PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Pupo 28.03.2022. 09:49

Di uzeti gumeni tepih za gepek?

Da li itko to drži na stanju u Zg ili svi naručuju? tnx

Zika21 28.03.2022. 10:20

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3591557)

Ja sam uzeo u Withcar i zadovoljan sam.

Guls 28.03.2022. 10:29

Imaš autotepisi.si
https://www.autotepisi.hr/index.php?route=common/home

A ja preporučam kao i kolega iznad mene Withcar
https://www.withcar.hr/

Pupo 28.03.2022. 10:43

tnx obojici, naručeno

GoGzS 28.03.2022. 10:58

Lito ide, pa da se i ja prikljucim diskusiji sa gumama. Sa C70 planiram tour skroz do sjevera Svedske/Norveske prek ljeta pa gledam gume. Trenutno je na nekim Yokohama kojima je DOT 2016, i za tako tezak auto se lagano kuzi da postaju plasticne. ESP i ABS mi se cesce pale nego bi volio, a stvarno ne divljam po cesti.

E sad, taj auto ima upisano 205/55/R16 i 215/55/R16. Takodjer u knjizici kaze da mu je max brzina 260 km/h, no trenutne Yokohama na kojima je, su speed index V (240 km/h max).

Sve u svemu, zanima me gleda li se speed index uopce na tehnickom i bi li me rusili za to? U 205/55/R16 dimenziji ima hrpa dobrih guma sa oznakom V za 600tinjak kuna po gumi, prakticki nista pametno sa oznakom W. U 215/55/R16 dimenziji pak ima dobrih guma sa oznakom W, samo sto pricamo o 1000-1100 kn/gumi.
Eventualno 205/55/R16 - Pilot Sport 4 (91Y) za malo manje od 700 kn/guma, samo me strah da to pak ne bude prebucno. Nisam pametan, bilo kakav savjet/proporuka dobrodosao :D

WraGG 28.03.2022. 11:20

Citiraj:

Autor Guls (Post 3591556)
U neku ruku, zato nam i je tako kako nam je. Zato što puštamo budalama da delaju kaj hoće, a mi okrećemo glavu jer nećemo probleme. Mislim, i sam sam takav ponekad, ali kako sam stariji tako se sve manje dam zafrkavati. Već sam u životu dvojicu izvukao iz auta, a vjerujem da ću do kraja života sigurno još koji put (ili ću dati ili dobiti) jer su problemi u prometu postali svakodnevni, a živci sve kraći. Pa nastavno na ubacivanje preko reda u Konzumu, Pošti, kod liječnika ili gdje već, ili maltretiranje djece u parkićima, to su situacije gdje mislim da treba reagirati i zaštititi svoj integritet i dostojanstvo.

Neki dan mi frajer naočigled na parkingu s vratima opali sklopljeni retrovizor. Sa mnom žena i dijete, s njim isto. Naravno da neću biti nasilan, ali je dobio bukvicu. Ispričao se i zacrvenio, još ga je i njegova žena našpotala pa si mislim da slijedeći put bude pripazio kad će tako kao budala otvarati vrata. Da smo malo češće "takvi", a malo manje "ma ok je, hebeš retrovizor, bitno da smo živi i zdravi, hej haj" mislim da bi ljudi bili malo manje oholi, a malo više strpljiviji i pažljiviji.
Tako da podržavam ovu ženu što je pokazala frajeru gdje mu je mjesto, makar je on ispao "macho nasilnik", no da je netko od nas bio u tom autu, mislim da bi si razmislio slijedeći put da li bi izašao tako kao baja.

Ja se kurcim samo zenama i manjima od mene. Ako naleti tko veci, sutim i smjeskam se.

zupy 28.03.2022. 12:01

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3591567)
Lito ide, pa da se i ja prikljucim diskusiji sa gumama. Sa C70 planiram tour skroz do sjevera Svedske/Norveske prek ljeta pa gledam gume. Trenutno je na nekim Yokohama kojima je DOT 2016, i za tako tezak auto se lagano kuzi da postaju plasticne. ESP i ABS mi se cesce pale nego bi volio, a stvarno ne divljam po cesti.

E sad, taj auto ima upisano 205/55/R16 i 215/55/R16. Takodjer u knjizici kaze da mu je max brzina 260 km/h, no trenutne Yokohama na kojima je, su speed index V (240 km/h max).

Sve u svemu, zanima me gleda li se speed index uopce na tehnickom i bi li me rusili za to? U 205/55/R16 dimenziji ima hrpa dobrih guma sa oznakom V za 600tinjak kuna po gumi, prakticki nista pametno sa oznakom W. U 215/55/R16 dimenziji pak ima dobrih guma sa oznakom W, samo sto pricamo o 1000-1100 kn/gumi.
Eventualno 205/55/R16 - Pilot Sport 4 (91Y) za malo manje od 700 kn/guma, samo me strah da to pak ne bude prebucno. Nisam pametan, bilo kakav savjet/proporuka dobrodosao :D

Po meni Index nije bitan - jedino ako voziš tim brzinama (zakonski jedino po DE autocestama) :rolleyes: :D

Keyser Söze 28.03.2022. 12:26

sta smo rekli gdje su najjeftinije gume?

aski 28.03.2022. 12:48

Kad smo već kod guma, Vulkal supci digli cijenu za čuvanje i montažu.
U subotu stavio ljetne, a zimske TS860 otišle na čuvanje nakon 6 sezona.
Nemam ih di držati pa mi je jedino rješenje, ali očito ne više toliko ok cijenom. Na zimu ide novi set. Valjda će jedna biti 650-700 kn kako cijene luduju😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

GoGzS 28.03.2022. 13:23

Citiraj:

Autor zupy (Post 3591580)
Po meni Index nije bitan - jedino ako voziš tim brzinama (zakonski jedino po DE autocestama) :rolleyes: :D

A znam da, ne planiram ga ni blizu 240 vozit, a ne 260 :D Samo me zanima koliko je realno da me zbog toga sruse na tehnickom, da ne bude da sam dao 2500 za gume, pa onda moram jos 4000... na kraju jeftine stvari budu najskuplje :D

Vuco 28.03.2022. 13:31

Jednom na tehničkom sam bio u sličnoj situaciji i nije bilo problema sa nižim indeksom brzine (T umjesto H). Odnosno, nitko nije ništa spomenuo.

coconut 28.03.2022. 14:32

Pojeftinjenje je dugo trajalo
https://net.hr/danas/hrvatska/od-uto...b-a653d02fe7c2

Hamm 28.03.2022. 19:37

Da, benzinske su krcate. Nemam volje stajati u redu za 50kn. Jedino kaj sam danas napravio je pošteno pranje (aktivna pijena i regularno pranje), čiščenje (stakla iznutra, sauganje, plastike i tepisi s četkom te onim sredstvom za tepihe iz DMa) i glancanje (vosak). Sad sam miran neko vrijeme. :p

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3591570)
Ja se kurcim samo zenama i manjima od mene. Ako naleti tko veci, sutim i smjeskam se.

Nekako ti ne vjerujem. :)

No da kad smo kod idiota u prometu danas oko 18:30 smjer Samobor na dr Franje Tuđmana neki izrod u BMWU s VT regama je prolatio da ga jebeš makar sa 150 cijelu kolonu u traci za lijevo (mi smo čekali u traci za ravno). Ušao je u križanje taman u prelasku s crvenog na zeleno za automobile.

Objesna vožnja na najjače.

xlr 28.03.2022. 20:18

Bome benzinske krcate, ali dizel+ pistolj nitko nece :D Lagano zaobisao 10ak auta i za 5min natankao. Profit!

James Dean 28.03.2022. 20:34

Citiraj:

Autor Zika21 (Post 3591560)
Ja sam uzeo u Withcar i zadovoljan sam.

Ja bas i ne. Guma je dosta kruta. Za drugi auto narucio sam Rigum i on mi je bolji jer je guma, meksa i mozda nesto tanja.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Zika21 28.03.2022. 20:41

Citiraj:

Autor James Dean (Post 3591669)
Ja bas i ne. Guma je dosta kruta. Za drugi auto narucio sam Rigum i on mi je bolji jer je guma, meksa i mozda nesto tanja.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Hm, u kojem smislu ti ta "krutost" gume ne odgovara? Ja ne mogu usporediti s drugima, ali eto već preko godinu dana mi je Gledring u gepeku, više puta tjedno se cucak (husky) vozi na njoj i mogu reći da nije izgrebana od kandži i da se lako čisti.

Psycho 28.03.2022. 20:50

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 3591585)
sta smo rekli gdje su najjeftinije gume?

kad netko vec pita..da se ja nadodam
ljetne 255/45/R20 105V ? gdje bi se to najpovoljnije naslo?

ima neki scraper online cjenika guma?

Citiraj:

Autor Zika21 (Post 3591671)
Hm, u kojem smislu ti ta "krutost" gume ne odgovara? Ja ne mogu usporediti s drugima, ali eto već preko godinu dana mi je Gledring u gepeku, više puta tjedno se cucak (husky) vozi na njoj i mogu reći da nije izgrebana od kandži i da se lako čisti.

preko njuskala narucivao i autotepisi. najbolji mi je dosao sa autotepisi.si, najduze izdrzala kadica bez da je moj majmun podere.

Pupo 28.03.2022. 21:12

Po slikama, autotrpisi i whitcar su ista stvar, samo druga naljepnica. Mislim da sam nekad davno narucio starcima s autotepisi, pa cu usporediti kad stigne.

Hamm 28.03.2022. 21:48

Tu ima super tepiha https://www.pro-mimato.hr/ Ako ćeš stavljati presvkale za škodu isto im se obradi. Ja sam odmah stavio nakon kupnje auta.

James Dean 29.03.2022. 00:32

Citiraj:

Autor Zika21 (Post 3591671)

Pa još uvijek se nije skroz poravanala od kako sam je otpakirao, držao je na suncu i sve ali i dalje ima malo valove. Iako mi to nije tak nešto bitno ali ova druga je mekša i tanja pa je više gipkija i bolje nalježe.
Imam i tepihe od gledringa ali kalupi su bolji od Riguma. Baš su identični originalu bar za moj auto.

medo 29.03.2022. 09:28

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3591557)

Withcar, Gledring. Preporuka.

Wolverine 29.03.2022. 13:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 3591610)

Pa kako sad to :D :lol2:

coconut 29.03.2022. 14:29

Pojeftinila nafta pa naši moraju dići cijene. :D

njuskalo 29.03.2022. 14:33

U Pevecu našao gume značajno jeftinije od svih ostalih shopova. Konkretno sam tražio Michelin PS4S, u R19 225 35 dimenziji i najjeftinije sam našao oko 1550kn po komadu i sad u Pevexu za 1440, ima i ostalih guma i dimenzija pa bacite oko ako tražite gume...

prileee 29.03.2022. 15:19

Planira sam uzet bilstein B4 OE amortizere za prominit na Pandi 100hp, ali dok sam se ja odlucia vise ih nigdi nema, tj ima tu i tamo zadnjih a nema nigdi prednjih.

Pitanje je onda koje druge uzet? Guglajuci po netu malo pucam na KYB, u rangu cijene bilsteina je. Ima li tko iskustva, kakvi su KYB amortizeri ili je to sve isto govno? Ima i jeftinijih (japanparts, monroe, ashika) ali na bas najjfetinije ne bi isa.

Hamm 29.03.2022. 16:36

Sachs? :)

Ja sam uzimao za clio, mislim da je frend uzimao njih za opel combo i drugi frend za e klasu merca.

https://impexautodijelovi.hr/autodij...&bn%5B28%5D=28

Tj krešo je jeftiniji (za divno čudo) https://www.autokreso.hr/autodijelov...izer-10654899/

xlr 29.03.2022. 19:05

Sebi sam za 308icu uzeo sachsa za koji kazu da je meksi i nisam htio kyb za koju kazu da je tvrdja - to dvoje mi je bila jedina dvojba. B4 tj entry level bilstajn nisam ni gledao. Meho me odgovarao od monroea jer je imao vise reklamacija nego od drugih proizvodjaca. Udobnost mi i ovako pati zbog 17" xl guma pa je sve islo u korist mekseg seta. Ne zalim se, lipo mi je, ali malo se bobam u zavojima ako se zaletim. Sad ce godina dana kako ih imam. Naspram 12 godina starih originalnih amortizera, nebo i zemlja.

prileee 29.03.2022. 19:41

Meni je panda tvrda svakako, tako da tu se ne brinem ali su stari amortizeri (pretpostavljam originalni) i ne odraduju svoj posao pa auto zna divljat di ne bi triba. S obzirom na nedostatak ponude ostalih proizvodaca, bit ce kayaba cini se.

mamikulcic 29.03.2022. 21:02

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 3591749)
U Pevecu našao gume značajno jeftinije od svih ostalih shopova. Konkretno sam tražio Michelin PS4S, u R19 225 35 dimenziji i najjeftinije sam našao oko 1550kn po komadu i sad u Pevexu za 1440, ima i ostalih guma i dimenzija pa bacite oko ako tražite gume...

U Pevexu su godinama cijene guma među najnižim i DOT je redovno friški (skoro i prefriški 🤣).

b1tterman 30.03.2022. 00:58

1 privitaka
Koliko vidim po prijašnjim postovima, forumaši ovdje nisu fanovi Tesle iz raznih razloga, ali ja sam tu da probijem led i javim dojmove :D

Prošli tjedan preuzeo M3 Standard (LFP baterija, Ryzen MCU) i moram reći da je dojam fantastičan.

Preuzimanje je bilo super - ljudi ljubazni, auto besprijekoran. Panel gapovi odlični, nikakvih vidljivih nedostataka u proizvodnji nema. Gledao sam ga 40-ak minuta sa svih strana prije nego sam krenuo doma. Došao iz Gigafactory Shanghai koji je moderniji od američkog i stoga ima puno manje QA problema s autima.

Nadalje, novi 3D7 motor je malo slabiji od prethodnog 3D6 (208kW vs 239kW vršne snage) ali je zbog novog načina motanja navoja (hairpin) itekako učinkovitiji. I dalje vuče više nego dovoljno dobro sa 300+ks. Za vozit djecu i više nego dovoljno.

Prošao cca 400km od preuzimanja i prosjek mi je oko 135Wh/km - daleko učinkovitije od bilo kojeg konkurenta, koji uglavnom ne idu ispod 200 čak ni lake noge na pedali.

Baterija LFP, 60kW - puni se svaki dan na 100% jer LFP baterije trebaju biti punjene bar ponekad na 100% da se rekalibrira maksimalni SoC. Degradacija skoro pa nepostojeća, sudeći prema postovima na drugim Tesla forumima.

Unutrašnjost super, softver super, upgrade sa Atoma na Ryzen ogroman pomak u glatkoći učitavanja mapa i općenito softvera, nema nikakvog trzanja.

Imam na kući solarno i punjač koji koristi to, a po noći jeftina tarifa. Vozim se skoro za badava. Kad god prođem pokraj benge mi bude nekako toplo oko srca :D

Mislim da nakon ovog ne bih mogao više natrag na dizlo ili bengu, a vozio sam od Astre F do E63 AMG...

P.S. živim vani gdje su poticaji za EV drugačiji i ne isplati se financijski nikako uzimati skuplje modele

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:28.