PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Mladenxy 18.05.2025. 12:57

Gubitak na mazdi je 17% ak se ne računa inflacija zadnjih pet godina koja je pogotovo u automobilima ogromna, jer nova Mazda 2 je 25 000 eura pa na dalje a ne više 16 000 eura.
15,6-15,7 k € je danas najjeftini novi auto na tržištu.

spawn 18.05.2025. 13:15

Automobili

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3804771)
Ok, sve ja vas kuzim, kupujete auto glavom pa su vam te Dacie i Skode za po 30k€ nove nekako logican izbor jer auto je od a do b, al kako vam se da toliku lovu izvaliti za auto za kojim se necete barem 2x okrenuti kad ga parkirate i krenete doma?
Ne znam, evo mom BMW-u je 10 godina, ne vjerujem da mogu vise od 20k€ za njega dobiti, ali je u vrhunskom stanju, jos nikad nije imao neki veci kvar i sigurno cu se prije u njemu zaputiti na put od 5-6kkm nego sa novom Daciom. Iako je vec 6 godina kod mene i iako vise stoji nego sto ga vozim, jos uvijek mi srce brze zakuca kad sjednem u njega jer za mene auto nije samo a do b.

U pravu si. Samo uz njega ovisi kakav posao i zivotne navike imas. Ako imas takav da treba palit gasit cesto, ici gore dolje, dacia je mrak i svoga zadrzis za uzivanje na daleko. U cijeloj toj prici je samo problem koliko danas kosta Dacia, jer ne bi trebala kostati nova vise od 20k€. A sto se uzivanja tice, vjeruj mi dosta ljudi nije briga, ja sam se vozio i zeninom c4 exclusive i trpio zujanje guma i lezajeva i pitam ju da li joj smeta zujanje. Kaze “koje zujanje”. Uzmem njen auto platim nive lezajeve i nove gume, vracam se doma , milina, tisina i uzivanje. Pitam zenu sta nije bolje sada, kaze da ne cuje razliku.

WraGG 18.05.2025. 14:17

Da, ali se u tom slucaju ne kupuje Dacia za 30k€ nego se kupi Clio za 1500€ i ostavi se jos 500€ u rezervi za slucaj da mu crkne motor :D
Ali svakom svoje. Nismo svi isti i ne vesele svakoga iste stvari. Samo eto, nelogicno mi...

spawn 18.05.2025. 14:53

Ako zelis novo, clio 20 godina star ne dolazi u obzir. Svako ima svoj fetish :)

Deamon101 18.05.2025. 14:54

2000 eura, Peugot 206 dizel, garancija od automehaničara, svi papiri u ruke, godina dana registriran, auto praktički ne troši ništa, preporuka. Potrošio sam u godinu dana 50 eura na servis.

Ako je u pitanju auto za obitelj onda bolje ne štediti. Sigurnost&prostor su prioriteti. Ja koristim svoj samo za do posla birtije i nazad.

Vozio do sada golfa 3 1992., passat 1994. - moja ljubav, seicento, fiesta, opel astra 1998. (relativno loše iskustvo).

Za japance, auti iz 90-ih čujem da su jako dobri za svoju cijenu.

Kad god sam vozio manji auto alatka bi bila veća. Čujem da je na ovom topicu u prosjeku manja svima.

U dvije trećine života plin, ostalo benzin i sada dizel prvi put.

Nevezano, ali preporuka isto, način vožnje bez naglih ubrzavanja i usporavanja definitivno štedi gorivo i djelove.

1v@n 18.05.2025. 14:59

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3804803)
Ali svakom svoje. Nismo svi isti i ne vesele svakoga iste stvari. Samo eto, nelogicno mi...

Naravno da ti je nelogično kad ti je svejedno jel će ti premium auto koji ti se sviđa prekosutra generirati par tisuća eura troška za reparaciju motora/turbine čega već :D

Možeš si to priuštiti.

Gledam što kupiti zadnja 2 mjeseca.
Kupujem gotovinom. Nisam nikad digao kredit ni kupovao na rate, nit planiram.
Baratam onim što imam.

Krenuo sam stavljati na listu aute koji mi se sviđaju i koje si mogu priuštiti

Nakon tog sam krenuo na papir stavljati troškove tog auta (osiguranje, potrošni dijelovi, radni sat servisa/cijena malog/velikog servisa) i koliko me taj auto košta kroz godinu, dvije ili tri.

Cijela lista auta koji mi se sviđaju je završila u smeću :lol2:

Druga lista je sadržavala aute koji su ekonomični i koje bih kroz posao isplatio bez da ih uopće osjetim.
Prius? Nema šanse :lol2: Radije hodam

Treća lista je kompromis. Nisu maksimalno ekonomični, nisu ni najljepši.
Mogu cjepidlačiti do sutra oko svakog.

Gledao sam i Daciu Sandero Bi-Fuel (LPG).
Maksimalno opremljena, košta me jednako kao i auti s prve liste.
Košta skoro jednako kao BMW M5
https://i.postimg.cc/1VF18b0p/temp-Image-Ns-ELVh.avif

Da je LPG ovdje rašireniji i da ne moram tražiti pumpe povećalom, vjerojatno ne bih puno ni razmišljao.

WraGG 18.05.2025. 15:07

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3804806)
Možeš si to priuštiti.

Da sam kupio Daciu za 30k€, vjerojatno si vise nista na tom planu ne bih mogao priustiti :D

zkljaja 18.05.2025. 15:13

Ne mozes si priustit F30 u M paketu za 15k al Daciu od 30k da, jer šta ako treba dat 1000€ za lanac zamjenit. Pa da godisnje mijenjas set lanaca na bekeru 10 godina ne bi nabio cifru do 30k :D

WraGG 18.05.2025. 15:21

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3804810)
Ne mozes si priustit F30 u M paketu za 15k al Daciu od 30k da, jer šta ako treba dat 1000€ za lanac zamjenit. Pa da godisnje mijenjas set lanaca na bekeru 10 godina ne bi nabio cifru do 30k :D

Mislim da ljudi jednostavno zive u grcu i konstantnom strahu da im se nesto nepredvidjeno ne dogodi i da se onda nece uspjeti snaci ili sto vec.
Dosta toga dolazi od slobode govora na internetu, pa eto vlada misljenje da ce se svaki BMW kad tad samozapaliti, a dosta ide i na racun da je danasnji muskarac jednostavno nesposoban bilo sto sam i svojim rukama uraditi na tom autu, pa je ovisan o skupim ovlastenim ili neovlastenim servisima, jer se ni ne usudi pokusati istraziti kako to sve funkcionira.
Ne znam, ja cu uvijek za iste novce radije kupiti dobro odrzavan BMW (ili bilo sto drugo iz tog segmenta), pa i sa 200000 na satu nego novi auto klase Dacie. Nemam ja nista protiv tog brenda jer ocigledno ima svoju publiku, ali jednostavno ne bih mogao sebi opravdati da sam dao novce za nesto u sto mi se gadi sjesti.

medo 18.05.2025. 15:28

Ljudi misle da kupnjom tri godine starog auta jeftini kupuju novi auto u koji nema ulaganja :D

Slažem se s Ivanom. Rvati malo previše zabrijavaju pogotovo s autima. Osobno vozim Clia dvojku i keširam arhitekta za renovaciju i opremanje stana. Većina ljudi ima kredu za auto, kredu za renovaciju za koju se natežu i snalaze s fušerima a govore mi da puno plaćam arhitekta i da si konačno kupim auto :D

Zanimljivo je da ljudi koji imaju dakeko viš €€€ nego svi ti zajedno nemaju nikakvih pametnij komentara na auto koji vozim i na moj način života.

zkljaja 18.05.2025. 15:35

Pa dobro, voziš Clia dvojku dok imaš radove doma, nisi kupio Nov auto od 30k € da uštediš na popravcima ������

Ja zato vozim O2 sa evo 372 000km

Silvio 18.05.2025. 18:18

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3804773)
Kupio sam polovni auto (2019. god) pa bi ga malo osvježio. Koju zaštitu izabrati odnosno koji auto detailing a da me cijeli skeč ne košta kao pola auta?

GYEON Q² CanCoat EVO, 50€ bocica (traje cca 12mj. i sa jednom bocicom mozes auto premazat 10-15 puta). Jedino je bitno da se auto prije toga dobro opere (sa rukavicom) i posuši, i kad se stavlja taj keramicko kvarcni premaz treba gledat da ga stavljas u hladu i da ne bude kise u narednih 12 sati. Ja sam kupio bocicu i moram ga aplicirat na 2 auta, izgleda da od slj. tjedna nista jer izgleda bude kisa svaki dan, ali proizvod kao proizvod govore da je tip top pogotovo za cijenu i koliko ga puta mozes aplicirat.

Wolverine 18.05.2025. 19:33

Danas mali E39 meet za ekipu koja voli stare rage :D

https://i.postimg.cc/jwHd80dR/PSX-20250518-192327.jpg https://i.postimg.cc/5Qf9T76L/PSX-20250518-192455.jpg https://i.postimg.cc/8fwkSR63/PSX-20250518-192629.jpg https://i.postimg.cc/hh80HpCj/PSX-20250518-192722.jpg https://i.postimg.cc/3WQBSPFV/PSX-20250518-192810.jpg

lowrider 18.05.2025. 19:44

I ja volim stare kante.
Stigla Alhambra 2008., od prvog vlasnika, servisna poštambiljana do kraja, i to 2.0i 8v ccc...

Mommistake 18.05.2025. 20:04

Ovaj M6 je baš :zdero:

Sn4k3 18.05.2025. 20:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3804839)
Ovaj M6 je baš :zdero:

:nuts:

I ovaj bijeli E39 je :goood:

listerstorm 18.05.2025. 20:18

Šestica je odlična, no dosta dojam kvare felge...na tim starijim modelima guma mora biti mesnatija...ovo mi je baš loše...

ovako to treba izgledat...

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M6...35CSi_-_11.jpg

Ivo_Strojnica 18.05.2025. 20:33

Ja obožavam svoj Mercedes A170 CDi.
Uvik se okrećem za njih, prejeben je, pogotovo u toj zelenoj boji.

Zelena strijela.

Ne tribas dati bubreg da bi se okretao za autom.
Samo se trebas - okrenuti :D

reiben101 18.05.2025. 21:56

Citiraj:

Autor Silvio (Post 3804825)
GYEON Q² CanCoat EVO, 50€ bocica (traje cca 12mj. i sa jednom bocicom mozes auto premazat 10-15 puta). Jedino je bitno da se auto prije toga dobro opere (sa rukavicom) i posuši, i kad se stavlja taj keramicko kvarcni premaz treba gledat da ga stavljas u hladu i da ne bude kise u narednih 12 sati. Ja sam kupio bocicu i moram ga aplicirat na 2 auta, izgleda da od slj. tjedna nista jer izgleda bude kisa svaki dan, ali proizvod kao proizvod govore da je tip top pogotovo za cijenu i koliko ga puta mozes aplicirat.

Osim dobrog pranja poželjno je i napraviti barem kemijsku dekontaminaciju laka. Čisto i napomena da tih 10-15 puta jest moguće ako imaš više auta jer jednom kad otvoriš bocu rok trajanja je max 2 godine.

cyclone 18.05.2025. 22:04

Wolverine znas li da netko prodaje e39 benzinac redizajn u dobrom stanju? posto vidim da si u tim krugovima nadam se da da :)

Router 18.05.2025. 22:05

Okrenuo sam i ja na nesto staro za vikend barem, Mercedes C 180 automatic iz 1995, od prvog vlasnika sa cca 210t km, pravi gušt za otvoriti šiber i lagano vožnjica bezbrižna i udobna.
Tražio sam nekoliko mjeseci i na kraju prelomio za eto poprilično nikakve novce imati drugi auto, jer zapravo bolje nije potrebno kad službeni preko tjedna može sve ��

zkljaja 18.05.2025. 22:27

Kakav je po pitanju ruzine?

medo 18.05.2025. 22:43

Citiraj:

Autor Silvio (Post 3804825)

Možda malo glinom očistiti lak prije aplikacije toga?

calypso 18.05.2025. 22:43

Vracam temu na aute do 30kEUR... Ako koga zanima Audi od ovlastenog njemackog Audi partnera, imate Audi Boerse (https://www.audi.de/de/gebrauchtwagenboerse/) pa si nadjite sto vam se svidja... Osim cijene auta, treba platiti i unos auta u Hrvatsku, al to se ionako gleda po tablicama i placa hoces-neces... Cjenkanja bas i nema, to su Nijemci!!

Realno, Audi A6 iz 2018 sa 50-60.000km ce uvijek i zauvijek biti 10x bolji auto od bilo koje nove Dacie, Skode, Opela, itd itd. za te novce... Mogucnosti, kvaliteta izrade, i sigurnost takvog auta je drasticno veca od ovih novih igracki...

Kod mene je slucaj da sam uzeo A6 Allroad 3.0TDI iz 2018 sa 45.000km... Tada je imao 3 godine kada sam ga uzeo (2021), dosao je sa 1 godinom Audi jamstva... Vozim ga relativno malo, obicno jednom-dvaput tjedno i uglavnom vece relacije, to ionako nije bas auto za gradsku voznju... Sada ima nekih 83.000km, tako da, jesam li mjerodavan ili nisam, ne znam... No, cinjenica je da me zamjena ulja i filtera kostala prosle godine 360EUR i da su to jedini troskovi koje imam na godisnjoj razini... Gume su 19" pa kostaju cca. 200EUR po gumi, ali kako vozim cjelogodisnje, plan je mijenjati ih svake 3 godine... Od ostalih troskova imam jedino mjesecnu parking kartu i trosak pranja auta svakih par mjeseci :D i to je to...

Ove price Dacia i slicno da su to super auti za obitelj, ne, nisu... To su kante na kotacima i jedino sto dobijes za 30kEUR je kanta sa jamstvom... Te novce ne bih nikad dao za Daciu pa da je od zlata... Za te novce, radije 2-3 godine stari Audi A4 Avant sa 30-60.000km od ovlastenog Audi partnera pa da znam da je auto pregledan u bezbroj tocaka i da nema niceg laziranog... Kostat ce me manje od 30kEUR sa unosom... Ko ne vjeruje, imate cca. 95 komada A4 Avanta na Audi Boerse ispod 30.000EUR sa manje od 60.000km...

medo 18.05.2025. 22:51

Automobili

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3804811)
Mislim da ljudi jednostavno zive u grcu i konstantnom strahu da im se nesto nepredvidjeno ne dogodi i da se onda nece uspjeti snaci ili sto vec.

Pa gle, imao sam 30 godina kada je došla dijagnoza malignog tumora.

S tim u sebi sam saznao da mi je firma uvjetno rečeno muljala sa pasivnom dežurom i prijavljivala ju na HZZO kao sate rada pa su mi tako obračunavali 500-tinjak sati mjesečno. Kako HZZO naknade računa po prosječnoj satnici (plaća/broj_sati_rada) ispalo je da sam s plaće od cca 8500kn počeo dobivati naknadu od HZZOa 1900kn :(

Da sam tada “živio punim plućima” umjesto da sam se pokrio koliko sam dugo i širok osobno bi bankrotirao. A bojim se pomisliti kakav bi to utjecaj imalo na moje psihofizičko stanje s onim u sebi i na (kemo)terapijama od kojih mi je bilo JAKO loše.

Eto, iz prve ruke… hvala na pitanju, 15god poslije sam živ i trkeljam po PCE :)

WraGG 19.05.2025. 04:41

Citiraj:

Autor medo (Post 3804872)
Pa gle, imao sam 30 godina kada je došla dijagnoza malignog tumora.

S tim u sebi sam saznao da mi je firma uvjetno rečeno muljala sa pasivnom dežurom i prijavljivala ju na HZZO kao sate rada pa su mi tako obračunavali 500-tinjak sati mjesečno. Kako HZZO naknade računa po prosječnoj satnici (plaća/broj_sati_rada) ispalo je da sam s plaće od cca 8500kn počeo dobivati naknadu od HZZOa 1900kn :(

Da sam tada “živio punim plućima” umjesto da sam se pokrio koliko sam dugo i širok osobno bi bankrotirao. A bojim se pomisliti kakav bi to utjecaj imalo na moje psihofizičko stanje s onim u sebi i na (kemo)terapijama od kojih mi je bilo JAKO loše.

Eto, iz prve ruke… hvala na pitanju, 15god poslije sam živ i trkeljam po PCE :)

Hvala sto si sa nama podijelio svoju tuznu pricu, ali sam ja mislio na nesto nepredvidjeno sa autom, tipa kvar i slicno. Na temi "automobili" smo.
Sto se tice tvoje price, drago mi je da si opet dobro. Ako zelis, mogu ti i ja nekoliko takvih ispricati, ako si u tome, ali se javi na PM jer nema smisla tu. :D

Hamm 19.05.2025. 05:17

Vidim otišli ste u intimne vode. :D Lijepo...malo pederski ali lijepo. :)

Nego jučer sam napravio prvi veči "put" sa Mazgom. 200km Samobor-Križevci-Samobor.

Uspoređujem naravno sa škodom.

Mazga plusevi:

Adaptivni tempomat
Nadzor mtvrog kuta
HUD
Kamere kod pakiranja gdje je usko i ne vidiš recimo kaj ti je na podu

Mazga minusi:

armrest je koma. Nema podešavanja po niti jednoj osi. Možeš ga otvoriti ili zatvoriti. Stvarno iritantno.

19ice stvarno nisu za taj auto. Apsolutno sve se osjeti na cesti i to je loše. 225/55 R19

Škoda ima manje HP ali je živahnija (turbo).

Potrošnja oko 7,8 litara. Vozio sam od 120-150kmh. Tu bi sa čehinjom imao oko 2l manje.

Router 19.05.2025. 06:53

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3804864)
Kakav je po pitanju ruzine?

Odličan, bio je garažiran oduvijek i karoserija je bez tragova, podnica prtljažnika kao iz tvornice. I kod mene će biti u garaži a službeni škodilak novi nek stoji vani.

Udobnost tih starih autiju je ono što me privuklo,kao i jednostavnost. Navukel sam se ko naivec zadnji

medo 19.05.2025. 08:33

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3804881)
Hvala sto si sa nama podijelio svoju tuznu pricu, ali sam ja mislio na nesto nepredvidjeno sa autom, tipa kvar i slicno. Na temi "automobili" smo.

Taman sam si tada poželio priuštiti novog Meganea RSa. Došao sam doma s ponudom iz Štarkelja koju sam samo trebao potpisati. Da sam to učinio morao bi dvije godine kasnije prodati auto.

Priča je bila vezana za Ivanov raniji post. Shit happens. Mi u rvackoj to previše ignoriramo pod izgovorom “jednom se živi”.

WraGG 19.05.2025. 09:01

Da, razumijem. Zato sam i napisao gore, ako se vec sve to gleda i pokusava se usparati, onda se kupi Clio za 1500€ a ne Dacia za 30k€.
Al dobro, valjda je nekima gust da prvi prdnu u taj sic. Meni to ne vrijedi toliko. Radije vozim premium za te novce.

medo 19.05.2025. 09:16

Automobili

Mi koji smo radili u autoindustriji dobro znamo da nisi prvi prdnuo u taj sic :D Najloni su većinu vremena preko tih siceva ali opet… :)

Klitači od 1500€ su nažalost groblja. Toliko ljudi me žicalo da idem gledati polovne s njima. Naprosto je nevjerojatno da auti koje je tako jeftino održavati budu toliko zanemareni.

Ti i ja i vjerujem veliki postotak ljudi u ovom topicu paze na svoje aute i održavaju ih pa često krivo pretpostavimo da i drugi tako…

Igorr 19.05.2025. 09:33

Citiraj:

Autor medo (Post 3804914)
...
Ti i ja i vjerujem veliki postotak ljudi u ovom topicu paze na svoje aute i održavaju ih pa često krivo pretpostavimo da i drugi tako…

Ovo je ključna stvar :)

Ne znam u koliko auta sam sjedio da su postali drlog u 5 godina korištenja, a nije baš da su smeće kvalitata.
Da ne znaš koliko je ova moja stara i sjedneš u nju i ideš se provozati, rekao bi eventualno 1 godina jer vidiš da je auto korišten, ali da kažeš 6 punih godina - nema šanse.

WraGG 19.05.2025. 09:41

Uuuuh, da. Vidjam takve jako cesto i ne mogu vjerovati da se ljudi odnose tako prema autu. Imam tu jednoga, evo sto ne odrzava jadnog Golfa, al da ga nije oprao vec valjda par godina, e to ne mogu shvatiti. Lik jos uvijek ima korona maske oko retrovizora i rucice mjenjaca. Fuj!
Drugi vozi neki CC. Dosao nedavno da mu ocitam greske, na 3 stranice mu ih isprintao. A ja svakih par tjedana ustekam dijagnostiku, ocitam ako ima sta za ocitati i ako i bude odmah se narucuju dijelovi i sve mijenja.
Ne kazem da je svaki par godina stari auto dobra kupnja. Ja sam recimo oba auta koje sad imamo trazio jako dugo. Ista stvar je i sa motorima. Treba imati strpljenja i dobro znati sto treba gledati pri kupnji.

Mommistake 19.05.2025. 09:44

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3804917)
Ovo je ključna stvar :)

Ne znam u koliko auta sam sjedio da su postali drlog u 5 godina korištenja, a nije baš da su smeće kvalitata.
Da ne znaš koliko je ova moja stara i sjedneš u nju i ideš se provozati, rekao bi eventualno 1 godina jer vidiš da je auto korišten, ali da kažeš 6 punih godina - nema šanse.

Službeni. :D

Ja sam na svoje oči vidio auto, kojeg radnici uzimaju u ponedjeljak i vraćaju u petak, relacija Maribor - Valencia - Maribor, direktno iz trgovine dovežen u ponedjeljak, da bi ga oni vratili u petak kao da je star 5 godina. Sve plastike oštećene, opuškom prekureno sjedalo, limenke od pive i energy drinkova, prljav, smrdi po pušenju. 5 dana star auto i ima 2000km na satu.

murina 19.05.2025. 10:07

Citiraj:

Autor Router (Post 3804858)
Okrenuo sam i ja na nesto staro za vikend barem, Mercedes C 180 automatic iz 1995, od prvog vlasnika sa cca 210t km, pravi gušt za otvoriti šiber i lagano vožnjica bezbrižna i udobna.
Tražio sam nekoliko mjeseci i na kraju prelomio za eto poprilično nikakve novce imati drugi auto, jer zapravo bolje nije potrebno kad službeni preko tjedna može sve ��

Nikakve novce kažeš :goood:
Welcome to the dark side and enjoy the ride :D

Moj ovlašteni šlepaš ima takvu C klasu (uz još 5-6 youngtimera), američka verzija, u jako dobrom stanju, kaže da ga obožava

medo 19.05.2025. 10:14

Zato radnicima daju drloge od transporta bilo auto, kombi ili kamion. Ne vrijedi njima dati bolje. Lik ostavi odvijač u džepu, sjedne i probije sic. Krivo prešalta i potrga getribu. Tjera hladan motor u blokadu. Prolije ulje ili boju po bunkeru. Penje se na rinzol kao da ga niti nema. Probije karter na kamenčugu na gradilištu…

BTW: kako očistiti poveću mrlju od ulja koju je na parkingu ostavio kamion od radnika za adaptaciju stana?

Mommistake 19.05.2025. 10:16

Što više sapunaste tekćine, tipa tekućina za pranje posuđa ali mora biti jako vruća voda.

Ako ne ide, pjesak za mačke i baby puder da upije tekućinu.

Master_Hrc 19.05.2025. 10:18

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3804730)
Eto,sram te je ipak

kako je za daciu je puno dat 30 a recimo neki VW,skoda... mogu imat 50k eura cijene?

Upravo to. Neznam sto je veca sprdacina, dati 30k za daCu ili 50k za folkshitwagena. Kramp jedan i drugi. IMHO, daca nebi trebala kostati vise od 20k a fauveJ vise od 30k. Onak za 30k vec si u kategoriji tucson/sportage/cx5/fukasKaj. Sve redom spaceship za dacu a za 50k vec imas c klasu pa i manje lexuse za tu lovu a ne narodna vozila. Ali stos, 100 ljudi 100 cudi, 100 zena, 200 usi :D

Citiraj:

Autor WraGG
Dosta toga dolazi od slobode govora na internetu, pa eto vlada misljenje da ce se svaki BMW kad tad samozapaliti, a dosta ide i na racun da je danasnji muskarac jednostavno nesposoban bilo sto sam i svojim rukama uraditi na tom autu, pa je ovisan o skupim ovlastenim ili neovlastenim servisima, jer se ni ne usudi pokusati istraziti kako to sve funkcionira.

Apsolutno zasluzena usrana reputacija s obzirom na kurcobolju BMWa da sto prije rijesi tu sramotu, da ne spominjem ljude koju su sa familijama prosli tu horror situaciju. Da ima i malo pravde bi se kazna brojala u milijunima, ovako ce nazalost samo ostati na rijetkoj ekipi koja ce se upustiti u pravne trakavice.
Sto se tice sevisa, mislim da to stvarno nije niti moze biti argument, servisi su ti jeftini ako ih sam radis. :D. Ok ako imas zelje, volje i uvjete ali kazem kao argument nema sanse. Uostalom ako nemas za platiti ovlasteni servis za novi auto, jebiga nemas love za priustiti si novi auto i tocka. Nazalost to je tako.

spawn 19.05.2025. 10:39

Automobili

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3804883)
Vidim otišli ste u intimne vode. :D Lijepo...malo pederski ali lijepo. :)

Nego jučer sam napravio prvi veči "put" sa Mazgom. 200km Samobor-Križevci-Samobor.

Uspoređujem naravno sa škodom.

Mazga plusevi:

Adaptivni tempomat
Nadzor mtvrog kuta
HUD
Kamere kod pakiranja gdje je usko i ne vidiš recimo kaj ti je na podu

Mazga minusi:

armrest je koma. Nema podešavanja po niti jednoj osi. Možeš ga otvoriti ili zatvoriti. Stvarno iritantno.

19ice stvarno nisu za taj auto. Apsolutno sve se osjeti na cesti i to je loše. 225/55 R19

Škoda ima manje HP ali je živahnija (turbo).

Potrošnja oko 7,8 litara. Vozio sam od 120-150kmh. Tu bi sa čehinjom imao oko 2l manje.

Ako ti sa škodom koja je inače tvrđa od ostalih u toj klasi kažeš da je ova mazda tvrda, onda je to stvarno auto za izbacivanje bubrežnog kamenca :D

Igorr 19.05.2025. 10:41

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3804921)
Službeni. :D

Dio su bili službeni, taj dio ne mogu prihvatiti ali ajde donekle mogu bar shvatiti.
Ono što ne mogu shvatiti je ostatak ekipe koji su vlasnici svojih auta

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3804921)
Ja sam na svoje oči vidio auto, kojeg radnici uzimaju u ponedjeljak i vraćaju u petak, relacija Maribor - Valencia - Maribor, direktno iz trgovine dovežen u ponedjeljak, da bi ga oni vratili u petak kao da je star 5 godina. Sve plastike oštećene, opuškom prekureno sjedalo, limenke od pive i energy drinkova, prljav, smrdi po pušenju. 5 dana star auto i ima 2000km na satu.

Ljudi se trude odraditi to kako treba, a ne polovično :hitthewal:
Ok, nije tvoje - ali kako ti svejedno nije žao? Kako te nije sram?
Strašno...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:01.