PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

morbid_angel 19.02.2011. 17:31

Citiraj:

Autor Anphonic (Post 1852639)
Ako nisi znao postoji telefon na kojih ih nazoveš i pitaš o dostupnosti ili narudžbi ili pak rezervaciji, možeš poslat i upit mailom na koji ti jako brzo odgovore, tako da ne dolaziš đabe i uzimaš nešto neplanirano.
:goood:

Je, da, to je tak kad ideš planirano neš kupiti, a ne kad usput navratiš u trgovinu :-P
Bio sam u tom dijelu grada, pa sam usput navratio tam, al ja općenito nemam sreće, dovoljno je reći da sam znao po 4 puta ići u t-mobile centar, nakon što sam ih nazvao da vidim el imaju mobitel, i oni potvrdili i rezervirali, da ga na kraju nije bilo :)

Darac24 02.03.2011. 11:27

Također imam pozitivna iskustva u adm-u. Prodavaci su dosta susretljivi i moze se sve dogovoriti s njima. Definitivno preporuka.

microsoft66 07.03.2011. 18:12

ako nastave biti ovako dobri nigdje drugdje osim kod njih necu kupovati hardver.zasad 5000 kn,al bude se ubrzo podebljalo

burmuz 07.03.2011. 18:23

Ja imam negativna iskustva. Naime, naručio sam PC prije 2 godine u komponentama. Sastavio ponudu, uplatio cijeli iznos (blizu 8 000 kn), nazvao zaposlenike, pitam da li je sjelo na račun. Kažu "je, sve uredu. Stiže Vam roba za 5 dana, pošto nemamo grafičku na lageru koju ste tražili." Reko super, pričekam.
Prođe tjedan dana, ništa. Zovem, pitam "ljudi da nise zaboravili poslati ovo ono"... prodavač kaže" joj, sorry bila je neka gužva, šaljemo sutra i prekosutra stiže roba".. Reko uredu.
Prođu još 4 dana, ništa. Zovem opet " možete li mi reći gdje je moja roba". Kaže prodavač "Završila u Kaštel Kanđelovcu ili nešto slično" , odem na mapu ono brate na moru.
Pukao ko kokica. A reko ok, ljudi dajte to sredite... I nakon skoro 3 tjedna, stiže sve.
Znači novac odmah a oni kad stignu.
Ajde probajte tako da vam oni pošalju robu odmah a vi platite kad stignete stignete. Red se mora znati i zbog toga mislim da neću tamo uzimati ništa.

microsoft66 07.03.2011. 18:44

prvi put čujem za tako što.ako su išta,onda su brzi i ažurni.nekako mi to ne drži vodu al ajd..

imaticx 07.03.2011. 19:06

Kod mene je bilo, u cetvrtak dobio ponudu i odmah uplatio, u petak poslali, u subotu stiglo overseasom

Sad planiram uzeti laptop i isto cu kod njih uzeti, ali cu morati u ZG po njega zbog placanja

Minox 07.03.2011. 20:33

takodjer preporuka za adm , puno sam love tamo ostavio iako su bili skupi u nekim stvarima od konkurenata no prevledala strucnost, brzina i susretljivost za adm :)

hypnomidat 07.03.2011. 21:27

Obavio par kupnji kod njih,samo riječi hvale...nikad nikakve reklamacije...

burmuz 07.03.2011. 21:38

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 1865211)
prvi put čujem za tako što.ako su išta,onda su brzi i ažurni.nekako mi to ne drži vodu al ajd..

Inače mrzim ADM i ne mogu ih gledati kako posluju pa izmišljam, eto iz čiste obijesti

thesaint255 07.03.2011. 22:13

burmuz,neznam sta se desilo tebi,ali stvarno cemo jos tesko cuti takvih situacija,meni je situacija ovakva,kupio sam kod njih tripple channel memoriju,i 1 plocica je pocela zezati (BSOD na startapu windowsa),nazvao sam servis,pitam covjeka,sta cemo,kaze on meni cekat cete 1-1.5 tjedan da istestiramo i saznamo sve itd itd,ja kazem,covjece,to mi je dugo,em sam iz zagorja,puno benzina itd itd,i kaze covjek,ovako cemo onda,skenirajte racun,poslikajte par detalja,mailajte to da vidimo o kojoj se memoriji radi i cim dodete kod nas odmah cemo Vam dati novu memoriju,znaci bez cekanja,ovo je stvarno PREDOBRO,ovaj vikend idem to rijestiti,ADM do kraja...od sada samo kod njih

vranjba 09.03.2011. 08:32

prije godinu dana uzmem grafu sa hdmi ali pošalju mi istu takvu ali sa display portom (skontao to tek prije mjesec dana), obje su bile u cjeniku, sad se moram patiti sa nekim adapterima
jedan prijatelj prije pola godine naručio jednu grafu, a stigla mu slabija i još neispravna, morao platiti poštarinu do zagreba i nazad da dobije novu ispravnu i onu koju je naručio
drugi prijatelj naručio ASUS GTS450 TOP i nakon naručivanja mu jave da nemaju tu više ali da stiže u ponedjeljak i da tu šalju, jučer stiglo ali stigla obična asusica ne top model
ostale komponente naručene od njih su stigle kakve su naručene

mamutarka 09.03.2011. 10:27

Citiraj:

Autor vranjba (Post 1866422)
morao platiti poštarinu do zagreba i nazad da dobije novu ispravnu i onu koju je naručio

nedavno smo tu vidjeli dokument u kojem piše da u takvim slučajevima webshop snosi troškove poštarine o svoj račun

D1viry 09.03.2011. 10:54

Citiraj:

Autor vranjba (Post 1866422)
...jedan prijatelj prije pola godine naručio jednu grafu, a stigla mu slabija i još neispravna, morao platiti poštarinu do zagreba i nazad da dobije novu ispravnu i onu koju je naručio...

Moj prijatelj naručio cijeli komp u studenom 2010. godine i stiglo kućošte kojem sve dimenzije baš i ne odgovaraju. Riješeno slanjem nazad i dobio je novo. Poanta cijele priče je da je on platio poštarinu za zagreb, a oni su platili nazad. Dakle pola-pola su platili (u diskontu 24 plaćaju sve, ako je komponenta neispravna) i vjerojatno je tvoj prijatelj nešto propustio, ili su ga zaje*bali :D.

Alfa_R 09.03.2011. 11:02

Citiraj:

Autor D1viry (Post 1866494)
Moj prijatelj naručio cijeli komp u studenom 2010. godine i stiglo kućošte kojem sve dimenzije baš i ne odgovaraju. Riješeno slanjem nazad i dobio je novo. Poanta cijele priče je da je on platio poštarinu za zagreb, a oni su platili nazad. Dakle pola-pola su platili (u diskontu 24 plaćaju sve, ako je komponenta neispravna) i vjerojatno je tvoj prijatelj nešto propustio, ili su ga zaje*bali :D.

Zajebali su ga, mute s tim (krše zakon). Kako je rekao mamutarka, ima malo unatrag (ili u mom sigu) dokument u u kojem je ministarstvo protumačilo zakon.

wireless_os 09.03.2011. 15:55

Pitanjce.... planiram kod njih kupiti dobar dio nove konfe,jedno 5 komponenti. Biti ce slanje postom. Sto u slucaju,da prlikom preuzimanja paketa od dostavne sluzbe (prije potpisa provjeravam sto je stiglo) utvrdim odma na licu mjesta da su poslali neku krivu komponentu? Da li odna nista ne uzimam ili kako?

Gilbert5 09.03.2011. 15:58

Ne možeš provjeriti(otvoriti paket) što je stiglo prije potpisa. Nisu idioti u ADM-u da pošalju krivu stvar, pogreška se desi jednom u tisuću puta. Ako i pogriješe, nazoveš i požališ se, i oni snose troškove dodatnog slanja poštom.

wireless_os 09.03.2011. 16:13

A znaci oni ce u tom slucaju snositi trosak postarine u OBA smjera? Tako bi bar trebalo biti...

snorky_vk 09.03.2011. 16:41

Citiraj:

Autor wireless_os (Post 1866735)
A znaci oni ce u tom slucaju snositi trosak postarine u OBA smjera? Tako bi bar trebalo biti...

ak su zajebali stvar, MORAJU!

T0mB1ll 09.03.2011. 17:19

ima negdje moj post par stranica unazad, meni su poslali krivo napajanje i zamijenjeno je o njihovom trošku (u oba smjera).
tako bi trebali raditi, ali ako ne napomenete, može vam to on reći ali i ne mora :)
ja sam reko da šaljem o njihovom trošku jer je to njihova greška i lik je rekao nema problema.

redscro 21.03.2011. 13:40

Ne znam od kad je tako, al cijene u ADMu su otišle malo prema gore u odnosu na konkurenciju (Protis, MagazinRS, Diskont24). Ovih dana kupujem konfiguraciju i razlika nije baš mala, procesor 40ak kn razlike(Phenom 840), najjeftiniji terabajtni disk je 440kn u ADMu, dok se u Diskontu i MagazinRSu cijene kreću 30-40kn niže, RAM(DDR3 1600) je također skuplji 15ak kn na 2GB. Općenito, većinom je bar malo, a dosta tog i značajno skuplje u odnosu na nabrojane. Ipak to nisu male razlike za webshopove. Prije 2-3 mjeseca sam slagao konfiguraciju i ADM je bio najisplativiji, sad nije ni blizu, unatoč besplatnoj dostavi. Ne znam je li u pitanju pohlepa ili trenutan trend...

Bubba 21.03.2011. 13:57

Citiraj:

Autor redscro (Post 1875757)
Ne znam je li u pitanju pohlepa ili trenutan trend...

U pitanju je to da ADM nije "webshop", nego ducan vulgaris, u kojeg, za razliku od Protisa i slicnih isprdaka, mozes uci, izvaditi pare, pokupiit robu i biti gotov za 30 sekundi.

A i razlike su monstruozne, ono, 40kn za procesor... Koji kosta 800kn? :D

redscro 21.03.2011. 14:04

Da, idemo se sad sprdati ... :kafa:

Nisu ni Protis ni MagazinRS isključivo webshopovi. Možda je tebi 40kn sitnica, ali kad se 40 po 40 nakupi 200tinjak kn na relativno jeftinoj konfiguraciji, meni tada prestaje biti smiješna razlika. Ne velim da su postali cijenama kao Links, ali za nekog tko nije u Zg cijenom baš i nisu prvi izbor.

Bubba 21.03.2011. 14:22

Citiraj:

Autor redscro (Post 1875783)
Nisu ni Protis ni MagazinRS isključivo webshopovi.

Da, imas pravo, Protis cak ne spada ni u kategoriju tezge, a kamo li shopa bilo koje vrste.

Magazin ajde de, ali ces isto tako vecinu stvari morat cekati dok ne dodju...
Citiraj:

Možda je tebi 40kn sitnica, ali kad se 40 po 40 nakupi 200tinjak kn na relativno jeftinoj konfiguraciji, meni tada prestaje biti smiješna razlika.
Racunalo nije zivotno neophodna stavka nego alat za rad onima koji ga trebaju.

I u tom pogledu, uvijek cu dati 5% vise i dobiti stvar odmah nego se natezat s razno raznim Protisima i ostalim zmuklerima...

redscro 21.03.2011. 16:52

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1875803)
I u tom pogledu, uvijek cu dati 5% vise i dobiti stvar odmah nego se natezat s razno raznim Protisima i ostalim zmuklerima...

Uopće nisam govorio o takvim stvarima. I ja radije kupujem tamo gdje imam dobra iskustva. Samo sam primjetio da nisu više tako povoljni kao prije koji mjesec.

nino 21.03.2011. 16:58

Promjene cijena su takorec na tjednoj bazi. Pratim koliko stignem, ali ako imas robe na lageru, racunaj da ce slijedeci tjedan biti jos par % jeftiniji taj artikal i nemas ti mogucnosti vise smanjivat cijenu.

Tako se zna dogodit da ako imas malu marzu, odes i u minus sa zaradom u slucaju placanja kreditnim karticama.

Ima tu svega, ali kao sto Bubba kaze, 40 tak kn nije neka "razlika u cijeni". Pogledaj samo raspon cijena na nabava.net-u. :D

D1viry 21.03.2011. 17:04

Uljudni su i uslužni, a cijene svuda variraju. Meni je, osobno, bitnije da nešto mogu kupiti, pa makar i po višoj cijeni. Svi moji pokušaji kupnje u protisu su završili odustajanjem jer nečeg nije bilo, trebalo dugo čekati ili uopće nisu znali kad će doći. Kad sam kupovao komp, stvarno mi nije bilo bitno jel košta 5000 ili 5200 kn. Podugačka je tema o iskustvima u protisu, tako da mi nije žao dat više love u ADM-u.

mitja 29.03.2011. 20:36

zanima me, ako su mi konfiguraciju složili u ADM-u, smijem li sam mijenjati komponente (konkretno, hladnjak od procesora bih promijenio)? jel mi to poništava garanciju (ako da, jel na sve ili samo određene komponente)? komplicirano mi je vuć kompjutor do jordanovca zbog pet minuta posla.

Deyo238 29.03.2011. 20:45

Citiraj:

Autor mitja (Post 1881678)
zanima me, ako su mi konfiguraciju složili u ADM-u, smijem li sam mijenjati komponente (konkretno, hladnjak od procesora bih promijenio)? jel mi to poništava garanciju (ako da, jel na sve ili samo određene komponente)? komplicirano mi je vuć kompjutor do jordanovca zbog pet minuta posla.

Ovisi, ako si dobio garanciju po dijelovima, smiješ, ako si dobio na cijelu konfiguraciju ne smiješ, tj. ako ima onu naljepnicu na bočnoj stranici od kućišta koja se spara kad otvoriš kućešte, te tako oni znaju da si nešto dirao.

Cyber Junkie 29.03.2011. 20:46

Citiraj:

Autor mitja (Post 1881678)

Ja osobno kad kupujem konfiguraciju, ako je moguće, tražim od trgovine
da mi daju garanciju na svaku pojedinu komponentu, a ne na cijelu konfiguraciju. Ako ti je garancija na cijelu konfiguraciju i imaš zaštitnu
naljepnicu onda moraš nositi dok god postoji garancija (obično 1 - 2 god.)

mamutarka 29.03.2011. 20:49

Citiraj:

Autor Deyo238 (Post 1881686)
Ovisi, ako si dobio garanciju po dijelovima, smiješ, ako si dobio na cijelu konfiguraciju ne smiješ, tj. ako ima onu naljepnicu na bočnoj stranici od kućišta koja se spara kad otvoriš kućešte, te tako oni znaju da si nešto dirao.

onda gubi samo njihovu jednogodišnju garanciju.ostane ti garancija za svaku komponentu pojedinačno.

mitja 29.03.2011. 21:01

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 1881688)
onda gubi samo njihovu jednogodišnju garanciju.ostane ti garancija za svaku komponentu pojedinačno.

super, onda nemam brige. (poslat ću im mejl još, čisto da budem siguran)
hvala

Djrko 30.03.2011. 21:08

Evo i ja osobno mogu reć samo SVE 5 što se tiće ADM-a. Apsolutno sve i za sebe i za druge kupujem tamo. Čak i ako nešto treba a tamo nemaju prvo odem i pitam dali je moguće nabavit. Nije jedamput npr. da sam neš kupio, predomislio se nakon par sati , došao i zamjenio bez ikakvog problema. Sve 5 osim Renoa 4 što se tiće ADM-a.

Pawzilla 30.03.2011. 22:18

Ja se nebi složio, već dvije godine izbjegavam ADM radi neprofesionalnosti. Svaka čast onima koji su uspjeli nešto ZAMIJENITI u ADM-u, jer ja nisam, pa čak i u zakonskom roku od 7 dana od trenutka kupovine. Potsjećam, da sam kupio 22" AOC LCD koji je imao hrpu bad pixela i bright dotova i da sam ga kupio pred kraj radnog vremena i sljedeće jutro u 8:00 sam ga išao vratiti, na što sam dobio odgovor "Pa šta si očekivao, rekao sam ti na telefonu još da to nije neki monitor", na šta sam ja poludio. Za zakonski rok od 7 dana su se oglušili, a jedini način da dobijem ispravan monitor je bio da kupim drugi skuplji kod njih, a imali su samo neke samsunge gdje je sljedeći bio 1750kn u odnosu na 1200kn za AOC-a i još k tome su mi uzeli 100.00kn VIŠE za "USLUGU" uz obrazloženje "mi ovo neradimo inače, pa će te ovo koštati 100,00kn da si mi svi tu popijemo kavicu"

E tu su se zaj**ali i izgubili su kupca koji im je godišnje donosio desetke tisuća kuna.

Za mene ADM nikad više...

fran123456 30.03.2011. 22:24

Citiraj:

Autor Pawzilla (Post 1882475)
"mi ovo neradimo inače, pa će te ovo koštati 100,00kn da si mi svi tu popijemo kavicu"

:D:D

Trenutačno su oni meni na drugom mjestu poslije MagazinRSa, ali ne zbog usluge već zbog cijena.

Alfa_R 31.03.2011. 00:11

Citiraj:

Ja se nebi složio, već dvije godine izbjegavam ADM radi neprofesionalnosti. Svaka čast onima koji su uspjeli nešto ZAMIJENITI u ADM-u, jer ja nisam, pa čak i u zakonskom roku od 7 dana od trenutka kupovine.

Ako si ga kupio na daljinu morao si poštovati i zakonom propisane procedure. Na njih se ne mogu oglušiti nikako.
(pogledaj moj sig za ubuduće)

Ako nije kupljeno na daljinu nego plaćeno u trgovini - onda nema zakonskog roka, samo dobra volja, tj poslovna politika prodavača...

Firkraag 31.03.2011. 05:20

Citiraj:

Svaka čast onima koji su uspjeli nešto ZAMIJENITI u ADM-u, jer ja nisam, pa čak i u zakonskom roku od 7 dana od trenutka kupovine.

hehe, svojedobno sam se natezao s njima jer su klasično dead on arrival napajanje dugo držali u servisu, u međuvremenu sam naravno morao kupiti novo a ovo prvo nisu baš tako jednostavno pristali zamijeniti za drugu komponentu (čak uz moju nadoplatu). To me bilo malo iznenadilo, ali ajde ipak su pristali, a poslije toga imam dobra iskustva.

Ninoffmaniak 06.04.2011. 21:13

nedavno zeo komp tamo
narucio 690 II nisu imali zvali i onudili termal drek u zamjenu sto sam odbio i reko da bi rađe haf te su mi napisali racun sa hafom i nakon 3 dana javili da se zadnji haf raspao i onovom mi ponudili terlamdrek i nakraju sam uzeo centuriona i odbili su mi napraviti racun za njega nego ostali na hafu a za uzvrat sam ih makar trazio praznih dvd da mi posalju u razliku

sve sto je bilo u opaski u mailu su zanemarili umjesto na kucnu adresu paketi su stigli na firmu konfiguracija nije bila slozena i komplikacije oko R1

na kraju na maticnoj mreza nije radila ali nisam imao volje vracati pa sa u ventexu uzeo mreznu karticu od 70 kuna i sada sve radi

koliko komplikacije i zajebancije ali na kraju ipak vise se isplati od linksa da nebi imao problema samo bi me sve sto sam uzeo doslo 1400 kuna skuplje

izi 21.04.2011. 11:05

Ja sam planirao tamo uzeti veci dio konfiguracije (sandy bridge), pa sad bas nisam siguran da li cu tamo gledat :D

snorky_vk 23.04.2011. 20:24

Citiraj:

Autor izi (Post 1895784)
Ja sam planirao tamo uzeti veci dio konfiguracije (sandy bridge), pa sad bas nisam siguran da li cu tamo gledat :D

mislim da nemas razloga ne uzet. dogodi se svakom. al moraš biti precizan sto zelis, oni kao trgovci ako nesto nemaju zele ti dati nesto drugo za sto oni smatraju da je ok. ti imas pravo ne sloziti se s tim i trazit ono sto zelis. 4 ,5 konfi sam kupio i nikad blema. u vinkovce dostvljeno bez greške. pitao ih dali imaju to i to, rekli imaju, uplatio pare, konfa dosla sastavljena. znači, prvo pitaj pa onda naručuj.

izi 23.04.2011. 21:04

Hvala na reply-u :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10.