PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   MaxTV - pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81738)

Jelc 26.11.2009. 21:19

Radi:)

danij3l 26.11.2009. 21:59

Citiraj:

Autor subtex (Post 1495658)
Jel vam radi max tv, meni zadnja 2 sata ne radi

a da li mozda pishe nesto?

dodo_8 28.11.2009. 18:53

imam problem sa spajanjem maxtv-a i routera. dakle jucer sam stavio novi firmware routera i onda sam unjeo preko telneta one komande sve za iptv ulaz. kada odem na 192.168.1.254 i pise mi IPTV connected. odem na check connectivity test i pisu mi sve tri zelene kvacice pored atm, ethernet i adsl ako se dobro sjecam da su ta tri imena..ugl pise mi da je sve uredu. i sad kad palim maxtv, dodje do povezivanja i onda pise: "Povezivanje..." i onda za par sekundi mi izbaci "Greška u postavkama..." i onda nastavi tako sa provjerom softwarea i dodje do loading in progress (ljubičasti prozor) te mi izbaci:

"System is temporarily unavailable. If problem persist, contact your Service Provider.

- 300 "

Šta s tim? molim pomoc..

marq20 08.12.2009. 00:47

jel uzimao tko max tv bez interneta samo za telefonskom uslugom?

stari to uzeo i pospajam sve kak treba, ali nema signala u slušalici niti lapica od Phone ne svijetli, jel treba možda njih zvati da puste signal?

suba 08.12.2009. 12:57

Telefon spojiš u splitter, a ne u router (barem mi se čini da si ti spojio u router)

marq20 08.12.2009. 13:17

Citiraj:

Autor suba (Post 1506069)
Telefon spojiš u splitter, a ne u router (barem mi se čini da si ti spojio u router)

spojio sam u splitter pa kasnije i u router, ali ništa:hitthewal:

to spajam u viksi pa ne znam baš kak su telefonske žice pospajane
uglavnom imam na katu jednu telefonsku utičnicu i u prizemlju, jel onda svejedno u koju spajam ?

thedarkess 19.12.2009. 21:11

jeli moguće imati maxtv spojen na PCI TV tuner karticu poput ove: http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=157751 i gledat maxtv na kompu?

Kreseks 20.12.2009. 13:40

Citiraj:

Autor thedarkess (Post 1515563)
jeli moguće imati maxtv spojen na PCI TV tuner karticu poput ove: http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=157751 i gledat maxtv na kompu?

Sta ce ti tuner kartica?

Ubodi ga na digitalni ulaz na monitoru.

Viperus 28.12.2009. 17:15

Kupio sam 16:9 TV, i gledam one maxtv opcije, stavim 16:9TV, a 4:3 letterbox, no kad na npr. HBO-u dođe pravi 16:9 film, on se ne proširi, nego osim lijevog i desnog ruba, izgubi i na visini (trenutno spojen preko scarta, zaboravio hdmi kupit). Jel to tak svima ili?

Astra 29.12.2009. 16:24

Citiraj:

Autor marq20 (Post 1505782)
jel uzimao tko max tv bez interneta samo za telefonskom uslugom?

stari to uzeo i pospajam sve kak treba, ali nema signala u slušalici niti lapica od Phone ne svijetli, jel treba možda njih zvati da puste signal?

Pa nazovi službu za korisnike na 08009000.
Oni će ti najbolje reči!

^SuperUnknown^ 03.01.2010. 03:13

Zna li itko kako dobiti sate i minute na display-u STB-7710? Sudeci po ovoj slici, moguce je:

http://img.skitch.com/20100103-burax...3rm98itq21.jpg

the_ghost 04.01.2010. 10:15

to je 7711 a ne 7710 koji je kod t-coma. Jedino 7710 nema funkcionalni display koliko se sjecam.

^SuperUnknown^ 04.01.2010. 11:07

Da, u jedan "manual" imaju objedinjena oba modela, pa slika ocito vrijedi za 7711. A i u Albisu su mi to potvrdili :(

Citiraj:

The customized model provided to T-Com is a STB 7710 and does not feature a display. Therefore it is not possible to display any information. The picture you are referring to shows another model not used by T-Com Croatia.

the_ghost 04.01.2010. 12:34

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1527846)
Da, u jedan "manual" imaju objedinjena oba modela, pa slika ocito vrijedi za 7711. A i u Albisu su mi to potvrdili :(

Vrijedi ili ne vrijedi?

http://www.albistechnologies.com/pro..._stb/index.php

Ovdje kaze da 7710 nema display.

danij3l 04.01.2010. 12:40

pa to je i quote-ao u postu iznad

T0mB1ll 04.01.2010. 15:43

trenutno imam taj siemens i znači nema display.. a dok sam imao atlantu, kod prvog uključenja stba se ispisuju oni brojevi.. P:02 tako neš, a dok listaš programe, nije prikazivao broj na displayu.. a recimo, kod frenda su neš slagali jer je prijavljivao kvar, i kod njega su uključili prikaz broja programa.. znači stavi recimo na cinemax (mislim da je pod 300) njemu na stbu piše 300.. kak su to složili, neznam...

the_ghost 04.01.2010. 15:48

merge

Citiraj:

Autor danij3l (Post 1527938)
pa to je i quote-ao u postu iznad

/me ne zna citati

isprike ^SuperUnknown^

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1528118)
trenutno imam taj siemens i znači nema display.. a dok sam imao atlantu, kod prvog uključenja stba se ispisuju oni brojevi.. P:02 tako neš, a dok listaš programe, nije prikazivao broj na displayu.. a recimo, kod frenda su neš slagali jer je prijavljivao kvar, i kod njega su uključili prikaz broja programa.. znači stavi recimo na cinemax (mislim da je pod 300) njemu na stbu piše 300.. kak su to složili, neznam...

Kod mojih staraca proradilo nedavno...

robi64 13.01.2010. 19:29

MaxTV modificirani SW(firmware) za Siemens STB-7710

nešto sam načuo da bi se od ovog recivera od Max tv-a mogla napraviti dobra multimedia nešto slično kao WD LIVE i to stavljanjem modificiranog sw-a pa me interesira jer tko zna nešto više o tome,nešto sam našao na drugim forumima ali ništa baš konkretno ni o samom načinu stavljanja tog firmware-a u stb siemens pa jer tko zna tu nešto više o tome,pogotovo što se ovi uredjaji mogu nabaviti po dosta povoljnim cijenama,a ima HDMI izlaz,navodno bi se na njega mogao priključiti ext.disk preko prednjeg USB priključka i tako dati FULL HD sliku na LCD TV-u koliko sam shvatio

nino 13.01.2010. 19:42

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna...emens-stb-7710

robi64 15.01.2010. 17:35

uzeo sam max tv na probni period od 3 mj. i sada bih ga vratio pa pitam da li moram uz reciver stb 7710 vratiti i modem Thomson ST 780WL ili mi on ostaje,naime pri potpisanju probnog perioda za Max Tv rekli su mi da će mi modem ostati,a danas kad sam zvao službu za korisnike kažu mi da moram vratiti i modem?? zna li netko postupak vraćanja poslije isteka probnog roka od 3mj.

rendula 15.01.2010. 18:16

modem ostaje, ja sam bio vracao i nije bilo potrebno vratiti modem.

knez|boy 15.01.2010. 18:30

meni je isto neka zenska u szk rekla da moram vratiti modem a dok sam odneso u t-centar nitko me nist nije pito za modem...

danij3l 15.01.2010. 19:07

morash, prije je moglo bez vracanja routera, ali vishe ne

EDIT: ukoliko ne vratish modem biti ce ti produzena UO za ADSL ili naplacanja puna cijena (799KN) na slijedecem racunu

robi64 16.01.2010. 20:15

evo,vratio sam Max tv i rekli mi da zadržim modem ali sad kako sam vratio Max tv malo ,malo pa mi puca internet veza,a dok sam imao Max tv sve mi radilo ko vurica i niti jednom mi nije pucala veza sa internetom pa mi je to sve pomalo čudno?
jer još netko ima sličnih iskustva???

PointDexter 03.02.2010. 14:31

Ovako, uzeo sam maxtv bez adsl-a. Zanima me mogu li npr. od nekoga posuditi pass i username za adsl i koristiti njegov promet bez da se meni aktivira adsl na mome računu?

h3lld 03.02.2010. 14:44

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 1559139)
Ovako, uzeo sam maxtv bez adsl-a. Zanima me mogu li npr. od nekoga posuditi pass i username za adsl i koristiti njegov promet bez da se meni aktivira adsl na mome računu?

ne, iz 2 razloga, ... 1 modem ti je podesen da ne propusta internet promet, broj 2, samo su ti otvoreni kanali 0/40, nije otvoren 0/33 za net, te 0/50 za voice...

Burko 10.02.2010. 14:41

malo muljavo od t-coma, al' ajd. i moja je greska dijelom.........

cisto da se ne zbunite kao ja, u devetom mjesecu sam uzeo maxTv. i tada je bila akcija, do 1.4.2010 za jednu kunu. i sve 5, ja narucio maxTv, dosao on, spojio i dan danas radi kako treba.
no danas stize racun, za maxTv prijamnik (40,16 kn bez PDVa), no i maxTv naknada :stoopid:. nazvao sluzbu, i naravno - shema. ja iako sam sklopio u 9-tom mjesecu 2009-e godine, kada je bila akcija do 1.4.2010 godine maxTv za jednu kunu, ne, ja sam imao probni rok od 3 mjeseca koja su mi se uracunala kao probni rok. i nakon tri mjeseca (tj kraj prvog mjeseca 2010-e) mi se pocela obracunavati nadoknada za maxTv, jer sam ja presao u pretplatnike. ja WTF, pa dobro, ali gdje je jos tri mjeseca free maxTv-a? e jebiga majstore, da si odmah sklopio ugovor (dakle bez probe), onda bi imao do 1.4.2010-e godine maxTv za jednu kunu. na pitanje zasto mi to nije netko rekao kada sam zvao, da moram reci da hocu odmah (onda) biti pretplatnik da bi dobio do 1.4. besplatan max, zenska pocela ponavljati ovo za tri mjeseca probe, i da sam nakon tri mjeseca automatski presao u pretplatnike, tj da uzimam maxTv........

mislim nije para, 65 kuna mjesecno, tj, 195 kuna za tri mjeseca. ali da su rekli "e, ali moras odmah sklopiti ugovor da uzimas maxTv", nebi rijeci rekao. ovako ih samo lagano pozdravljam i steram u 195 piksli marmelade :chears:. samo me zanima koliko je jos ovakvih kao ja, brijem malo veci broj :D.

nagY 20.02.2010. 20:20

Max TV na dva tv-a

Nisam siguran jel postoji vec ovakva tema , nesto sam malo potrazio nisam nasao (moguce je da sam fulao, obavjestite me :) ).
Uglavnom, moj stari iso neki dan do t-coma da vidi jel se moze maxtv spojit na dva tv-a i ovi rekli da moze ali da je cijena 1600 kn ^^ :stoopid::wtf2:
Meni to nema logike, ako samo treba otvorit iptv2 port i kupit dodatni reciever za sliku... Molim objasnjenje ili ako je to netkor radio vec thx

njOob 21.02.2010. 15:43

Citiraj:

Autor Burko (Post 1566072)

cisto da se ne zbunite kao ja, u devetom mjesecu sam uzeo maxTv. i tada je bila akcija, do 1.4.2010 za jednu kunu. i sve 5, ja narucio maxTv, dosao on, spojio i dan danas radi kako treba.
no danas stize racun, za maxTv prijamnik (40,16 kn bez PDVa), no i maxTv naknada :stoopid:. nazvao sluzbu, i naravno - shema. ja iako sam sklopio u 9-tom mjesecu 2009-e godine, kada je bila akcija do 1.4.2010 godine maxTv za jednu kunu, ne, ja sam imao probni rok od 3 mjeseca koja su mi se uracunala kao probni rok. i nakon tri mjeseca (tj kraj prvog mjeseca 2010-e) mi se pocela obracunavati nadoknada za maxTv, jer sam ja presao u pretplatnike. ja WTF, pa dobro, ali gdje je jos tri mjeseca free maxTv-a? e jebiga majstore, da si odmah sklopio ugovor (dakle bez probe), onda bi imao do 1.4.2010-e godine maxTv za jednu kunu. na pitanje zasto mi to nije netko rekao kada sam zvao, da moram reci da hocu odmah (onda) biti pretplatnik da bi dobio do 1.4. besplatan max, zenska pocela ponavljati ovo za tri mjeseca probe, i da sam nakon tri mjeseca automatski presao u pretplatnike, tj da uzimam maxTv........

mislim nije para, 65 kuna mjesecno, tj, 195 kuna za tri mjeseca. ali da su rekli "e, ali moras odmah sklopiti ugovor da uzimas maxTv", nebi rijeci rekao. ovako ih samo lagano pozdravljam i steram u 195 piksli marmelade :chears:. samo me zanima koliko je jos ovakvih kao ja, brijem malo veci broj :D.

ja sam isto ko i ti...samo uopce nisam gledao sto placam pa sam vjerojatno i platio tih 195kn.Bezveze,mislio sam da nakon 3 mjeseca da ide automatski ugovor i da mi ostaje 21 mjesec....

kacmarin 21.02.2010. 15:55

Max-tv reciver

Molim pomoć !!! da li mogu na ruter spojiti neki drugi reciver poput opticuma 4001 tscx ,ili neki drugi reciver ? te skinuti max-tv softwer za njega . kod digi tv-a je to bilo moguće ,ubaci se drugi softwer i ključevi i sve 5 .
tj hocu max na dvije televizije .

pomoć ako je moguće hvala !:dajpivu:

Shrek 21.02.2010. 18:27

E kod maxtv-a to neces moci, spoji jedan tv sa scart kabelom a drugi hdmi

tpm4 06.03.2010. 16:58

Prijavio sam se za maxtv, pravio sam ugovor na internetu. Pitalo me koji modem imam, stavio sam kasda, i pisalo je da ce poslat novog.
Dosao je maxtv uredaj, modem ne. Zvao sluzbu govore, poslat cemo.
Proslo misec-dva, jos ga nema. Sad kad ih nazovem, kazu da moze i na kasdu. Zasto onda kad sam pravio ugovor pise da nemoze?? Sta je s onim poslat cemo? :)
Di mogu vidjet ugovor?? Jeli dode doma s postom?? (pa da pogledam ako ga je stara negdje smjestila)
Jer ako u njemu pise da ce poslat modem, da probam stim nesto.
ADSL imam ugovor jos nekih 10 mjeseci, kad sam narucivao maxtv bilo je jos oko godinu dana. (mozda i vise, nisam tocno siguran)
Modem nesalju ako ne produze ADSL??

fukac01 07.03.2010. 17:12

Dali se može koristiti usb utor na starom prijemniku za npr. gledanje divx filma preko sticka...mislim dali postoji koji način da ga učita???

danij3l 07.03.2010. 19:01

ne.

K-pax 08.03.2010. 11:41

Burko i njOob niste jedini.
Sto se tice ovog maxTV-a na dva telkaca stvar ide ovako (ovo se odnosi na njihovu ponudu), znaci ako podneses zahtjev za jos jednim STB uredjajem, treba tehnicar prvo doc da ti provjeri propusnost i sl., a onda sljedi zabavni dio, moras opet potpisat ugovor na 24mj s tim da platis uredjaj 300kn i onda sljedeca 24 mj jos po 40kn pretplate, znaci placas dvije pretplate za Max tv, pljacka!
Jedno pitanje za kraj, Ako kupim STb uredjaj (ne od t coma), i ustekam ga u drugi port za maxtv, oce to radit ili je samo jedan port otkljucan, pa se mogu fuckat. Hvala!

danij3l 08.03.2010. 15:04

nemozesh zaobici placanje drugog STBa.

h3lld 09.03.2010. 21:40

Citiraj:

Autor K-pax (Post 1589568)
Burko i njOob niste jedini.
Sto se tice ovog maxTV-a na dva telkaca stvar ide ovako (ovo se odnosi na njihovu ponudu), znaci ako podneses zahtjev za jos jednim STB uredjajem, treba tehnicar prvo doc da ti provjeri propusnost i sl., a onda sljedi zabavni dio, moras opet potpisat ugovor na 24mj s tim da platis uredjaj 300kn i onda sljedeca 24 mj jos po 40kn pretplate, znaci placas dvije pretplate za Max tv, pljacka!
Jedno pitanje za kraj, Ako kupim STb uredjaj (ne od t coma), i ustekam ga u drugi port za maxtv, oce to radit ili je samo jedan port otkljucan, pa se mogu fuckat. Hvala!

Možeš ne uzeti ugovor na 24mj i platiti STB 1500 i kusur kuna, ali 40kn mjesečno dodatne pretplate moraš plaćati. Ti slobodno možeš ubosti drugi STB prijemnik u drugi port, ali neće biti ama baš ništa, jer ti se treba omogućiti na tvojem korisničkom računu uslugu drugi STB....

Burko 10.03.2010. 10:03

Citiraj:

Autor Burko (Post 1566072)

mislim nije para, 65 kuna mjesecno, tj, 195 kuna za tri mjeseca. ali da su rekli "e, ali moras odmah sklopiti ugovor da uzimas maxTv", nebi rijeci rekao. ovako ih samo lagano pozdravljam i steram u 195 piksli marmelade :chears:. samo me zanima koliko je jos ovakvih kao ja, brijem malo veci broj :D
.

(namjerno sam sebe quotao, jer ima nastavak)

:care::care:

ne znam koja se gospodica/gospoda javila, ali zena zna svoj posao. dakle, ovaj mjesec dolazi pretplata na maxtv za cijelu kunu, kako je i bilo na akciji, da do 1.4.2010-e se placa mjesecno za 1. kunu. ja nista, opet na telefon i gnjavi SZK. zena mi sve objasnila, ona sitna pretplata za par dana sto mi je obracunata je uvazena kod novog racuna koji je smanjen za taj iznos (fino pise na racunu), i do 1.4.2010-e (znaci jos jedan mjesec, ovaj) mi se obracunava maxtv - za jednu kunu. prosla gospoda sto sam zvao prosli mjesec mi je 80% krivo rekla.....

uglavnom, ispravili su se sto su smuljali, sve tocno kako je receno i jest na kraju. ipak jedan veliki plus, najvise zbog ove danas zene sto se javila jer apsolutno sve sto ju se pita - zna i odgovara 5/5.

luks 88 21.04.2010. 10:38

imam problem sa daljenskim,ne radi pola tipki,tipa trebalo mi je 20min da sa mučenjem probam upisati glavni pin,daljenski šteka,probao sam uzeti drugi i ista stvar, sve je spojeno na crni reciever i Siemens sx763.
Prijavili su kvar i rekli da je to problem ako imam Braviu imam ovaj modelhttp://www.sony.hr/product/t32-w-series/kdl-40w5500, da isključim pozadinsko osvjetljenje jer da taj senzor ometa signal daljenskog.

koja debilana :CoolRamb::rambo:

drugo pitanje:dal ima kakve razlike ako je reciever spojen preko scarta ili HDMI kabela?

Mar 21.04.2010. 14:17

Evo i mi uzeli MaxTv pa čekam da to govno stigne, a u međuvremenu imam pitanje.

Trenutno mi se router nalazi u sobi di mi je i PC, a provuka sam ethernet kabel do dnevnog boravka di je TV i na njega je spojen WDTV live.

Sad, kad dođe maxtv ne planiram provlačit još 20m kabela nego iskoristi postojeći kabel, ali da ne izgubim wdtv.

Palo mi je napamet da postojeći dlink router stavim u switch mode i prištekam na novi router (thomson?) i onda na dlink spojim wdtv i maxtv.

Da li će to funkcionirat?

Evo kako sam to mislija izrealizirat :)
http://www.imagesforme.com/upload/0fa20ea1.png

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:45.