![]() |
|
Nema gorega kad na automatiku naglo stisneš kvačilo ccc..
|
Citiraj:
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ako i imaju tu u autu, masa ljudi ni ne zna da to postoji :D Citiraj:
|
Citiraj:
Prvi dodir sa automatikom je bio BMW 650i... :D Srecom po parkingu... Frend mi objasnjavao kako da vozim automatika i dok je on stigao spomenuti da lijevu nogu drzim sa strane i nista sa njom ne radim..... sta cu ja nego lijevom nogom zakocit... Ukopali smo se istog trena, samo me ruzno pogledao i rekao da to vise ne radim... :roller: |
Citiraj:
|
To mi je najbolji dio auta na struju, rafinirano parkiranje i start/stop više nije problem :D
|
da, zajedno sa EMF zračenjem u rangu mikrovalne. :D
|
Ekški je puno gore. Mikrovalka dere na 2.4GHz što se lako izolira. EV emitira niskofrekventno EM zračenje koje je jako skupo i teško izolirati a magnetska komponenta tog polja raste s pritiskom pedale gasa ;)
|
moja žena primjerice ima ogromne glavobolje kad se vozi el vozilom.
A nije ni kužila, dok nismo ušli u EV -> ICE -> EV. I stoga kod nas EV nope nope. Kod hibrida joj ne smeta, primjerice, valjda premala baterija/snaga. |
Citiraj:
Ima i onaj isječak gdje Anđa sjedne u SUV i vidiš samo vršak glave, ali ne bi našao taj isječak da ga slikaš :beer: Citiraj:
Citiraj:
|
Mislim da je ovoj forumskoj populaciji jasno, da danasnji (ajmo reci sve novije od 10 godina) auti imaju hrpetinu opreme i asistenata, koji od OEM-a do OEM-a malo drukcije apliciraju te asistente :)
Treba si uzeti malo vremena, actually procitati manual i na nekoj sigurnoj lokaciji isprobati kako zapravo sve funkcionira. moj radi auto-hold cim stanem i drzi ga do sudnjeg dana. s obzirom da imam decoupled kocnice, onda ni nemora vuci rucnu nakon X minuta, jer nema naprezanja hidr. sustava kao kod nekih realizacija. Stavi rucnu cim ugasim auto i automatski prebaci (automatik) u P. Al opet, samo po pitanju kocnica / auto-holda milijun varijacija, a jos do sveg ostalog... |
Citiraj:
Nemogu vjerovati da se tako kuzi kod nekih ljudi. Da li se netko bavio malo tom tematikom? |
Citiraj:
Ali da, plan je i kao vozač doći na godišnji negdje druge godine. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
inače, auto hold kod mene je aktivan max 10 minuta (po uputama, nisam mjerio :D ), tada ga gasi i aktivira ručnu, isto se dogodi ako se otvore vrata dok je auto hold aktivan |
Citiraj:
|
Vraćam se do auta na parking, kad ispred mene ovaj ljepotan
https://i.postimg.cc/xJz4TnMx/IMG-0284.png https://i.postimg.cc/BPCNX66g/IMG-0285.jpg https://i.postimg.cc/BP3MSDqb/IMG-0286.jpg |
Za sve jugonostalgičare - New Yugo
https://www.carmagazine.co.uk/car-ne...ures/new-yugo/ |
Citiraj:
Ajde razapnite me. |
Ni ja ne kuzim, samo kimaj glavom :D :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bezvremenska ljepota... Tko to ne vidi, nek ode na pregled očiju :p |
Citiraj:
Za UK tržište ih je samo 100 i nešto napravljeno, a mislim i da je općenito rjeđi od M5. Razveseli me vidjeti ih u ovako očuvanom izdanju. |
A ima tu više faktora, ali razumijem ako pričamo o čistoj ljepoti, da ljudima danas taj auto nije lijep.
Da, taj motor je stvarno nešto wow bio. Boja je top. Rijedak je. Interijer za to godište, stvarno nešto wow. Zvuk ima dobar. Uzbranje za skoro 30 godina star auto oko 6 sekundi. Udobnost i vozljivost, na razini ozbiljnijih auta danas. Felge ove konkretno, pašu do bola. + Alpina je. Stvarno bezvremenska ljepota i performanse. |
Automobili
Citiraj:
E jbga sad, ako to kažem ženi morat ćemo ga prodat, i tako mi govori da želi opet imat Alfu, crnu, dizel :D On the other hand, haters gonna hate https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c356cf8f09.jpg |
Citiraj:
|
Sorry dečki, ali BMW nebi nikad. Da mogu birat, Audi RS7 crni mat bi bio ok.:D
|
Citiraj:
hehe tek sad vidim trecu sliku,da... lijepo mu stoji bijela boja :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
To ne znači da ne gledam uzet B5 ili B6 ručni RS4. Ali da bih ga uzeo prije M3 ili M5, nikad, pa ni tad. :D |
Kužim da vas par brijete na vrhunsku tehnologiju BMW motora, znate pun kurac, respekt.
Mene to ne pere, mene više briga kakva je muzika u autu nego kaj je pod haubom. Auto mora bit pouzdan prije svega, dobro vuć i dobro izgledat. With whole lot of bass in it! |
Citiraj:
Audi RS7 Glossy black za mene, hvala. :D |
Citiraj:
Bas si trol, da znas... :D |
Automobili
Citiraj:
Jesam ja zadnjih 20ak godina. Radio sam u telekomima pa sam čuo i vidio svašta na tu temu pogotovo od terenskih ekipa. Definitivna potvrda je bila kada mjesec dana nisam mogao normalno spavati. Budio bi se nekoliko puta po noći a nisam imao pojma zašto. Niti sam gladan, niti mi se piša, niti išta boli a ne mogu spavati. Long story short: susjed je prerazmjestio sve po sobi pa su njegov wifi router, DECT i TV bili iza moje glave gdje sam spavao s druge strane zida. Mjerač EM zračenja je to potvrdio i točno locirao. Quick fix je bila alu folija preko cijelog zida dok nije došla EM izolacijska boja (YShield) koja je ugušila to zračenje sa -21…23dBm na -45…-50dBm. Iza kreveta sam još stavio jedan veliki poster iza kojeg je bila alu folija pa je to još dodatno ugušilo 20ak dBma oko kreveta. |
Ja imam samo jedan zahtjev...samo da nije crne boje :D
Em izgleda gadno 10 minuta nakon pranja jer se vidi apsolutno svako zrno prašine i loše stari, em ga ne možeš ohladiti nakon što ga ostaviš 15 minuta na suncu. Trpio sam crni auto 2 godine, fala lepa ne bi više nikad. |
Automobili
Uz sve navedeno ja sam prošao pored svojeg bivšeg crnog auta nekoliko puta u mraku jer nisam vidio da je tamo :D
A i dogodilo se par puta da je auto stajao na suncu i nije bio vožen od dana prije. Dao bi kontakt a kazaljka vode motora bi se malo digla :) Da nije imao šiber ne znam kako bi preživio u njemu. To klima ne može ohladiti. |
Citiraj:
Kolega Ivo, da bi reč rekel. :chears: |
Citiraj:
ajd ajd, može onda bijeli mat. :D |
Zavisi koji BMW, koji Audi (a i koja Mečka). BMW E39 je posebna sorta, jedna od posljednjih analognih limuzina starog kova. BMW nije moj tip automobila ali E39 5-ica mi je medu top 5 na "wishlisti". A ovo je uz to Alpina dakle koplje iznad :respekt:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15. |
|