![]() |
daj bar otpetljaj onaj AC kabel od harmana...dolazi do inteferencije i el.mag polja u loop a to šteti audiofilizmu...:D
|
Mora malo biti i traljavstine. Inače su na slici mission zvučnici m66i i m62i
Moram priznat da ih ovaj harman kardon hk3370 prilično dobro vozi, posebno ove velike |
koliko para ti izbilo?
|
znači
samostojeći m66i bookshelf m62i woofer m3as woofer m6as centar mh-3 2700kn komplet Stanje m62i su kao novi, uredno sviraju m66i takodjer djeluju kao novi. Zastitne mrezice kaj idu na zvučne jedinice imaju nekoliko potrganih nozica. uredno sviraju m3as ima neka sitna ulegnuca na iverici, nisam do sada pustio u rad. m6as jos u kutiji, nisam ga ni pregledao niti isprobao mh-3 ima par ogrebotina izvana Inače m66i mi djeluju dosta kvalitetnije napravljeni nego m73 ranije sto sam imao m62i takodjer fino izradjeni. dosli zapakirai u orginalnoj kutiji Woofere i centar planiram riješiti, kao i jedan par zvučnika, a koji -to cu jos vidjeti. Za 5.1 ili slične postave jednostavno nemam mjesta. |
pa to si ti izbio pare njima onda :D
jeben deal ;) |
Samo, sada od silnog testiranja i isprobavanja čas ovo, čas ono , nemam vremena za nista drugo :beer:
|
Citiraj:
|
Jucer malo gledali neke.oledtv-e, pa usput poslusao neki setup sa monitor audio pl2 tako nesto, sa NAIM elektronikom... 25k dolara.. bas je ocajno nedefiniran, muljav, koma zvuci za takav setup.
Sent from my Pixel XL |
Ne znam jel dobra tema za to...htio bi si kupit neku mini liniju. Oko 1000kn, mogo bi ic do 1300, ajde 1500kn ako je bas onako osjetno bolje...
Trazim neki best buy za dnevni boravak. Radi se o stanu pa mi glasnoca nije bitna, nece nikad svirat nesto glasno. Ocekujem kvalitetnu reprodukciju i visokih i niskih tonova na niskoj do srednje glasnoj razini slusanja. Da li je moguce tako nesto dobiti? Ima li kakva preporuka? Ili barem preporuka proizvodaca jer linija ima....mali milijun. Hvala! |
od tih mikro formata : yamaha piano craft, philips mcm serija (imam model mcm 700 i prezadovoljan sam ) denon ceol i tako. Novo za te nofce od 1500 kn nema nisra a da je zvuk dobar.
|
E sad hebiga, ja sam vise mislio ovako nesto :)
https://www.mall.hr/mikro-glazbene-l...gn=lowerfunnel Ovo sto ti pricas razumijem, ali te novce stvarno nemam...a ni polovno se bas ne nalazi lako. |
pa ajd, može i taj filips proć...
|
Kad dolazi od tebe...to mu je veliki plus :)
Nego...ovako na ove sam suzio izbor. Od valjda 30 njih sto sam istrazivao. Uz vec spomenuti Philips... Ovaj sony jako hvale sto se tice zvuka i ima hrpa reviewa sto je vrlo cudno na zalost. Mana mu je da je podosta spor. Kad ga se upali treba dosta cekati da actually pocne svirat, nakon toga je navodno ok. http://www.nabava.net/linije__920/so...d-usb__6843591 Ovaj LG bi trebao bit ok i definitivno mu je prednost cijena. Puuno jeftiniji od drugih. Ali ne nalazim puno info o njemu niti mogu cuti kako zvuci na yt recimo. http://www.nabava.net/linije__920/lg...-usb__21648111 Ne znam koja bi bila razlika izmedju ovih pioneera i nema bas reviewa isto ali moze se nesto cut/vidjet na yt, no nisam bas pametan sto da mislim o njima. 1. http://www.nabava.net/linije__920/pi...hone__25359491 2. http://www.nabava.net/linije__920/pi...-usb__25351811 Ako moze kakav input...zahvaljujem. |
Citiraj:
identična stvar sa peyotama 2. |
Citiraj:
|
Mala soba. 20m2
Nemam neke potrebe glasnog slusanja, kao sto sam rekao radi se o stanu. Ne vjerujem da ce ikad ic iznad 50% mogucnosti, vecinom 25%...Znaci trebam relativno kvalitetan zvuk na do 50% glasnoce. |
Ako uzmemo da su ove brojke istinite, koja je realna razlika izmeduju LG:
Impedance 6 Ω Frequency range 80-20000 Hz Total harmonic distortion (THD) 10 % Output power (RMS) 100 W Signal / noise ratio (SNR) 80 dB i Philips: Impedance 4 Ω Frequency range 40-20000 Hz Total harmonic distortion (THD) 10 % Output power (RMS) 150 W Signal / noise ratio (SNR) 75 dB Razlika u cijeni cca 250kn jeftiniji LG. Takodjer primjetio sam da Philips ima 3 zvucnika (valjda jedan visokotonac i 2 za bass) u svakoj kutiji. Ostatak sustava koje gledam imaju 2 (1 visoki, 1 bass). Da li bi mi to trebalo prevagnut? |
generalno ne, al mislim da bi filips trebo imat bolji zvuk.
|
Citiraj:
Setup je ima sve NAIM,preamp,amp, power supply, i jos nesto cetvrto,zaboravio sam. Kablovi valjda 5 cm promjera :lol: Uglavnom 10k u elektronici, speakeri su 15 (kanadjana bez poreza, jos gore 13% za total) Rezultat - nikakav za te novce. Budem otisao jos koji put poslusati ostale setupe. Jedina tegovina da sam nasao ovdje da drzi bas prave hifi stvari. Sent from my Pixel XL |
Citiraj:
Nisam primjetio da je nesto ekstra spor kao sto se prica. NFC poveze u sekundi doslovno i zvucnici su poprilicno kvalitetni, makar su mali i ne previse glasni, ali glasnoca mi nije ni bitna. Izdvojio bi "losiju kvalitetu izrade" same bass kutije, izgleda bas jadno pogled od iza. Sva sreca od naprijed i sa strane izleda pristojno i glavna jedinica izgleda dobro. Tako da..jos nisam stigo konkretnije isprobat, ali za moje potrebe bit ce sasvim dobra siguran sam. Bass je dubok i ne krci nista, ne primjetim neku distorziju ni na max. To je jedini model sa tom cijenom da mu raspon krece od niskih 20Hz. Doduse impedancija je 8 Ohma ako to ista znaci. Nisam nasao podatak za SnR. No bitno je da zvuce dobro. |
ma to je to...kutijice su od 10 mm iverala...nemre bolje za te pare
|
Ako moze jedan savjet. Imam denon receiver avr 2312 i na dotičnom imam problem spajanja aktivnog subwoofera. Dakle spojeno u kombinaciji sa 5 drugih zvučnika receiver ne salje zvuk na subwoofer (sub provjereno ispravan)vec se čuje samo nekakvo tuljenje. Inače receiver salje uredno testni zvuk na subwoofer ali u normalnom radu zvuka na istom nema. Inače receiver je spojen sa sub-om činč kablovima kakvima inače spajam pojačalo i cd player i nisu oni najjadnije kvalitete kakvi znaju biti.
Zvuk je normalan na ostalh 5 zvučnika. Do sada sam svasta isprobavao i uvjek isto. Ostaje mi jediino opcija nadogradnje firmvare-a na receiveru. Jel ima netko sto drugo za predloziti |
a jel materijal koji gledaš/slušaš DD ili DTS 5.1 ..
jer ako je samo 2 kanala onda treba odabrat neki kvazi prlo logic mode al opet to nije to. uzmi bilo koji original DVD pa probaj. jer ako ima zvuka na test opciji onda ipak resiver nešto šalje...a i Denon ima SUB ON/OFF u meniju pa vidi i to. |
Citiraj:
Citiraj:
:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/linije-radio-...oglas-20618073 (Sad tek gledam, nije Zg) Šteta. Imam to doma, staro ali solidno, u svoje vrijeme jače stvari na tržištu nije bilo što se linija tiče, kupio nakon što sam kod susjeda slušao na fešti :D . |
U postavkama je sub uključen, naravno. Dvd nisam probao, ali recimo na ps4 igrama nema zvuka na sub-u
|
zaboravi ps4 i igre. uzmi DVD film. i kak je spojen ps4 na resiver - optika? koax?
|
Hdmi kablom tj svi videouredjaji su spojeni na receiver sa hdmi kablom a receiver je spojen na tv sa jednim hdmi kablom. Probali radio, vip tv box, ps4 i zvučnici rade svi osim sub-a
|
probaj original DVD film jer očito ovo do sad je bio 2.0 signal
|
Ok probat cu, hvala na savjetima
|
e da...vidi u opcijama kako ti PS4 downmixa audio signal - ako ide preko HDMIja mora bit HDMI RAW.
|
Citiraj:
|
Moras negdje u opcijama upaliti da imas sub. Ujedno, da li imas na subu (koji sub je upitanju) opciju stelanja crossover frekvencije, te da li ima lfe ulaz, ili obicni audio in.
I pod trece, jesi sigurno dobro spojio sub sa receiverom Sent from my Pixel XL |
http://www.hifidiy.net/index.php?s=/...l/id/13810.htm
Evo ovo je sub |
Denon ti ima 2 izlaza sa subove, za svaki slučaj spoji u onaj bijeli. Drugo pokreni Audyssey kalibraciju. Kad završi odi ponovno na manualni setup i stavi sve zvučnike na small. Kad nešto gledaš ili slušaš odaberi pravilan mod zvuka. Za dts ili ac3 stavi na auto, kad je muzika stavi 5ch stereo. Ako ni tada ne radi onda ili je sub ili kabel...
sent from my G2 |
Citiraj:
ok, sad sam isao gledati, taj receiver ima Audyseyy, znaci, imas neki on screen setup proces, u kojem moras unesti koje sve zvucnike imas spojene. Medju ostalim i sub. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Za sada necemo slagati nista jer smo se umorili od slaganja svega i svačega:D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53. |