![]() |
Citiraj:
Dali bi imao volje mi pokazati kako da svoju rastavim? Zato jer je i u mojoj, pretpostavljam trenutno neadekvatna opruga, pa da ja to fino zamjenim! @Destro: daj ti točnu adresu i naziv obrta, firme, radnje........! Edit, meni je SAG na skroz otvorenoj 40mm :( morao bih promjeniti oprugu! |
ovo kaze manual za TORU i RECON
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije istina, puno se bolje i ugodnije vozit na tubelessu zbog nižeg tlaka u gumama. Plus, puno je teže probušiti gumu. |
jep, tubeless ima puno prednosti :) a ne vidim bas neki drawback... a da je bacanje para, ne vidim kako...
|
Citiraj:
http://www.cheapbikeparts360.com/pro...uning-springs/ http://www.pohrani.com/f/3r/fM/ef7it...urn-spring.jpg U pravilu, odšarafiš gore čep sa imbusom 2.5, paziš da ne pogubiš kuglice i federe, makneš čep, odšarafiš odozdo šaraf ali ne do kraja, lupiš ga gumenim čekićem da izbiješ vodilicu lagano (ili običan čekić preko drvene letvice). Ne treba nabijati, već točno pogoditi. Paziš da ti ulje iscuri u kanticu neku i to je to, gore od šarafiš sa 24kom i izvadiš oprugu. Pogledaj si technical manual, stvarno je lagano i teško da moš kaj usrat. Citiraj:
Na zraku možeš malo veći SAG staviti, tipa 25-30%, no opet je puno važnije da ti ne potone previše kad si u poziciji za spust. |
Vuco može li se na rock shocx dart 2 podesiti tvrdoća? Ovo trenutno me nerivra jer je stvarno premekana. :(
|
Citiraj:
Dakle, da malo konkretiziram pitanje: Kako znati dali je obruč pogodan za geto tjubles? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jel ovo valja? http://cgi.ebay.com/Tora-U-Turn-Spri...item1c140c29f2 Citiraj:
Al će biti veselo, a? A hebemu, opet dupli post, SORRY! Daj vuco prebaci to gore! Hvala! |
Idem i ja.
Kad ćemo? Pol 12? Jeli to u 6? :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
jednostavno ne vidim primjenu tubelessa kod rekreativaca koji vise srafe neg voze. Tu se i ja ubrajam hehe a sutra idem na sljeme a kak mi je svejedno koji termin, cekam potvrdu onih kojima nije. |
@ 2die4
Da, to je u biti to. Samo mislim da sam negdje vidio jeftinije, pa probaj još malo prosurfati po netu. Najlakše ti je po broju tražiti: 11.4310.171.000 - to urokaj u Google, X-firm opruga ;) @ ostali sutra za Sljeme Buraz i ja smo oko 11 i 15 kod tunela. Nažalost to je najranije što možemo doći. Sutra će biti veselo, mokro, blatnjavo i možda i snijeg. Zato i volimo to prokleto brdo 8). Vi samo javite jel idete ranije, s nama, kasnije ili ne idete. Tak da znamo dal da krenemo s Lonjščine ili da se nađemo kraj tunela. Nama je osobno s Lonjščine ljepše započeti uspon. |
|
Citiraj:
Stavi se onda i prigodni video... http://www.youtube.com/watch?v=KKq4XsPv6vA |
:D
11:15 je super šta se mene tiče. Tunel - Lonjščiljćična također svejedno :D |
Nisam n00b....znam zasto sam stavio "zvuk"...jedno je kad čuješ mjuzu pa se nabriješ do svojih max. mogućnosti, a drugo kada imaš komplet sa Fabienom pa misliš da si kao on i "pogineš" na stazi jer "možeš" kao i on... :banana:
|
@2die4,
Nazalost, oprugu za ua Uturn je jako teko, gotovo nemoguće napraviti, tako da si osudjen na kupovinu nove, a cijena je cca 250 kn, sad mozda bi se dala nac neka polovna. Ali, jel nisi rekao kad si uzimao vilju da ćeš otopit salo?:D:beer: @All Boli vas briga, vi imate cijele bicike i vi se vozite, a ja jos moram cekat mjesec dana svoju vilju:kafa: |
Da previse ne filozofiramo, ja sam u 11:15 kod Tunela.
|
Ako budem kasnio, krenite ja ću vas hvatat.
Srale, pa kako si se doveo u tu situaciju? Ja sam bio grunio kad mi je vilica bila na servisu tjedan dana. Sreća imao sam curin bajk za gazit pa sam nekako pregrmio :) |
tubeless kit ( u slucaju da nemas UST obruce), ti je oko 250kn. i to je jedina investicija koju moras napravit. a ono što dobiješ je da mozes voziti i na manje od 2 bara, bez razmišljanja da će ti guma puknut...
a što se tiče izdržljivosti, trnje, snake biteovi i te stvari se krpaju u roku odmah same. meni je frend vozio 3 mjeseca sa fi8 čavlom u gumi :) dobra je to stvar ;) |
Citiraj:
Onda mi je na kraju spusta ostalo još 3cm hoda, znači da sam mogao i malo mekše, ali ipak bi radije da imam cijeli hod dostupan a da ne botomira, a za to mi treba, trenutno, jača opruga! ;) Citiraj:
Ja danas nisam krenuo gore jerbo sam spavao onak, 5 sati i od toga sam se budio svakih 10 min, nemam pojima kaj mi je bilo! Evo zbudio sam se u 11h! Užas! Nadam se da imate dobar teren od gore, a dolje je manje bitno! Očekujemo report!:fala: |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
No, zanima me kako se guma kod tubelessa ponaša kod skretanja, tj pri bočnom stskanju, jer kad vozim na granici od 2bara (2.2 cca) sa zračnicom onda se jako osjeti kako se guma presavija, točno osjetiš da bi guma išla drugamo. Citiraj:
|
Pa kako eba ga pas, nije da smo divljali :D
|
ja sam lud sa ovim endomondom !
sad sam se vratio sa voznjice, bio on upaljen, reko nesto ce biti... kad ono... banana ! valjda cim ga stavim u dzep izgubi signal ili neki drugi k**** i nista mi ne "ocrta". spoji mi zracnom linijom pocetnu i zavrsnu tocku :D :D |
@destroyer - cek na onoj novoj felgi sa 20mm nabom si polomil zbice? i sa 160mm hoda na vilici? pa kuda vi vozite? :/
|
Zadnji kotač je u pitanju, i to mi se dogodilo na putu doma očito. Nisam osjetio dok nisam sišao s bicikla i ugurao ga u stan, ono čuje se tok-tok-tok :D
I imam 150 hoda :P |
miniwash :D
Sad sam se sjetio onog bolesnog lišča u koje smo zaronli, šteta šta nismo slikali p.s. Pošalji mi linkove |
|
Čepovi mi trebaju :D
|
A to ćeš morat sam potražit, naišao sam na par, ali ko će sad iljade historija listati :D
|
Daj pričajte, kako je bilo, tko je sve bio, koja je bila putanja, kakva je bila staza, uspon, spust!!!!!!????????
|
Trebo si doć pa bi vidio ;)
Uspon je bio katastrofa blatan na gornjem dijelu leusteka. Spust 18-20, ona lagana staza puna uživancije i malo blata, očekivao sam više blata. Izlaz iz šume pa odlazak na dotrščinu gdje ipak ima mrvu više blata i u jednom zavoju sam tako proklizao da sam se umalo satro, ali ništa što iskusnjara ne uspije izvuć :D Pedaliranje do doma, suma km=52.61 |
Danas prisutni:
- Braća - Nik - Dario - Destroyer - Ja - Planinari - Žemske |
Citiraj:
kakvi su usponi i padovi, dal su zahtjevne.... :fiju::fiju::fiju: :beer::beer: |
Nebi ih spominjao bezveze :D
|
Eto i mene, stigao na ročkas uz malo žurbe.
Uglavnom, danas vožnja super. Dosta smo pričali kod tunela, pa kod Adolfovca, Lojstek je dolje u dobrom stanju, a gore nakon prvog prelaska ceste blatan. Ali nije se blato primalo za gume pa se dalo odvesti to uz malo muke. Nakon Lugarnice je trebalo otići do Puntijarke i dečki su htjeli po cesti, iako su ok staze po šumi. Ali treba se penjati, a do toga im baš i nije bilo :D. Spust mi je super do Njivica. Kasnije je tak tak, više paziš na blato nego što ima korijenja i kamenja ili slično. Dok me npr. Dotrščina oduševila, stvarno se super vozit tamo. |
Citiraj:
Njivice, to ona kućica ili? Mene baš dotrščina razočarala onako mokra i puna blata prekrivenog lišćem... A stara znanica staza do izlaza, tamo gdje je prošla ona hrđava buba, je odličan. :) |
Inace ta staza od Njivica (20-ka), kad je suho je odlicna jer se po onim kanalima moze ganjati koliko god bajk ide nizbrdo - a ljudi nema. I kad se malo zazeleni, puno je zanimljivije :D
Ja sam se danas bas fino izgustao, pogotovo sto sam napokon uhvatio grif za Albertice, pa je to fino drzalo po svim zavojima, iako je zemlja bila mekana. Dotrscinu nisi vidio cijelu, nisi vidio ni pola staze, recimo 35-40%, uvrh glave (to je inace kruzna staza, i ima se kaj voziti), s time da se u potok moze uci puno prije ali ako nije suho ne isplati se zbog blata. Kad je suho Dotrscina je 3x bolja...u danasnjem izdanju - tak-tak. Dotrscina je za trenkanje dusu dala, pogotovo sto je meni stvarno pod nosom - 10min. voznje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:09. |