![]() |
Pa sta nije prica da je za x370 ogranicena podrska?
|
Za crosshair i tajci nije, već su izašli biosi.
|
Taj 0.0.7.2A je moja ploča dobila i prije crosshairice :D
@Max Rockatansky Zasad looking good (samo ne znam dokle će ih imati) https://www.nabava.net/search.php?q=x370+prime+pro X470 prime pro i nije nešto bolja, čak su joj srezali vrm heatsink naspram X370, a još je i 40% skuplja... RGB je danas nažalost neizbježan, ali može se ugasiti :D |
Hvala svima na odgovorima, ne stignem baš sve detaljno pratiti pa sam htio čuti trenutno st(r)anje :).
Asrock X370 Killer već imam pa sam mislio zamijeniti 2700X koji je na njoj. Kako Manuel veli, zasad looking good :) Pričekat ću još koji dan, možda se pojavi još neka nova vijest a onda po Asusicu ili staru Tajči dok ih još ima. |
Jedan frend ima isto X370 Killer SLI (kad sam mu preporučivao bila je best buy za njegov budžet u to vrijeme i u shopu koji mu je odgovarao). Trenutno ima R5 1600, no treba mu jezgara za vray u sketchupu (ima još 32gb rama i gtx 1060 3gb)... Htio je uzeti 2700X, no rekao sam mu da pričeka mjesec dana i ryzen 3000... Držim fige da će podržavati barem 12 core, asrock zasad šuti, no u najgorem slučaju i R7 3700X i 3800X će mu biti bolji od 2700X, a od njegovog R5 1600 pogotovo...
Mislim ono, killerica je čisti mainstream - 4 faze i nekakav mini heatsink, jedino što ima dosta featurea poput SLI-a i sl. što nemaju B ploče |
jel veci ili manji broj faza crno bijelo tj manji broj faza moze podnijeti manje struje i vise faza moze podnijeti vise struje (jaci procesor) ili ovisi o jos necemu, vrsti faza, velicini pasivnog hladnjaka ili nesto? tj jel moguce da 4 fazni VRM moze dati vise struje od primjerice 6 faznog?
|
ne znam koliko ce x370 biti jos futureproof, pa i x470
serija 3xxx nam dolazi, a sta poslije? :) |
E nego, jel moze jos netko objasniti zasto vodeno a ne zracno, i obrnuto, nisam dobro pohvatao iz jedno 50 postova o tome.
Nego, sto da si kupim, koju kombu mbo/proc/ram od ovih novih cudesa |
Citiraj:
Ferrari i Lamborghini inaju vodeno hladjenje. Voda jednostavno bolje apsorbira toplinu. Medij veceg toplinskog kapaciteta je bolji u nasem slucaju. |
nisi skzuio sarkazam u mom postu ;)
mislim da ipak znam razliku izmedju dvije doticne tehnologije u svojih 25+ godina iskusta sa hardverom nego, R7 3700X / + / + ? |
Citiraj:
Više je bilo namjenjeno ekipi koja misli da je zracno bolje od vodenog. A voda ima 4 puta veci toplinski kapacitet od zraka. |
Nitko nije rekao da nema, samo i dalje tvrdim da dobro zracno je bolje od shrotex aio
Posten custom loop je naravno bolji. |
Lik ili čita selektivno ili pali na guranje..
Nitko ne uspoređuje zrak s custom loopom.. |
Evo da i ja to reknem jednom:
"custom loop" Sad se odmah frajer osjećam, nekako kao da sam nešto jako stručno rekao, samo za posvećene. kad se vratim s posla doma, odma po čekić i idem slupat onaj moj jeftinjak Kraken AIO |
Citiraj:
|
Bute vi prestali drobiti ovdje o hlađenju ili kaj?
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
U kolko je E3 sati po naškom?
|
Citiraj:
|
Ja nešto računao u ponoć (nije jasno vremenaska zona napisana)
|
U 22h po nasem vremenu...
|
Još bolje - ću da gledam
|
Mislim ipak da je ponoć u pitanju. Svugdje piše da je 3PM PT tj Pacific Time što je 9h iza nas, znači ponoć.
|
znaci 3950x nece izaci u prodaju 7.7? :o
|
Postoji 16c32t, no ne zna se kad će ga predstaviti i pustiti u prodaju. Ako ne kažu večeras - neće skoro (onda možda jesen ili kraj godine)
|
taj mi je za obradu fotogrametrije najzanimljivi :)
jedni sto cu a 16c32t + x570 + 64GB trebat valda 15k+ kn :D |
Citiraj:
|
Ja se samo nadam da ce cijene maticnih danas pustiti ili ubrzo. Ova tajnost oko cijena me uzasno zivcira :D
|
|
osobno mislim da će Ryzen 1600 za većinu kućnih korisnika biti OK još godinama
|
Nakon ovakvih cijena to će zaključiti mnogi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:25. |