![]() |
Citiraj:
Ma to su čiste gluposti. Jedva sam dočekao dan da su došli diskovi (Hayes Nine sam dobio na bajku 2002. godine). Sjećam se doba kad su se vozile trke još na vbrake-u, to su znali bit takvi spustevi da su mi se prsti grčili od stiskanja, plus ak je bilo mokro ili blatno, onda je bilo veselja. A tek kad je obruč dobio udarac, pa kad cijeli bajk pleše kod kočenja. nije baš ugodan osjećaj. Opće je poznato da su cestovnjaci picice za spust i ne znaju se spuštat po terenu, kaj je dokazano i viđeno milijun puta. Opće mi nemoj sad tu neke profiće spominjat kaj voze tour, nege govorim o ovim domaćim dečkima i rekreativcima koje sam ja gledao kako guraju specku na usponu na Sljeme ili Žumberak... A dobar vbrake i keramički obruč koštaju puno i ne znam ko bi bio tak lud da si sad ide tak nešto kupovat, kad postoji hidraulika za istu cijenu i bolje radi. Imao sam i ja keramičke obruče. Super stvar, nema kaj, ali kaj kad ti kamen lupi po njemu i otkine 3-4 mm sloja keramike? SKupa zajebancija... U zadnjih par godina svi bicikli dolaze sa disc ready kotačima i prihvatima na rami za hidrauliku. Nije to ko prije bilo, da si morao nabu mijenjat, špajle, pa vilicu uzimat koja ima prihvat za disk... Uglavnom, vbrake je prošlost. Za ozbiljnije i jače vožnje, po ozbiljnijem terenu, ne može odradit kočenje ko hidraulika i mislim da se svi tu slaže sa mnom. I za kraj cu samo reci, kakva tezina je u pitanju? Pa Formula R1 ima 280g sa 160mm rotorom. Nemoj rec da je to skupa kocnica i vrh ponuda. To je ista stvar ko i XTR vbrake ili avid ultimate sa keramickim obrucem prije 14 godina. |
Sve mi se više cini da vecina vas sve više drpulji po teoriji i nekim testovima nego uživa u vožnji!
|
Citiraj:
Hvala za link, Bogu hvala, oko mene ima 100 slovenaca vikendaša tak da mi ni brezice nisu tak daleko ako šta nađem:goood: |
Citiraj:
inace danas sam se popeo na ponikve i moram reci da sam poprilicno ugodno iznenadjen gripom guma po snjegu :goood: doduse nisam se uspio popesti sa livade natrag na cestu jer se kotac poceo vrtit u prazno ali na onom dijelu do izvora gume sasvim ok drze. nakon iskustva po blatu na grmoscici ovo je bilo vrlo neocekivano kad je sljedece sljeme na kojem se ne ocekuje blato na stazi? :D i bilo bi zgodno da ide netko tko je malo sporiji prema dolje pa da probam ne bit zadnji na spustu :fiju: |
Citiraj:
:chears::chears: |
Citiraj:
Citiraj:
Ja gledam te Maxxis gume kao odličnu gumu straga. Bilo CrossMark ili Larsen TT model. Trebale bi biti brze, relativno lagane i sa dovoljno gripa za uspon po Sljemenu. Trenutna WTB ExiWolf u 2.1 verziji zadovoljava sve uvjete osim da je brza. No dobro je što je jeftina i slabo se troši. EDIT: Što se spusta tiče, uvijek se čeka. Barem kad se vozimo mi forumaši skupa. Ne trebaš juriti niti hvatati ikoga. |
Citiraj:
cijene dijelova u hrv ducanima su oko 30% vece nego na netu i u slo, tek kad su neke vece akcije se cijene priblize onima vani, zasto je to tako ne znam? Citiraj:
hahaha, jesi i ti imao feeling kad stignes ekipu na nekom krizanju da su tamo vec 5 minuta :D ma ubrzat cemo se mi vec :) Citiraj:
nisam uzeo nove, to su jos stare gume koje sam dobio s bajkom (kupljen pocetkom 5. mj. 2010. tako da barem imas okvirno vrijeme trajanja), straznja izlizana vise od pola, prednja skroz ok, rekao bih iznad 90% ali ne sjecam se kakva je bila nova :D velicina je 2.1 i stvarno gume ne bi preporucio za voznju po makar najmanjem blatu jer se na njima napravi sloj blata i samo klizis, u svim ostalim situacijama su mi bile ok al uzmi u obzir da su mi to prve gume i prvi ozbiljniji bajk tako da nemam bas kredibiliteta za reci da je nesto dobro, ako je lose to vec primjecujem :D namjeravam napravit ono sto smo pricali, naprijed smart sama 2.1, a sadasnju prednju prebaciti iza, sumnjam da cu se bas voziti po nekom teskom blatu inace bi isao na fat alberta naprijed kao i ostatak ekipe s foruma kad se zadnja potrosi, sljedecu jesen, cu bit pametniji i razmisljat sta i kako dalje :) sto se tice cekanja ste stvarno svi prva liga al znas kako je kad si dosta sporiji od ostatka, malo se glupo osjecas jer imas feeling da kocis ostale |
sindrom prvog i zadnjeg :D :D
prvi i svi do zadnjeg misle da smetaju pa puste kočnice :D zadnji misli da je spor pa se potrudi :D :D ali, meni se ne žuri nigdje... tako ni tamo :D:D nek čekaju :D :D čekam i ja njih na usponu lolhan :D :D :D :D :beer: :lol2: |
Znači Hash ne čisti dobro blato. Hm, to mi čak ova WTB i radi dobro. Kad smo se penjali zadnjih 4-5 puta po blatu, nisam imao većih problema, stvarno su sve izgurale, dok se ostatak ekipe znao klizati.
Citiraj:
Uvijek ti je lakše iza nekoga voziti, naravno ne preblizu, jer vidiš gdje i kad on koči, koji je put odabrao i ako je loš, imaš vremena ispraviti i naći bolji. Na kraju krajeva, odvažite se jednom i odite gore s ekipom. Kaciga obavezna, ako nemaš i padneš ne zovemo hitnu i GSS :D |
isao je hash samnom jednom :D
to sam 100% mislim da su onda jos isli destro i murina. pa smo isli i na dotrscinu. a, hasha svako malo vidim kako prozuji po kvartu. :D :D ali picober ne koci :D |
Citiraj:
Vidim da si iz Krapine, da nisi možda to ti Hršak? :D |
Citiraj:
Nego dečki, čini mi se niš ovaj vikend od vožnje. Bit će niske temp, nije da se nismo vozili po nižima, ali meni će brijem noge otpast opet :D |
Citiraj:
Citiraj:
..i .. kad je sljedeca tura onda, svidio mi se snjeg? :D Citiraj:
kad smo vec kod niskih temperatura, ja se vozim u biciklistickoj jakni i preko softshellu, bio sam na -2 na sestinama po noci i danas po danu na -1 na ponikvama, na nogama stare tenisice i duple carape, bicke kratke i preko neke dryplus hlace (nisu cak ni windstop) iz intersporta, prek glave imam buff, sareni :D, i nikad mi za nista nije bilo hladno osim za prste na nogama, ok, i prsti na rukama ali to zato jer imam obicne rukavice i to cu rijesiti cim nadjem rukavice na kojoj mi svi prsti jednako pasu :D ali prsti na nogama? nemam ni najmanje ideje kako to rijesiti, mrdam ih malo kad osjetim da je kriticno ali nije mi to to, htio bi to rijesiti da ne moram misliti na njih, ali kolko vidim niti termo carape nisu neko 100% rjesenje |
dobro odustajem,prestar sam i vracam se na odjel gerijatrije :)
|
Dooobro, a sad si jos samo nabavi hidraulicne disk kocnice ;).
Sto se tice minus temperatura, one su cak i pozeljne, jer nece biti blata :D...ja sam se bas ufurao na voznje zimi, tako da bi ovaj tjedan mogla pasti 10-a zimska Sljemenska...samo da ne bude vjetrovito. |
Ja bih si onda otišao kupiti prije termo čarape u MarkoProjekt ako imaju. Možda da i probam sa gamašnama, samo to je pak skupo kod nas, oko 200kn jebemti.
@ riceburner Sad bez ikakvog podjebavanja i slično - oš s nama koji put na Sljeme ? |
Citiraj:
inace imam svoju stazicu na lokalnom bregu koju vozim 45 min i to mi je taman za odrzavat kondiciju na starim kostima... doduse proslu godinu napravio samo 5k km i posteno sam se usvinjio jer zadnjih 14 mjeseci sjedim 10 do 15 sati dnevno :goood: ovu zimu isao par puta u sumu i zaradio upalu pluca ;D bit cu slobodan od 4tog mjeseca, do onda tesko... |
Ispeglao je hash i 57-mu, šta je vama :D Mislim da je postava bila Nik, Renesis, Destroyer, prijespomenuti i ja (ispričavam se ako sam koga ispustio ili nadodao :))
@riceburner, nismo mi nadobudni klinci sa nabrijanim biciklama, koji se kurche po forumu. Možeš koji put s nama na Sljeme ako imaš volje, pa ćemo ti objasniti i zašto su doublewall obruči bolji od singlewalla (ovo sam sad izmislio, ne treba rasprava :D) |
Citiraj:
velim sad sam zakrzljao totalno i uprasio se, al eto visa sila, radi se cele dane i noci i tako jos do kraja treceg mjeseca, a onda raspasoj :) onda ce bajkovi fasovat, jos mi samo za stari GT treba rizer od 680mm i to je to i onda nema isprike za nevoznju :rtfm: sad gledam na zid, zadnja bronca na zidu sa takmicenja datira iz 2008e :D pa nije tako ni strasno :goood: |
Citiraj:
i sjecam se da je hash imao sa selotejpom pricvrscene zracnice, a bocicu vode ispod sica u onom trokutu :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko puta smo išli gore, svaki sa bar jednom zračnicom a nitko pumpe nema, uvijek se nasmijem na to :) Već dosta dugo vozim bez rezerve, ne razmišljam o tome da mi treba pa se zasad nikad nije niti zbušila. Tako i tako previše stvari sad nosim kad je hladnije. Za sljemensku vožnju se najvjerojatnije bilježim sa prvim temperaturama iznad 10°C ili dok ne popravim one dvije žbice, ovisi čemu će duže trebati. Ove kraće rute npr do glavice cestom može i kad neće biti ispod nule (zbog leda). |
Kad je išao Dario, imao je on pumpu, kad je išao 2die4, imao on pumpu, a kad njih dvoje nije bilo - imao sam ja pumpu :)
|
Citiraj:
doduse da kucnem o drvo, jos mi nikad nije trebalo :goood: |
Citiraj:
|
Kad ja idem onda znajte da imam/o i pumpu i zracnicu...i set za krpanje :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Svaki put kad sam ja išao sam stavljao kad krećem i otkud, kao što ću uvijek i stavljati :) Koliko se meni čini bilo je upravo suprotno, da si ti samo izvještavao kak si s burazom bio gore a nikog nisi zvao bio ;) Zato nikak da smo otišli skup :D |
Imam i ja uvijek pumpu u ruksaku, sa adapterom za francuski ventil za druge nesretnike (zračnicu nemam :))
Zgmmax, to je bila 18-20 kombinacija. Destro je u pravu, znam da su Vuco i Srale bili sumnjivi neko vrijeme :D oftopik: Ne mogu otvoriti forum sa svog neta, a kad se okačim na susjeda otvara bez greške. Šta smo ja i lopovi oko mene banirani?:wtf2::D |
Sećam se. Nekaj nije pasalo, ili ste išli prerano ili prekasno ili nam se dani nisu poklapali. Moje isprike.
Nego, posudit će mi timski (Focus PCE team :D) kolega gamašne za subotu, tako da sam ja za. Samo na tim temperaturama znam da nema previše stajanja po Lojsteku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
edit: htio sam napisat kak imam svu opremu od pumpe do seta za krpanje al na kraju ispada da svi nose sve, iako.. krpanje zracnice na minus 10 ...uff oce nas se skupit onda za subotu? ja sam za, jedini uvjet je da ne bude blata jer s ovim gumama to ne bude dobro zavrsilo |
Krpanje se uvijek stavlja na 2. mjesto ako se ima zračnica. Nisi lud da krpaš na stazi (pogotovo dok je oko tebe minus jebački :D). Stavi zračnicu i peri. Ako opet odapne, e onda krpaj u nekoj zavjetrini.
Što se blata tiče gore, sumnjam da ga ima. Pogledao Sljeme.hr i gore su minusi cijelo vrijeme i puše hladan vjetar. Sad, jel sunce jače od toga, sumnjam, tako da će biti vjerojatno gore sve zaleđeno, pa tako i blato. |
Ja gotovo sigurno idem.
Blato nebus videl jer ce temp. biti ispod nule, ali snijeg hoces. ... i bit ce zabavno :D |
Ovako, htio bih se opet poceti bavit biciklizmom, znaci jesam jedno 2 godine sudjelovo u tome, ali nisam dobrih 3 godine nit sjeo skoro na bicikli, stoga me interesira mislim malo vjezbati voznju offroad znaci mix downhill, uphill, i voznja po cesti recimo do posla i nazad?
Pa me interesira dali je dobra odluka uzeti full suspension? http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5217890_n.jpg Takav bicikli sam zacrto (Kona Stinky, i jos nema na slici nema kocnice i to, sve je dodano) Ali bitna stavka je dali ja mogu ovakav bicikli koristiti za up,down hill, i freeride po ulici? Napominjem da tek pocinjem nakon dugo godina opet (znaci svrstao bih se u kategoriju pocetnika eto) |
Stinky je cistokrvni FR bike, ali ti moze posluziti i za DH. Iako imaj na umu da nije cvrst kao pravi DH bajkovi.
E sad za uphill, bas i ne znam da ce posluzit. Tezak je, a i geometrija mu nije bas za to. :D To ces sam voziti DH ili si se javio u klub? :D |
@Sniper
Radije kupi neki XC/AM orijentiran bajk, Stinky je FR kao sto je aski napisao i on tesko da ce ici uz brdo (ima da krepas uzbrdo, a bome i po ravnome). Nekako imam dojam da nisi pod down hill mislio na DH kao disciplinu, vec na ovo sto mi vozimo po Sljemenu (po bregima gor-dol = XC)...a ako sam krivo pretpostavio mozes slobodno nabaviti 2 bajka, jedan za DH i drugi za ostalo (dol-gor, cesta) :) |
@Nik
bas tako, nemislim bas voziti DH disciplinu, nego posto ovdje kod mene (Krk) ima šuma previse, i sve ti je onako gore, pa dole, gore, pa dole, staza se da napraviti kao iz snova! Ali takodjer mislim koristiti bicikli kada idem na posao i slicno tome :) |
Traži AM ili XC bajk
Nezadovoljan prošlim naljepnicama, napravio sam novu u photoshopu :D http://www.pohrani.com/f/G/he/2jcbGjud/22-cist.jpg |
kaciga glavu cuva :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:31. |