![]() |
|
Superb sa DCC-om???
Pa takvih karavana možeš na prste jedne ruke nebrojat. I debelo su skuplji od klasičnih limuzina. |
Kineski Tiguan...barem meni liči na njega
|
Citiraj:
|
ma daj, pa ne muči ga toliko štitnjača :D
|
Citiraj:
U subotu idemo moja i ja do Istre, magistralom. Baš se veselim. Danas sam opet vidio neki nakaradno napucani Land Rover, čini mi se da je isto nešto čudno pisalo na njemu, 2 riječi |
Citiraj:
I ostane mi za kasko, gorivo, lanac, letece i uljnu pumpu i krstitke :lol2: |
eto ti ga, uživaj :D
|
Citiraj:
Ne znam kakvi su novi modeli ali znam par ljudi koji dugo voze baš 200h (10+ godina) i kažu doslovno samo redovni servisi. Jedna susjeda ga ima 12-13 godina i jedino na što je prigovarala su cijene originalnih dijelova u ovlaštenim servisima :D |
Citiraj:
Citiraj:
Žena je pak sad negdje na cesti vidjela Mazdu CX-30. 2.0 Skyactive G. Ima kakvih značajnih mana? Čisto da je skinem s dnevnog reda. Ja hoću RC :D |
Citiraj:
Samo da je SUV :lol2: |
Citiraj:
Mislim da se stvarno isplati uzeti skoro svima. |
Citiraj:
I infotainment je ko nokia 3310. Ostalo, pali vozi, dobar autic :chears: |
Citiraj:
Kratko googlanje kaže da svaka Sportline to ima. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Novi Superb i Kodiaq imaju i nova sjedala i novu verziju DCC-a (2 valve vs 1 valve), vrlo vjerojatno ti je to većina razlike koju si osjetio. Ne znam hoću li stići na testne vožnje jer sam trenutno u Aziji, sve ovisi kad će biti natječaj. Pa bi bilo dobro po potrebi biti spreman kupiti auto na sljepo :( |
Ono što ti mogu reći, frend vozi Stelvio privatno i Kodiaq benzinca, najslabiji model službeno. Kaže da taj Kodiaq nije dobar, čak je tvrdio da su amortizeri "propišali", je se auto previše ljulja i premekan je. Na kraju se uspostavilo da je takav. Ali alfe su tvrde jebiga, valjda mu je to problem. I znam da ima nekakve minimale felge i balonke gume, najjeftiniju verziju firma uzela.
|
Citiraj:
Vjerujem da DCC radi ogromnu razliku tu, ali koliko sam vidio po reviewovima - čak je i osnovni ovjes navodno skroz dobar u ovom novom modelu. Tako da pretpostavljam da ti frend vozi stariji model. Ili to što kažeš da čovjek jednostavno voli ful tvrdi ovjes, ki će ga znat :) |
Citiraj:
|
Moraš probati svakako. Ja sam mislio da je moja superb scout tvrda (prije kupovine) jer ima 40 profil gume, ali nije ni u sport modu. Ima DCC, ali u comfort je pak premekan meni i za grad. A pitanje je što znači mekan ili tvrd ovjes za tebe, ja sam vozio peugeota 308 karavana starog koji je bio jako tvrd za francuza... probaj oba pa sudi. momi ima sportline superb, koji je po sebi puno tvrđi nego običan, pa i sjedala su tvrđa jer su kao sportska.
samo ne zaboravi da ti plug in modeli koje gledaš imaju 1800 kila prazni. Svako se pripremi na mekanu vožnju. |
Citiraj:
Citiraj:
Iskreno, što sam stariji to mi paše sve mekše :D A s DCC-om ga šibnem po potrebi u sport mode, možda bude feeling da je nedovoljno tvrd za sport mode ali generalno ne bi smio biti premekan u njemu nikako. Ako se vratim na vrijeme ću obavezno odraditi probne vožnje, ali ako ne - odlučio sam riskirati sa nekim od ova 3 vozila na slijepo jer žao mi propustit poticaje. Sigurno da bi osjetio neku razliku među dotičnima i da bi preferirao neki više od drugih - ali vjerujem i da će mi biti ok bilo koji od njih. |
Ima li tko Toyotu Corollu ovu aktualnu 1.8 Hybrid?
Gledam si možda nešto uzeti i čini mi se kao dobar izbor. EU marke otpadaju u startu, Koreanci su mi bezveze i generalno nekvalitetni u detaljima i materijalima, a ova Toyota mi se čini kao noviji auto s najmanje problema i najkvalitetnijim provjerenim pogonskim sklopom i mjenjačem (CVT). Alternativa je CMax jer sam super zadovoljan Focusom, ali ne znam što bih rekao za motore. 1.0 je poddimenzioniran za taj auto, a dizeli su problematični jer ne radim pretjerano puno km i ne vozim se po autoputu često. |
Meni je bila u užem izboru. Ispala je iz tog zbog malog gepeka, plastične jeftine unutrašnjosti i ogromnog zadnjeg branika na kojem ćeš potrgati leđa i koljena da nešto teže staviš i ubaciš u gepek. Gledao sam GR sport model koji ima bolja sjedala i izgleda općenito još bolje. Šteta jer auto stvarno odlično izgleda izvana.
Oko pouzdanosti sam samo našao hvalospjeve. Taj motor i hibridni sustav su gotovo dovedeni do savršenosti. Ako ti to unutra ne smeta, go for it. |
M5 by Akrapovič
https://www.youtube.com/watch?v=m3h66XE4WHY |
Meni je došao tayron prošli tj. i DCC pro mi je odličan , imam skroz na comfort najmekše i paše mi, na grabama i neravninama ide lagano tup, a skroz sport mode je bas kruti sve osjetiš.
|
https://www.carscoops.com/2025/06/ge...v-sedan-china/
Ne izgleda loše. Dao bi i duplo za tog Kineza. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kaj ne mogu smislit bolja imena 🫣 |
Puno očekuješ od naroda koji brand auta nazove Build Your Dreams :D
|
Jbte...nek upogone AI za smislit imena 😁
Radio sam sa dosta kineza. Svi su imali email adrese sa zapadnjačkim imenima, Harry, Mark, Chris, Steve.... Mogli su i tu smislit neko zapadnjačko |
|
Citiraj:
|
Prosječan vozač bmwa teško da zna čitati, kamoli komunicirati tu neke udbaske kratice ko EGR hehehehehe *rokće prdne usere se*
|
Citiraj:
Odi i reci im to. Vjerojatno ćeš ga nakon toga i platiti duplo. I svi ostali. |
Geely ima jednu grešku koju su Europljani u međuvremenu ispravili jer su skužili da to ljude nervira - sve komande su na ekranu. Komande klime moraju biti fizičke tipke. Slideri na VW-u su se isto pokazali kao teško s**nje.
|
Ja imam klimu na touchu. Ali iz tehničkih razloga. Inače Insignie imaju fizičku tipku On/Off za klimu. Ali su na to mjesto stavili grijač šoferšajbe, a ostala mjesta su popunjena.
|
Citiraj:
Opoziv ide sporo i to je glavni problem. Miskim da je i manjak dijelova koji su ne falicni. Neka me bmwejovci isprave ako sam u krivu. Citiraj:
|
Citiraj:
Istina da možeš sve preko screena, ali ne znam jesam možda jednom probao reda radi :D Sve je na gumbe, bar meni. Dvozonska klima je na kotačiće koji imaju temperaturu zapisanu na svom malo screenu - jedan za vozača i jedan za suvozača. Grijanje sjedala i hlađenje sjedala također fizički gumbi za sve putnike. Grijanje šoferšajbe i stražnjeg stakla na dedicated gumbima također. Ventilacija također. Grijanje volana fizički gumb na volanu. Evo 'vako: https://i.postimg.cc/vg7yX2PK/temp-Imageqi-CRCk.avif |
Citiraj:
Tak da, valjda prosječnog BMW vozača boli neka stvar oćito. |
Mali Mate (TM) je opet uspio. Ne samo da neće vratiti lovu iako je prekoračio sve moguće rokove, nego si je sam (?!) odredio rok do kada će eventualno predstaviti prototipove.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2680077.aspx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:35. |
|