![]() |
|
Citiraj:
|
Lol e moj Ivo ne znas ti njega. Covjek ima sktivnuh bolesti vise nego pol foruma skupa. :D
@zgmaxx….eco contact i sve eco je smece. |
Citiraj:
Pa tolko se krecu cijene za redoviti servis u ovlastenom za mercedesa c klasu. Odlicno jos jedan argument manje za uzet kineza. Nakraju ce im jedini argument biti da su par somova jeftiniji od europske/japanske/korejske konkurencije. GG kinezi :D |
pa zapravo im je super logika.
Zna se da je sva zarada na servisima, i samim time su smanjili iznos vozila. Ajmo reći da je servis skuplji 400€ nego na ostalim vozilima, to je u pet godina 2000-2500€ šta platiš na auto dodatno. A koliko ono Karoq košta? 40k? Da da, ZLOČESTI kinezi! Nije to argument za ne uzeti kineza, nego se radi kompletna računica, pa valjda ste vi automoto ljudi od računice. Pogotovo ovi šta kupuju BMWa. :D Čujem da je sad u osnovnoj opremi vatrogasni aparat :D |
jebes karoqa on je precijenjen :D
Ovi koji kupuju BMWa takionako nisu kupci kineskih vozila :D |
Loša guma je najbolja guma. ☝️😂
Zakucaš se u novi auto ispred sebe. Moraš biti samo trijezan i vezan. On ima kasko, nešto će skinut s moje police i to je to. Ali. Ja sa svoje police skidam za povredu. Auto prodam Peri u Cios po kili. I pošto imam zaštitu bonusa i pomoć na cesti mogu mi duvat. Ostaje mi bonus i moja šlepa ga đabe vozi na Cios. 👌😂 |
-- opet neka losa interna fora, nemoj nasjesti, nemoj nasjesti --
:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
baš me zanima kak bu to šljakalo :macevanje: |
Automobili
Citiraj:
Slažem se, stara guma je stara guma. To se i vidjelo. Poanta je da je bolja od jednako stare jeftine gume od prvog dana. Zaustavni put na suhom mi je bio kao i drugim autima. Slalom između čunjeva također. Imala je 5.5mm mesa i kočila je na pisti bolje od nove zimulje u 4. mjesecu ali me zato isti taj Clio III za zimuljama brzo stigao na mokrome krugu :D Tada sam skužio da mi PC2 guma bolje drži na glatkoj mokroj podlozi ako naprijed maalo dignem tlak za 0.2-0.3bar Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali se išlo s tim ljetima u Firenzu, Beograd, Pelješac, Bratislavu itd...Recimo neka duža putovanja na većim brzinama. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima li netko iskustva s 5008, touran, kodiaq, tiguan allspace, superb...nesto slicno? Vrtim se u krug. Gledam nesto oko 20000E, cca 2020 godiste, +- par godina gore dolje, izvana. A i 20000E je nategnuto da na nesto lici. Ugl. nesto sire, duze, vece da dodem do svih sjedalica a ne polomim se. Dode mi da uzmem caddy :) |
Sogor je imo isti problem prije godinu dana.
Gledo je sve navedeno i jedino sharan ima 3 sica pune velicine u drugom redu svi ostali imaju onaj u sredini manji . Na kraju je njega uzeo Sent from my 2211133G using Tapatalk |
Automobili
Jel ti trebaju isofixi za svo troje djece?
Jedan frend ima troje djece (blizanci po godinu i curica 4 godine), uzeo je 5008 s 7 sjedala plus ima tri isofixa u sresnjem redu sjedala. Zadovoljan je s autom i prostorom. Naravno, ako koristi treći red sjedala bunkera nema praktički pa treba Thule gore. Drugi frend ima isto troje djece (starost 1, 3, 5) i on je uzeo Kodiaka s 7 sjedala. Kodiak nema tri isofixa u srednjem redu sjedala. Kaj se tiče auta zadovoljan je. Caddy i auti tipa Caddy su odlični kaj se tiče prostora. Rabljeni Caddy je skup. Pogledaj Ford Tourneo Courier. On je tip Caddya, a cijena novog je oko 25k. Nema tri isofixa iza, al ak ti ne trebaju tri onda nema brige. Prostora ima, motor je "mlinac" al ide okej. Šogar ga vozi godinu dana i zadovoljan je. U principu ovisi koliko isofixa ti treba i jel hoćeš treći red sjedala. Ako je koje od tog da dosta se suzi izbor auta. Edit - sad skužio da si napisao da su u sjedalicama svi još. |
3 i 5 godina u isofix-u i sad jaje godinu dana bez isofixa. 3. red i 3. isofixa nije da mi treba, ali necu odbit 5008, vezat cu jaje pojasom. Tako da mi sve igra.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Espace stari ti ima tri isofixa. to ima frendica kaj je dobila dupliće na prvu klinku. Mislim da sam vidio da Berlingo ima tri isofixa. https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-46750876 https://www.njuskalo.hr/image-xlsize...-246449019.jpg |
Citiraj:
Ja sam bio u sličnoj dilemi, samo nisu troje djece nego dva mala macana. :) Kako imam 3 Francuza, rekao sam nikad više. Suzio sam na šarana, tourana i superb. Kodiaq nije bio u računica jer je nenormalno skup. Čak sam razmišljao da uzmem novi kodiaq, plug in hibrid sportline. Sa svime što sam htio ispadne 47k. Šarana ili alhambre skoro nema za kupiti bez milion kilometara. Touran je zapravo bio broj 1 ali ipak sam se odlučio za superb combi scout jer sam našao savršen primjerak. Jedini bed je što ima.iza samo 2 isofixa, i tako su ih postavili da žena otraga ima manje mjesta nego u 308sw. Dobro što je sitna pa smo se samo nasmijali.... Edit: kum imao 5008 iz 2019, raspao se motor, nije bilo spasa. Sada je na octaviji. |
Da se naći blizu, s ok kilometrima, ovaj još prvi vlasniki kupljen u sloveniji
https://www.avto.net/Ads/details.asp...eat%20Alhambra |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zaboravih nadopisati da rentacarovima štede i dezen gume jer su ECO gume obično tvrđe i sporije se troše a rentacarovi nemaju vremena mijenjati gume ni održavati aute. Obično se voze na onima koje su došle uz novi auto a to često budu neke ECO gume bikoz Greta mrko gleda :) |
Citiraj:
Espace 2.0 diesel initale. Ima ga sogor 2019 godiste i stane troje djece otraga, a u gepeku sve od djece plus ženin shopping centar |
Citiraj:
|
Gledam susjedu, ima ih petero. Jedan drugom do uha. Ko smogovci. Sve ih potrpa u putnički Mercedes Vito i razvozi vrtić, škola...
|
Citiraj:
Vratio auto, preprodavač stavio novi motor i auto preprodan dalje...tak to ide. Inače super bio zadovoljan s autom. |
1.5 hdi samo pitanje kada će se raspast, ne hoće li. Sa 5008 smo žena i ja bili iznenadeni prostorom, od kuma tast ga ima i iza glat stanu 2 ženske i beba u jajetu, ali treba uzeti 2.0 definitivno…
Jucer sam vozio Alfu prvi put od kad vozim, Gulietta 1.4T, 160tkm - crno nebo se krenulo odljepljivat (ima pano), na tabli suvozački poklopac aurbaga kao da je airbag ispucao, sve “kožne” oplate vrata su se zategnule kao jedro i odljepile s konstrukcije, vozačevo sjedalo ubijeno kao da njemac ima 300tkm, sve sitne plastike od ventilacije i sl. su kao od papira, rucka vrata žvače, auto iako na oem ovjesu i 17” em udara em prodire puno buke u kabinu. Malo bolje opremljena Dacia sve u svemu…čak manje lupanja je bilo u taxi Daciji s 240tkm koju sam radio nedavno. Još jedna zanimljivost od jučer iz radione, došla je na šlepi Superb 2.0 tdi 2018+ sa 132tkm i raspalom turbinom, usis pun ulja, auto uvoz ali ne čini se da je šta skidano jer sve izgleda kao novo. Inače se na tim autima turbo skida jedino kad se stavlja veći turbo za tuning, a na toj kilometraži valjda nikad.bit će da je neki od intervala zamjene ulja na 30 000 bio preskočen, nema druge… |
Danas bio na voznji Bigstera. Lijepo se vozi auto, ugodno iznanađen za Daciu al interijer nemrem pregrmit. Sve plastika unutra, ne škripi za sada al je baš tvrda plastika, ko u radnim strojevima. Za iznos od preko 31 tisuću nemrem preć preko interijera.
Nakon tog otišli u VW pogledat Tayrona. Space shuttle naspram Dacie. Svidio nam se baš auto. U ponedjeljak probna vožnja dogovorena. |
Meni je suzuki bio plastikaner kad sam isprobavao te aute dok nisam bezveze i bez plana u salonu sjeo u Sandera onog povisenog. Meni kojeg boli briga za filing unutrasnjosti je to stepenica nize od suzukija, nema dvojbe.
Za 30ak k eura Tucson mi je i dalje tiha patnja |
To je ono što govorim već 10 godina. Dača je preskupa za ono što nude.
|
Dacia je kvalitete kao suzuki u toj klasi.
Bigster za 24k dobiješ auto od 456cm koji ima sve što treba prosječna obitelj. Jbg sa Dacije od 30k eura u vw od 50k eura, nije baš ista klasa. |
Bad parenting alert
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...660c31ecac.jpg Napravili smo đir po kvartu, dijete naravno oduševljeno, spontano počela mahat ljudima ka princeza od Vlajlanda Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
A gle, možemo mi sad raspravljati tu danima, ja obitelj ne bi posjeo u takvu kantu nikada. Ne postoji opcija u mojoj glavi gdje ja dam 30k za novu Daču. Ništa ne gubim kupnjom auta starog godinu-dvije-tri za 30k i dobivam auto a ne tačak na kotačima. Ako je redovno servisiran, neka ima oko 30-40k km, za 30k dobivaš praktičnki novi auto. I na kraju dana, kroz 7 godina moj 3 godine stariji auto vrijedi više od Dače stare 7 godina, kojoj cijena drastično pada. Jedna obitelj treba sigurnost najviše, Dača to ne nudi. Daču bi predoložio starome ako želi kupiti svoj zadnji auto da ima do vikse kada radi 7k godišnje i šansa da mu se nešto desi je proporcionalna gemištima koje polupa kroz tjedan i to je jedina opasnost. |
Jel to stajaliste onog tvog briznog frenda koji iz nekog razloga jos uvijek vozi suzukija a ocigledno je nesretan (jer se valjda ne moze pronaci u temama u vasem drustvu), ili je to misljenje Gige koji je suzukija u jamstvenom roku iz nekog razloga imao na dizalici u garazi s raskopanim motorom? :)
30k za novu dacu ili 30k za x godina starog superba ili jos starijeg tuarega nije isti klinac koliko god netko to mozda mislio da je isti iznos para. Je, nultog dana ce ti izbiti isti iznos love i tu sva prica prestaje. Zato ima jos ljudi koji kupe dacu. Ili suzukija. Makar i daca je postala skup sport koliko vidim. |
Citiraj:
Slažem se s ciframa, Dača košta više kroz 7-10 godina. ;) |
Aha ok :)
Editirao sam prosli post jer sam znao da neces razumjeti poantu |
Shvatio sam ja post i ne slažem se s tobom.
Karikiram, uzmeš Tourana s malo boljom opremom za 30k, rabljenog, 50k km, starog 3 godine. Na 100k radiš servis kakav treba, uložiš 2000-2500EUR u auto u 5 godina, karikiram. Touran će za 5 godina biti star 8 godina i vrijediti će nekih 20-tak tisuća (bacio sam sad oko, tako se kreću cijene, 2018. godište oko 20k s boljom opremom). Dača, u 5 godina uložiš u nju nekih 1000EUR, redovni servisi, i nadaš se da neće biti većih servisa itd. Dača 5 godina stara više ne vrijedi 20k. A mlađa je 3 godine. Znači potrošio si za Daču 31k u 5 godina, popušio u 5 godina nekih 17-20k EUR (ako ju ideš prodavati za nekih 15k). Touran, popušio si nekih 10-12k i imaš i dalje bolji auto. Ne govorim iz glave, Dacia stara 5 godina (2020. godište) se nađe od 7-13k, model koji želiš. A da ne pričam o udobnosti, sigurnosti, kvaliteti izrade, voznim sposobnostima itd. Ovo je isključivo financijski aspekt. I da, da bi ostvario garanciju na auto, moraš ga voziti 5 godina u ovlašteni koji je 30% skuplji i većinom kradu na dijelovima i ulju, tu si isto u banani. I da se razumijemo, zaboli me ona stvar što ljudi SEBI kupuju, ali me smeta kada se priča o autu kao da je sad to best buy na tržištu, Dača je dno dna na tržištu automobila. I definitivno više nije jeftina. Gore kolega ima iz prve ruke iskustvo, a već je bio pred kupnjom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:13. |
|