![]() |
|
Citiraj:
To je na prvom mjestu :D Iako u posljednje vrijeme s pojavom tamnoputih kamikaza s vrlo upitnim porijeklom vozačkih dozvola i ja bi nešto veće i jače: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/tko-...stama-12115408 |
To je izmedju ostalog bio razlog kupnje drugog veceg auta.
|
Citiraj:
https://youtu.be/6ZmXShHebHI?t=41 (*pogledat video do kraja, jer na kraju ga još ovako nabijenog u kamion - naguzi još jedan kamion od iza :D) |
To je top security ali je i cijena takva. Jos xc60 kako tako. Novi xc40 je 47k eura da nije celav.
|
Citiraj:
Ja htio BMW 128Ti ili M135, ali zena trubila kako bi ona SUV (klasicne fore sa laksim ulascima i izlascima jer se nakupilo godina). :D Kako ne vozim svakodnevno onda neka joj bude, uzeo Cupru Terramar. Bar po mom morali biti da necu osnovni motor i mora biti fino opreme. Ionako ju ona svakodnevno vozi. Opel Astru vec mali prisvojio kao svoju. Tako da ja malo po malo ostao bez auta jer ionako radim od kuce :D:D:D Inace oko tamo negdje ranije rasprave Oplo vs ostatak svijeta - Opel je car careva sta god po internetu pisali. Sjednem iz gajnc nove Cupre u 8 godina staru Opel Astru i opce nemam osjecaj da sam sjeo u nekakav stari auto kako zna biti iz novog u postariji. I osjecaj kompletne solidnosti, bez cvrcaka, sve cvrsto i kako treba biti. Nikakvih problema do sada (kuc, kuc u drvo) jos uvijek mehanicki odlicna, a i odrzavanje nije preskupo cak ni u ovlastenim servisima. Radi kao singerica :D Do sada samo redovito odrzavanje i zamjena potrosnih dijelova (metlice, gume, diskovi i plocice...). |
Citiraj:
Vidio sam sličan test za range rovera, brate mili - nema te već nakon što se zabiješ ti u kamion, a kamoli još da te od iza opali još jedan. Da košta - košta, ali bar znaš da si platio i za nešto konkretno i potencijalno jako korisno :) Citiraj:
0 kvarova, motor nemaš što čuti (1.6 turbo benzinac od 200ks) a od zamjene potrošnih - doslovno nisam ni akumulator mjenjao, a koristim start-stop stalno (za što je i dalje stanje svijesti ljudi da će se motor raspasti a akumulator krepavati svake 2 godine :D). Znam da kao svako svog konja hvali, ali ovaj auto je toliko podcjenjen da je to čudo jedno. Imaš trajekt od auta za dulja potovanja, na autocesti je nemaš što čuti (jebeno dobra izolacija, doduše ja sam uzeo neki dodatni paket koji je dodao i laminirana/dupla stakla), a u odnosu na konkurenciju (pogotovo sad polovna) - maltene džabe. |
Je zato je volvo bio top odabir. Na zalost za 38k dobijes celavi auto godinu dana star. Novi xc40 je 47k eura.
Nije htjela nikaj starije. Gledali smo more test crashova i volvo je fakat kaj je je best of. Nije sto smo je kupili sli ji mazda ne kaska puno. |
Citiraj:
1.6 Turbak je išao u Insigniu A i radila se do 2017 jer je već 2017 izašla Insignia B sa 1.5 Turbakom od GMa i 165hp. 1.6 Turbo iz A Insignije je najjači imao 180hp. Ali na stranu to. Ako je auto iz 2017 onda već ima 8 godina. |
Citiraj:
Ali dobro, nije da je i mazda od papira ;) Citiraj:
Netko ti je krivo rekao ili si krivo pročitao. Ne znam do kad su ga ugrađivali, ali moja je proizvedena u 5. mjesecu 2019., a u moje ruke je došla krajem 6. mjeseca. Znam za 1.5 turbaka, ali htio sam ipak malo više performansi. |
6 mjeseci sam pregledavao oglasnik. Niti jedna mi nije iskočila.
Sorry. To je karavan, a ja karavane nisam uopće gledao. Ja sam samo Grand Sport tražio. |
Zato što su uglavnom prodavane 1.5 beMziM i razni dizelaši (1.6 i 2.0 s različitim konjažama, bio je i onaj sa bi-turbom).
|
|
https://www.autoscout24.hr/ponude/op...d_mia_tier=t10
Našo sam jednu. Stvarno su rijetke. Makar ni ovih 1.5 Turbaka nema puno. Ova gore vidim da ima i automatsko parkiranje, 360 kameru i senzore, adaptivni tempomat, digitalni sat, Matrix svjetla, ali nema HUD. Mislim da na njuškalu ima jedna Bitrbo Insignia 4x4 iz karlovca. Dobro kažeš. Podcjenjene su, a to su najjeftinije 5 metarske limuzine u fuul opremi. Sa redovnim servisiranjem sve idu preko 300k km. |
Kad ljudi većinom idu na dizel.
Ja sam mojoj doslovno skoro sve stavio, osim ovog što si napisao: već spomenuti HUD, kožna sjedala (AGR, grijana, ventilirana/hlađena, masažna), automatsko/samostalno parkiranje (da mi ju žena ne osakati svako malo), Bose audio sistem, taj akustični paket za dodatnu izolaciju, prednje maglenke, navigaciju i još hrpu stvari... Doslovno se sjećam da nisam samo 2 stvari koje sam teoretski još mogao: - automatski mjenjač - šiber Iskreno, da se sad vratim - čak bi i to dvoje poklikao, ne znam što mi bilo onda da preskočim :D Citiraj:
|
Malo slatkih briga ljudi koji imaju viška novaca.
Budući vlasnik McMurtry Speirlinga https://www.facebook.com/share/p/1NZ...ibextid=wwXIfr |
Mi smo zato uzimali Kiu Sportage, jer je brutalna na crash testovima.
|
Ma naravno, većina modernih auta su stvarno ok što se tiče sigurnosti.
Di je to u odnosu na starije aute... dan-noć razlika. Ali vjeruj mi da bi bi i moja insignia, i tvoja sportage i hammova mazda prošle neslavno u onom testu za XC90 sto sam linkao. Već zabijanje u kamion bi bilo li-la, a ovo da te još opali dodatni kamion od iza - pa završio bi kao palačinka. Meni je nevjerojatno kako je taj auto dobar u ovome, pogotovo A-pillari - brate mili izdržali su punu silu ne samo svog sudara, nego i kompletnu silu od kamiona koji se zabio 50-60 na sat u njega. :respekt: samo takav... |
Osim Dače...
99% kada kupuje aute ne razmišlja, što će biti ako bude saobraćajke... Uključujući mene. |
Mene je pak Insignia izludila, kolko god je bila super za vozit, prostrana, udobna.
Vise puta sam s njom bio na servisu u tri pol godine nego sa svim drugim autima skupa do sad. Akumulator nakon 2 godine, manifestirao se tako da mi je ugasio servo u Alpama, 2 godine za redom safe mod kad se vracam s mora, pukao cijeli auspuh na pola negdje oko srednjeg lonca da smo se skoro podavili u autu, hrpa errora svako malo itd itd |
A gledaj, svaki auto ima dječje bolesti, neki više, meki manje. Čuo sam priče od ljudi koji su za aute davali 100-200-300k. Evo, žena vratila u firmi Range Rover. Kupili novi, na servisu bio 3-4 puta u 6 mjeseci. Na kraju čak i Kasko priznao reklamaciju, vratili sve novce i sve. Npr.
RS7 slična priča. |
Citiraj:
Osobno, u slučaju sudara bi radije bio u novoj Dači nego u nekom premium vozilu od 20+ godina :) Citiraj:
Koje godište i motor? |
Citiraj:
Ako uzmemo 25k EUR (koliko košta nova Dača ako se ne varam), kupi se nešto premium puno novije od 20+ godina. ;) Ali iskreno, ja bi radije sjedio u BMW 5 2005. nego u novoj Dači ako je pitanje sudara. :D Čak sam siguran da bi jedan BMW prošao kroz novu Daču kao kroz papir. :D |
Uzeo sam polovnu Insigniu 1.5 Turbo benzinac sa 196k km. Auto je bio prvih 130k km u Benussiu. Oni su ga i servisirali. Osim redovnih servisa na 100k km zamjenili lambda sondu. Ja sam sad promjenio kinasti i rolicu iako nije trebalo. Ispustili 4 litre ulja iz automatske getribe i nalijali friško. Sedma je godina i otišle su baterije na ventilima. Originalni akumulator još uvjek prva ugradnja Prednji lijevi senzor za pješaka ili je u šlusu ili u prekidu. To ćemo riješit na idućem servisu. Zamjenit prednje diskove i disk pločice. I zadnji desni selen blok ispod amortizera ima lufta.
Nikakvih grešaka, niti je bilo grešaka. Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ma ok, nisam išao pričati o isplativosti. A gle, sve moguće. Izvukao sam brojku od 20 godina iz guzice :D Ali mislim da bi za teoretske sudare i dalje radije bio u glanc novom dusteru nego 5ici iz 2005. |
Citiraj:
Ako ovo drugo, bojim se da griješiš. :D Petica iz 2005 je bila tenk. :D Isti test praktički: https://www.youtube.com/watch?v=CgUnU7Oxwfc vs https://www.youtube.com/watch?v=wzQMHbI60TQ Vidi bočno, BMW gotovo da i nije došlo do vozača. U Dači je vozač mrtav na 32km/h. :D |
Citiraj:
E a to ti je pitanje, koliko dobro upija energiju sudara, a da pri tom ne popušta struktura oko vozača. Moguće da su tad već BMW-i bili dobri u tome, ne znam na pamet a neda mi se sad istraživati da bih obranio moje isprdak izjave :chears: EDIT: Sad vidim da si dodao testove. E ok, povlačim izjavu. Daj mi bmw za sudar :D |
Imaš gore isti test. :)
Vidi dokle je auto bočno došao u Dači a dokle u BMW-u. Ja garantiram da jedan BMW star 20 godina i Dača 2025. ne mogu u istu rečenicu. |
Citiraj:
Ma sjecam se kolko si gluposti imao, pričali smo vec. Rekao bih klasičan primjer korona auta gdje su štedili jer nisu imali poštenih dijelova...npr 360 kameru na faceliftu uopce nisi mogao uzeti |
Od kad su ih kupili francuzi otišli su u krasni k...c
2018 su ih preuzeli i ta godina i 2019 su bile još OK jer su imali na skladištu GMovih dijelova i sklapali su se auto od dijelova koji su ostali. Sad gledam Opel, nema poštenog auta. Benzinci 1.2 ili trocilindraši dezeli 1.5. I još nekako Astra karavan, ali nemaš pošteni motor za stavit u nju, a oprema lošija nego u Astri K. Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk |
Aliexpress. 💪
Tamo se Opel Insignia zove Buick Regal. Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk |
Necu uzimati dijelove sa alija.
|
Citiraj:
Poljske dijelove iz pete ruke napravljene u Kini. Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk |
ili FAG lezajeve napravljene u indiji :goood:
|
Citiraj:
Uzimam za svoj Mercedes W168 praktički već 10 godina, nikakvih problema. |
Citiraj:
Kliknuo si na zadnji brisač, a to je bitno :D |
Citiraj:
Eh, i moja problematična je bila 2.0 dizlo, a sad... slučajnost i ne.. :) Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
PS. I hebo te ovaj tapa-tapa potpis u svakom postu :p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:26. |
|