PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   AMD Radeon RX 6000 series ("Big" Navi RDNA2) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305646)

zwer54 03.06.2021. 23:57

ak hoce netko sa https://www.amd.com/en/direct-buy/ie (irska) kupit, dat cu mu ja i adresu i vpn provajdat ako treba... Vi kupite, meni kad stigne, ja preprodam i dijelimo profit... ja bi kupio ali svaki put zakasnim...

pci_e3x 04.06.2021. 06:06

evo i jucer sam bio na amd shop stranicu u trenutku kad su se pojavile graficke, no nema sanse da dodam u kosaricu.
Captcha bude ok, al nakon toga samo vrti.
I izgleda da im je drop cetvrtkom najcesce izmedu 17 i 18h. Cak sam bio minut prije bota (slucajnost) na stranici..

The Exiled 04.06.2021. 21:21

AMD Radeon RX 6800M Review: True Competition on Gaming Laptop GPUs
Citiraj:

Talking in pure terms of traditional game performance, the RX 6800M is able to match Nvidia’s RTX 3080 Laptop GPU at 1080p, while it comes in a bit slower at 1440p. It’s also ~10% faster than the RTX 3070 Laptop GPU on average, so in general I’d say the 6800M sits between the RTX 3070 and 3080 Laptop parts. This doesn’t give AMD the fastest laptop GPU on the market, but it appears to be very competitive at a similar power level and presents a significant improvement over prior AMD GPUs. On the positive side for AMD, having now tested SmartShift and Dynamic Boost 2.0, the wider power range and greater control that SmartShift provides in an AMD CPU+GPU laptop seems superior to what Nvidia offers. Sending the CPU as low as 20W and as high as 70W depending on how demanding the game is on the CPU led to consistently great results even in titles that hit the CPU hard.
:chears:

pci_e3x 07.06.2021. 08:30

Ima par dana zabiljezio sam nekoliko amd grafickih na ebay-kleinanzeigen (njemacki njuskalo). Ni jedna se jos nije prodala.
Je li napokon pocelo smirivanje trzista? :D

axo 07.06.2021. 18:39

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3523897)
Ima par dana zabiljezio sam nekoliko amd grafickih na ebay-kleinanzeigen (njemacki njuskalo). Ni jedna se jos nije prodala.
Je li napokon pocelo smirivanje trzista? :D

U zabludi si. Da vis kak se kupuje novo. Discord gori i ništa nema stanju u roku 1min.

pci_e3x 07.06.2021. 20:19

Citiraj:

Autor axo (Post 3524046)
U zabludi si. Da vis kak se kupuje novo. Discord gori i ništa nema stanju u roku 1min.

:(

Novo po normalnim cijenama (amd shop) ili opcenito novo i po nenormalnim cijenama? (pricam samo o AMD GPU)

axo 07.06.2021. 21:21

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3524079)
:(

Novo po normalnim cijenama (amd shop) ili opcenito novo i po nenormalnim cijenama? (pricam samo o AMD GPU)

Sta god da se nudi.
Nebitno amd ili nvidia.

Mladenxy 17.06.2021. 20:07

https://www.hcl.hr/vijest/amd-najavi...-cry-6-172551/

22.06.

Anno 1800
Evil Genius 2
Godfall
Kingshunt
Terminator Resistance
The Riftbreaker
22 Racing Series

uskoro

Baldur’s Gate 3
Dota 2
Far Cry 6
Farming Simulator 22
Forspoken
Myst
Necromunda: Hired gun
Resident Evil Village
Vampire: The Masquerade: Bloodhunt
Swordsman
Asterigos

MegaSkot 21.06.2021. 02:15

Padaju cene, 6800XT sad 1199E na MF.

pci_e3x 21.06.2021. 07:25

Citiraj:

Autor MegaSkot (Post 3527096)
Padaju cene, 6800XT sad 1199E na MF.

da, a 6700 XT 799 eu
Valjda ce do jeseni doc do MSRP

Starsylph 21.06.2021. 09:58

Hoće li izaći 6500 ili 6600XT? Bit će da te budu duplo jeftinije.

exzzy 22.06.2021. 01:18

Duplo jeftinije od cega? 6700xt je 500 5700xt je bio 400, 5600xt je bio 280, 6600xt tesko da ce tolko, ja bi reko 350 taman 20 skuplji od 3060 i vjerojatno bude nesto jaci. 6500 neznam dal cemo i vidjeti, mozda laptopi samo ili OEM.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

The Exiled 22.06.2021. 15:29

AMD FSR FidelityFX Super Resolution Quality & Performance Review
:chears:

Disco 22.06.2021. 16:16

Najjače je što je nV ekipa u win-win situaciji. :)

The Exiled 22.06.2021. 16:17

Je, za šrot firmu poput AMD-a ova inicijalna FSR implementacija je sasvim solidno ispala i fino dela na GeForce modelima.:)

Mladenxy 22.06.2021. 18:00

Bravo AMD, hvala AMD

Nvidia je željela dominirati kroz RT, pa je to rušilo jako performanse i donijelo negativnu kampanju, zato su usavršili DLSS koji anulira gubitak RT performansi. Ali s obzirom da je DLSS ispao pozitivnija stvar od RT-a krenuli su ga ubacivati u igre koje ni ne podržavaju RT.
AMD je morao pratiti, i ovo što su izbacili je vrlo dobro. Na kraju master race je dobila ono što konzolaši imaju dugo kroz checkerboarding.
Na kraju konačno smo dočekali da si Nvidia i AMD skaču vlastiti želudac. Ako se sve ovo nastavi i ostvari ne vidim zašto bi mijenjao grafu 4-5 godina.

Super.

Gigi1 22.06.2021. 18:52

Citiraj:

Autor picajzla0707 (Post 3523080)
ja sam davnih dana rekao da se nadam kako će nevidijin dlss potaknuti amd da napravi open source konkurenciju koja će koristiti svima

nažalost, ovo nije niti slično fs priči

Understanding why AMD's FSR and NVIDIA's DLSS are completely different classes of upscaling and not a FreeSync versus GSync situation
https://wccftech.com/no-amds-fsr-fid...u-should-care/

This aged well:fiju:

Tajl3r 22.06.2021. 20:06

A nec i jos kad vidis ko to posta sve ti je jasno.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Disco 23.06.2021. 05:38

Dobro, rekao je očitu stvar tj ono što se godinama i događa (nV sponzorira podršku svojih tehnologija u igrama), ali baš me zanima koliko će im to sada uspjet.

The Exiled 23.06.2021. 08:36

Ovisi koliko agresivno bude nVidia pojačala svoj marketing na 11, jer unatrag nekih tjedan dana, svako malo je bila neka vijest da ovaj ili onaj naslov dobiva DLSS + RT podršku, do te mjere da čak i LEGO Builder’s Journey nudi DLSS + RT.

Dakle, prije jučerašnjeg službenog FSR predstavljanja i recenziranja, nVidia je već poprilično bila u punom zamahu, tak da sve kaj sad slijedi može biti samo još žešće, dokle god većini studija ne pukne film i AMD dodatno složi FSR u novim iteracijama.

nVidia sigurno ne bude svoje samo tak pustila, isto kak nisu PhysX, HairWorks, The Way It's Meant to be Played, G-Sync i GeForce Partner Program, dok im totalno nije bila voda do grla.

Gigi1 24.06.2021. 22:05

Citiraj:

]FidelityFX on consoles, windows, and everything automagically with their new SDK!?!? Microsoft just dropped it :D "with no work by developers" for AutoHDR
Nece biti lako dlssu za koju godinu, na kraju ce presuditi debelo veci br.naslova u suprotnom taboru

Mladenxy 24.06.2021. 22:53

Konkurencija samo može pridonijeti. Za mene win win. Taman da 90% igra podržavaju FSR i samo 10% DLSS. Za mene je to 100% i dalje :D

Gigi1 24.06.2021. 23:39

Fidelityfx nije samo super resolution, ima tu još gizmoa, a još ih nekoliko treba doci s vremenom + u budućnosti integracija sa femfx.
A i impact je veći na amd gpu.

Ugl. poanta gornjeg posta je bila da ce kako vrijeme prolazi nvidiji postati neisplativo ulagati resurse u dlss na način kako se trenutno dlss implementira u naslove, odnosno koliko takva implementacija iziskuje resursa.

Mladenxy 24.06.2021. 23:57

Bumo vidli, za sada dlss ne posustaje, dolazi uskoro na RDR 2, Doom, Rust uz 55 trenutnih naslova.

exzzy 25.06.2021. 01:47

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3527939)
Fidelityfx nije samo super resolution, ima tu još gizmoa, a još ih nekoliko treba doci s vremenom + u budućnosti integracija sa femfx.
A i impact je veći na amd gpu.

Ugl. poanta gornjeg posta je bila da ce kako vrijeme prolazi nvidiji postati neisplativo ulagati resurse u dlss na način kako se trenutno dlss implementira u naslove, odnosno koliko takva implementacija iziskuje resursa.

Uzmi u obzir da je trenutno integriran u dosta poznatih game engina tako da to sigurno značajno smanjuje troškove ali isto tako olakšava implementaciju.

stef 25.06.2021. 09:14

Epyc je isto odlučio "ubit" DLSS s Unreal engineom 5, tako da možemo već sad reći da to neće biti dugovječni standard.
Također, čini se da FSR radi na Intel iGPU (već danas) i daleko starijem HW nego što je AMD spomenuo. (Druga je stvar što su se službeno ogradili od svega prije GTX10xx i RX470.)

Disco 25.06.2021. 09:56

Izgleda da ne žele spustit cijene samog HWa, ali će očito na druge načine pokušat doći do što većeg broja korisnika.

picajzla0707 25.06.2021. 12:04

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3527403)
This aged well:fiju:

Autor picajzla0707 Pregled postova
ja sam davnih dana rekao da se nadam kako će nevidijin dlss potaknuti amd da napravi open source konkurenciju koja će koristiti svima

ovaj dio jest, to je najbitnije :D

exzzy 25.06.2021. 12:20

Citiraj:

Autor stef (Post 3527987)
Epyc je isto odlučio "ubit" DLSS s Unreal engineom 5, tako da možemo već sad reći da to neće biti dugovječni standard.

Također, čini se da FSR radi na Intel iGPU (već danas) i daleko starijem HW nego što je AMD spomenuo. (Druga je stvar što su se službeno ogradili od svega prije GTX10xx i RX470.)

Na koji način ga je odlučio ubit?

MIK 25.06.2021. 13:06

AMD-ov as u rukavu za guranje novih tehnologija su konzole...

https://www.gamerevolution.com/guide...n-release-date

Citiraj:

AMD-ov grafički softver FidelityFX sada je dostupan na konzolama Xbox Series X | S.
Citiraj:

AMD planira podržati FidelityFX Super Resolution na svim svojim GPU-ima, uključujući one unutar PS5 konzola.

Gigi1 25.06.2021. 13:29

Citiraj:

Autor picajzla0707 (Post 3528041)
Autor picajzla0707 Pregled postova

ovaj dio jest, to je najbitnije :D

ne znam bas, spominjao si blurrfest, najobicniji upscale trešnja brda i miševa, decidiran hw za obradu, matrix jezgre i ai....sve ono što je nvidia napravila jer se drugacijim putem do slicnog rezultata ne može, kao što se ne može do synca bez hw fpga modula....jedno je sigurno, nvidia odlicno naplati i proda pricu

Mladenxy 25.06.2021. 13:49

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3528061)
.jedno je sigurno, nvidia odlicno naplati i proda pricu

Da, kod AMD-a platiš pa čekaš godinu dana da ti otključaju puni potencijal :D

stef 25.06.2021. 14:00

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3528044)
Na koji način ga je odlučio ubit?

Citiraj:

According to AMD, the new Temporal Super Resolution algorithm available by default within the UE5 environment has been optimized for Radeon GPUs. Epic didn't highlight this feature as one of the biggest advancements of Unreal Engine 5, but we managed to find some information about it in the official UE5 release notes and even a screenshot comparison.
Izvor:
https://wccftech.com/amd-partners-wi...uild-the-demo/

I direktno od AMD-a:
Citiraj:

Temporal Super Resolution: TSR is a new technique of upscaling a lower resolution frame to maximize performance and visual fidelity. AMD has worked closely with Epic to optimize TSR features on Radeon™ powered systems. A standard feature of UE5, TSR is enabled for all GPUs and provides state-of-the-art upscaling not just on PC, but on PlayStation 5, and Xbox Series X/S, too
Izvor:
https://community.amd.com/t5/blogs/a...ss/ba-p/473407

Mladenxy 25.06.2021. 14:07

Znaci igre na U5 neće podržavati DLSS?

https://developer.nvidia.com/blog/un...eflex-support/

picajzla0707 25.06.2021. 14:07

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3528061)
ne znam bas, spominjao si blurrfest, najobicniji upscale trešnja brda i miševa, decidiran hw za obradu, matrix jezgre i ai....sve ono što je nvidia napravila jer se drugacijim putem do slicnog rezultata ne može, kao što se ne može do synca bez hw fpga modula....jedno je sigurno, nvidia odlicno naplati i proda pricu

tako je i izgledalo prema prvim sličicama, nisam ja jedini kojem je to izgledalo problematično
isto kao što i sad imaš onih koji će više istaknuti probleme nego benefite, i obrnuto

ali bitno je da potencijala ipak ima i da nevidiju natjeraju da se riješi dodatnog hardvera koji možda ipak nije nužan, a naplate ga i osiguraju takvu tehnologiju samo na proizvode koji njima pašu

isto kao je nevidija natjerala amd da odustane od zaključavanja nekih drugih tehnologija samo na najnoviji hardver - nama paše konkurencija, ne dominacija bilo koje od tih kompanija

stef 25.06.2021. 14:16

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3528078)
Znaci igre na U5 neće podržavati DLSS?

https://developer.nvidia.com/blog/un...eflex-support/

Koliko sam uhvatio, postojat će DLSS plugin. Ali to nije defoltno rješenje.

Mladenxy 25.06.2021. 14:21

Citiraj:

Autor stef (Post 3528083)
Koliko sam uhvatio, postojat će DLSS plugin. Ali to nije defoltno rješenje.

Ali to znaci da je DLSS ubijen?

stef 25.06.2021. 14:24

Ovo je treće rješenje, pored DLSS i FSR (iako možda bliže AMD-u), namjenjeno da pokrije sve vendore i sve platforme. Zašto bi to netko radio ako je DLSS najbolja tehnologija ikad ?

The Exiled 25.06.2021. 14:31

Ne bude nVidia dopustila zapuštanje DLSS-a koliko god dugo može, pogotovo kad su potrošili enormne količine nofci, tako da pridobe sve veće studije na svoju stranu. Obzirom da FSR već uredno radi s Unreal i ostalim popularnim enginima, ova njihova priča da se nešto mora dodatno kompleksno implementirati, pa nVidia odradi AI/ML training, da bi naposljetku kroz drivere uključili sve što su developeri obećali - e to bi sad moglo malo teže proći. IMHO na kraju budu cijela stvar ispala slično kao i FreeSync, tj. nVidia će popustiti, pa po uzoru na G-Sync dopustiti da svi koji dosad guraju isključivo DLSS ujedno paralelno implementiraju FSR, posebice, ako je lakše i brže za developere, a krajnji korisnici na kraju uključe i koriste ono kaj im najbolje odgovara.:chears:

Mladenxy 25.06.2021. 14:49

Citiraj:

Autor stef (Post 3528086)
Ovo je treće rješenje, pored DLSS i FSR (iako možda bliže AMD-u), namjenjeno da pokrije sve vendore i sve platforme. Zašto bi to netko radio ako je DLSS najbolja tehnologija ikad ?

Zato jer su konzole na AMD chipu i kao takve primarne za gaming te svima ispadne jednostavnije ubaciti AMD riješenje, koje opet radi na svemu. Ali to ne znači da su ubili DLSS, jer trenutno imaš 50+ naslova na DLSS-u i dolaze novi, i to su popularne igre.
Što će biti, biti će, o tom potom, to želim reći. Brijem da bi ih ovo sve moglo potaknuti na još agresivniji pristup, kao što rekoh win-win.
A da li će za nekoliko godina DLSS potpuno umrijeti, moguće, ali koga briga dok ga koristim sada i u bliskoj i malo daljoj budućnosti. Što smo platili to to odmah i dobili, bez čekanja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06.