![]() |
Citiraj:
|
Hvala hvala :)
|
također... nadam se da će te dobro služit...
al mene moje neče još dugo vraćam se na intela... samo da para skupim :D |
Citiraj:
Savjet ostalima...u biosu iskljucite sve sta vam ne treba od grafike (ako koristite ekspres kartice fast writes na OFF i aperaturu na 32) portova usb-a itd tako cete srezat vrijeme butanja i mozda dobiti prilikom OC-a takoder S.M.A.R.T opcija mora biti iskljucena! |
zasto se vracas na Intel? i na koji planiras?
|
ipak sam ja intelaš... ovo sam uzeo da probam malo amd-a... nije mi se baš svidio...
idem na 930 icu i neku 975 ili 965 ploču |
joj, nije ti se svidio... ma joj baljezganja.. zbog čega ti se nije svidio?
navedi tri poštena razloga.. pozitivna i negativna.. |
POZITIVNO:
1.Malo zagrijavanje 2.Dobre performanse u igrama 3.CNQ NEGATIVNO: 1.spor u 3d animaciji (overclockan je sporiji od preskija) 2.malo L2 cachea, dolazi do izražaja u kodiranju videa 3.sporiji od preskija u editiranju slika visoke rezolucije |
Kupio sa 1GB 400 keks Kingmax, a u biosu mi pokazuje 333,jel se to da sredit. :(
|
Citiraj:
Stavi mu fiksno na 400, a ne da ti bude na automatski. I stavi, ako imaš jedan keks na 1T. Ja sam malo prije vrtio i isprobavao 2x256 DDR400 na 1T i sve je bilo OK. Mislim da je latencija memorije bila oko 52 ns. Kompjuter: Radi. Radi. Radi. :) Ali do kad. :( |
Citiraj:
Ajde mi reci gdje u biosu , "ono Cpu speed to link" znas nisam baš hardwerski tip, a kaj ak imam ovak 1 x 1GB , 1 x 512 MB 2 x 256 sve 400 jel bi trebalo to radit : hello2 : |
Ak imaš 4 stika memorije, stavi memu na 2T.
Memoriju postavljaš tamo di dižeš napon, mjenjaš množitelj procu, mjenjaš HTT, samo ti je za memoriju dolje, ispod toga. Piše ti memory speed ili tako nešto, a opcije su ti 100/133/166/200 (ti tu gledaš onda DDR vrijednosti, znači, da dobiješ brzinu memorije, množiš sa dva-ako ti je proc na defoltu). Ako imaš 4 stika, osuđen si na 2T i 333 (u biosu stavi 166) zbog ograničenja procesora. Makar moš i probat 2T i 400 Ako imaš jedan, onda stavi 200 i 1T. I sa 2 sticka moš probat 1T i 400 (staviš u BIOS-u 200) ali preporuka onda testiranje sa Memtestom EDIT: Jedino je postavka napona memorije negdje drugdje, brijem tamo di se stavlja onaj CPU to NB link itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
AMD zašto si tako pesimističan šta se ploče tiče? Sa 2x256 mb rama moga bi naparvit dobar OC kao sta i sam vec znas manji gabariti memorije se bolje klokaju nego veci... Stoga kreni u boj! :D |
Citiraj:
i bios veli 266 ... a: hitthewa |
Citiraj:
:rolleyes: : nono : joj, jesu ti jaki argumenti :) offtopid - nego, jesi kupio volan? ako nisi, možda će moj ipak na prodaju... |
Citiraj:
Zato jer je malo prije stala na ulasku u windoze i ni makac. Ali, ništa nas nesmije iznenaditi. Vratio sam ghost kopiju i opet radi. |
AMD koje su ti konačne postavke u biosu?
|
Opet je sve po defaultu.
2x256 na 333 2T high voltage Kolika je razlika između dual moda i single moda? |
Citiraj:
Mislim, moš probat staviti i na 200 i 2T, ali nemoj ulazit u windowse, već bootaj memtest, da si windowse ne sje*eš sa lošim latencijama). Citiraj:
Ako ti se čita o tome, klikni OVDJE (to je zapravo usporedba soc. 939 i soc. 754, koji se u ovom testu razlikuju samo po SC odnosno DC mogućnostima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Presložio sam memoriju ovak 1 bank. 1x 1 GB 2b. 1 x 512 i 3b. 1 x 512 4b.free,i sad mi u biosu pokazuje DDR 333 a moje pitanje kaj bi se desilo ak u biosu dignem na 400 Mhz.!!
Svaki početak je težak.....:smoke: |
Ćuj, možda proradi, možda ne. Mislim da bi trebalo delat na 2T 400. Probaj, ako neće neš štimat, to će ti se očitovati kao:
-da ti se neće POST-at, znači, crni ekran ->riješenje? ili čekat da se boot guard upali sam ili ako neće on proradit (ako je crni ekran duže vrijeme, tipa, 10-20 sec), onda probaj "manualno pokrenut" boot guard pritiskom par puta na reset, ako se boot-a (iliti POST-a) trk u BIOS vratiti na 333. Ako se neće ni restartom boot guard "upalit", onda zgasi komp, čekaj 10 sec i upali ga i onda u BIOS vratit na staro. Ako se nikako neće boot-at, onda moraš reset CMOS radit. -da ti se boot-a komp, ali memtest daje errore. Vrati u BIOS-u stare postavke. U svakom slučaju, ne ulazit u windowse već prije toga, testirati u memtestu. Da si ne sje*eš windowse... |
Vucko evo sad sam prebacio u ddr 400 i sve se diglo bez problema.Sve radi za sad bez problema ,kupio sam ploču prošli ponedjeljak i proc.Samo mi se čini da još mreža nije kak mi je bila na DFI staroj,al to me ne hebe previše.
E da vidim da mi je defultni bios 1.60 ,nisam niš dirao po tome. : hello2 : Za sada sam jako zadovoljan sa Asrock pločom |
Citiraj:
Čitam sve ovo danima i jednostavno ne vjerujem... Morali ste preslagivati memoriju po bankovima da proradi kako treba, reinstalirati windozere n puta, flashati modane biose, pravit voltmodove po ploči... I nakon svega toga... STE ZADOVOLJNI PLOČOM??? : roller : OMG... : nono : |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Windowsi se dižu brže neg na NF4, zahvaljujući ultra-brzom POST-u. Za sad, kod mene samo jedna mušica-kad se komp metne u standby, svaki deseti put otprilike, neće se maknuti iz standby-a pritiskom il pomakom miša već moram pritisnut tipku za paljenje na kučištu. Što se tiče modanih BIOS-a, ako imaš proc sa većim množiteljem, to nije uopće problem, a ako nemaš, imaš i originalni BIOS koji ide preko 274Mhz HTT-a. Vcore je ograničen BIOS-om, jer matična može komotno opičit Vcore od 1.55V (plus još što matična overvolta malo) bez problema-a to je čist fina voltaža za držat jednog Venica 24/7. :smoke: Žao mi je što neki ovdje imaju problema, ali možda su dobili defektnu ploču, a to onda peh. Sjeti se samo DFI-ja, kolko za njega ima BIOS-a? Što originalnih što modanih? A bome i kod njega preslagivanje memorije u određene utore pomaže. Ne velim ja da je DFI ko Asrock, bolji je, ali ne toliko da bi opravdao razliku u cijeni za jednog (iznad)prosječnog kompjuteraša. Ja stojim iza tvrdnje da je Asrokica super ploča... @dedal Svejedno provjeri još stabilnost sa 32M super PI-ja, to ti je cca 30-40 min. i pogledaj da li ti stvarno memorija radi na 400Mhz (CPU-Z, Everest) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dobro momci :)
Nego, kako se napravi backup trenutnog BIOS-a prilikom flashanja preko boot-abilnog USB-a? Znači, flesham iz DOS-a... Koja je komanda? I jel ima nekaj tipa "asrflash.exe /?" iliti da se dobije neki help? |
Citiraj:
Evo prosao test sa Super_Pi na 32M sve ock,a Cpu-Z ispravno pokazuje frekvu od memorije.:) |
Što se tiče memorije, stavi HTT na 1000/16-bit, djelitelj fiksno na DDR400, latencije fiksne (za početak 3-4-4-8 @ 2T) i isključi flexibility opciju.
EDIT: Vidim da si riješio problem dok sam ja tu štemao... |
Citiraj:
A backup ne znam njega bi trebao skinut sa sluzbene strane ako ti mislis da ce ti zatrebat pa ga takoder stavi na USB. Ja isto flesam sa usb-a i imam nekoliko biosa na njemu tako da se ne mucim previse kad testiram i probavam. |
Ma ribica, sve mi je jasno, ali sam htel napravit backup svog BIOS-a. Htio sam /? radi helpa, da vidim ima li koja naredba posebna...
Ali čini mi se da ću morat ipak skinut sa neta 1.50, valjda je isti ko i moj (meni je moj poseban, ne dela sranja) |
Citiraj:
Citiraj:
Bubam jer ne znam tocno...komandu ali vecinom S za save kod ovih dos flash programa..ide pa pretpostavljam... Inace bios je isti i na sluzbenoj ne brini ;) |
Ajd, tokom noći stavljam beta 7 i pucam HTT do jaja...pa javim di je stalo...
I inače, ovo -s se odovoji od exe-a :D, ako je to ta naredba... P.S. Nišani ti kolko oćeš, ali me skinut nećeš, kamufliram se u školjku pa ti gledaj di sam ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam AGP ali ide danas PCIe x1600pro .ili x800 gto ili 7600 gs. Nekak mi čudno radi u Asrock ,kao da nije iskorištena do kraja... Malo kasnim...: sweating |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:34. |