![]() |
Trebam preporuku za NY.
Krajem prvog mjeseca idemo na putovanje NY-Cayman-Kuba-Cayman-NY-Kuci svugdje cemo biti po 4-5 dana, ali bi mi trebala preporuka za NY ako imate neki hotel koji vas je odusevio za cijenu. Gdje traziti hotel, manhattan? Da mozemo razgledavati, ali ne planiram da mi dupe i noge otpadnu za razgledavanje u 4 dana. Koji je najbolji nacin prijevoza - uber, podzemna, skuteri? |
Samo podzemna. ;)
Uzmi ovih tjedan dana podzemne, mislim da je oko 30$, i s time možeš vidjeti cijeli grad. Skini mapu na mobitel i rokaj. https://www.nycsubway.org/wiki/New_Y...chael_Calcagno Samo pazi, imaš crne i bijele točkice na mapi (express i regular train). To si prouči. Što se hotela tiče, ne znam, no ako želiš nešto vidjeti Manhattan ti je dobra lokacija jer je sve blizu (Brooklyn ili Astoria nije loša, par stanica s subwayom i već si na Manhattanu), tako da, ako možeš naći nešto tamo, nije isto loša opcija. Tu sam ako što treba, još mi je sve svježe, bio tamo 10 dana prije 3 mjeesca. |
Mi smo bili u New Yorku sad u trećem mjesecu 2 tjedna.
Grad je bolesno poskupio u međuvremenu (bio sam taman prije korone tamo). Smještaj je skuplji, hrana je BOLESNO skuplja, transport i taxiji. Nas dvoje smo platili smještaj 15k, a potrošili 32k u gradu u tih 12 dana, a iskreno nije da smo živili na visokoj nozi. My 2 cents. P.S. Šetnja navečer, ako nije Brooklyn ili Astoria, je definitivno no-no. Meni čak gore nego Chicago, a tamo sam se potuka 3 puta u 10 dana. |
Citiraj:
pa kako, iz čista mira, na ulici ? zar je tolko divlje...? |
navečer ti doslovno priđe ekipa i počne ti srati, s ciljem da te prestraši, opljačka ili jer im je dosadno čisto. I ne bi čovik virova, sve od reda crnci (toliko o stereotipovima).
|
Citiraj:
|
i ja, u Parizu u podzemnoj. Tip me napa nožem, za opljačkati.
Opet crnac. |
Citiraj:
a sto se tice mobitela, interneta. jesi uzimao esim ili lokalnu karticu? sta bi rekao da je pod must vidjeti ili dozivjeti kad bi morao birati 4 stvari(ne dane). zbog poslovnih razloga uvijek moram biti konektovan 😁 Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Crnac, domaći takoreć. :)
|
Di su te to napali u Chicagu?
Ja sam bio u Chinatownu, 21st Street i tam sam šetao navečer i nisam to doživio. Al poslije 17h nisam išao u downtown. Samo sam se vrtio oko Chinatowna |
Otprilike tu:
https://maps.app.goo.gl/ifnnzbFpGPpXkiBR6 |
Citiraj:
ispod samog tornja nije nikakav problem, barem nije bio prije 15ak godina jer se tamo šeću plavci s dugim cijevima..
|
Citiraj:
Ja kaj sam čitao prije nego sam išao dole su svi spominjali don't go southern than 18th street. U ulici bili oni vatrogasci, valjda svakih 30s su izlazili van sa sirenama. |
Daaa, te fakin sireneee...isuse to sam potisnija.
A tek u New Yorku, pa to ne staje, svakih 15-30sec sirena. |
Citiraj:
Samo data esim ti je to, ali za vacap, internet, viber, face i ostale guposti, sasvim pristojno, nekih 30mbit/s dobivaš na Manhattanu. Što vidjeti? Definitivno zaobiđi MET, prevelik, malo dosadan (osim ako nisi za umjetnine zainteresiran). Svakako bi preporučio: 9/11, meni možda najbolje od NYC, jedan od vidikovca (Edge - Top of the Rock - ESB, tim redom, jedan ti je dosta da vidiš, ostalo su samo nijanse), Centarl Park je fora za odmoriti se od gradke vreve i galame, Intrepit je fora, ima aviona, podmornica i Statue of Liberty i Elis Island, to je onak ok. E sad, dalje po želji i volji... Ovo što sam ja nabrojao, 9/11 4-5 sati bar, neki vidikovac računaj 3-4 sata s čekanjem i razgledavanjem. Central park od 2-10h, ovisno koliko želiš vidjeti. Intrepid, bar 4-5 sati. Statue of Liberty bar 5-6 sati. Ostalo bi nekako stavio u manje stvari za vidjeti, po gradu imaš dosta toga za vidjeti, ako stigneš nađi nešto na ruti pa vidi što te zanima. High Line je meni fora zajedno s Chealse marketom, dobra ruta za šetnju + dobra klopa. Ovo sve gore što sam nabrojao ti je na Manhattanu i sve se može proći subwayom. Tako da si možeš planirati dan. |
Citiraj:
|
Gdje parkirat u Beču na 3-4 dana, a da ne odere 20-30 eura po danu?
Svaki hotel koji sam pogledao nudi parking ali uz cijenu 20-30 eura po danu. Garaže podzemne/nadzemne su po 25-50 eura dan :D Kaj moguće da cijeli grad dere tolko na parkingu |
Gdje god u Beču ili imaš neki dio? Ja sam koristio parkinge od hotela ali to je firma caltala pa m nije bilo stalo. Kad mi kažeš koji dio budem pitao kolege i frendove kaj su gore.
|
Citiraj:
Eh, kad bi i ja to znao :D žena je general za lokaciju i sad je s Beča već došla na Budimpeštu ili negdje u planine u Austriju Potrajat će odabir :D kad saznam sigurnu lokaciju javim |
Imas i shemu da se stanes u nekoj garazi van centra, a uz stanicu metroa ako ne mislis koristiti auto u gradu.
|
Da jos malo gnjavim ove koji su bili u Pragu... Google maps mi (iz Istre) daje tri različite te mogucnosti za put... Neki idu preko Linza, Graza, neki preko Brna, a neki ga zaobilaze, a GPS app Sygic kombinacije toga svega :D kojom rutom je najpametnije ici?
Dali se ko vozio brodom i Vlavom? Mi citamo na fejsu o tome, i domaci ljudi kao i oni koji su bili tamo, uopce ne preporucuju to? Navodno se zbog prolaska s brane bude sat vremena voznje u nekakvom "locku"? Ne kuzimo bas to o cemu je rijec Taxi koristimo samo provjereni Bolt, ovo ostalo su teske lopine? Ima tamo e-romobila? |
Ja sam isao preko Beča, osobno najbolja ruta.
Vltava mi je bila ok, malo se ceka radi brane (mislim da su dvije bile, nivelacija razine rijeke) ali nije sat vremena. I dobar je dozivljaj. Poneses si cuge i uzivancija. Pazi se dzepara i laznih prometnih kontrolora u podzemnoj. |
Citiraj:
Ima i druga opcija, preko Klagenfurt - Ceske Budejovice, samo mi se cini da je to ruta koja vise ide kroz planine, pa sad ovisi o dobu godine kada ides, zbog snijega, leda i ostaloga. Preko Graz-Bec-Brno je cca 70ak km vise i 40ak min manje, jer je sve autoput |
tnx ljudi! :D pičimo ovaj četvrtak ;)
|
https://rep.hr/vijesti/financije/aps...naprijed/8366/
ovo je istina? :) znači sada je već kasno da kupujem online vinjetu za austriju? |
Kupis kao firma
|
Citiraj:
|
Cemu ta nelogicna politika Austrije? Kao da je s firmom nesto drugacije...
Je isto tako s vinjetom za Cesku situacija? I dali mogu na bilo kojoj Slovenskoj /Hrvatskoj benzinskoj kupiti vinjetu za Austriju i/ili Cesku? |
Citiraj:
https://edalnice.cz/index.html#/validation
Odgoda pocetka je zbog osoba koje kupe vinjetu, iskoriste je i traze povrat novca (u roku 14 dana). Za Češku toga nema. Na romobil zaboravi, pola centra je kaldrma. |
Citiraj:
Ovo za benzinske nisam siguran. Mislim da bi benzinske na autoputu trebale imati vinjete, znam jedino da Inine benzinske van autoputa nemaju vinjete... |
Bio tko u Amsterdamu skoro? Trebam neki crash course za što vidjeti u jednom danu osim očitoga :D
Pretpostavljam da je vlak najbolja opcija od aerodroma do grada? tnx |
Citiraj:
Citiraj:
Pogledati: 1. Muzej Ane Frank 2. Micropia (ako imas malo znanstvenog duha) 3. heineken experience 4. Ice bar 5. Amsterdam lookout 6. van gogh muzej 7. Prehodaj grad i centar Vlak ili metro do grada. Tesko je fulati. Skini app NS za prijevoz. |
di da na izlazu iz slovenije kupimo vinjetu za austriju? (a da je cijena standard, a ne nekakvo deranje nekakvih "radnji" koje se nalaze "usput" na cesti)
|
Pa mislim da bi ih trebalo biti na (skoro) svakoj benzinskoj u Slo... Ja npr. uvijek kupujem Slovensku i Austrijsku na OMV-u u Ptuju, dolazim iz smjera Vž-a.
|
Na bilo kojoj petrolovoj benzinskoj.
|
Citiraj:
https://www.petrol.si/prodajna-mesta...-avstrijske-ac |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:08. |