PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74385)

Halos 19.03.2011. 21:35

Najtragičnije je sto je sve išlo kao na putru, dok nisam iz Swampa izašao, nakon toga neide s mjesta, a jezgre nisu opterećene kako su bile. Grafa je stara, al opet dere...:D

E, a toliko sam si posakrivao municije, slozio oruzja sa upgradeima, sve sto se moglo naći uz onu vintaricu BS sam nasao, nadam se da mi neće savegameovi nestat (pretpostavljam da budu ha? :) )

Misija mi je jednog dana proći pokraj one vojne kule iz onog tunela na početku igre ako se tko uopće može sjetiti toga? :D

Edit: Saveovi mozda i ostanu, tako kažu barem

Brko 19.03.2011. 22:18

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1874880)
Posudi od Druga B. on je valjda svaku prešao 20 puta :D

Clear Sky, samo 7 puta :D ove ostale toliko, možda i više :D

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874890)
Najtragičnije je sto je sve išlo kao na putru, dok nisam iz Swampa izašao, nakon toga neide s mjesta, a jezgre nisu opterećene kako su bile. Grafa je stara, al opet dere...:D

E, a toliko sam si posakrivao municije, slozio oruzja sa upgradeima, sve sto se moglo naći uz onu vintaricu BS sam nasao, nadam se da mi neće savegameovi nestat (pretpostavljam da budu ha? :) )

Misija mi je jednog dana proći pokraj one vojne kule iz onog tunela na početku igre ako se tko uopće može sjetiti toga? :D

Edit: Saveovi mozda i ostanu, tako kažu barem

Sejvovi nisu problem. Šaljem 3 DVD-a sejvova od svih STALKERA ako treba :D
A čuj, ako ti sre na DX10, stavi na DX9. Razlike skoro pa da i nema, tj. barem je ja nisam nešto naročito zamjetio.

Halos 19.03.2011. 22:51

:D Katastrofa, znači znaš u globalu sve napamet...da nemoram guglat skrivena mjesta ;)
Ma evo stavio najnoviji patch 1.5.10 i figa, neide s mjesta igra...

Nešto čudno se dešavalo na 1.5.03 verziji patcha, sa Sun rays, iz čistog mira znalo je sa 30FPS-a skočiti na 60-70 kada sam se zezao sa Affinity šemom, ali ovdje više nereagira. Ugl., evo cijeli dan tu nešto handračim, navlačim bandite po lokvama na kamaru i opet figa...

Nastavit cu se muciti kad dobijem volju natrag, uzeo mi ju je jedan bandit dok sam ja gledao u sunce i divio se :D

Brko 19.03.2011. 23:07

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874923)
:D Katastrofa, znači znaš u globalu sve napamet...da nemoram guglat skrivena mjesta ;)
Ma evo stavio najnoviji patch 1.5.10 i figa, neide s mjesta igra...

Nešto čudno se dešavalo na 1.5.03 verziji patcha, sa Sun rays, iz čistog mira znalo je sa 30FPS-a skočiti na 60-70 kada sam se zezao sa Affinity šemom, ali ovdje više nereagira. Ugl., evo cijeli dan tu nešto handračim, navlačim bandite po lokvama na kamaru i opet figa...

Nastavit cu se muciti kad dobijem volju natrag, uzeo mi ju je jedan bandit dok sam ja gledao u sunce i divio se :D

Hint: ako želiš prije završiti igru, tj. doći do CNPP-a, manje se druži i solitariši sa frakcijama. Odradi za njih ono nužno kako bi mogao dalje, jer ako se pobratimiš sa bilo kojima, imal buš zejebanciju da bu ti svako malo zvonil mobitel i svako malo buš imal kukanja za pomoć "Dođi brate, deru nas ko mlade majmune". odradi i otiđi... inače buš se igral nekoliko tjedana.
Naravno, ovo ti govorim samo ukoliko želiš ranije završiti. ukoliko ne, slobodno se ti solitariši sa pojedinim grupama pa kreći u križarske pohode.

Halos 20.03.2011. 00:22

Pa, CS sam riješio valjda do samoga kraja prvi puta, ali mi se nije dalo igrati lovice pred sam kraj...pa sam nastavio SoC, koji sam riješio isto dosta, pa da probam CP, pa da prodam komp, pa da kupim i tako pomalo...

Sad cu za početak napravit štimung sa driverima od grafe i postavkama, a onda idem skupljat puske u tamo u Cordonu a prodavat ih u Swampu :D

Stari g80...

Ugl., CoP mi se najmanje svidio, njega cu zadnjeg ganjati, rijesim CS a dalje cu lako, SoC znam napamet tako da nije problem do jednog dijela.

p.s sad cu te PMat da mi objasniš kako flešat BIOS :roller:

edit: 1.5.10 katastrofa, pucaju teksture, evo Primjer , mislim wtf :D

Brko 20.03.2011. 12:47

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874959)
Pa, CS sam riješio valjda do samoga kraja prvi puta, ali mi se nije dalo igrati lovice pred sam kraj...pa sam nastavio SoC, koji sam riješio isto dosta, pa da probam CP, pa da prodam komp, pa da kupim i tako pomalo...

Lovice? misliš kad hvataš Streloka? pa to i je bit cijele priče :D no dobro, nema veze.

Citiraj:

Sad cu za početak napravit štimung sa driverima od grafe i postavkama, a onda idem skupljat puske u tamo u Cordonu a prodavat ih u Swampu :D
zašto u swampu? što nije bolje ih prodavati u Cordonu onom debelom seronji Sidoroviču?
Što se swampa tiče, to mi je najgluplji dio igre. Čim izađem u Cordon pa dalje, odma mi je bolje.

Citiraj:

Ugl., CoP mi se najmanje svidio, njega cu zadnjeg ganjati, rijesim CS a dalje cu lako, SoC znam napamet tako da nije problem do jednog dijela.
CoP je najjednostavniji i najlakši kao Vanilla igra. i najviše treba modove od svih nastavaka da bi bio koliko toliko zanimljiviji. (SMRTER, Sigerous, Reloaded, Complete)

Citiraj:

p.s sad cu te PMat da mi objasniš kako flešat BIOS :roller:
Slobodno :D
Citiraj:

edit: 1.5.10 katastrofa, pucaju teksture, evo Primjer , mislim wtf :D
ja bih rekao da ti je kompjuter zaposjednut. zaposjeo ga đava :D
savjet: deinstaliraj igru. napravi clean install, lijepo ju pečiraj na 1.5.10 i instaliraj Complete mod. i da, kreni ispočekta. jel daljnjim drljanjem i brljanjem, neš niš napraviti. znam to jako dobro.

ECHO 20.03.2011. 21:21

Igram ponovo CS pa me zanima netko je spomenuo da i tu ima Wish gartner opcija koju nisam našao, samo sam instalirao igru naravno legalnu sa steam-a treba li neki mod instalirati ili....:)

Hvala:chears:

max111 20.03.2011. 21:36

Da Complete mod za Clear sky, onda imaš opciju wish granter.

Brko 20.03.2011. 21:38

Wish grantera nema u complete modu za SoC? ili sam u krivu?

max111 20.03.2011. 21:40

Nisi u krivu ali ima mislim smart save, Esc + ne znam sad točno :D

Halos 21.03.2011. 12:07

THX Brkane :beer: ; Complete mod je odličan.

Doduše imam nekakvih bugova kao i prije, neke rijesim samo esc - pa nastavim dalje, nekad mi bubne onaj bug report, a nekad bubne ovo.

U biti, najviše sam se našao sa onom hunting puštom + dart/slug municijom. (monitor ibm 15" :) )
http://www.pohrani.com/t/1h/ng/2xE1U...02-17-01-3.jpg
http://www.pohrani.com/t/2N/12s/2BAO...02-17-02-4.jpg

Doveo sam to do te mjere da samo sa njom idem u pohode, i sve riješavam iz malo većih udaljenosti, u čučnju i lagano u buljagera :D

Guštam, maloprije skočio do garbagea i tamo napravio na par mjesta takvog belaja i to sve sa...puškom za lov :stoopid:

ECHO 21.03.2011. 19:03

I ja sam instalirao complet mod:D i radi wish gartner:D lijepo sam se opremio i sad haračim po zoni(SVD snajp i sačmara SPAS sa dart/slug streljivom dobitna kombinacija i pljuca Sig 220):D stavio oklop Bullat i udri miško.

Halos 03.09.2011. 12:29

Da se ponovim. Nakon pola godine preprodavanja u Agropromu i Smetlištu odlučih dalje u Yantar...divlji zombiji pucaju ko ludi. Tražio sam "sreću" u novim igrama, ali nenađoh :D. Stvarno suša dobrih igara, nepreostaje nista drugo nego Stalkera bubat lagano.

http://www.pohrani.com/t/2M/zR/4XmoYjp4/idessssss.jpg

TOZ-34 spimpan još tamo u Swampu, sa ultrapreciznom Dart municijom je stvarno melem, tko nije probao neka proba.

BUMP :)

hammer_of_thor 03.09.2011. 13:29

ja već danima pokušavam ponovo zaigrati STALKERa al nikako da uhvatim vremena, i nikako da dočekam kakav novi mod koji još nisam igrao.
A baš mi se igra, pogotovo kad vidim ovakav SS :)

Halos 03.09.2011. 21:24

Ja sam se jedva primio, u biti imam vremena, ali volja me potjerala tek kad sam vidio ovih par novih "bučkuriša" od igara :D .

Poseban guš je sa pravom pljucom vratiti se u rodni Swamp pa proharačiti onu marvu tamo. Ali i dalje me onaj nevidljivi slon zna prepast :) . Ispraznim mu jedno 20 kila razne municije po sred čela a onda smirujem puls rokanjem po vranama :D

Brko 05.09.2011. 13:38

Halos, koji je to mod? ili je vanilla igra?

Halos 06.09.2011. 18:27

Brko, to ti je Complete.
Odlično ga počet nanovo igrat, stvarno gušt, doduše Beril suit mi je totalno destraktan, pa sam kaširao 30+ iljadarki za Seva suit( spimpan kolko ide).

Opet ponavljam, kad se sa sređenom TOZ34 + dart municijom obrušim na nekoga iz daljine, ako nije prvi pogodio, drugi gađa kako god se okrenulo. Rokanje iz daljine sa Vitorezom ili čak nećim boljim nepredstavlja mi gušt. :D

Brko 06.09.2011. 19:32

Citiraj:

Autor Halos (Post 1970932)
Brko, to ti je Complete.
Odlično ga počet nanovo igrat, stvarno gušt, doduše Beril suit mi je totalno destraktan, pa sam kaširao 30+ iljadarki za Seva suit( spimpan kolko ide).

Opet ponavljam, kad se sa sređenom TOZ34 + dart municijom obrušim na nekoga iz daljine, ako nije prvi pogodio, drugi gađa kako god se okrenulo. Rokanje iz daljine sa Vitorezom ili čak nećim boljim nepredstavlja mi gušt. :D

nisam skužio. ja isto igram sa Complete modovima uglavnom. No meni je weapon of choice Abakan i AK-74, kako ti kažeš spimpan do kraja i protupancirna municija. Ja ipak volim klasiku :D

Halos 06.09.2011. 22:41

A gle, ako mislis na grafiku, sve je bubnuto koliko ide, i držim 50+ fps-a fino.
A vezano uz protupancirnu... imam ja na TOZ-u slug shot :D

Halos 22.09.2011. 18:25

Dupli je, ali ako neću ja očito neće nitko ni bumpat :D
http://www.pohrani.com/t/2e/zu/25Qyi...09-22-18-1.jpg

-još imam ispod al to je sve slabo oružje :)
Desio se fajt nekakav@Military wareouses, nisam skužio točno razlog...ali ostatci su nevjerojatni, jedno 10ak pušaka i to ono fest :) .

Brko 23.09.2011. 09:21

Biće da su se neke elitne postrojbe pošibale tamo :D očito su obližni Mercovi pokušali napravi raid na Duty bazu. i još ako su bili veterani u igri, zato i ima ovako lijepih igračaka :D

Halos 23.09.2011. 14:52

:D

To ti je onaj zadatak kad riješavaš bloodsuckere u onom tornju, i sad ja vidim rokanje sve u 16...kad tamo ekipa udara, nezna se tko pije tko plaća. Mislim, već sam naišao na takve situacije u Cordonu, ali ovo je za pamćenje bilo, još sam popušio par metaka jer sam unakrsno pretrčavao :D

hammer_of_thor 21.10.2011. 01:55

Paralelno uz SoC krenuo sam ponovo CS, i to sa Spartan 11:11 modom :)
(0.65.1 verzija - jedna od novijih. Igrao sam davno isto Spartan mod ali je tada bio nebalansiran i dosta lagan)
Opet veteran težina. Swamp je pretežak. 100 puta sam umro. 1 metak i padam, a imao sam samo onaj Stalker jacket.
Kad sam našao AK-74 i par armor piercing metaka već je postalo malkoc lakše.
Na brzinu sam obavio Swamp i to jedva i brže bolje prešao u COrdon. Imao sam već ušteđeno 20k RU (teglio sam oružja k'o mazga da malo zaradim a traderi i drugi NPC-evi mizerno plačaju oružja) pa sam kod Sidorovića našao Dragunov SVD za 15k :D (doduše samo sa 4x optikom ali za sad dovoljno), i kupio 30 metaka. To čuvam za military. Za ostalo će poslužiti AK-74 dok ne nađem nešto bolje.

Mod ima "Hire" funkciju da mogu unajmiti druge Stalkere da idu samnom, no vrlo su skupi.
Također je fora da mogu razmjeniti svoje oružje sa primarnim oružjem bilo kojeg NPC-a, naravno ako on to hoće.
Neće dati Abakan ili Vintorez za Makarova ili sawed off shotgun no dati će recimo VIntorez za Dragunova ili obrnuto. :)

Swamp je bio malo čudan, odnosno Clear SKy frakcija :D

http://www.pohrani.com/t/L/13w/4AcrE...10-2000001.jpg

A ovi su mi flareovi dobri:

http://www.pohrani.com/t/h/1G/3LSsYd...10-2100001.jpg

Inače u modu je najviše porađeno na neprijateljskom AI-u, i to se stvarno vidi. Flankaju, traže zaklone. Posebno su impresivni po noći. Čim skuže da im se neprijatelj (AKA - ja) približavam gase flashlightove i bace mi flareove pa me osvijetle k'o Božično drvce :D
Tada me obično napune se 2 kile olova pošto sam još kanta za napucavanje bez iole poštenog armora i sa jako malo armor piercing metaka :D

Beetlejuice 23.01.2012. 13:32

Zaigrah i ja opet CS s complete modom i jedno me zanima, sjećam se kad sam prvi put igrao CS(bez moda) da su me neki zlotvori zaskočili i pokrali me. Da li je to ikako moguće izbjeć ili je dio igre? Mislim da je bila shema prodaj sve i onda nek te zaskoče ili tako nešto...Pa molim znalce neka pomognu. Hvala!

Brko 23.01.2012. 14:58

ne, opljačkat će te svaki put tamo u onom podrumu. ali roba ti nije daleko, parsto metara na Flea Market u onom sanduku kojeg čuvaju 2-3 bandita. podeliš im par deka olova i vratiš si robu natrag.
zašto te to muči? to uopće nije čak ni komplicirano :D

Beetlejuice 23.01.2012. 15:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2081982)
ne, opljačkat će te svaki put tamo u onom podrumu. ali roba ti nije daleko, parsto metara na Flea Market u onom sanduku kojeg čuvaju 2-3 bandita. podeliš im par deka olova i vratiš si robu natrag.

Aha, ma ne muči me nego se sječam da sam se namučio pribaviti ammo i gun i kad mi se to desilo ono ostao sam :suicide: pošto je to bilo moj prvi malo žešći uplet u stalkera CS. Njega sam prvi put zavrtio kad je tek izašao.

JoZ@ 23.01.2012. 16:30

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2081982)

al ostaneš bez love kolko se sječam

blava 23.01.2012. 18:05

da,ostanes bez love i ne mozes nikako vratiti,bolje potrosi sve pare prije nego odes tamo...

btw Wish Granter u Complete modu je pre*eben...
kod Machine Yard 30 stalkera vs 4 pseudogiant ( strong ),negdje 20-tak bloodsuckera (night) plus 40 tak pseudog-ova i snork
epic jednom rijecju :D

ECHO 23.01.2012. 19:24

Nemora potrošiti(do te misije bio sam skoro švorc) ja sam iza tog podruma sve pobaco što sam nakupio oružje/helmet/municiju baš sve e sad ako je ostala koja kinta samo to je ošlo obično bi se podosta ispraznio:D glede "keša"

Brko 23.01.2012. 21:01

jebo pare. ja sam do tada toliko naoružan da mi ne treba više lova za niš. tu i tamo koji dinar za koji metak i to je to :D

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2082028)
Aha, ma ne muči me nego se sječam da sam se namučio pribaviti ammo i gun i kad mi se to desilo ono ostao sam :suicide: pošto je to bilo moj prvi malo žešći uplet u stalkera CS. Njega sam prvi put zavrtio kad je tek izašao.

aha, tebe su orobili i nastavio si dalje gol i bos :D e jebiga, čitaj pažljivije drugi put :D

Beetlejuice 23.01.2012. 22:49

Citiraj:

Autor blava (Post 2082138)
da,ostanes bez love i ne mozes nikako vratiti,bolje potrosi sve pare prije nego odes tamo...
btw Wish Granter u Complete modu je pre*eben...
kod Machine Yard 30 stalkera vs 4 pseudogiant ( strong ),negdje 20-tak bloodsuckera (night) plus 40 tak pseudog-ova i snork
epic jednom rijecju :D

Odličan je ali ga ne koristim. Kvari mi igru kad znam da sam svemoćan :D Ovo za pare je malo jača bedara al šta se može, budem ju spiskao to je bar lako.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2082274)
jebo pare. ja sam do tada toliko naoružan da mi ne treba više lova za niš. tu i tamo koji dinar za koji metak i to je to :D
aha, tebe su orobili i nastavio si dalje gol i bos :D e jebiga, čitaj pažljivije drugi put :D

Upravo to! :D Ma pročitao sam ali sam se do tad ponovo oporavio i kad sam saznao da se mogu vratiti po ukradeno :hitthewal: onda sam odustao i sad se vratio! :goood:

Brko 23.01.2012. 23:07

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2082383)
Odličan je ali ga ne koristim. Kvari mi igru kad znam da sam svemoćan :D Ovo za pare je malo jača bedara al šta se može, budem ju spiskao to je bar lako.

Upravo to! :D Ma pročitao sam ali sam se do tad ponovo oporavio i kad sam saznao da se mogu vratiti po ukradeno :hitthewal: onda sam odustao i sad se vratio! :goood:

bez brige, dogodilo se i meni prvi puta :) u puloveru i trapericama sam se vratio do sidorovicha da mi proda ono jadno Sunrise odelo :D

blava 23.01.2012. 23:12

cuj,ja to ne koristim,ali me nervira kako bijedno trgovci daju pare,pise vrijednost u inventoriju 13400 RU ( ono Clear Sky + upgrade-ano ) a on daje 4000RU,a ja pi*dim jer sam pobio pola vojske na outpostu i garbage i vučem kao kreten u nadi za boljim armorom.
dodam si 3-4k RU i problem rijesen,a ovo cisto iz fore sa Wish Granterom,bude presmijesno,a ja se lijepo popnem na kamion i nitko mi nista ne moze iako naviru :D

btw.kad ulazim u Cordon ja idem prema vojsci misleci da je tamo dalje Sidorovich i prvi camp,kad ono moram samo protrcati prema lijevo i eto mene
2 dana izgubljena i 2-3L piva pocugano od rageanja

Beetlejuice 23.01.2012. 23:37

Citiraj:

Autor blava (Post 2082404)
cuj,ja to ne koristim,ali me nervira kako bijedno trgovci daju pare,pise vrijednost u inventoriju 13400 RU ( ono Clear Sky + upgrade-ano ) a on daje 4000RU,a ja pi*dim jer sam pobio pola vojske na outpostu i garbage i vučem kao kreten u nadi za boljim armorom.
dodam si 3-4k RU i problem rijesen

Pa tko je vidio za polovnu robu davati punu cjenu? ;) A ovo je fora za tim životinjama kad ih spawnaš ali za novac uh to ubije svu čar stalkera(barem meni). Treba istraživat,side-misije,lutanja i iznenadne borbe. Nema mi slađe kad sam natovaren da ne mogu trčat a ono čopor peseka me napadne :zdero:.

blava 23.01.2012. 23:43

znam taj filing,nisi me shvatio,ja sam to koristim eto kad mi zatreba malo novaca,ali majke mi max 3-4k RU,a nikakvu municiju,oruzja niti armor si ne stvaram
ovo cisto radim iz zezancije,a kasnije zaigram bez Wish Grantera.

ma to nije nista,prava stvar je kad se boris sa pseudogiant i bjezis ;)

Brko 24.01.2012. 14:02

ja ne znam, čemu se toliko tovarite. dosta vam je jedno automacko oružje (u CS-u je odličan Abakan ili AK-74 kad se nadograde, barem meni), 1 komad SPAS-12 i neko dobro odelo, recimo ono koje dobiješ na početku kad pomogneš Clear Sky jedinicama u močvari. I neki pištolj, reda radi kad je u drugoj ruci detektor. i naravno, nešto u hrani i lijekovima.

Beetlejuice 24.01.2012. 14:14

Tovarim se samo ako u blizini nekih trejdera ima friško palih boraca s pljucama za preprodaju i neku sitnu zaradu ali inače je automat,sačma(trenutno je huntig rifle) i pištolj.

Brko 24.01.2012. 14:22

Hunting rifle? nadam se da je to zato jer si još na početku igre :D Kasnije je to oružje meni bilo useless. 2 metka, a reloading time 5-6 sekundi.

Halos 24.01.2012. 14:35

Brko, nepodcjenjuj. Ta TOZ Hunting je prava strava od puške, ja sam s njom baratao skroz do Red Foresta...i dalje. Ako pogodiš upgrade, postaje užasno precizna i jaka + ako se zna gdje nabaviti dart municiju :) .

Doduše abakan...nakrkan svime što se da objesit je onak fina stvar za borbu.

Beetlejuice 24.01.2012. 14:38

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2082769)
Hunting rifle? nadam se da je to zato jer si još na početku igre :D Kasnije je to oružje meni bilo useless. 2 metka, a reloading time 5-6 sekundi.

Na početku sam da :D Ta dva metka me kolju, najgore mi kad u panici ispucam oba pa me eutaniziraju brzo :D Imam priliku uzet winchester(mislim da se tako nekako zove) je li to pametan izbor ili čekati da naletim na SPAS 12?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41.