. 06:18

Koliko je meni poznato, na našim autocestama gine puno manje ljudi nego u normalnom prometu, a oni koji poginu većinom pogibaju jer izlijeću s ceste zbog umora vozača ili razgovora na mobitelu nego zbog gubitka kontrole uslijed prevelike brzine.

zgmmax 26.05.2022. 07:38

Nebude od toga ništa

Citiraj:

Procjenjuje se kako bi cjelokupni projekt bio vrijedan oko 80 milijuna kuna, ali će se implementirati jedino ukoliko dođe do sufinanciranja od strane EU fondova.
Od 7.7.2024 ce biti veselo sa tim fantomskim radovima

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...uto&id=2365299

Citiraj:

Najzanimljiviji sustav, ali i onaj koji je izazvao najviše bure još od objave prijedloga uredbe, svakako je Intelligent Speed Assistant ili kraće ISA.
To je sustav koji bi prateći prometne znakove, podatke navigacijskog sustava i trenutne podatke mogao upozoravati na maksimalnu dopuštenu brzinu.

Sustav će vozača obavještavati zvučnim i haptičkim signalom, a potom će i sam automatski reagirati sprečavanjem prekoračenja brzine.
Pritom će automatski smanjivati snagu motora, ali će ga se moći premostiti snažnim pritiskom gasa. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako to funkcionira u praksi.

Hamm 26.05.2022. 07:51

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3602560)

Kao u Austriji? Malo malo takvi dijelovi i kamere koje mjere ulazno/izlazno vrijeme. :D Ne jednom smo dobili čestitke po povratku sa službenih putovanja. :D

coconut 26.05.2022. 08:21

Valjda će se naći neka dobra duša koja će popisati sve takve točke i napraviti file koji ćemo onda ubaciti u navigaciju.
Stari mi je pričao da u Austriji postoje radari koji se mogu okretati pa snimaju brzinu auta, lai nikada ne znaš u kojem smjeru jer se nalaze u sredini autoputa tj. između traka. Zanimljivo je da snimaju aute odozada da ne bi zabljesnuli vozača.

EDIT: ajmo poslati mail Lidlu da vidimo hoće li ovoga biti i kod nas :D
https://revijahak.hr/2022/05/25/po-n...nog-automobila

Hamm 26.05.2022. 10:25

Austrijanci su mučka đubrad. :D Vječiti radovi i vječita ograničenja. :D

coconut 26.05.2022. 10:36

Sve je to ista sorta - naši, Austrijanci, Zlovenci,...
Nedavno bio do Makarske. Na pol mjesta na koji su radovi nema ni pasa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40.