![]() |
Nije mi vrag dao mira, instalirao sam app da provjerim na svom Mi 9 sa otključanim bootloaderom, custom ROM + Magisk. U Magisku sam skrio aplikaciju i radi, mogu aktivirati kupone itd. Sad ju mogu i zbrisati jer u Mek odem jednom u 5 godina x)
EDIT: imam i spoofan device fingerprint, ne znam ima li to veze. |
sad će bruno otključati sve mobitele :D
|
Citiraj:
S mobitelom sam i više nego zadovoljan. Mobitel radi brzo, fluidno bez nekih bitnijih problema. Baterija drži i više nego dovoljno dugo (Ok, ja nisam jedan od onih zahtjevnih korisnika). Nakon čitanja svih komentara o tom MIUI 12 odlučio sam jednostavno zanemariti taj update. Vidio da se baterija brži prazni, a i da nema nekih velikih prednosti u odnosu na MIUI 11. I dalje sam na android 9 i MIUI 11.0.8. Jednom dok nekim updateom srede da se baterija ne troši brže na MIUI 12 oda ću napraviti update. Do tada ostajem na starom. |
Danas napravio update na RN7 na MIUI 12. Zasad sve ok
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Evo i na mi8 MIUI 12, stavia sinoć, zasad sve ok. Nekad zašteka double tap to wake.
Nisan primjetia battery drain, i lipše izgleda ovako subjektivno. |
Note 8T. MIUI 12. Također,šteka Chrome, ekran ko da ima burn in, ostaje sjena nakon promjene sadržaja ekrana.
Drugi isti mob, stari MIUI, radi savršeno |
Da, sa custom fw moze se srediti jer ima root i malo promijenjen sw pa se zamaskira, inace safetynet faila na official global s otključanim BL pa neke app ne rade kao što je Mac. Zanimljivo je što bank aplikacije rade bez obzira što mob ne prolazi safetynet a navodno sve takve app gledaju safetynet kao uvjet.
Pssst,nemojte javno da se može ,inače će me svi susjedi kojima sam radio konvert na global rom zvati za modanje 😁 MIUI12 stigao jučer na MI8, update pa factory reset, mob radi super. I baterija se trosi normalno. Nakon updatea onih sat dva sto sam radio na njemu prije reseta vidio sam da je totatno u..o mob. Sva sreća pa sam trebao reset svakako pa sam čekao update. |
Jutros mi povuklo update na miui 12.0.5.
Vjerojatno je do tad bio 12.0.3. Rade oba dobro. Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk |
1 privitaka
RN 9 Pro, MIUI Global Stable 12.0.1 (QJZEUXM) danas predvečer.
Restart i to je to. Storage zauzeće radi kao libela... :wtf2: |
MIUI12 je čini mi se flop samo takav na sve i jednom mobitelu...
|
Labelahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d1cbeb7fc3.jpg
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Ima neko Mi10T, moze napisati par rijeci kako je zadovoljan?
|
@brunci-vg
@Lika091 RN7 Molim vas informaciju kako se ponaša baterija nakon instalacije MIUI 12 nakon nekoliko dana korištenja. Nije ni da na MIUI 10 nema nekih sutnijih bugova, pa ne bih cjepidlačio oko sitnijih bugova na MIUI 12. Najbitnija mi je baterija tj. da mi ne dođe do draina na novom miuiu, a kod mene factory reset ne dolazi u obzir, jer nemam volje opet sve aplikacije postavljati i ići u banku da mi opet daju nove šifre za mobilno bankarstvo, jer su mi i prije rekli da ako budem morao mijenjati mobitel morat ću opet doći u poslovnicu za nove kodove za ulazak u aplikaciju. |
Pa nije update MIUI-a zamjena mobitela, a prvi put cujem da hard-reset onesposobi neku bankovnu aplikaciju. Doduse u mojoj banci sve mogu napravit online, bez odlaska u poslovnicu, pa nisam upoznat s tim detaljem.
Osim toga prije svakog hard-reseta napravim kompletan backup i kad ga vratim sve mi se aplikacije automatski nanovo instaliraju sa zadrzanim mojim postavkama... |
Ja nemam problema s baterijom na MIUI 12. Ako manje čačkam, dva dana izdrži kao i s MIUI 11.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovisi koja je banka mene zanima za pbz trebali kod njih ici na salter nakon reseta i updejta
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Mozes PBZ dodat na bilo koji mobitel sam, samo odes na internet bankarstvo i imas tamo redistribuciju podataka za mobilno bankarstvo. Jedino kad promjenis broj mobitela moras ici u banku
|
ZABA isto tako, u banku moraš samo ako si poslovni korisnik.
|
Za PBZ ne treba nigdje odlazit, postoji kod za prijavu na potpisanom dokumentu/ugovoru, kojeg ste dobili otvaranjem zahtjeva za mobilnu aplikaciju.
Znači, imate ili bi trebali imat doma taj dokument i na njemu imate kod, kojeg koristite pri ulasku u ponovno instaliran apk. |
Citiraj:
kamera ga je malčice mučila (ultrawide kamera), ali je stavija gcam i sada je apsolutno oduševljen uređajem. Jedini "problem" mu je što je malo šlapast. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako je sa bakup-om na Xiaomi cloudu ne znam, jer ga ne koristim... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ipak se radi o nekakvom dokumentu, koji je sklopljen između tebe i banke. Takve stvari uvijek imam doma u ladici. |
@ fico
Svaku večer punim mobitel, kad idem spat i on ide na punjač, kako ranije tako i sad. I do jutra je spojen. Nekad se znao zbrejkat na starojoj verziji sada na 12 tog vise nema. (ipak se zna zblesirat kada imam poziv na poziv pa idem u preuzimanje a prvi poziv pozivatelj prekida) Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Xiaomi Redmi Note 7
Pitanja u vezi Xiaomi Redmi Note 7:
- na koji način točno viditi koliko koja app ždere RAM-a? - skinuo sam s google playa wdget koji mi prikazuje u ovom trenutku 1025mb / 27,4% RAM-a free; upalio sam opciju u settingstima 'prikaži status memorije' - i govori da je '1.8 GB od 4 GB dostupno' - poprilično dosta kontradiktorno, koja je informacija točna? - zašto to sve pitam? po ponašanju mobitela rekao bih da je i manje od 1GB RAM-a slobodno (ponaša se prije kao da ima 1MB free RAM-a), koliko laga pri brzom otvaranju/šaltanju iz aplikacije u aplikaciju da je to strašno, nikada u životu nisam imao mobitel koji je imao (samo) godinu dana i full tako štekao :fiju::chears: |
Nije ti to do rama, čitaj od ovog posta na dalje:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=7888 |
znači smeće od mobitela, mislim da sam čak pisao ovdje već o tom problemu i prije tog lika, isključio tu MIUI optimizaciju (šta je bezveze isključivati, onda me taj način rada podsjeća na smartfonove iz 2010.), čak sam ga poslao na reklamaciju jer je pod garancijom još godinu dana, dođe mi sa servisa, radi tjedan dana super i počeo opet laggati... jučer sam zalijepio neku MIUI najnoviju verziju iz Ažuriranja i to je to... mislim da je itekako do RAM-a... sada mi već piše da je na nekih samo 25% free... nikad više te "generičke-blizance" Kineze brte mili...
|
Ne, Android je dovoljno pametan i fino barata s ramom. Poanta je da sve što mu treba drži u ramu pa ne mora učitavati to iz memorije. Kada mora nešto učitavati iz nule onda mu treba više procesorske snage, više vremena i više bi štekao nego kad drži nešto u ramu. Ram je tu da bude popunjen, ako stoji prazan onda je to bačen ram.
Ovdje je problem u nečem drugom. Možda da probaš neki drugi rom za početak? Probaj otključati bootloader pa onda staviti miui.eu rom ili nešto... |
Što više čitam ovu temu, to mi se više čini da ljudi očekuju da mobitel od 200€ radi kao onaj od 1200€.
|
Očekuju da radi normalno i imaju pravo to očekivati. A dat 1200€ za telefon je čisto preseravanje.
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...45#post3461845 |
pitanje za vlasnike Xiaomia.
Kasne li poruke kao pprije. Moj zadnji Xiaomi je bio note 5. Stalno su kasnile |
Citiraj:
Poslovni banking izgleda da ne ide ili ja nemam pojma di i sta pa cu to kad ulovim vremena otic u banku. Ako netko ima bolji info nek javi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
za pbz aplikaciju
potreban je korisnički broj i pin kojeg kod prvog postavljanja postaviš pokreni aplikaciju, swipe ulijevo, odaberi oporavak aplikacije i unesi korisnički broj i pin nije potrebno ići na banku svaki put po aktivacijski kod |
Citiraj:
Nakon toga sam se počeo kupovati razne Xiaomijije s IPS nakraju Pocophone F1, IPS je meh su jer volim sliku amoleda, ali bar ne trepere (osim ako nema pwm osvjetljenje (neki imaju ispod 20%). Riskirao sa Poco F2 (K30 pro) jer ima amoled "DC" dimming, i iako nije pravi dc dimming (još pokazuje anomalije kad ga se snima u slow mo,a nemam više dslr da vidim što ustvari radi) mogu reci da sam jako zadovoljan. Više mi ne hebe oči sa tom opcijom uključenom (default je off).... Uglavnom, ne bi mijenjao taj amoled 60 HZ "DC" panel za 120 hz non DC da ga hebeš... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59. |