![]() |
Imao u2415h i bleeding je bio koma. Kako je na 27 neznam
|
Nema ga ;)
|
Citiraj:
Imam U2415 na gornjoj strani mi je bleed brutalan. Imao U2715, bleed je bio posvuda... ali iskreno monitor bez Freesynca ili G-synca ne bi uzeo. Bio on Dell ili ne. Inače sam fan ultrasharpa, ali i volim i gejmat tak da... |
ovisi koji panel dobijes nisu svi isti meni AOC nema ni bleeda ni ghostinga a ni odvojen bezel,a na tv mi je sve suprotno :/
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Ako izuzmemo bleeding ostatak slike, boje, uglovi, je isti na dellu i aoc ili sta? :D
|
Pa kako moze biti isti ako je jedan IPS a drugi VA ? IPS ima veci kut gledanja, VA ima bolju crnu i bolji kontrast.
|
pa valjda je jasno da pricamo o ips verziji aoca
|
Zapeli za IPS kao da je jedino što valja, godinama sam radio na MVA profesionalnim monitorima pa nikakvih večih zamjerki nije bilo osim standardnih za taj tip panela
AOC je očito jeftiniji jer ima jeftiniju proizvodnju svega baljezganja o "pokvarenim panelima, i sl. su za one koji i dalje vjeruju kada političari pred izbore neštoo obečavaju i ja bi uzeo najbolji i najskuplji, ali nemam para, s mojim jeftilenom sam i prezadovoljan, a priče o oočima su notorna glupost pa 1/2 stolječa pa CRT-i s konvergencom u banani, pa brusilice, prašina i sve to ostavi traga tako da meni jedino noove oči mogu pomoći da uočim te silne greške na današnjim panelima ! ono što mene brine je što još nema Plasmi isključivo za gaming !!! kupujte i ne meljite praznu slamu, nije predizborna godina neka se napravi za vlasnike navedenog AOC-a kakavo glasanje pa če se znati kako je ocjena na našem tržištu , ako se ne vjeruje stranim trgovinama |
Citiraj:
Sent from Usreo Mobara |
Tri IPS AOC-a, nijedan nema vidljivi bleeding. Prvi Viewsonic VX3276 sto mi je dosao je bio uzasan, drugi je prihvatljiv. To je vecinom sreca iako je vrlo impresivno da AOC na toj dijagonali i tom uzorku nema nikakvih problema. Dell nije apsolutno nikakava garancija icega. Taj hvaljeni U2715 kod mene imao jako losu uniformnost, kompletna jedna strana vidljivo svjetlija od druge i boje drukcije temperature.
Panel na AOC-u nije vrhunski za tu vrstu matrice ali je dobar a za cijenu odlican. Ako nisi spreman na samo "dobro" onda podebljaj budzet za bar 2x pa nadalje. |
Odavno smo zaključili da su je svaki monitor priča za sebe.
Kolega ima na stolu 2 identična Della P2214H jedan uz drugoga. Jednog bi bacio kroz prozor, bleed, boje blijede a IPS je. Drugi golden sample. A oba iste postavke u menu. Do sada sam imao sreće što nisam dobio primjerak sa mrtvim pixelom ili lošim panelom kad god sam kupovao monitorac. Sent from Usreo Mobara |
Brko, kolegi reci da provjeri preko kojeg je priključka spojen.
Kod nas na poslu svatko ima dva ista monitora na stolu i na svakom stolu je ogromna razlika u prikazu između njih, problem je što je jedan spojen na DP, drugi HDMI. I nikako se ne mogu balansirati, na jednom slika isprana. Može probati... Picek, kakva plasma? Nisam shvatio ili mi taj vic nije smiješan. |
Oba su preko DP. Probao je i DVI ali isto.
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Ako igraš igre ,gledaš filmove,odličan.Ja sam na nekih metar od ekrana i to mi je nekako taman. Ako sad čitaš dosta teksta ili slično,onda bolje neki manji,mada nemam nekih primjedbi ni po tom pitanju.Da o p/p ratio ne pričam! Jedini problem ti bude da poslije nabavke ovog,kad se malo privikneš,(a ja sam se privikao u 5 minuta),nema više povratka na manju dijagonalu. A onda ako hoćeš neku top kvalitetu ,ne gine ti probijanje banke. |
Definitivno nema povratka na manju dijagonalu. Za igre je jako dobar, ocjena vrlo dobar 4 :D . Za filmove po meni čista petica. Jako dobar monitor za te novce. O bleedingu nema govora. Monitor je čist kao suza, a uzeo sam 2 komada i oba su identična po tom pitanju. Zaključak : za te novce nema boljeg!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kada je nešto presitno , koristim opciju ctrl + :D i problem riješen !
|
Kako je presitno kada su pixeli isti ko na 24" 1080p? Predaleko sjedis ili sta?
|
Citiraj:
|
Aha to je fazon, odaljis se malo vise zbog velicine monitora pa ti nekad treba malo blize za tekst, to je normala tako je meni stalno bilo na 27" 1440p :) Na koliko daleko ti sjedis?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Isti problem prati filmove, igre, a i rad u windowsima... https://imgur.com/a/td78DzN A ovdje je usporedba UFO testa AOC VA i mog Dell IPS-a starog skoro 10 godina... https://imgur.com/a/Cs9yB4P |
Jesi probao na AOC-u mijenjati opciju overdrive?
|
Citiraj:
Ovo je snimano s postavkama koje su preporučene ovdje: https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/ Te su me prokletinje i nagovorile da ga kupim... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Keep calm i ne brini :) Ghosting je genetski problem VA matrice, IPS je potpuno druga priča. A čak i da oba modela imaju VA matricu ne znači da su jednaki. Tako da, ako ciljaš na IPS model čitaj dalje Također, imaj na umu da je onih 12 slika koje sam priložio zapravo 12 frejmova videa. Znači, ukupno pola sekunde videa. Problem u praksi nije uočljiv baš toliko koliko si zamislio. Meni jako, nekome uopće ne, a tebi... ovisi o tebi. Ovisi jesi li prije imao brzi monitor (pa bi ti ovaj predstavljao šok) i je li inače lako uočavaš detalje. Vidiš i sam da ga pola foruma hvali, a pola kudi. |
nisi imo mozda i IPS? :D
EDIT Imam HP LP2475W vec 10 godina i nije los, ima laga osjetno ali ne toliko ali nema ovog ghostinga, probao sam del u2713h i tu sam bas osjetio da ima ovog overdrive efekta i puno je bio losiji od mog HPa, bas nije za igre nikako. I po tft central reviewu taj dell ima uzasan overdrive pa se javlja ghosting. Hajd sad znaj kakav je ovaj AOC bez ijednog ozbiljnog reviewa. |
Citiraj:
Dosad si koristio monitore profi klase i nisu ti bili nešto, a sada prelaziš na AOC? Znaš šta radiš? :) |
Pa ovdje vecina tvrdi to je sve isto, ista matrica samo ona plastika okolo slabija i nema podesavanje po visini :D A HP nije bas vrhunski monitor za igre vec u prikazu boja i vise profi monitor sto je widegamut, sto meni bas i nije puno znacilo vec odmagalo :)
EDIT: Znaci da se manim corava posla sa ovim AOC monitorom ipak!? |
Citiraj:
Što se tiče VA modela - zaobiđi IPS model je koliko sam shvatio tek izašao na tržište, ja bih ti predložio da pričekaš ozbiljnije recenzije, pa tek onda odlučiš. Ipak imaš OK monitor, možda mu eventualno kontrast nije na razini današnjih monitora (na tom polju je IPS najviše napredovao). BTW kažeš da ti kvaliteta prikaza boja nije bitna, ali vidjet ćeš da će ti nedostajat ako je novi monitor ne bude imao:) |
Nije da mi nije bitna kvaliteta slike vec je ovaj HP hvaljen za kvalitet slike a ispade bolji puno i u igrama tj ghostingu :D
|
Molim da se preimenuj naslov teme u Saga DMR vs Monitori veci od 27" huurr durr .kupi aoc ips budi baja
hahah, sorry bila mi frka jer sam se bas bio zapalio za ovaj monitor i jos kao ovi mi ostavili samo jedan imaju do sutra, al eto drug trlabrla me odgovori :)
|
Citiraj:
Ako ti šta pomaže, mislim da će u sljedećem Bugu izaći recenzija ovog monitora, Davor recenzira |
Ma ja ostavit cu ga do daljnjeg, je li se meni cini ili ovi jeftini monitori nikada ne zavrse na tft central ili prad.de?
|
Nakon svih pitnanja, odgovora, dokaza, recenzija korisnika - ti napraviš povlačenje... noooooooooooooooo :D
Sent from Usreo Mobara |
I to odgovorio ga post o potpuno drugoj matrici. Ban worthy po meni :D
|
Uzeto u razmatranje :)
Taj backlight bleeding je nešto što mene ne dira ni najmanje. Veći su problem mrtvi i stuck pixeli nego to. Ionako se to vidi u određenim scenarijima kojih 99% nemaš :D imaju ih monitori soma eura da nebi ovi jeftiniji. IPS je IPS, kakve mrtve recenzije čekati za AOC IPS model :) za te novce boljeg nema. I gotovo. Sent from Usreo Mobara |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:52. |