![]() |
Ne gledam dosta dugo f1, jucer se potrefilo da sam pogledao od pocetka do kraja, ne navijam ni za vettela ni za hamiltona, da tacuma sato vozi navijao bi za njega, ovako mi je drago vidjeti iznenadjenja na postolju.
Vettel je napravio los potez kad se zabio u ovoga, ali bar nije bio pi**a i skrivao se iza team radija, davao sugestije kako se treba voziti sc, kako se treba kaznjavati ili supcinski pustiti gas na izlasku iz zavoja. Mali misli da je bog, da mu se svi trebaju klanjati, sjecam ga se kad je prvi put bio u top gearu ko klinac, clarkson ga je zajebavao da nema na licu dlake za zilet...tuzno sto slava napravi od momka. |
Citiraj:
|
Što ste se svi digli na stražnje noge? :D Pa napokon imamo neko pravo rivalstvo :)
Btw, što je na kraju bilo s Perezom i Oconom? Meni je izgledalo kao da je Ocon kriv s obzirom da izgleda kao da ga je zakucao u zid, tj Perez nije imao više prostora da se pomakne.. Citiraj:
|
Presmiješan mi je bio taj intervju gdje je spomenuo utjecaj na mlade dok ispija svoj sokić pred kamerama - PR iskustvo na najvišoj razini.
Kasnije su radili intervju s vettelom i spomenuli mu što je hamilton rekao po pitanju utjecaja na mlade i ovaj se zblesirao na barem 5 sekundi :lol2: Uglavnom, moje mišljenje je da su oboje tupsoni: 1. Hamilton za usporavanje jer se to ne radi u zavojima sa hladnim kočnicama i gumama pod SC-om jer se nemalo puta desilo u bližoj i daljnjoj povijesti da se netko pod SC-om skucao u vozača ispred ili je izgubio kontrolu nad bolidom i skucao se u zid jer su F1 gume i kočnice itekako podložne promjenama temperature. Njihova radna temperatura mora biti vrlo visoka i ako se treba udaljiti od SC-a onda se to radi na ravnim dijelovima na kojima svi mogu u miru zagrijavati i gume i kočnice, a ne u zavojima. Nije ovo Monte carlo pa da ima 50 metara ravnice. 2. Vettel zbog amaterskog ponašanja jer iako je očito da ga nije išao namjerno udariti jer toliko ipak nije blesav, ipak je zbog lamatanja ručicama kao neka curica skrenuo u Hamiltona i to nije u redu. 3. Kao bonus - Charlie je tupson i tog čovjeka bi trebalo trajno udaljiti od donošenja bilo kakvih odluka, pa čak i dogovaranja termina za kavu. I za kraj, osim kukanja Hamiltona da mu Bottas pomogne što ja osobno ovako javni nisam još čuo od nijednog vozača, a pogotovo svjetskog prvaka, nisamo mogao vjerovat ikada je kritizirao SC zbog spore vožnje. Pa nije to le mans prototip da može ići kroz zavoje sa 150. Taj auto postoji s razlogom. Nitko ne želi imati bolid formule kao SC jer taj auto mora biti u mogućnosti izaći trenutno na stazu i voziti po njoj bez da se brinu hoće li uopće 15 ljudi oko njega moći startati SC na vrijeme, hoće li on sam moći održavati temperaturu kočnica i guma, siguran sam da treba imati i kompleksniju radio vezu, te signalizaciju na automobilu.....s te strane Hamilton je ispao potpuni amater. |
Meni baš izgleda kao da ga je vettel namjerno udario... (mislim na drugi kontakt)
|
Citiraj:
|
Komentiram post iznad. Sumnjam da netko tog kalibra može tako slučajno skrenut zbog lamatanja ručicama :D
|
Od udara mu je prednje krilo osteceno, samim time i onako slab downforce na izlasku iz zavoja postaje jos slabiji. Vjerojatno zivcano stisnuta papucica gasa dovodi do oversteera, sto uslijed slabog drzanja prednjeg kraja i lamatanja rucicama rezultira totalnim gubitkom kontrole i zanosenjem bolida udesno. Da nije bilo Hamiltona ovaj bi se zabio u zid #f1csi
jk |
Lol koliko kenjanja po hamiltonu, a nista drugo nije napravio od nekog vozaca koji je predvodio kolonu. Uvijek taj prvi riskira da se neki kreten poput Vettela zabije u njega, tako da smanjite malo dozivljaje. Nadam se samo da je mercedes sredio bolid, tako da ostatak moze sjest i plakat opet na kraju sezone...
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Ma da, Lujo ni kriv ni dužan, više ga brine poruka koja je poslana mlađim naraštajima :D
|
dovoljno da vidisi hamiltona i znas sto je postao, momak svijetli u mraku a crn :D
|
Nego, nitko ne komentira zasto smo nakon crvene zastave imali start pod SC-om ? Nije li od ove sezone bilo u pravilniku da nakon Red-Flaga ide Standing start ?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Salu na stranu, od svega jucer meni je u glavi samo ostalo ono HAM trazenje od tima da Bottas stopa VET je stvarno previse. Ali to mi samo jos jasnije daje sliku da HAM misli da je Heiki Kovalainen opet u timu... Mislim da mu ovako nebi nesto ni palo na pamet da je ROS u mercedesu :D |
Citiraj:
uvijek postoji opcija B ;) |
Citiraj:
|
Svatko tko se imalo razumije u ovaj sport zna da je Hamilton namjerno usporio i pustio gas u zavoju. U pol zavoja jer je išao na to da Vettel spava i da si razbije prednje krilo jer se radilo o 50km/h.
Potpuno prljav i nepotreban potez jednog takvog odličnog vozača. S druge strane je Vettel pukao, nije mu prvi puta i napravio to što je napravio. Nije to bila nikakva opasna vožnja, govorimo o 50 km/h. Obadvojica su trebali dobiti kaznu za nesportsko ponašanje. U trenutku kada je Hamilton morao u boks zalijepiti su Vettelu Stop & Go 10s i to je to. Stvar riješena. Još jedan takav potez Vettela i slijedi utrka ili dvije kazne. :) (skupio je 9 bodova, uzet će mu vozačku :) ) |
Ja znam samo da sam se bas fino nasmijao na situaciju, predobro je izgledalo kad ga je vettel trknuo i ferrari mu poskocio :D
|
Citiraj:
Kakve to veze kućni odgoj ima s time da li ti se neki vozač dopada ili ne? :D
Meni je Lujo prije svega nezanimljiv - niti ima neki specifičan način vožnje (tipa max), niti daje 110% od sebe (kao alonso), niti ima neku karizmu (kao kimi il kajaznam), niti je poštenjačina i fair player (kao massa, kajaznam), nit je hladnokrvni egzekutor (tipa šumi) :D. Na stazi je dosadan, u intervjuima je dosadan i na team radiu, ono, uglavnom nekaj kuka. I još jedna godina s njim na tronu je još jedna godina mercedesove monotonije. |
a toto wolf kasnije raspizdjen ono, koji K, kao da nije popio lijekove ili dnevnu dozu alkohola.
dovoljno mi je bilo vidjeti ponasanje hamiltona kasnije na intervju. Niti je bio uznemiren zbog udarca (ni prvog ni drugog) jer je svjestan da je isprovocirao situaciju. glumac kakav se ne vidja. A ako gledate kasniji nastavak jos dva put je naglo usporavao ali se vetel nije dao isprovocirati opet jer je skuzio kurvinjsku politiku od hamiltona. kimi stvarno pehista, isto kao verstappen. max stvarno zaslusuje da zagorca zivot hamiltonu, a to je cak mislim jedini u stanju na gridu. hamiltonovovo plakanje na team radiju da botas (koji se btw borio za drugo mjesto na podiju) treba usporiti i blokirati vetela je krajnje jadno. i zanimljivo je bilo vidjeti kako hamilton nije mogao pratiti vetela. Riciardo car, par odlicnih poteza, massa steta, bas bi mi bilo drago da su uspjeli u wiliamsu zgrabit 2-3 podij, isto ima peh ko verstappen i kimi, najebe ni kriv ni duzan stalno. ovi iz force indie se izgleda jako vole, nesto ko ham i rosberg :D |
Citiraj:
Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
I jos zaboravio komentirati Sainza Jr.
Pa jel taj lik stvarno ne zna tako voziti ili koji K, pa lik je kamikaza u svakoj trci neku idiotariju izvede. Uopce ne prati sto se dogadja pored/ispred njega. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Mislim, mogu skužiti da ti se netko sviđa više, netko manje, nekoga ne podnosiš, i to je OK. Ali biti toliko jednostran i nerealan, to već ukazuje na malo ozbiljnije probleme. Kaj te Louie osobno plaća? Samo za tebe... https://www.youtube.com/watch?v=4V1p1dM3snQ |
Sve nas koji komentiramo treba staviti u bolid F1. Vidim par vozača u rangu Alonsa ili Schumachera što se tiče brzine.
A velika većina, sudeći po komentarima, bi se tukla još poslije utrke kacigama, šakama i nogama jer je netko eto nepotrebno usporio u pol krivine.. :) Bit će svega do kraja sezone.. Strah me onog Boosta kod Mercedesa. Jednostavno imaju i 100 konja viška ako treba. Treba otkriti kako varaju i drastično ih kazniti. Vrlo je jednostavno, prejaki su u onom jednom kvalifikacijskom krugu i onda krstare stazom. Bojim se da sezona ide na Mercedesovu stranu opet.. A Hamilton će uz pomoć Bottasa osvojiti još jedan naslov. Ovakve nam utrke trebaju. Ovo jako podiže gledanost. Pa ako treba neka se šamaraju za vrijeme utrke a i poslije na postolju. Ja sam za!! |
Slazem se u potpunosti, ali opet, ne treba biti F1 vozac da neke stvari vidis.
|
Citiraj:
Citiraj:
Opet krivo tumacis.
Ja cu prvi napisati da je vetel bio glup sto je namjerno isao na njega nakon sto mu je hamilton namjerno pustio gas u zavoju. Jel jasnije |
Citiraj:
Nemojte se truditi, uzaludno je fanboyevima pokusat nesto objasnit ili ukazat na nesto lose kod idola jer su jednostavno slijepi na takve stvari.
Sto se utrke tice bas mi je drago sto su outsideri zasjeli na prvo odnosno trece mjesto :) |
Citiraj:
Mozes ti gledati formulu i 20 godina, ali ako ne razumijes taj sport onda ces i pisati ovakve gluposti. Bolid koji vodi diktira tempo samo onda kada se safety car povuce sa staze i sam odlucuje u kojem zavoju ce stisnuti gas da utrka pocne (ne sjecam se koliko dugo odnosno koliko zavoja po pravilima smije voziti ovako sporo prije nego zapocne utrku jer se to vise puta mijenjalo). Dok je safety car na stazi on je jedini koji diktira tempo, a drugim vozacima koji su zdravi u glavi nije u interesu da ih netko zakuca u difuzor. Kada se ocekuje da ce se SC maknuti onda obicno prvi vozac par puta nabije gas i naglo zakoci NA RAVNOM da si zagrije kocnice kako bi nakon restarta utrke zadrzao poziciju u sljedecem zavoju koji dolazi. Naravno, hamiltonu to nije bilo niti potrebno jer mercedesi unazad 4 godine magicno funkciioniraju u ovakvim uvjetima i cini se kao da sljedecih krug ili dva imaju barem 70 konja vise od ostalih. Isti k.... kao i u kvalifikacijama kada hamilton odjednom osvoji pole sa 0.7 sekundi prednosti. Prema svemu recenom, a to su cinjenice, on je jedini koji radi pizdarije pod SC-om kada treba ponovno krenuti u utrku. Prestani vise biti trollerski fanboy i sagledaj stvari objektivno. Samo cekam kada ce vettel opet preteci kimija pa ces kmecati kako se radilo o timskim naredbama - pola foruma ce ti zalijepiti audio snimku hamiltona kako kmeci da ga bottas spasi na prosloj utrci. |
Citiraj:
|
Prvo da rascistimo jednu stvar. Dok je SC na stazi on diktira tempo a ostali vozaci moraju biti unutar 10 duzina bolida cca. Ovo je dosta odokativno pravilo pa se u pravilu i dosta rastezljivo tumaci.
Ali sjetite se VN Madjarske 2010.god Kada se SC makne prvi bolid prakticno postaje SC i nema preticanja sve do SC crte. Dakle prvi bolid diktira tempo! Sad zasto je ovdje HAM vozio tako nasumicno ubrzavajuci i koceci? Po meni razlog je jasan. Iznimno duga ravnica koja je valda najdulja na F1 kalendaru, prvog vozaca koji nema zavjetrinu ispred sebe drugog bolida je u podredjenom polozaju. Ono sto je HAM radio je prilikom svakog restarta iza SC mjenjao taktiku kocenja i gasa kako bi cim vise zavarao vozaca iza odnosno kako bi makar koju stotinku dobio kad stvarno nagazi i krene vozit a sve kako mu VET nebi usao u zavjetrinu i prosao ga lagano u prvom zavoju. Pa pogledajte samo koliko je bilo promjena prilikom restarta. HAM je svaki put na drugom mjestu nagazio po gasu bas kako bi VET zavarao. Po meni (nisam navijac ni jednog ni drugog niakad bio a jos manje volim SF i MB kao momcadi) je kriv samo VET. Ali dogodilo se njemu to vec i prije,nije prvi put (Japan 2007,Abu Dhabi 2012) Reakcija nakon toga je potpuno van kontrole i tipicna za lika koji lako gubi zivce u maniri Maldonada. |
Bravo Romul :) konkretno elaboriran post.
|
Citiraj:
Citiraj:
Nije zabadava Vettel dobio nadimak Crash Kid od Whitmarsha,. Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
redscro a sto se tice usporedbe, i u jednom i u drugom slucaju, ovaj iza ak je kreten, zabit ce se u tebe. ne mogu bolidi ispred paziti na mentalno stanje ovih iza. to sto se vettel preracunao, to je njegov problem i tu prestaje svaka prica:" ali ovaj je, ali onaj je". Uostalom, MaFIA je jasno dala do znanja kako puse vjetar ove godine, kada ga nisu odmah DQ nakon ovakvog ponasanja.. Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |