![]() |
|
https://i.postimg.cc/CRgPFTfj/IMG-0568.jpg https://i.postimg.cc/8jWXQPsp/IMG-0570.jpg
Random ulov danas. Nove Toyote mi odlično izgledaju. Svima su dali prednji kraj od novog Priusa, a ovaj C-HR straga podsjeća na staru E90 liftback Corollu s onim spojlerom. Za razliku od prošlog C-HR, ovaj izgleda mrak, još u ovoj GR izvedbi… |
Danas sam se bas vozio iza C-HR i malo se cudio koliko mi je ruzna od iza.
Ovak nekak to izgleda kad ju pratis od iza: https://i.ytimg.com/vi/TjI_mPgfeJI/h...xFDRsjVm3KPIAw Neznam, solidno nakaradno mi to u zivo izgleda. |
Citiraj:
|
Citiraj:
![]() Nisam siguran dal sam oćoravio ili imam beer goggles. |
brutalna C-HR :zdero:
|
Citiraj:
Filtere kabine sam oba promijenio nedavno tako da nije do toga. U Passatu se bojim ušpricavat tu pjenu da nešto ne sjebem od elektronike pa zato pitam da to netko odradi :) E sad za to curi li ispod auta kad klima radi ne znam, moram to provjerit na oba auta, ako ne curi googlat ću kako odčepit odvod od klime. @Mommistake Probao sam sa Sonax sprejem za kabinu u Octaviji i nije baš pomoglo. Čak sam i u ventilacijske otvore ušpricao pjenu da očisti ventilaciju + skinuo ventilator došao do nekog radijatora i unutra isto napunio sve pjenom, možda je malo bolje ali još uvijek se osjeti miris kad se ugasi klima. |
Imaš u tokiću za kupiti sprej tj pjenu sa cijevčicom pa probaj s time.
Ja sam uspio u kombinaciji s tim sprejom i onim sonax antibakterijskim sprejevima. Inače oznon bi trebao biti najbolja opcija i smrad klime je klasika u cijelom VAG koncernu. Klimu bi trebali gasiti prije dolaska na odredište koju minutu i pustiit da se sve to posuši. |
Ma nema pravila, to je sve sto sam uspio shvatiti citajuci na tu temu. Pezou nisam nikad gasio automatsku klimu, a i kad bi je ugasio u tim rijetkim trenucima nije smrdio. Auto je imao 16 godina i moram ponosno priznati da u kabini nije imao nikakav miris/smrad. Inace svi ti stari pezoi i renoi kad se vozim u njima smrde na vlagu i stare carape...
Ozon je jedino dobro rjesenje, slazem se, samo ne uklanja prljavstinu pa... @Daten, ako je odvod zastopan trebalo bi leci pod auto i probati naci rupu odakle dolazi kondenzat. Ta rupa je isto opcija za uprskati sprej, ali mooozda ce ipak biti lakse kroz kutiju od filtera ili neku od cijevi ventilacije |
Dobar dio VAG vozača koje znam dva puta godišnje ozon i bok. Druga opcija je rastavljanej svega i pranje što je skupo i nije gotovo za dva sata. :D
Žena je prijavila da škoda smrdi, a ja nisam bio pristutan stoga mora da je auto. :D Stavio sam dva sonaxa pa ću vidjeti. |
Citiraj:
:lol2::lol2::lol2: |
HAhahahaha :D
|
Citiraj:
Nikad nisam dirao automatsku klimu, ni na jednom Avdiju... Prvi put cujem za ovakve probleme... :wtf2: |
Kojem audiju? :D :D :D
|
Citiraj:
Primjerice: ne palim klimu dok stvarno ne budem par sati u žegi na autobahnu, smeta mi tranzicija iz vrućeg u hladno i nazad više nego vrućina. |
Citiraj:
Audi A6 Allroad 3.0 TDI iz 2007, C6 serija Audi A6 Allroad 3.0 TDI iz 2018, C7 serija Citiraj:
Naravno da mijenjam filter klime, jednom godisnje kada auto ide na redovni servis... Menja se ulje i menjaju se svi filteri... I jos se pregledaju sitne piz*darije zlu netrebalo... I to me zadovoljstvo kosta nekih 350EUR godisnje... |
Automobili
Clio II ne dezinficiram. Mijenjam filter klime 2x godišnje prije ljeta i prije zime (Mann CUK - aktivni ugljen).
I kada ne treba povremeno palim klimu da to malo procirkulira kada nisu minusi. Ako zaboravim to napraviti kojih mjesec dana onda zasmrdi. Ljeti ugasim klimu minutu dvije prije nego ugasim auto i pustim da ispuše. |
Nego, nazad na bicikliste u ZG;
išao jučer oko 1 rutu Tomislavova - Zagorska - Adžijina - zeleni val istočno - Bauerova - Vlaška - Petrova pa do Rebra; vidio brat bratu 20ak biciklista vulgaris (non W-B-olt/Glovo), 10ak bickla vezanih usput vidljivo i hrpu tamo ispred one OŠ... |
Citiraj:
|
Ja ne znam sta vi radite u tim vasim autima, al meni klima apsolutno nikad nije smrdila. Jednom je nakon godisnjeg nesto uzasno smrdilo u autu na pokvarena jaja. Predpostavljao sam da su djeca nesto jela putem pa je ostalo negdje i pocelo smrditi, pa kad nisam nista nasao, predpostavio sam da je klima pa sam rastavio sve naprijed dok nisam dosao do isparivaca i sve je bilo cisto. Svejedno sam sve ocistio i dezinficirao onom pjenom ali smrad nije prestao.
Na kraju je smrdila boca tekucine za ciscenje felgi u gepeku :D Dakle, prije nego bacite krivicu na klimu, pregledajte da nije nesto u gepeku. Inace, klimu nikad ne gasim. |
To sredstvo za felge toliko zna smrditi na neki amonijak i jaja da je to koma. Nova neotvorena boca mi je smrdila u spajzi hahaha zena me skoro ubila
|
Klima jako isušuje zrak a to zimi nije dobro za sluznicu nosa.
Zimi je zrak sam po sebi suh a još kad ga se ugrije i upali klima da ga još više isuši… sluznica nosa se suši, stanjuje i time se slabi prirodna obrana od virusa i bakterija. |
Citiraj:
Bas me zanima kolko cu danas vidjet biciklista... :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo sam nedavno narucio i drito u smece bacio: https://www.ebay.de/itm/334954681098 Zatvoren kanister, najprije DHL-ovcu usmrdio kombi pa meni cijeli stan u roku 3 minute. Uzas! |
Citiraj:
Ja drzim AC uvijek upaljen, i zimi i ljeti, a kod prijatelja u autu on zimi gasi AC iako grijanje ostavi upaljeno i zrak u autu je katastrofa tada. |
Gume na vozilima pumpam na tlakove koji su propisani u uputama za korištenje, za Spidera je to ovako:
Citiraj:
Kakvo je mišljenje PCE-a na tu temu? |
2.5 profil iznad 45
2.7 profil ispod 45 |
kod mene 2.6 sve
|
Citiraj:
Meni isto smrdi klima na VAG-u kad ugasim, a nije smrdila. Ovi sprejevi ne pomažu. Treba napraviti proper dezinfekciju, oprati isparivač. A usputno je ok da se provjeri stanje plina u sistemu i ulja kompresora. Po potrebi se doda ono što fali. |
Ja pumpam svoje na 2.4
Jednom sam nakon servisa preuzeo auto i sve mi bilo čudno par dana, auto tvrd, svaka rupa lupa nekaj. Pogledam tlakove, ekipa mi napumpala gume na 2.7 🤣 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mogu sad pametovat kako klime rade, al nisam u tom dijelu strucan... IMHO, klima u modu grijanja koristi toplinu motora, sumnjam da ima inverter jer ta auto klima nije elektricna klima, vezana je remenicom na motor... Bilo bi glupo da ne koristi toplinu motora... Tu zapravo elektricni auti imaju bas lijepi problem jer moraju koristiti bateriju da bi radio grijac... :D Pa si trose bateriju na grijanje kabine... |
Citiraj:
EDIT: Predugo otvoren tab. |
Citiraj:
Kod mene nije problem u meni; kad je auto kupljen rabljen i smrad je odmah nakon prvog gašenja klime prisutan, nemrem bit ja kriv :D |
I kod mene je kupljen takav usmrdjen. ;)
Ovo je pomoglo full https://webshop.tokic.hr/uncategoriz...l-bez-biocida/ |
E to to, time se da riješiti 90% slučajeva. Ako je isparivač već toliko začepljen, onda ići kod profića koji rade u principu isto, samo puno jačim biocidima i naprednijom aparaturom. :)
Oni sprejevi koje kao staviš pred zic ili na tepih ne rješavaju problem, samo ga maskiraju na kratki period. :) |
Citiraj:
Jel to ušpricaš u sve prednje ventilacijske otvore? Ako i to ne uspije onda ću kontaktirati Frigoom |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
P.S. u nijednoj od Alfi nam nikad nije smrdila klima :D |
2.7 mi je kao preporuka za ECO 🙂
|
Prepisano sa plocice
2.3 naprijed i nazad 2.4 naprijed i 2.8 nazad pod teretom 215/55 R17 Ja ga drzim negdje na sredini, 2.4-2.5 naprijed i 2.5-2.6 nazad |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:03. |
|