![]() |
ak hoce netko sa https://www.amd.com/en/direct-buy/ie (irska) kupit, dat cu mu ja i adresu i vpn provajdat ako treba... Vi kupite, meni kad stigne, ja preprodam i dijelimo profit... ja bi kupio ali svaki put zakasnim...
|
evo i jucer sam bio na amd shop stranicu u trenutku kad su se pojavile graficke, no nema sanse da dodam u kosaricu.
Captcha bude ok, al nakon toga samo vrti. I izgleda da im je drop cetvrtkom najcesce izmedu 17 i 18h. Cak sam bio minut prije bota (slucajnost) na stranici.. |
AMD Radeon RX 6800M Review: True Competition on Gaming Laptop GPUs
Citiraj:
|
Ima par dana zabiljezio sam nekoliko amd grafickih na ebay-kleinanzeigen (njemacki njuskalo). Ni jedna se jos nije prodala.
Je li napokon pocelo smirivanje trzista? :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Novo po normalnim cijenama (amd shop) ili opcenito novo i po nenormalnim cijenama? (pricam samo o AMD GPU) |
Citiraj:
Nebitno amd ili nvidia. |
https://www.hcl.hr/vijest/amd-najavi...-cry-6-172551/
22.06. Anno 1800 Evil Genius 2 Godfall Kingshunt Terminator Resistance The Riftbreaker 22 Racing Series uskoro Baldur’s Gate 3 Dota 2 Far Cry 6 Farming Simulator 22 Forspoken Myst Necromunda: Hired gun Resident Evil Village Vampire: The Masquerade: Bloodhunt Swordsman Asterigos |
Padaju cene, 6800XT sad 1199E na MF.
|
Citiraj:
Valjda ce do jeseni doc do MSRP |
Hoće li izaći 6500 ili 6600XT? Bit će da te budu duplo jeftinije.
|
Duplo jeftinije od cega? 6700xt je 500 5700xt je bio 400, 5600xt je bio 280, 6600xt tesko da ce tolko, ja bi reko 350 taman 20 skuplji od 3060 i vjerojatno bude nesto jaci. 6500 neznam dal cemo i vidjeti, mozda laptopi samo ili OEM.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
|
Najjače je što je nV ekipa u win-win situaciji. :)
|
Je, za šrot firmu poput AMD-a ova inicijalna FSR implementacija je sasvim solidno ispala i fino dela na GeForce modelima.:)
|
Bravo AMD, hvala AMD
Nvidia je željela dominirati kroz RT, pa je to rušilo jako performanse i donijelo negativnu kampanju, zato su usavršili DLSS koji anulira gubitak RT performansi. Ali s obzirom da je DLSS ispao pozitivnija stvar od RT-a krenuli su ga ubacivati u igre koje ni ne podržavaju RT. AMD je morao pratiti, i ovo što su izbacili je vrlo dobro. Na kraju master race je dobila ono što konzolaši imaju dugo kroz checkerboarding. Na kraju konačno smo dočekali da si Nvidia i AMD skaču vlastiti želudac. Ako se sve ovo nastavi i ostvari ne vidim zašto bi mijenjao grafu 4-5 godina. Super. |
Citiraj:
|
A nec i jos kad vidis ko to posta sve ti je jasno.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Dobro, rekao je očitu stvar tj ono što se godinama i događa (nV sponzorira podršku svojih tehnologija u igrama), ali baš me zanima koliko će im to sada uspjet. |
Ovisi koliko agresivno bude nVidia pojačala svoj marketing na 11, jer unatrag nekih tjedan dana, svako malo je bila neka vijest da ovaj ili onaj naslov dobiva DLSS + RT podršku, do te mjere da čak i LEGO Builder’s Journey nudi DLSS + RT.
Dakle, prije jučerašnjeg službenog FSR predstavljanja i recenziranja, nVidia je već poprilično bila u punom zamahu, tak da sve kaj sad slijedi može biti samo još žešće, dokle god većini studija ne pukne film i AMD dodatno složi FSR u novim iteracijama. nVidia sigurno ne bude svoje samo tak pustila, isto kak nisu PhysX, HairWorks, The Way It's Meant to be Played, G-Sync i GeForce Partner Program, dok im totalno nije bila voda do grla. |
Citiraj:
|
Konkurencija samo može pridonijeti. Za mene win win. Taman da 90% igra podržavaju FSR i samo 10% DLSS. Za mene je to 100% i dalje :D
|
Fidelityfx nije samo super resolution, ima tu još gizmoa, a još ih nekoliko treba doci s vremenom + u budućnosti integracija sa femfx.
A i impact je veći na amd gpu. Ugl. poanta gornjeg posta je bila da ce kako vrijeme prolazi nvidiji postati neisplativo ulagati resurse u dlss na način kako se trenutno dlss implementira u naslove, odnosno koliko takva implementacija iziskuje resursa. |
Bumo vidli, za sada dlss ne posustaje, dolazi uskoro na RDR 2, Doom, Rust uz 55 trenutnih naslova.
|
Citiraj:
Epyc je isto odlučio "ubit" DLSS s Unreal engineom 5, tako da možemo već sad reći da to neće biti dugovječni standard.
Također, čini se da FSR radi na Intel iGPU (već danas) i daleko starijem HW nego što je AMD spomenuo. (Druga je stvar što su se službeno ogradili od svega prije GTX10xx i RX470.) |
Izgleda da ne žele spustit cijene samog HWa, ali će očito na druge načine pokušat doći do što većeg broja korisnika.
|
Citiraj:
ja sam davnih dana rekao da se nadam kako će nevidijin dlss potaknuti amd da napravi open source konkurenciju koja će koristiti svima ovaj dio jest, to je najbitnije :D |
Citiraj:
AMD-ov as u rukavu za guranje novih tehnologija su konzole...
https://www.gamerevolution.com/guide...n-release-date Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
https://wccftech.com/amd-partners-wi...uild-the-demo/ I direktno od AMD-a: Citiraj:
https://community.amd.com/t5/blogs/a...ss/ba-p/473407 |
|
Citiraj:
isto kao što i sad imaš onih koji će više istaknuti probleme nego benefite, i obrnuto ali bitno je da potencijala ipak ima i da nevidiju natjeraju da se riješi dodatnog hardvera koji možda ipak nije nužan, a naplate ga i osiguraju takvu tehnologiju samo na proizvode koji njima pašu isto kao je nevidija natjerala amd da odustane od zaključavanja nekih drugih tehnologija samo na najnoviji hardver - nama paše konkurencija, ne dominacija bilo koje od tih kompanija |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovo je treće rješenje, pored DLSS i FSR (iako možda bliže AMD-u), namjenjeno da pokrije sve vendore i sve platforme. Zašto bi to netko radio ako je DLSS najbolja tehnologija ikad ?
|
Ne bude nVidia dopustila zapuštanje DLSS-a koliko god dugo može, pogotovo kad su potrošili enormne količine nofci, tako da pridobe sve veće studije na svoju stranu. Obzirom da FSR već uredno radi s Unreal i ostalim popularnim enginima, ova njihova priča da se nešto mora dodatno kompleksno implementirati, pa nVidia odradi AI/ML training, da bi naposljetku kroz drivere uključili sve što su developeri obećali - e to bi sad moglo malo teže proći. IMHO na kraju budu cijela stvar ispala slično kao i FreeSync, tj. nVidia će popustiti, pa po uzoru na G-Sync dopustiti da svi koji dosad guraju isključivo DLSS ujedno paralelno implementiraju FSR, posebice, ako je lakše i brže za developere, a krajnji korisnici na kraju uključe i koriste ono kaj im najbolje odgovara.:chears:
|
Citiraj:
Što će biti, biti će, o tom potom, to želim reći. Brijem da bi ih ovo sve moglo potaknuti na još agresivniji pristup, kao što rekoh win-win. A da li će za nekoliko godina DLSS potpuno umrijeti, moguće, ali koga briga dok ga koristim sada i u bliskoj i malo daljoj budućnosti. Što smo platili to to odmah i dobili, bez čekanja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06. |