PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

chief_wolfinjo 31.05.2015. 10:12

u najgorem slučaju rastaviš mob i očistiš. jest da je komplicirano ali što se mora se mora :D

c-shadow 31.05.2015. 10:40

Haier W910 - Disassemble and assemble:

https://www.youtube.com/watch?v=nZQKmb20tpU

chief_wolfinjo 31.05.2015. 11:31

ma Drug Brko to s vilicom sve rastavi i sastavi :zdero:

sasha2511 31.05.2015. 15:06

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2785686)
Nije to nikakav brend.

Eno Mlais MX28 jos radi kod zene a probao je sve i svasta.. Mislim da su kvalitetni za razliku od nekih..

robik666 31.05.2015. 15:30

Evo jedan zanimljiv tcl za lipe pare http://www.minideal.net/tcl-m2u-4g-l...hd-screen.html

L31 31.05.2015. 16:08

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2785810)
Eno Mlais MX28 jos radi kod zene a probao je sve i svasta.. Mislim da su kvalitetni za razliku od nekih..

Mislim da se na temelju slucajno dobrih primjeraka ne moze suditi o marki

sasha2511 31.05.2015. 16:22

Zasto slucajno dobrih? I kako bih trebao suditi po marki ako ne po njezinim proizvodima??

L31 31.05.2015. 17:39

Pa to je kolilo ja znam "garazni brand" i do sada su samo rijetki primjerci valjali. Naravno da ces brand procjenjivati na temelju iskustva s istim, ali ima brdo korisnika koji imaju problema s navedenim brandom tako da se tebi izgleda posrecilo

sasha2511 31.05.2015. 17:44

Citiraj:

Autor L31 (Post 2785852)
Pa to je kolilo ja znam "garazni brand" i do sada su samo rijetki primjerci valjali. Naravno da ces brand procjenjivati na temelju iskustva s istim, ali ima brdo korisnika koji imaju problema s navedenim brandom tako da se tebi izgleda posrecilo

Nisam siguran da je bas garazni brend ali dobro, imao sam problem sa zvucnikom koji sam rijesio tako da sam malo jace kucnuo po njemu.. :D vjerovatno neki kontakt, drugo sve radi besprijekorno.. Nisam citao da se ljudi zale na njih, vjerovatno znas vise od mene o tome tako da vjerujem na rijec.. Kad bi se mene pitalo ja bih ih pohvalio..

Brko 31.05.2015. 17:46

Imaš dokaze da nije garažni brand? :)

sasha2511 31.05.2015. 17:50

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2785857)
Imaš dokaze da nije garažni brand? :)

Heh mislim da nema nitko te dokaze.. Mozda i jesu, ali onda je i 90% proizvodaca iz Kine garaza brend.. I ako cemo tako gledat onda nebi nikad kupovali te garazne telefone..

Brko 31.05.2015. 17:58

Pod garažni se misli da je mob generička sklopocija. Ono, klasika, kućište, ekran, baterija i MTK iznutrice i kamera kakvih trenutno ima. A kasnije se brandiraju u Mlais, Mpai, M-Horse, Mtavrija i slično. Imaš u Dakokovom potpisu, poprilično ih je nabrojao.
Ali ima i normalnih brandova kao što su Coolpad, ZTE, Jiayu i jošte neki.

sasha2511 31.05.2015. 18:05

Nisam znao za Mlais stvarno.. Onda.mi se s ovim posrecilo.. :) Coolpad i Jiayu imam.. :D Prezadovoljan..

chief_wolfinjo 31.05.2015. 18:07

ne bih želio da se ova rasprava pretvori u svađu. ali njegov potpis nije točan... neke firme imaju vlastiti proizvodni pogon, neke su prestale s proizvodnjom. a neke koje su dolazile iz iste tvornice kao i mnoge druge opet danas imaju vlastio postrojenje. u detalje neću ulaziti ali onaj potpis je totalno nebitan.
a kad netko spominje garažni brand, mogu slobdno reći da te tvornice koje proizvode više brandova su bolje opremljene i suvremenije nego najveće u hrvatskoj. tako da ne vidim točno smisao riječi: garaža ? :D

Brko 31.05.2015. 18:27

Ma nebitno je sve to skupa. Koliko koštaju, toliko i vrijede ;)

Nego, kad smo kod toga, jel iOcean kaj izbacuje novog? Ti si svojevremeno često ih prezentirao...

chief_wolfinjo 31.05.2015. 18:32

imao sam M6752 Rock model. koji je vrlo dobar, jedina zamjerka je kaj nema zaštitu ekrana. jer u tom cjenovnom rangu oko $200 se može naći model s gorillom. naravno ako je to potencijalnom kupcu bitno.
sad mi je interesantan X9, i navodno bi nekakva Z serija trebala izaći s 4GB RAM-a...

ivan77 31.05.2015. 19:11

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2785866)
ne bih želio da se ova rasprava pretvori u svađu. ali njegov potpis nije točan... neke firme imaju vlastiti proizvodni pogon, neke su prestale s proizvodnjom. a neke koje su dolazile iz iste tvornice kao i mnoge druge opet danas imaju vlastio postrojenje. u detalje neću ulaziti ali onaj potpis je totalno nebitan.
a kad netko spominje garažni brand, mogu slobdno reći da te tvornice koje proizvode više brandova su bolje opremljene i suvremenije nego najveće u hrvatskoj. tako da ne vidim točno smisao riječi: garaža ? :D

Ma normalno da nije, stavio mi Inew pod "odron", ja imam Inew 7 i super zadovoljan. Svaka marka ima svojih odrona i svega, al ovaj "potpis" i stalno referiranje na njega ovdje je bez veze.

kiky1984 31.05.2015. 20:10

Molio bih preporuku za mobitel u cjenovnom rangu od 1200-1400, max 1500 kn.
Ono sto mi je bitno je da ima 5'' display (5.5 mi je vec cigla koju nemogu nosit u djepu), 2GB rama, android, po mogucnosti 16gb + opcija za sd, solidna kamera cca 8-13 mpx sa led-ciom, notifikacijsko osvjetljenje.

budjet se odnosi na ukupnu cijenu, znaci ako trebam narucivat izvana da ukljucuje onda i pdv i carinu...
Sam brend mi nije toliko bitan.

Unaprijed hvala!

partwish 31.05.2015. 20:34

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2785887)
Ma normalno da nije, stavio mi Inew pod "odron", ja imam Inew 7 i super zadovoljan. Svaka marka ima svojih odrona i svega, al ovaj "potpis" i stalno referiranje na njega ovdje je bez veze.

To što tebi radi ne mora nužno značiti da uređaj nije odron.

robimarko-bug 31.05.2015. 20:37

Koliko sam primjetio daleko je losija ponuda sada nego prije par mjeseci.
Neznam sto bi uzeo do 800kn sa PDV-om,pogotovo iz europe

ivan77 31.05.2015. 20:39

Citiraj:

Autor partwish (Post 2785920)
To što tebi radi ne mora nužno značiti da uređaj nije odron.

A tko određuje što je "odron"?

darmarH 31.05.2015. 21:20

Citiraj:

Autor kiky1984 (Post 2785915)
Molio bih preporuku za mobitel u cjenovnom rangu od 1200-1400, max 1500 kn.
Ono sto mi je bitno je da ima 5'' display (5.5 mi je vec cigla koju nemogu nosit u djepu), 2GB rama, android, po mogucnosti 16gb + opcija za sd, solidna kamera cca 8-13 mpx sa led-ciom, notifikacijsko osvjetljenje.

budjet se odnosi na ukupnu cijenu, znaci ako trebam narucivat izvana da ukljucuje onda i pdv i carinu...
Sam brend mi nije toliko bitan.

Unaprijed hvala!

Zte nubia z5s sa coolicool jer vraćaju pdv pa te ispadne oko 1200kn.. Ili uzmeš sa eu skladišta coolicool/efox-store/antelife-a ako ti je hitnije.. ;)

Brko 31.05.2015. 21:40

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2785923)
A tko određuje što je "odron"?

pa V3 je recimo imao feature da se ekran odvaja... sam od sebe :D

pokra89 31.05.2015. 21:43

Mislim da smo vec apsolvirali da je za taj feature zasluzan proizvodac ljepila, a ne inew.

Srdan 31.05.2015. 21:55

Ipak M1 Note nije tako savršen - ima slab GPS receiver.
Danas sam na suvozačevom mjestu navigirao oko sat vremena po sunčanom vremenu s tu i tamo kojim oblakom i ako mobitel držim na jajima većinu vremena je navigacija neuporabljiva. Ako ga držim na koljenima večinu je vremena uporabljiva - tu i tamo pukne. Vjerojatno bi na stalku zaljepljenom na šajbi radilo kako se spada cijelo vrijeme, ali ako mislite kao ja voziti s mobitelom na suvozačevom sicu ili u ruci koja je na mjenjaču, mogli bi imati problema.
Lock isto nije nešto pretjerano brz.
Mobitel je bio u defaultnom "Balance" (srednji od 3) power modu pa treba provjeriti da li je do toga.
Isto pushu za Google appse se zna zalomiti da duže vrijeme ne radi, dok za ostale aplikacije normalno radi.

pokra89 31.05.2015. 22:06

Uvjeren sam da je problem do jaja :D

Sad malo ozbiljnije, meni to ne bi bila nikakva mana, jer ako mobitel koristim kao navigaciju, onda cu ga i drzat gdje drzim navigaciju. A to je ili na sajbi ili na instrument tabli.

thesaint255 01.06.2015. 00:10

Citiraj:

Autor Srdan (Post 2785951)
Ipak M1 Note nije tako savršen - ima slab GPS receiver.
Danas sam na suvozačevom mjestu navigirao oko sat vremena po sunčanom vremenu s tu i tamo kojim oblakom i ako mobitel držim na jajima većinu vremena je navigacija neuporabljiva. Ako ga držim na koljenima večinu je vremena uporabljiva - tu i tamo pukne. Vjerojatno bi na stalku zaljepljenom na šajbi radilo kako se spada cijelo vrijeme, ali ako mislite kao ja voziti s mobitelom na suvozačevom sicu ili u ruci koja je na mjenjaču, mogli bi imati problema.
Lock isto nije nešto pretjerano brz.
Mobitel je bio u defaultnom "Balance" (srednji od 3) power modu pa treba provjeriti da li je do toga.
Isto pushu za Google appse se zna zalomiti da duže vrijeme ne radi, dok za ostale aplikacije normalno radi.

Meni je gps jedna od najvaznijih stvari u mobitelu, koristio sam par puta navigaciju na m1 noteu i radila je savrseno, lock u par sekundi, nista nije pucalo, nit se blesiralo, koristio sam navigon.

frulex 01.06.2015. 00:23

Citiraj:

Autor Srdan (Post 2785951)
ako mislite kao ja voziti s mobitelom na suvozačevom sicu

Mislim da je svakom GPS prijemniku veći problem metalni krov auta nego oblačić na sunčanom nebu... Dakle, paziti na optičku vidljivost okomito prema gore i ne bi trebalo biti problema...

Srdan 01.06.2015. 07:24

Znam da krov ima veći utjecaj, zato sam i naveo točnu poziciju mobitela u autu. Oblaci utječu isto nešto, a kako ih nije bilo toliko da bi imali ikakvog utjecaja bilo je red navesti i to.
Stvar je u tome da na niti jednom mobitelu nisam imao tako loš receiver, a imao sam ih milijun. Zadnji put kada sam morao držati receiver ispod šajbe su bili blutooth GPS receiveri koje si koristio da bi mogao navigirati smartphoneima koji ih u ono vrijeme nisu imali integrirane - od HTC Wallbay-a do HTC TyTn-a. Ako si uzeo receiver s u ono vrijeme najboljim chipsetom SiRFstarIII mogao si voziti s GPS-om ispod krova, ali si ga sve jedno morao zalockati ispod šajbe.

Edit: Što se tiče krovova, prošlo sam ljeto navigirao s Moto G iz sredine kombija.

Wuchko 01.06.2015. 08:53

Hm, čitajući ovo s GPS-om, rekao bih da je u pitanju izolirani problem. Jer kolega gore kaže da on nije imao taj problem. Mislim, ne "navlačim" za nikoga, M1 nemam, samo kažem kako mi izgleda. Valjda će se javiti još netko. Jer mi izgleda pomalo nevjerojatno da bi si kompanija poput Meizu tako nešto dopustila.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:05.