![]() |
mene je nesto slicno zezalo kad sam htio otvoriti WEB stranicu na raspberryu PI.. nikako da funkcionira..malo radi malo ne.. Kad otvorim apache na kompu..sve odlicno..no ovdje nece i ne...na kraju ..odustao..:)
|
Piff, kolko puta i svaki put je zaključak da mijenjaju router, i onda sam odustal na kraju... nema smisla
|
Pozobao sam izgleda upgrade fw-a, obrisan mi novi korisnik, super ne radi, samo Administrator... verzija V1.00(AAUN.3)b2_1225
Pretpostavljam da super pass jos nije poznat? |
meni vise ni default password i user ne rade, nije vise Administrator/Administrator?
|
Ne, password ti je sa zadnje strane routera.
|
sa novim firmware -om
Username: Administrator Password: šifra vašeg WiFi -a https://i.imgur.com/snLlK9k.png Ako probate Administrator / Administrator dobijete ovo |
Znaci danas sam se i ja suocio sa istim problemom vezano oko supervisor accounta. Pokusao sam uci u router.. ali neces! :)
Uglavnom, zvao SZK i naravno lagani odjeb. Na moj upit da se barem otvori Administratorski racun sa nesto vise opcije isto nije bilo razumijevanja. Dakle.. ostaje cekati da neto provali password i objavi ga nama :D Code:
Firmware Version: V1.00(AAUN.3)b2_1225 |
Šta ne radi ovo iz posta poviše ?
Ako ne radi znači da se preserans by Iskon nastavlja :fiju: |
Ma radi wifi pass, al nas je razmazio supervisor access i sve opcije na routeru.
Ovaj admin je tako okrljasten da je zalosno. |
Oke, sad cu ispast panj, ali ak ne koristim wifi s zyxela (ugasen od pocetka), jel to znaci da sam locked out s novim fw-om? Ili se pod wifi pass misli onaj inicijalni koji mozda iza na nalji pise? 2015te sam uzeo ruter pa se ne sjecam vise kaj je iza :D
|
Ako nisi mijenjao WiFi pass onda je onaj defaultni sa naljepnice straga,
nebitno je šta je sami WiFi ugašen, ti ćeš pristupiti preko žice a pri Login - u ćeš unijeti kako je na primjeru poviše. |
Toliko se promjena dogodilo u 2 godine - router - bridge - router - bridge da nisam siguran dal je isti, ali probat cu. Naime, svaka promjena "paketa" vraca ruter u ruter mode :D A brijem da opet svaka "ta" promjena izgenerira novi wifi id i pass, a mozda i pisem gluposti. Probam, javim. :goood:
Jesam legenda, radi mi stari admin pass koji sam promjenio. Ali da, obrisan mi korisnik dodatni, tak da nabijem ih. Ako necu sjebat bridge mode vađenjem lozinke, educirajte me kak izvuc hash van :D |
Citiraj:
|
I dalje se nezna novi supervisor?
|
Bok ekipa, imam jedan bizaran problem, a to je da mi router ZyXEL VMG5313-B30A nije u stanju pamtiti postavke. Jos bizarnije je da svejedno pamti sve postavke koje sam mu zadao prije otprilike godinu dana, kada sam presao na "TRIO Fiber”. I to samo njih. Sve sto zadam naknadno - zaboravlja.
Konkretno - pokusavam dodati port u port forwarding i sve radi uredno dok se uredjaj ne reboota (npr. prilikom nestanka struje). Tada se sve vrati na postavke zadane prije godinu dana (ukljucivo i forwardane portove) - ne tvornicke! Za probu sam pokusao i promijeniti neku drugu postavku, npr. DHCP range i dogadja se ista stvar. Pamti range do reboota, a onda pamti samo range zadan prije godinu dana. Routeru pristupam preko accounta “Administrator”. Napominjem da port forwarding radi, rade i portovi koje novo zadam, ali samo do reboota, kad zaboravi te novo dodane, a stari rade. Ima tko kakvu ideju? :D |
prbaj za test ugasiti remote management (bilo da samo ugasis tr69 client, ili ugasi vezu za remote).
save, reboot. na t-comu se događa slično, da router svako malo potegne konfiguraciju koja je sejvana na t-comovom serveru. može bit isto i ovdje. ugasi da zove doma, pa ako ti postavke ostanu, znači da prilikom paljenja povuče konf koja je negdje "na iskonu". |
Hvala, rijeseno je resetom na tvornicke postavke :)
|
Ima li tko upute kako doći do Supervisor passworda, na PM? Hvala!
|
Nema toga, jedino osobno, fizičkim pristupom ZyXEL-u, zbog doušnika :D
|
Citiraj:
heheh.. :care: Ja u 12-tom mj. mjenjam isp pa... ako nekim cudom uzmem Iskon opet, bice svega :D |
Citiraj:
To samo citiram neki tvoj davni post, možda čak i iz ove teme :D I slažem se s tim, doduše ja sam davno odustao od borbe s vjetrenjačama (čitaj: kineskim softverom) i prešao 100% na FritzBox (direktno Fritz uspostavlja DSL vezu). I preporučio bih svakome isto da si uštede živce oko ZyXEL-a, Iskri, Speedšrotova i sličnih. |
Nadam se da ce netko uspjeti "oziviti" ovaj ruter sa supervisorom uskoro
|
Pozdrav,
od nedavno sam i ja na Iskonu i dobio sam navedeni modem. Zanima me moze li se kupiti neki drugi modem s jacim wifijem. Naime, dijelim internet sa osobama koje zive kat ispod mene i internet im svako malo "puca",a i brzine im variraju dok ja internet uopce ne koristim (prije sam bio na Tcomu i nije bilo problema, ocito ovaj modem ima slabiji wifi). Ako se moze zamijeniti isao bi na neki modem do cca 100€. Hvala :) |
prebaci zyxel u bridge i stavi router po želji. pričali smo o tome puno puta u puno tema, pa istraži malo.
|
Meni taj crni Zyxel pokrije cjeli stan sa wifi ali kroz pod će svaki imati probleme.
1- Powerline adaptere sa izlaznim koji ima wifi (ako je struja preko istog brojila). 2 - WiFi Aces Point ukoliko imaš bar 4 žice slobodne do njih ili provuć kroz cjev od antenskog kabla, tel. žica ili dimnjak (ako se ne koristi). Može i UTP kabal kroz prozore.. :) 3- Ukoliko "uopće ne koristiš internet" nađi nekog da taj Zyxel spoji kod njih.. |
Citiraj:
Moze preporuka nekog best buy powerline adaptera :) |
Probaj sa ovakvim kitom koji osim LAN ima i WiFi...
https://www.njuskalo.hr/wireless-wla...oglas-25929449 |
Meni zamijenili Siemensa SX763 koji je poceo raditi probleme, pa bih ga morao iskljucivati iz struje 1-2x dnevno.
I, onda stavili tog Zyxela... i sad mi je nastao problem, jer sam na starom Siemensu koristio interne pozive. A, iskon zablokirao pristup do VoIPa. Ima li netko pospremljene postavke dok se jos mogao backup napraviti? Treba mi podatak kak' se zovu prva i druga telefonska uticnica, tj. koji im je broj. To bi trebalo biti u meniju VoIP/Phone/Phone devices. Edit: U pdfovima se spominje **11 i **12, ali ovdje to ne radi, jer mi se javi centrala da kod nije ispravan. Kod Siemensa je to bilo 1001 i 1002, ali ovdje to ne funkcionira. |
Ako ima tu opciju vjerojatno deaktivirano / ugašeno kao x drugih stvari zbog njihove customizacije.
|
Citiraj:
Nasao router na kojem su jos radili oni administratorski passwordi. I, toga nema u menijima za ovaj router. Pa poslao pitanje zyxelu. Mozda proizvodac zna? |
zaboravi u startu da će ti proizvođač ići mijenjati softver.
nije li ti lakše nabaviti za 20kn DECT baznu stanicu i pobacat gore x slušalica? dok god uzmeš sve od istog proizvođača, interni pozivi će ti normalno radit. |
Citiraj:
Ne radi se o promjeni sofwarea. Nego da samo vele moze li se uopce to napraviti. Citiraj:
:) Ne. Jer, ima hrpu zidova izmedu i to ne funkcionira. Probali... i podivljali. Na ISDNu je radilo interno zvanje jer smo imali nas uredaj koji je to odradivao. Onda presli na Amis (ADSL). Tamo je sve i dalje radilo kak spada. I, onda presli na Iskon nakon provjere radi li interni poziv. Zato i jesam presao na Iskon jer su nudili Siemensa za kojeg sam znao da to funkcionira. I, da mi je instalacija provedena prije x godina nastimana za to. I, sad mi je prije tjedan dana Siemens prestao raditi... pa je covjek dosao sa starim Siemensom, ali kod njega nije radio VoIP. Izgleda da mu drugi CPU nije radio. I, onda je otisao u auto po Zyxela. I, sad ja imam problem jer mi vise ne rade interna zvanja. :( Iskon veli: mi to ne podrzavamo. Pa sam im rekao nek stave nekog Siemensa. Vele: znaci, hocete da zamijenimo uredaj koji radi? Pa, ne... jer ne radi interni poziv. Ali, kao, oni to ne podrzavaju, pa je uredaj, sto se njih tice, ispravan. |
zašto onda za 50kn ne kupiš na njuškalu neki rabljeni siemens i sam to složiš na njemu?
ps, nema li siemens 4 telefonska porta? dsl, POTS ulaz, i 2 x tel izlaza? iz zyxela idi telefonskim kabelom u pots ulaz, a telefone u line 1 i line 2. interne pozive onda ostvaruješ kroz siemens, a ulazni ti dolaze kroz pots ulaz. onemogući voip liniju na siemensu, i u teoriji će ti siemens izlazne pozive proslijeđivati na zyxel, a interne će radit on sam. |
Citiraj:
Ne, zato sto VoIP ide samo preko prvog uredaja (prvi spjen na DSL). Nema slanja s prvog na drugi uredaj. Ja sam predlozio da ja kupim Siemensa i da ga nastekam, pa su u Iskonu rekli da to ne smijem. Nego da mora biti njihov uredaj. Situacija sa Siemensom je bila ovakva: - imam 2 telefonska broja, oba definirana u uredaju pod svoj Phone1 i Phone2. - ta dva broja mogu zasebno zvati vanjske linije i vide se na callerID kao ti brojevi - telefoni na ta dva porta mogu komunicirati medusobno, interno U sluzbi su mi rekli: - Vi jedini koji ima takav problem. - Kako drugi zovu onda svoj drugi broj? - Pa, samo nazovu drugi broj preko njegovog broja (01....). - I onda vi naplatite taj poziv - pa... da. :) Jos sad pokusavam skuziti sta im znaci "Znaci, Vi hocete zamijeniti ispravan uredaj?". |
Usporedio kako radi uredaj prije zadnjeg firmwarea... rade interni pozivi. A, na zadnjem vise ne rade.
|
Citiraj:
|
i ako ti spuste firmware, brzo uđi u router sa supervisor šifrom i ugasi tr69 remote management kao i telnet pristup preko dsl-a. u protivnom će ti se opet instalirat nova verzija.
|
Ma... imam njihov router na kojem ne mogu napraviti interni poziv. I imam drugi router na kojem je isto Iskonov firmware, verzija V1.00(AAUN.1) i na njemu interni poziv radi.
Ima li netko svoj configuration-backupsettings.conf pa da pogleda kaj pise u liniji iza: PrefixInfo instance="5" Jer, na friskom routeru s friskim firmwareom ne mogu doci do postavki. Treba mi samo linija iza ovegore napisane. |
Citiraj:
Otkud je ovo iskopano? Nigdje drugdje na netu se ne spominje... Ide li novi config zajedno s firmwareom? Ako da, onda mogu isprobati i vidjeti s kojim firmwareom zadnje radi. I onda traziti da mi stave tocno taj. Valjda. |
Veli mi poznati iz Iskona da se sve postavke koje uredaj nudi pod telefonijom brisu. Pa se zbog toga "ne podrzavaju" neke stvari kao moj interni poziv. Tj... da "ne podrzavaju" = "ne daju".
Znaci, uredaj inace bez problema moze odraditi interni poziv s jedne slusalice na drugu, ali kad uredaj preuzme postavke od iskona, onda se to "ne podrzava". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:49. |