PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Amdejac 11.06.2025. 21:39

Superb sa DCC-om???
Pa takvih karavana možeš na prste jedne ruke nebrojat. I debelo su skuplji od klasičnih limuzina.

zgmmax 11.06.2025. 22:19

Kineski Tiguan...barem meni liči na njega

bertone 11.06.2025. 22:57

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808521)
...Stali u pizzeriji Fratello. Imaju odličnu pizzu. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dfe216c82a.jpg

To neka dječja pizza? Priznaj da si ostao gladan (ili su obje tvoje) :D

Ivo_Strojnica 11.06.2025. 23:06

ma daj, pa ne muči ga toliko štitnjača :D

murina 11.06.2025. 23:25

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808521)
Jučer sa ženom odradio Road trip od 600 km. ��

Super! :dobar:
U subotu idemo moja i ja do Istre, magistralom. Baš se veselim.

Danas sam opet vidio neki nakaradno napucani Land Rover, čini mi se da je isto nešto čudno pisalo na njemu, 2 riječi

zkljaja 11.06.2025. 23:53

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3808656)
Kineski Tiguan...barem meni liči na njega

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-46452831

I ostane mi za kasko, gorivo, lanac, letece i uljnu pumpu i krstitke :lol2:

Ivo_Strojnica 12.06.2025. 00:12

eto ti ga, uživaj :D

medo 12.06.2025. 00:33

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3808543)
Bit ću pametniji nakon vikenda. Idem vidjeti ova dva
https://www.autotrader.co.uk/car-det...ostcode=E149nd
https://www.autotrader.co.uk/car-det...t_cars&fromsra

Osiguranje košta otprilike isto, održavanje/servisi su isto tu negdje. Vele bulletproof…

Ne znam kakvi su novi modeli ali znam par ljudi koji dugo voze baš 200h (10+ godina) i kažu doslovno samo redovni servisi. Jedna susjeda ga ima 12-13 godina i jedino na što je prigovarala su cijene originalnih dijelova u ovlaštenim servisima :D

1v@n 12.06.2025. 00:52

Citiraj:

Autor murina (Post 3808671)

Danas sam opet vidio neki nakaradno napucani Land Rover, čini mi se da je isto nešto čudno pisalo na njemu, 2 riječi

Range Rover? :lol2:

Citiraj:

Autor medo (Post 3808681)
Ne znam kakvi su novi modeli ali znam par ljudi koji dugo voze baš 200h (10+ godina) i kažu doslovno samo redovni servisi. Jedna susjeda ga ima 12-13 godina i jedino na što je prigovarala su cijene originalnih dijelova u ovlaštenim servisima :D

Gledam samo zadnje dvije godine proizvodnje CT-a. F-Sport ili Takumi. Nešto sitnih poboljšanja, najviše oko izgleda. Od svega što sam gledao, najzastarjelije izgleda i najkonzervativniji interijer ima. Pregrist ću i to ako nađem model s Mark Levinson zvukom.

Žena je pak sad negdje na cesti vidjela Mazdu CX-30.
2.0 Skyactive G. Ima kakvih značajnih mana?
Čisto da je skinem s dnevnog reda.
Ja hoću RC :D

tomek@vz 12.06.2025. 06:25

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3808683)
Range Rover? :lol2:

Gledam samo zadnje dvije godine proizvodnje CT-a. F-Sport ili Takumi. Nešto sitnih poboljšanja, najviše oko izgleda. Od svega što sam gledao, najzastarjelije izgleda i najkonzervativniji interijer ima. Pregrist ću i to ako nađem model s Mark Levinson zvukom.

Čisto da je skinem s dnevnog reda.
Ja hoću RC :D

Samo da je SUV :lol2:

Igorr 12.06.2025. 08:38

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808649)
Superb sa DCC-om???
Pa takvih karavana možeš na prste jedne ruke nebrojat. I debelo su skuplji od klasičnih limuzina.

U L&K opremi dolazi standardno, ali čak i kad ideš na bazičnu pa ideš nadoplatiti - stvarno nije ništa preskupo, nekih 800 EUR i dobiješ još progresivni upravljač u paketu s tim.
Mislim da se stvarno isplati uzeti skoro svima.

RaneZ 12.06.2025. 08:57

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3808683)
D

Da, fali konja :)
I infotainment je ko nokia 3310.

Ostalo, pali vozi, dobar autic :chears:

Mommistake 12.06.2025. 09:10

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808649)
Superb sa DCC-om???

Ja ga imam, svaki koji sam ja pogledao vani je to imao. Karavan Superb.

Kratko googlanje kaže da svaka Sportline to ima.

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3808636)
Sve kužim za visinu sjedenja i preglednost, ali kad kažeš da ti je kodiaq bio ugodniji za vožnju, misliš na udobnost sjedala, ovjes... što točno?
Znam da je dosta subjektivno ali me ful zanima.

Pa zbog položaja sjedenja mi je bilo lakše vodiziti 500+ km u komadu npr. Ovjes je mekši svakako, u svakom modu rada. Sjedala su udobnija svakako, bilo bi možda praktičnije uspoređivati isto godište auto, ali ova nova Kodiaq ima puno udobnija sjedala nego moja Superbica.

Amdejac 12.06.2025. 09:14

Citiraj:

Autor bertone (Post 3808664)
To neka dječja pizza? Priznaj da si ostao gladan (ili su obje tvoje) :D

Nisam uspio sve pojest. Ali pizza je odlična. Lagano tijesto, prozračno. Na znam kad sam u ZG pojeo tako dobru pizzu.

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3808666)
ma daj, pa ne muči ga toliko štitnjača :D

Ja imam problema sa svime osim sa štitnjačom. 😂

Igorr 12.06.2025. 09:47

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3808705)
Ja ga imam, svaki koji sam ja pogledao vani je to imao. Karavan Superb.

Kratko googlanje kaže da svaka Sportline to ima.

Pa zbog položaja sjedenja mi je bilo lakše vodiziti 500+ km u komadu npr. Ovjes je mekši svakako, u svakom modu rada. Sjedala su udobnija svakako, bilo bi možda praktičnije uspoređivati isto godište auto, ali ova nova Kodiaq ima puno udobnija sjedala nego moja Superbica.

E da, usporedba ne stoji zbog generacijske razlike.
Novi Superb i Kodiaq imaju i nova sjedala i novu verziju DCC-a (2 valve vs 1 valve), vrlo vjerojatno ti je to većina razlike koju si osjetio.

Ne znam hoću li stići na testne vožnje jer sam trenutno u Aziji, sve ovisi kad će biti natječaj.
Pa bi bilo dobro po potrebi biti spreman kupiti auto na sljepo :(

Mommistake 12.06.2025. 10:03

Ono što ti mogu reći, frend vozi Stelvio privatno i Kodiaq benzinca, najslabiji model službeno. Kaže da taj Kodiaq nije dobar, čak je tvrdio da su amortizeri "propišali", je se auto previše ljulja i premekan je. Na kraju se uspostavilo da je takav. Ali alfe su tvrde jebiga, valjda mu je to problem. I znam da ima nekakve minimale felge i balonke gume, najjeftiniju verziju firma uzela.

Igorr 12.06.2025. 10:38

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3808715)
Ono što ti mogu reći, frend vozi Stelvio privatno i Kodiaq benzinca, najslabiji model službeno. Kaže da taj Kodiaq nije dobar, čak je tvrdio da su amortizeri "propišali", je se auto previše ljulja i premekan je. Na kraju se uspostavilo da je takav. Ali alfe su tvrde jebiga, valjda mu je to problem. I znam da ima nekakve minimale felge i balonke gume, najjeftiniju verziju firma uzela.

To je prošla ili ova sad nova generacija Kodiaqa?
Vjerujem da DCC radi ogromnu razliku tu, ali koliko sam vidio po reviewovima - čak je i osnovni ovjes navodno skroz dobar u ovom novom modelu.

Tako da pretpostavljam da ti frend vozi stariji model.
Ili to što kažeš da čovjek jednostavno voli ful tvrdi ovjes, ki će ga znat :)

Mommistake 12.06.2025. 10:44

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3808723)
To je prošla ili ova sad nova generacija Kodiaqa?
Vjerujem da DCC radi ogromnu razliku tu, ali koliko sam vidio po reviewovima - čak je i osnovni ovjes navodno skroz dobar u ovom novom modelu.

Tako da pretpostavljam da ti frend vozi stariji model.
Ili to što kažeš da čovjek jednostavno voli ful tvrdi ovjes, ki će ga znat :)

2024., predzadnja.

Gilbert5 12.06.2025. 10:56

Moraš probati svakako. Ja sam mislio da je moja superb scout tvrda (prije kupovine) jer ima 40 profil gume, ali nije ni u sport modu. Ima DCC, ali u comfort je pak premekan meni i za grad. A pitanje je što znači mekan ili tvrd ovjes za tebe, ja sam vozio peugeota 308 karavana starog koji je bio jako tvrd za francuza... probaj oba pa sudi. momi ima sportline superb, koji je po sebi puno tvrđi nego običan, pa i sjedala su tvrđa jer su kao sportska.

samo ne zaboravi da ti plug in modeli koje gledaš imaju 1800 kila prazni. Svako se pripremi na mekanu vožnju.

Igorr 12.06.2025. 11:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3808724)
2024., predzadnja.

E ok, to vjerojatno objašnjava situaciju.

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3808729)
Moraš probati svakako. Ja sam mislio da je moja superb scout tvrda (prije kupovine) jer ima 40 profil gume, ali nije ni u sport modu. Ima DCC, ali u comfort je pak premekan meni i za grad. A pitanje je što znači mekan ili tvrd ovjes za tebe, ja sam vozio peugeota 308 karavana starog koji je bio jako tvrd za francuza... probaj oba pa sudi. momi ima sportline superb, koji je po sebi puno tvrđi nego običan, pa i sjedala su tvrđa jer su kao sportska.

samo ne zaboravi da ti plug in modeli koje gledaš imaju 1800 kila prazni. Svako se pripremi na mekanu vožnju.

:chears:

Iskreno, što sam stariji to mi paše sve mekše :D
A s DCC-om ga šibnem po potrebi u sport mode, možda bude feeling da je nedovoljno tvrd za sport mode ali generalno ne bi smio biti premekan u njemu nikako.

Ako se vratim na vrijeme ću obavezno odraditi probne vožnje, ali ako ne - odlučio sam riskirati sa nekim od ova 3 vozila na slijepo jer žao mi propustit poticaje.
Sigurno da bi osjetio neku razliku među dotičnima i da bi preferirao neki više od drugih - ali vjerujem i da će mi biti ok bilo koji od njih.

Mar 12.06.2025. 11:35

Ima li tko Toyotu Corollu ovu aktualnu 1.8 Hybrid?
Gledam si možda nešto uzeti i čini mi se kao dobar izbor. EU marke otpadaju u startu, Koreanci su mi bezveze i generalno nekvalitetni u detaljima i materijalima, a ova Toyota mi se čini kao noviji auto s najmanje problema i najkvalitetnijim provjerenim pogonskim sklopom i mjenjačem (CVT).

Alternativa je CMax jer sam super zadovoljan Focusom, ali ne znam što bih rekao za motore. 1.0 je poddimenzioniran za taj auto, a dizeli su problematični jer ne radim pretjerano puno km i ne vozim se po autoputu često.

1v@n 12.06.2025. 12:10

Meni je bila u užem izboru. Ispala je iz tog zbog malog gepeka, plastične jeftine unutrašnjosti i ogromnog zadnjeg branika na kojem ćeš potrgati leđa i koljena da nešto teže staviš i ubaciš u gepek. Gledao sam GR sport model koji ima bolja sjedala i izgleda općenito još bolje. Šteta jer auto stvarno odlično izgleda izvana.

Oko pouzdanosti sam samo našao hvalospjeve. Taj motor i hibridni sustav su gotovo dovedeni do savršenosti.
Ako ti to unutra ne smeta, go for it.

coconut 12.06.2025. 14:32

M5 by Akrapovič
https://www.youtube.com/watch?v=m3h66XE4WHY

Matijac 12.06.2025. 15:18

Meni je došao tayron prošli tj. i DCC pro mi je odličan , imam skroz na comfort najmekše i paše mi, na grabama i neravninama ide lagano tup, a skroz sport mode je bas kruti sve osjetiš.

Amdejac 12.06.2025. 16:53

https://www.carscoops.com/2025/06/ge...v-sedan-china/
Ne izgleda loše.
Dao bi i duplo za tog Kineza.

murina 12.06.2025. 16:58

Turizam

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5bffce3809.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hamm 12.06.2025. 17:23

Citiraj:

Autor Mar (Post 3808733)
Ima li tko Toyotu Corollu ovu aktualnu 1.8 Hybrid?
Gledam si možda nešto uzeti i čini mi se kao dobar izbor. EU marke otpadaju u startu, Koreanci su mi bezveze i generalno nekvalitetni u detaljima i materijalima, a ova Toyota mi se čini kao noviji auto s najmanje problema i najkvalitetnijim provjerenim pogonskim sklopom i mjenjačem (CVT).

Alternativa je CMax jer sam super zadovoljan Focusom, ali ne znam što bih rekao za motore. 1.0 je poddimenzioniran za taj auto, a dizeli su problematični jer ne radim pretjerano puno km i ne vozim se po autoputu često.

Ima ti buljo. :) Cimni ga na pm. Nisam siguran koliko čita forum.

zgmmax 12.06.2025. 18:42

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808781)
Ne izgleda loše.

Galaxy A7

Kaj ne mogu smislit bolja imena 🫣

1v@n 12.06.2025. 18:44

Puno očekuješ od naroda koji brand auta nazove Build Your Dreams :D

zgmmax 12.06.2025. 18:47

Jbte...nek upogone AI za smislit imena 😁

Radio sam sa dosta kineza. Svi su imali email adrese sa zapadnjačkim imenima, Harry, Mark, Chris, Steve....

Mogli su i tu smislit neko zapadnjačko

listerstorm 12.06.2025. 22:03

BMW u Josipovcu u potpunosti izgorio

https://sib.net.hr/vijesti/osijek/12...-u-potpunosti/

zkljaja 12.06.2025. 22:30

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3808817)
BMW u Josipovcu u potpunosti izgorio

https://sib.net.hr/vijesti/osijek/12...-u-potpunosti/

Toliko ih je izgorilo u zadnje vrijeme, da mi nije jasno kako ljudima barem poznanici ne bace bubu u uho da treba pogledati zašto auti gore, a onda vi vrlo lako saznali da treba zamjenit hladnjak EGR ili ga blindirat….

Mario92 12.06.2025. 23:45

Prosječan vozač bmwa teško da zna čitati, kamoli komunicirati tu neke udbaske kratice ko EGR hehehehehe *rokće prdne usere se*

medo 13.06.2025. 01:53

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808781)
Ne izgleda loše.

Odi i reci im to. Vjerojatno ćeš ga nakon toga i platiti duplo. I svi ostali.

coconut 13.06.2025. 06:17

Geely ima jednu grešku koju su Europljani u međuvremenu ispravili jer su skužili da to ljude nervira - sve komande su na ekranu. Komande klime moraju biti fizičke tipke. Slideri na VW-u su se isto pokazali kao teško s**nje.

Amdejac 13.06.2025. 07:49

Ja imam klimu na touchu. Ali iz tehničkih razloga. Inače Insignie imaju fizičku tipku On/Off za klimu. Ali su na to mjesto stavili grijač šoferšajbe, a ostala mjesta su popunjena.

Hamm 13.06.2025. 08:00

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3808823)
Toliko ih je izgorilo u zadnje vrijeme, da mi nije jasno kako ljudima barem poznanici ne bace bubu u uho da treba pogledati zašto auti gore, a onda vi vrlo lako saznali da treba zamjenit hladnjak EGR ili ga blindirat….

Svi znaju osim mozda naprrlitanih baba.

Opoziv ide sporo i to je glavni problem. Miskim da je i manjak dijelova koji su ne falicni.

Neka me bmwejovci isprave ako sam u krivu.

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808842)
Ja imam klimu na touchu. Ali iz tehničkih razloga. Inače Insignie imaju fizičku tipku On/Off za klimu. Ali su na to mjesto stavili grijač šoferšajbe, a ostala mjesta su popunjena.

A gdje ti je grijac volana onda?

Igorr 13.06.2025. 08:40

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3808842)

Ček, što nije da ti isto imaš insigniu GS?
Istina da možeš sve preko screena, ali ne znam jesam možda jednom probao reda radi :D

Sve je na gumbe, bar meni.
Dvozonska klima je na kotačiće koji imaju temperaturu zapisanu na svom malo screenu - jedan za vozača i jedan za suvozača.
Grijanje sjedala i hlađenje sjedala također fizički gumbi za sve putnike.
Grijanje šoferšajbe i stražnjeg stakla na dedicated gumbima također.
Ventilacija također.
Grijanje volana fizički gumb na volanu.

Evo 'vako:
https://i.postimg.cc/vg7yX2PK/temp-Imageqi-CRCk.avif

zgmmax 13.06.2025. 08:53

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3808843)
Svi znaju osim mozda naprrlitanih baba.
Opoziv ide sporo i to je glavni problem. Miskim da je i manjak dijelova koji su ne falicni.
Neka me bmwejovci isprave ako sam u krivu.

Imam kolegu sa X1 18d i spomenuo mu bio ta samozapaljenja i nije baš da je reagirao na tu vijest.

Tak da, valjda prosječnog BMW vozača boli neka stvar oćito.

coconut 13.06.2025. 09:28

Mali Mate (TM) je opet uspio. Ne samo da neće vratiti lovu iako je prekoračio sve moguće rokove, nego si je sam (?!) odredio rok do kada će eventualno predstaviti prototipove.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2680077.aspx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:35.