![]() |
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ma može ju glancat do prekosutra, nema bolje od skinute stranice. Kompotno pogasi sve ventove na kućištu, okreni otvorenu stranu prema stolu/zidu i zaboravi na kućišta dugotrajno :D
|
Citiraj:
I imaš za spojiti, naravno. |
Citiraj:
Ovaj moje staro kućište H440 je katastrofa za airflow, isto sam odustao od svega i otvorio stranicu. Prije sam slagao ove skupe static pressure ventilatore, pizde materine xD. Uvijek je GPU 6-7 *C hladniji sa otvorenim kućištem i naravno jače se boosta :D @zvosab, RM 650 je u nekim davnim danima držalo majnig rig sa 2xGTX1070+2GTX1060 |
Uz to što sam promjenio termalnu pastu na grafi, stavio sam 6 120mm tihih ventova u kučište, dva gore za ispuh, dva od naprijed za unos, jedan iza za ispuh i jedan na bočnu stranicu kod grafe za unos. Temp su se znantno smanjile. Kučište je Coolermaster HAF 912.
Temp grafe i proca su se smanjile za nekih 10 do 15 stupnjeva. Uz hladnije komponente dobio sam i odlično grijanje za zimske dane :) Uz to sam instalirao FANControl(https://getfancontrol.com) i podesio da se ventovi pale pri određenoj temperaturi proca i grafe, ovisno gdje se nalaze u kučištu. Sad sam jako zadovoljan s temperaturama i neću mjenjati padove dok se ne pokaže vrijeme za to. |
Koji je najbolji program za undervolt? Sada sam stavio power limit na 73%, htio bih smanjiti napon.
|
Ja koristim MSI Afterburner.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Samo spustanje power limita nije optimalno. |
Ekipa, Gigabyte 3060Ti Gaming OC u pitanju, kupljena u Instaru i na računu piše 24 mjeseca garancija, a na onom papiriću na kutiji piše 36 mjeseci garancija, koja garancija vrijedi?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jest, Asbis, provjerim s trgovinom. |
|
Nažalost nema rješenja za nedostatak memorije neovisno o DLSS-u, a sfušane teksture i trzanje su svakak prisutne, tak da 12GB GPU postaje minimum, a 16GB VRAM novo normalno.:chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I od tada do danas ovi pohlepnici škrtare jako na tom RAM-u, uz driver support ovo im je baš legit način da im grafe ubrzano stare. Znamo svi da su prvi rivjui bitni.:chears: Meni nije bed spustit detalje, ali ne razmišljamo svi tako. A tek ono što je pokazao sa Hogwartom gdje se teksture stalno iznova učitavaju je užas. Pa još je Doom 3 imao ograničenje gdje su jače opcije jednostavno bilo zaključane ako ih HW ne podržava tj Ultra detalji. A to je opet do devova....pa ono, sam sebi uskačem u usta. Ukratko, krivi su jedni i drugi, premda bi valjda svakom normalnom devu bilo u interesu da ima što veću bazu potencijalnih kupaca. |
Da, istu stvar smo raspravljali u Last of Us temi i nažalost danas se sve prvenstveno radi za konzole.:)
Citiraj:
|
Citiraj:
8 GB VRAM-a je trebalo već davno prestati biti "standard". "70" serija grafičkih ima 8 GB od 2016, a to je bilo prije 7 godina. 7 Godina prije toga grafičke su imale 1 GB VRAMA. |
Jasno da 8 giga više nije dosta za ultra - psiho postavke, ali sada i low teksture trebaju 6-8 GB rama, a izgledaju ko da su iz Half-Life 2 ere.
Još uvijek se koristi pa i prodaje brdo grafa s 8 GB i manje i bilo bi ok da ih se uzme u obzir. |
Hrpa je ljudi na RTX 2060 6 gb...bude se bombardiralo lošim ocjenama ko TLOU pa će i prodaja istih biti loša.
|
Citiraj:
To je to :D:D:D Staviš igru na takve detalje da izgleda kao nešto iz prošlog tisućljeća a ono smeće ždere 20GB memorije ukupno :D Mislim da je dosta velik dio "problema" u PS5, on ima 16GB RAMa dijeljenog ali 10-12GB se obično dodijeljuje GPU dijelu, tako da onda ispada da ti treba PC sa grafom 10-12GB da imaš usporedivu količinu sa PS5. |
Eh, gdje su bili moji komentari kada sam prelazio sa 1070 na 3080 :)
Najviše sam bunio škrtarenju memorije. Ajd, naveći napredak bio 3080 pa uživam u Warzoneu 2.0 DLSS ? Nisam upalio niti išta znam ukjučeno. |
Citiraj:
|
Na Steamu preko noći najpopularnija grafička postala je 3060. Skok s 4.36% na 10.67% u mjesec dana!
|
Skok sa 1080 na 3080Ti je masivan, trebao bih zamjeniti CPU jer nije bas naj za ovaj GPU. No ima igara koje se fokusiraju na GPU workload i u tim situacijama igre igram na 165FPS AOC monitoru bez problema.
|
|
i 12gb je na knap u nekim igrama, to će biti češća pojava uskoro kad dođu next gen UE5 igre. Onih par što su kupili 4070TI i slabije će biti vrlo ljuti, pretplatiš preimenovane kartice i još ti fali memorije, nadam se da će se tati Jensenu to obiti o glavu, želim mu osobni bankrot.
|
Imaju nvidijasi para, lako kupe nove, radeonke su za sirotinu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:19. |