![]() |
|
Za koliko si uspio uništiti octaviju? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Danas sam ju upalio nakon 2 godine. Pali ko mina. Auto je u voznom stanju. I mogao bih ju registrirat. Da ju sad po ljeti prodam nitko ne bi ni skužio da slini unutarnji kiler. Tak da će ovakva neregana ići na oglasnik. A isto ide i Fabia. Ona je pali vozi, regana do 12. mjeseca i kupac dobiva ulje i filtere za servis gratis. I ostaju mi Rapidka 1.6 TDI, 2015 i Insignia 1.5 T, 2018. |
Kad smo vec kod nereganih octavija - prva generacija ~2000. godina, prvi vlasnik, samo 150 tisuca kilometara, 1.6 75 konja benzinac, nista od opreme - jel ima smisla uopce pokusat prodati, ili na cios u staro zeljezo?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nema precjenjene gume, mislim ima ali ne u ovom kontekstu kaj ti koristiš. Pogotovo to da se ljudi kurče sa premium gumama :D Pa veći problem je ekipa sa bembarama i čajniz gumama |
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...t-Shootout.htm
Dva kineza su među Top 10 guma testiranih ove godine.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7b1bf9a16b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...926cac6f8c.jpg |
Pa da Maxxis...nije baš Kinez nego Tajvan. Kupio univerzalke za prošlog minija, odlične gume za šaku kuna.
|
A ok al kakva je ta guma nakon 4 godine npr.? I kajaznam, ak imam gume 4 godine onda mi razlika od 30e po gumi, jt 120e, znači 30e godišnje razlike a ipak nekak mirnije spim... tj vozim :D
|
Ja sam ju vozio tri godine tijekom cijele godine i bila je ko nova, ali OK ja radim malo kilometara....meni bi trajale deset godina i onda bi ju mijenjao zbog sigurnosti a ne istrošenosti.
Svejedno kad sam ovdje napisao maxxis ili nekome rekao ljudi su mi palili svijeću i slali svećenika. Sad sam na novom autu dobio ljetne Kuhmo i isto su odlične. Gledam zimske i vidim da ih ima po 40 €, prva liga. Četiri gume i montaža 200€ |
Citiraj:
Mogu rijesiti svaki taj MD1, EDC17, tako da je tlak kako treba. |
Citiraj:
|
Znam samo da su maxxis na biciklima fenomenalne gume, i to godinama. Na autima nisam ni zna da postoje. Očito su i tu pri vrhu.
|
Citiraj:
Prije toga sam imao corollu. Gledao sam RAV4, uzeo camrya. RAV je praktičniji auto, ali je interijer i izolacija kao u corolli. (Corolla sedan je bila full oprema sa par dodataka). Camry je baš prava limuzina, izolacija kabine puno bolja. Rav je cjenovno bio u rangu Camry-a, dakle placas porez na SUV. Mali je potrošač 5-5.5l normalne vožnje, ovisno o godišnjem dobu. Autoput 140 oko 6-6.5L. Jedini nedostatak mi je prtljažnik koji je ogroman, ali nije praktičan. Medutim na to sam bio spreman kao kompromis. Servisi su cijenovno ok, upravo sam napravio na 45k, 312€. Općenito sam prezadovoljan. Ljudi se brinu oko baterije, a ne razumiju kako je garancija na istu 10 god. I da rikne, u međuvremenu ćete puno manje potrošiti na održavanje u odnosu na benzinski a pogotovo diesel ekvivalent. Mjenjač je bulletproof, agregat je provjeren i bez nekih nedostataka, garancija 10 god. i prst u uho. Kad ostarim skupit cu para za hihglander i vozit ću se k'o kralj. 😀 Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Linglong gume je ekipa dobivala/dobiva kao prvu ugradnju na novim Tiguanima i Cupra Terramaru
|
Citiraj:
Neka ih 2 godine vozim i uzmem nove dolazim na cijenu Contija. Ali nove Sailunke će biti sigurno bolje nego Conti u trećoj godini. A možda izdrže i tri godine. 150 eura po gumi za 6 godina vožnje. Kakvu god premium gumu imaš neće izdržati 6 godina. |
Danasnji hajlajf
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3bb48a28a0.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fe3f08a07b.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Kak ponekad volim eksperimentirat s tim raznim brendovima koji imaju dobre recenzije uzeo Maxxis za E39. U biti sam gledao Nexen Nfera SU4 koje sam imao na E46 no nisam ih mogao dobiti u 265/35 18 pa uzeo te Maxxis VS5 samo zbog rezultata testova. Tihe su, po kiši su zasad (drugo ljeto da ih imam) fenomenalne. Odradio dva malo muška sljemena i začuđujuće dobro drže. Mislim da su mi Nexen SU4 bile zeru bolje (225/40 18) no opet, to su kruške i jabuke što jer dimenzije nisu iste, što jer auti nisu isti. Imam i zimski set Maxxisa (225/55 16) i također po kiši jako dobre. Po snijegu ne znam jer je vožen po snijegu jedan jedini dan :D Radim relativno malo kilometara (oko 10k) godišnje pa i to igra ulogu. Više derem službeni (cca 60-65k godišnje) :D E tu u jednoj ljetnoj (30ak kila kilometara) ubio nove ljetne Fulde i u 30k km ubio nove zimske Hankookice. |
@KrunoSTc
Ako je taj Audi vec od nekoga poznatog i ako znas da je redovno i dobro odrzavan, ne trebas ga se plasiti. 150000km je nista za taj motor i auto opcenito. Nemoj da te plase tim pricama da je odrzavanje skupo, da se kvare i slicno. Evo ja vozim auto sa slicnim motorom, sa takvim istim mjenjacem, samo nesto tezi i evo vec 6 godina niti jednog veceg problema sa njim. Sto se odrzavanja tice, ne osjetim da je nesto skuplje nego za aute koje sam do sada imao. Da, ulje i filteri su 200€, ali zar je to puno jednom godisnje? Vjeruj mi, u takav auto jos dugo neces uloziti nista osim potrosnog materijala. Ja osobno nikada vise ne bih isao na nizu klasu auta samo da bih ustedio parsto eura godisnje na odrzavanju. |
Je, 225/18/40 je popularna dimenzija, i jeftine su za popizdit.
Za razliku od 225/50/18 koje imam. Nedavno montirane stare Bridgestone turanze na njega, i skužim par dana nakon montaže da na gaznom sloju prednje desne, fali komad veličine 2 €. Reko goni ih u tri lepe, daj nove. Četiri kom Michelin primacy 5 720 € plus ugradnja me izašlo. Iste takve samo 225/18/40 su 5 glavi s ugradnjom. |
Citiraj:
Linglong gumu zaista dobijes, ali na prikolici od 700€. Tiguan kupljen 04/24 i isporucen sa Hankook gumama. Sve sto je u salonu izlozeno je bilo redom na Hankooku, Continentalu ili Goodyearu. A sto se tice 225/40R18, top dimenzija po pitanju cijene. S obzirom da je premium guma 100ak €, ja uopce je bih razmisljao o bilo cemu ispod toga, za nekih 50-100€ ustede sve skupa. Lani sam Continental Premium Contact 6 platio oko 100€/kom, ovo proljece 107€ |
Proizvodnja Golfa u slobodnom padu. Lani proizvedeno samo 300k pa se sve glasnije govori o preseljenju njegove proizvodnje u Meksico.
https://www.reuters.com/business/aut...ts-2025-06-03/ |
225/45/18 Conti PC7 s ugradnjom 680e. Čim sam kupio auto sam znao da je i 16" za moj skupa dimenzija. Ako je rega 500e, onda je 150e godišnje za gume ok.
|
Tjah, Nexen gume su prva ugradnja za Porsche.
Inače, ta dimenzija u 18 cola je džabe. Pa 16' gume sam plaćao skuplje od toga. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
https://www.nabava.net/ljetne-auto-g...7-97y-97130291 Zato Sailunke po 76 eura su razlika od 300 eura. Tak da to nije 50 do 100 eura razlike niti su one po testovima toliko lošije. U RL normalan vozač neće primjetiti razliku. |
Citiraj:
Pratim FB grupe, forume i reddit i ekipa govori da su dobivali LingLong gume, al da je zavisilo od naručene dimenziju guma Na Terramaru su dobivali na 19" te gume. |
@amdjeac...ok pa idu ti uz taj američko-francuski krš kineske gume. :D I ja se slažem da se skuplje ne isplati staviti na opela. Mi smo furali savu jer smeće ide sa smećem. :D
|
Citiraj:
Za 18' i 20' mislim da nisu isle jer nije imala onaj EU certifikat u tim dimenzijama. Jos sam pitao lika u salonu za to i kaze da su imali puno prituzbi ljudi koji nisu bas htjeli da im na autu za koji su dali 40k€+ dodje kineska guma, pa su navodno prestali ugradivati. Isto zanimljivo, ti postovi na Redditu i FB koje sam vidio su odjednom misteriozno nestali, mora biti da je VW Grupa marketing bio u akciji :D Moj je 20', dosao sa Hankook Ventus Evo SUV gumama. Kada dodje vrijeme za zimske bude me izuo samo tako :D:D:D |
Citiraj:
Za ABS si saznal kad se je onaj Audi ukopal, a trulja od Klija se parkirala pod njegov štosdenfer. 😂😂😂 |
Automobili
Citiraj:
Jedino što je valjalo od Opela su bile 1.3 cdti Corse ali to su bili radni strojevi a ne auti. “Svaki auto se kvari i ovisi o održavanju” je točno ali je i vrlo površan stav. Neki se ipak daleko više kvare a neki skoro nikada. Neki auti opraštaju prilično zanemarivanje u održavanju dok se neki raspadaju u laboratorijskim uvjetima. |
A dobro kaj ne bi novi Opeli trebali biti bolji sad, sa 8 g garom?
Da su mi grdi ko lopov (unutra, i kvaliteta izrade mi se ne čini baš na nivou, bar ovo kaj smo sjeli kad smo gledali kaj kupiti), jesu, al bar imaju garanciju. Iako, Toyota sad ima 10 :D |
Zadnje šta valja od Opela je Insignia B, a u face liftu 2.0 benzinac i 2.0 dizel. Ostalo zaobilaziti u širokom luku.
Astra K i Corsa E 1.3 cdti je nepoderiv auto. Meriva B facelift. Trenutno mi nemaju ništa zanimljivo ni karoserijski da mogu reć baš mi se sviđa, a motorizacija im je užas. Sve se svodi na 1.2 PT. 🤦 |
Citiraj:
A IMO i cijeli auto djeluje kao solidan paket. |
Citiraj:
Maloprije me žena zove, na autocesti na povratku iz Varaždina joj pukla par dana stara michelinka. Sad dolazi vučna služba da ju dopelja pošto nema rezervne u gepeku. Jel naletila na nešto na cesti il je do gume, pojma još nemam... |
Ovo je izgleda tjedan puknutih guma, prvo na traktoru, a danas i na jednom golfu u familiji.
|
Citiraj:
Citiraj:
Kaj kad si na nekom otoku? Kaj piše u T&C od HAKa? 2-3 dana? :D Mislim ok opcija je ako imaš dizalicu da digneš auto, skineš kotač i na neki način ga odneseš/dovezeš do vulkanizera ako ima. Ja sam na Rabu razderao gumu tako da niti jedan vulkanizer tu ne bi pomogao tak da me spasila full size rezervna guma. |
Upitno je da li taj set uopće radi nakon 7 godina stajanja u gepeku. Nisam gledal da li ima neki rok trajanja i jel ga treba zamjeniti. Gledal sam da ima neka kombinacija da mogu staviti rezervnu gumu i vratiti nazad subwoofer. Ali moram onda još negdje uglavit dizalicu i ključ.
|
Ja sam prošle godine pokupio neki klin iza Daruvara.
Kilometrima nigdje nikoga, nema signala na mobu. 7g stajao taj set za krpanje u autu. Izvadio taj drek van iz gume, stavio neku grančicu da zatvorim rupu i zakrpao gumu sa tim setom. Držala je guma tlak normalno slijedećih 100km i do drugog dana. Drugi dan našao vulkanizera pa mi je stavio onaj crvić nutra. |
Ima neki rok koliko pamtim, nije bas tako dug pa treba provjeriti. Day one sam kupio rezervnu gumu, a od tog kita za krpanje kompresor je koristan za imati.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:16. |
|