PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Stipest 08.10.2018. 13:24

Citiraj:

Autor skalar (Post 3236706)
mislim da ti 14 dana teće od potpisivanja ugovora a ne od uvođenja usluge.
to što najmanje 15 dana traje uvođenje je eto blju.
ali nazovi korisničku službu pa se raspitaj.

Opet ponavljam, to nije uvedeno za isprobavanje usluge, nego za zaštitu potrošača. Svašta se potpiše po trgovačkim centrima, kafićima ili dogovori telefonom. I zato je to Hakom uveo da se takvi ugovori mogu otkazati,jer je bilo puno prigovora. Pogotovo što su u pitanju, najčešće, starije osobe. Osobno znam susidu kojoj je majka, 75 g., ''dogovorila'' putem telefona mobilnu tarifu od 500 kn mjesečno na 2 g. !!! Uspili smo to otkazati na račun ovog zakona, inaće nebi ništa uspjeli.

trebampomoc 08.10.2018. 17:28

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3236736)
Ne mozes dobit 50% bez da podneseš zahtjev kod drugog operatera, a bilo što manje od tih 199 kn ne mozes dobit bez da prijetiš odlaskom.

Budem onda probao zaprijetiti odlaskom pa ćemo vidjeti budu li dali tih 50%.
I njima i meni je ušteda vremena da mi ponude tih 50% bez da moramo izmišljati toplu vodu.

Ico_Zg 08.10.2018. 22:07

Koji je to točno paket za 135kn/mj kod A1?
Ako može molio bih link..

Conroe 09.10.2018. 11:17

Citiraj:

Autor trebampomoc (Post 3236821)
Budem onda probao zaprijetiti odlaskom pa ćemo vidjeti budu li dali tih 50%.
I njima i meni je ušteda vremena da mi ponude tih 50% bez da moramo izmišljati toplu vodu.

dok zaista ne podneš zahthev za drugog operatera ili za raskid ugovora, mislit će da blefiraš :D

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 3236868)
Koji je to točno paket za 135kn/mj kod A1?
Ako može molio bih link..

Mislim da nema više tog popusta 50% u službenom cjeniku posebne ponude, to se daje "ispod stola" onima koji podnesu zahtjev za prelazak na drugog operatera.

Hrconja 09.10.2018. 12:37

Je li vama od spajanja u A1 kriminalno spor net navečer?
Od 120 megabita dobivam 60-70 na žici a prije uredno 117-119.

Ili da zovem tehničku podršku?

Stipest 09.10.2018. 14:01

Meni je sve isto. 120 Mbit/s cijeli dan i noć. Žično. Split.

Hrconja 09.10.2018. 15:10

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3237023)
Meni je sve isto. 120 Mbit/s cijeli dan i noć. Žično. Split.

Ok bit će da je random problem u zgradi onda ...

skalar 11.10.2018. 22:53

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3236772)
Opet ponavljam, to nije uvedeno za isprobavanje usluge, nego za zaštitu potrošača. Svašta se potpiše po trgovačkim centrima, kafićima ili dogovori telefonom. I zato je to Hakom uveo da se takvi ugovori mogu otkazati,jer je bilo puno prigovora. Pogotovo što su u pitanju, najčešće, starije osobe. Osobno znam susidu kojoj je majka, 75 g., ''dogovorila'' putem telefona mobilnu tarifu od 500 kn mjesečno na 2 g. !!! Uspili smo to otkazati na račun ovog zakona, inaće nebi ništa uspjeli.

mislim da ti je igra 8 dana na prodajnom mjestu a 14 dana preko drugih kanala samo je pitanje čemu to ako ti rok istekne prije priključenja ,dobro klinac negdje potpiše ugovor i roditelji ponište -taj dio je ok,ali zbog loše kvalitete usluge bez komplikacija nemožeš raskinut ugovor tek tako,a kakve je kvalitete vidiš tek kad te priključe,tu se baš neštiti potrošać,prije obrnuto,a i ne pridonosi motivaciji operatera popraviti uslugu.

nickross 11.10.2018. 23:14

Na poslovnici nemaš nikakvih 8 dana. Potpišeš i to je to. Ne širite dezinformacije

aurelio 15.10.2018. 08:04

Ako nekoga zanima mogu ustupiti ostatak ugovora na bnet, flat internet brzina 60, te telefon fiksni( neznam opcije za telefon, nije korišten). 99 kn mjesečno. Ima još oko 5 mjeseci ugovora.( U novom stanu nemam mogučnost za bnet.)

Mirkopoter 15.10.2018. 10:33

Pa raskini bez penala ako se seliš na adresu gdje nema Bnet-a.

pero_dinamit 16.10.2018. 12:45

Citiraj:

Autor Conroe (Post 3236973)
dok zaista ne podneš zahthev za drugog operatera ili za raskid ugovora, mislit će da blefiraš :D

Mislim da nema više tog popusta 50% u službenom cjeniku posebne ponude, to se daje "ispod stola" onima koji podnesu zahtjev za prelazak na drugog operatera.

Ja sam tražio da mi pošalju neki datum koji je potrebno ispuniti kod zahtjeva za raskid pa me sada zvao lik i kao da vidi što mi može ponuditi i rekao je da ispod 189kn (a to sam dobio i mailom, prijateljska promocija s 50kn popusta na regularnu cijenu paketa) ne može ići. Ali kao zvat će me možda još netko ako i kada pošaljem taj zahtjev.

Njihova šteta što možda sada imam priliku za manju cijenu otići kod drugog operatera tako da i ono što mi uskoro ponude (ako me stvarno nazovu nakon što pošaljem zahtjev za prelazak kod drugog operatera i ponude za tih 130 novaca) neće utjecati na odlazak. A da su to prije 2,3 tjedna napravili ostao bi kod njih.

Cilim 16.10.2018. 16:12

Na TV programima N1 i Doma TV HD koje sam konkretno gledao jucer i danas slika se povremeno malo kocka i malo se razljevaju boje Novi ZG, jel je neko primjetio slicnih problema, cak je bilo i kratkih prekida (crna slika) na programu N1.

Stipest 16.10.2018. 19:35

Ima li Eurochannel hrvatske titlove ? SD, osnovni paket, kanal 110. HD, prošireni paket, kanal 36.

bertone 16.10.2018. 19:49

https://www.a1.hr/privatni/mobiteli/...-3-plus-ponuda

Anonimi 16.10.2018. 22:46

Citiraj:

Autor bertone (Post 3239219)

I sto je tocno od toga isplativo? Nas ima dovoljno da mozemo uzet nesto od toga, ali ponuda je katastrofa.

bertone 16.10.2018. 22:51

Pa to se i ja pitam... zato sam i stavio link da netko pojasni ako zna i koristi ;)

bokinho 17.10.2018. 13:47

pozz, imam doma trio uslugu,net tel i tv na 2 televizora, jedan tv mi je prosireni paket preko receivera a druga tv mi ima analogno kanale preko splitera. Htio bi otkazati tv skroz i uzeti net i tel. Pitanje je da li ce mi ostati analogni kanali za gledanje ili oni ukinu to skroz? Kada kazem analogni mislim na ove sto mi pretrazi i nade kao sk1,cartoon network i to sve.

joule1309 17.10.2018. 13:54

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3239207)
Ima li Eurochannel hrvatske titlove ? SD, osnovni paket, kanal 110. HD, prošireni paket, kanal 36.

Ima. Kvaliteta prijevoda baš i nije na nekoj razini. Bez kvačica na č i ć. Timing ponekad ne valja. Pa se miješaju muški i ženski rod... :fiju:

Osim hrvatskog može se izabrati srpski i engleski. Uspoređivao sam na jednom francuskom filmu. Engleski je dobar, hrvatski i srpski isti jad, ali može poslužiti da znaš o čemu se govori...

Stipest 17.10.2018. 20:37

Hvala.

Stipest 18.10.2018. 11:33

Došla nadogradnja i na Albise na A1 software.

Lak 18.10.2018. 12:17

Citiraj:

Autor bokinho (Post 3239502)
pozz, imam doma trio uslugu,net tel i tv na 2 televizora, jedan tv mi je prosireni paket preko receivera a druga tv mi ima analogno kanale preko splitera. Htio bi otkazati tv skroz i uzeti net i tel. Pitanje je da li ce mi ostati analogni kanali za gledanje ili oni ukinu to skroz? Kada kazem analogni mislim na ove sto mi pretrazi i nade kao sk1,cartoon network i to sve.

Ostat ce dok i to ne ukinu potpuno svima, trebali su od 1.5. ali jos nisu

bertone 18.10.2018. 12:22

Citiraj:

Autor Lak (Post 3239798)
Ostat ce dok i to ne ukinu potpuno svima, trebali su od 1.5. ali jos nisu

Moraju prvo navući što više starih korisnika (bez ugovora) na neku novu uslugu (sa ugovorom) pa će tek onda isključiti analogni... počeli su navlačenje starih korisnika raditi sa povećanjem cijene pojedinih starih paketa, a što je slijedeće tko zna... ali da su jadni u duši, jesu :(

Stipest 18.10.2018. 12:46

Nije toliko stvar ugovora ( iako je njima uvijek to napeto) koliko je stvar toga da ima još uvijek puno korisnika koji imaju samo analogiju tj. nemaju STB uopće. Oni su problem, jer gašenjem analogije oni ostaju skroz bez ikakve slike na TV-u. Do sada su bila čak tri datuma u igri ( prije Nove Godine, 01.05 i poslije ljeta) ,ali ljudi se dosta bunili , pa se odustalo. Što će biti dalje, tko zna. Problem je i što je dodatni STB kod njih bezobrazno skup . Uz sve popuste ispadne 45 kn na 2 godine ( kod Iskona je 15 kn).

Cilim 18.10.2018. 13:02

Citiraj:

Autor bertone (Post 3239799)
Moraju prvo navući što više starih korisnika (bez ugovora) na neku novu uslugu (sa ugovorom) pa će tek onda isključiti analogni... počeli su navlačenje starih korisnika raditi sa povećanjem cijene pojedinih starih paketa, a što je slijedeće tko zna... ali da su jadni u duši, jesu :(

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3239804)
Nije toliko stvar ugovora ( iako je njima uvijek to napeto) koliko je stvar toga da ima još uvijek puno korisnika koji imaju samo analogiju tj. nemaju STB uopće. Oni su problem, jer gašenjem analogije oni ostaju skroz bez ikakve slike na TV-u. Do sada su bila čak tri datuma u igri ( prije Nove Godine, 01.05 i poslije ljeta) ,ali ljudi se dosta bunili , pa se odustalo. Što će biti dalje, tko zna. Problem je i što je dodatni STB kod njih bezobrazno skup . Uz sve popuste ispadne 45 kn na 2 godine ( kod Iskona je 15 kn).

Tocno navlacimo se - dopisujemo cijelu godinu, za sad se nedam, ali nazalost oni su malo jaci pa me to nedanje sa moje strane i kosta, digli cijenu za one koji su na starim paketima bez ugovorne obveze, neznam do kad ce to tako moci. :fuming:

Stipest 18.10.2018. 15:15

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3239808)
Tocno navlacimo se - dopisujemo cijelu godinu, za sad se nedam, ali nazalost oni su malo jaci pa me to nedanje sa moje strane i kosta, digli cijenu za one koji su na starim paketima bez ugovorne obveze, neznam do kad ce to tako moci. :fuming:

Oni ili ti ? Tko će prije popustiti ?

bertone 18.10.2018. 15:31

@Cilim, nek se jave još dvojica/dvoje pa možemo osnovati udrugu :D

Cilim 18.10.2018. 15:39

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3239853)
Oni ili ti ? Tko će prije popustiti ?

Ah, mali uvjek na kraju nahrdaju, ako ostane sve kao sto je sad da oni nesto drasticno ne promjene za nas korisnike (izmjene - smanje sadrzaj TV paketa ili jos dignu cijene sadasnjih starih TV paketa) jos mogu neko vrijeme izdrzati, nazalost zato sto nista ni nemogu promjeniti u svoju korist (ugovoriti, prosiriti ili promjeniti paket bilo TV ili internet) a da mi B.net (A1) ne uzme stari STB TTC i B.net karticu te uvali novi STB Kaon, tako da sam momentalno u pat poziciji (drzi i gledaj to sto imas bez ugovorne obveze, drugim rijecima ne talasaj).

A vidljivo je da nas ipak mogu zafrknuti, ako zele, primjer je sa ovim PlanetSport kanalima koji su u 10 mjesecu pustena promo svima da ih mogu pogledati, mi sa B.net karticama nazalost nemozemo.

Citiraj:

Autor bertone (Post 3239858)
@Cilim, nek se jave još dvojica/dvoje pa možemo osnovati udrugu :D

Hehe, moze.

Stipest 18.10.2018. 16:00

Gledam ovo na njihovoj starnici

http://i66.tinypic.com/2qddf21.jpg

Anonimi 18.10.2018. 16:37

A1 - ex B.net

Mogucnost uz nadoplatu 30/60 kn mjesecno 😀

Ante M 18.10.2018. 17:01

Skupo. Tcom je solidno jeftiniji po tom pitanju - na ugovor 24 mjeseca 30kn/mjesečno.

Cilim 18.10.2018. 17:01

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3239871)
Gledam ovo na njihovoj starnici

http://i66.tinypic.com/2qddf21.jpg

I tako ce pisati do daljnjega dok ne ugase analogne kanale.

Stipest 18.10.2018. 17:31

Citiraj:

Autor Anonimi (Post 3239893)
Mogucnost uz nadoplatu 30/60 kn mjesecno ��

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3239906)
Skupo. Tcom je solidno jeftiniji po tom pitanju - na ugovor 24 mjeseca 30kn/mjesečno.

Iskon za 15 kn/mj.
Nadam se ipak kad ugase analogiju da će biti neka akcija po tom pitanju.

Vranduk 18.10.2018. 17:52

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3239804)

Zar nitko od vas na forumu od A1 nije dobio obavijest. Ja sam prošlog mjeseca sklopio ugovor na 2 godine za 3D paket (199 kn). Sklopio sam i ugovor na dodatni digitalni prijemnik (30kn prvih 12 mj. zatim 60 kn). Uzeo sam i prošireni paket bez ugovorne obveze za 35 kn. Bez obzira na ovo sve prije tri dana dobio sam obavijest na moje ime poštom "12. 11. 2018. god U POTPUNOSTI ĆE SE UGASITI ANALOGNA KABELSKA TELEVIZIJA. E tu su mene zaribali jer sad nude drugi i treći digatalni prijemnik po 15 kn mjeseČno i besplatni prikljuČak a meni su naplatili 100 kn prikljuČak.

Stipest 18.10.2018. 18:00

Ne nismo. Daj malo detalja. Možeš li skenirati taj dokument i postati ga ovdje. Ako ne bude popusta, dobro su me zeznili, jer sam taman poptisao novi dvogodišnji ugovor, a nisu mi to spomenuli. Ako bude za tih 15 kn, onda nema problema. Na web ne vidim ništa o tome, kao ni na facebook stranici.

Cilim 18.10.2018. 18:02

Ako nemozes skenirati slikaj ga i sliku tu stavi.

Vranduk 18.10.2018. 18:11

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3239927)
Ne nismo. Daj malo detalja. Možeš li skenirati taj dokument i postati ga ovdje. Ako ne bude popusta, dobro su me zeznili, jer sam taman poptisao novi dvogodišnji ugovor, a nisu mi to spomenuli. Ako bude za tih 15 kn, onda nema problema. Na web ne vidim ništa o tome, kao ni na facebook stranici.

IspriČavam se što nisam vješt sa skeniranjem, odnedavo imam smartfone a ja sam 64 godine. Uglavnom: do 31. 10. 2018. god. svi koji žele digitalnu tv (ili dodatni digi. prijemnik) trebaju se javiti na broj 0800 913088 i dogovoriti za prelazak na digitalu.

Stipest 18.10.2018. 20:08

Nekako mi se ćini premalo vremena da prebace sve na digitalu tj. da svima instaliraju STB-ove. I nije mi jasno zašto bi popust na dodatni STB bio samo do 31.10. kad se analogija gasi tek 12.11. Inaće imam prijatelja koji ima samo njihovu analogiju i nije dobio nikakvu obavijest (provjereno). Lokacija Split.

Stipest 18.10.2018. 20:28

Na žalost ipak je informacija točna. Njihov odgovor na facebooku na moje direktno pitanje:
Je li istina da gasite analogni signal 12.11.?
A1 B.net Da, radi se o točnoj informaciji. Vrijeme je da se svi naši korisnici prebace na noviji i bolji digitalni signal. Ivan
Da li će biti kakva akcija za dodatne STB-ove za nas koji imamo već digitalnu TV ( 2D paket), ali smo koristili analogiju za dodatni TV. ''Priča'' se o nekoj akciji od 15 kn mjesečno za dodatni STB.
A1 B.net Ne radi se samo o priči, i to je također točno. Mjesečna naknada za te prijemnike će biti 15kn mjesečno, dok je sama instalacija potpuno besplatna. Akcija traje do 31.10.

bertone 18.10.2018. 20:49

A nisi pitao da li se to odnosi samo na korisnike pod ugovorom ili i na korisnike bez ugovora, odnosno da li će ljudi koji su do sad imali recimo samo analogni TV nakon uzimanja digitalnog prijamnika za 15 kn morati sa njima sklapati kakav ugovor da ga dobiju po povlaštenoj cijeni?

Znam da te smaram, ali ne koristim FB pa ne mogu sam pitati, a ovakva ponuda kako su je sastavili je još jedan prepredeni i podmukli način prisiljavanja korisnika na uslugu koju možda ne žele.

PS. Inače ni ja nisam dobio nikakvu obavijest.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:33.