PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Jeste li odjavili HTV pretplatu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=253985)

dadoremix 02.07.2024. 16:00

sve je to ligično šta ti pišeš, al HALO .. mi smo u hrvatisanu

Eto, kolegica želi odjavit tv, koji ju ganja več 12 godina, od kako se rastala
i svako malo ju ovrše, pa odjavi .. pa ovrše
u ovih 12g 3x
i više nezna kako odjavit

da, ima tv .. koji glasi na sestru, i sestrino je vlasništvo i ona plača ..

i kako ih se sad rješit

ja sam reko . jebiga, ajd nabavit od sevisa potvrdu da je pokvaren . i poslat
pa možda če stat, badava ona sad može trkeljit 12g povijet .. treba sad opet odrezat po njihovim pravilima igre i amen .. ili sam fulao igru *?

nepalac 02.07.2024. 16:08

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3750346)
ja sam reko . jebiga, ajd nabavit od sevisa potvrdu da je pokvaren . i poslat

Ako se želi prema njihovim pravilima može se i tako samo će servis naplatiti dijagnostiku.
Druga solucija, može se odnijeti u reciklažno dvorište neki crno-bijeli TV iz '86. godine ako slučajno imaš na tavanu/podrumu pa se uzme potvrda...

mkey 02.07.2024. 21:44

Čitao sam drugdje da su ljudi uredno odjavili "prijemnik" sa debelo modificiranim obrascem. Jednostavno izbace sve što im ne paše i to je prolazilo. YMMV.

Ovo što se tiče ovrha, to mi nije nikako jasno. Ovrhe za što? Je li to prijemničko čudo koje prima taj famozni skupocjeni signal bilo odjavljeno ili nije bilo odjavljeno? Meni su, kakvih 6 mjeseci nakon odjave, računovodstveni šljam sa HRTa poslao "upozorenje pred ovrhu" i to za uplatnice koje mi nisu nikada niti dostavili.

Na to sam im uputio jedan relativno neugodan prigovor mailom u kojem sam dostavio kopiju povratnice i zahtijevao da potvrde kako su evidentirali moju odjavu velebnog prijamnika i da pismeno potvrde kako nema nikakvog daljnjeg terećenja, pošto sam u trenutku odjave podmirio sve prethodne "obaveze".

Isrpričavali su se blah blah nismo znali kenj kenj nije nam nitko rekao šljam šljam. Što se tiče bunarenja po pitanju ovrha, to je bilo to. Prijetili su se u nekoliko navrata prekršajnim prijavama i čak je nešto završilo i na sudu ali se njihove smiješne prijedloge odbacili. Najveći problem kod nas je što ljudi nemaju tradiciju povlačenja po sudovima zbog takvih i sličnih svinjarija. Kada bi ih se redovito klepilo brzo bi promijenili pristup. Kako njih tako i smradove iz odvjetničkih društava a.k.a. lovce u mutnom. Ekipa šalje stotine i hiljade "prekršajnih prijedloga" na sud za džabe dok nama naplaćuju sranja kada se pred istim treba braniti.

U poslovanju sa ljudima sa HRTa samo treba imati jednu stvar na umu: to je šljam. Svi do jednoga, goste se s onime što otmu ljudima od usta. To su ljudi koji profitiraju na zastrašivanju starica i ne zaslužuju niti malo poštovanja.

geronimo_2 23.07.2024. 12:29

https://www.morski.hr/hrt-iznajmljiv...koj-situaciji/

Sljam

mkey 23.07.2024. 20:41

Ako komunalci mogu naplaćivati dodatni odvoz otpada iznajmljivačima na 6 mjeseci (onaj koji rastegne sezonu preko tri mjeseca je mađioničar) što ne bi HRT mogao 12 :D

Citiraj:

HRT se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, kojoj je posljedica stagnacija (zamrzavanje) mjesečne pristojbe u iznosu 80,00 kn od 2012. godine

Očito je ovo razlog da, nikako to što imaju tri puta više uhljeba nego Grčka nacionalna TV.

lowrider 24.07.2024. 08:06

Daklem, radi sveukupne situacije, manjeg ubiranja pretplate, mogla bi obaveza plaćanja iste ući i u ustavnu odredbu.

Lika091 24.07.2024. 09:28

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3753694)
Daklem, radi sveukupne situacije, manjeg ubiranja pretplate, mogla bi obaveza plaćanja iste ući i u ustavnu odredbu.

Smislit ce nešto, mogu ubirati harač na registraciji auta. 99% auta/kamiona ima radio a na radio se placa pretplata i eto. Narod ima vlast koju zaslužuje tako i poreze koje zasluzuje.

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk

geronimo_2 24.07.2024. 09:30

Znaci mogu dolaziti do podataka o nama kako god se sjete? Gdpr, privatnost itd. za njih to ne vrijedi??
Glavno da nas maltretiraju sa time stalno.

lowrider 24.07.2024. 10:26

Idu na ljudsku glupost, imaš primjera koliko hoćeš. Ljudi su informirani na nepotrebnim glupostima, a ne znaju osnove korisne za njih.
A da ne pričamo o samovoljnom dijeljenju osobnih podataka, puštanju neovlaštenih osoba na privatne posjede itd.

geronimo_2 24.07.2024. 10:40

evo nakon ovih natpisa o HRT-u ja sam u strahu da ce stic uplatnice, i neznam koliko njih. jedva kraj sa krajem spajam jer zivim od tog jednog malog apartmana (nasljedstvo) i otkad mi se djete rodilo i firma zatvorila, a oni samo oce jos i jos i jos.
gdje je kraj.

treba mi pravi savjet kako i sta napravit ako stignu uplatnice, jer tesko da ce mi inkasatorsko gofno doc na vrata jer ja nisam tamo nikad. tamo su samo turisti po ljeti.
nisam nikada otkad je stan na mene placao i ne namjeravam placati tu uhljebarinu. nemam antenu, nemam maxtv, niti ikakav drugi nacin gledanja tog s*anja od HRT-a. niti bih to htio/zelio.

btw, ako se ima maxtv ili ekvivalent, jel postoji nacin odfakofanja HRT-a? pretpostavljam da ne, iako su moji starci uvjereni da da. AFAIK to nema veze jedno s drugim i cisto sumnjam da T-koma i ostali placaju HRT pristojbu iz djela love koji dobijaju od ljudi.

mkey 24.07.2024. 19:41

Nema mogućnosti za bilo kakvu olakšicu a sve živo što ti mogu napakovati budu te gledali penalizirati maksimalno. Očito da je na iznajmljivačima red da ih se dere koliko ide. Dizanje krevetarina, dizanje odvoza otpada i sada ove budalaštine.

Nije da žalim iznajmljivače, nitko nikoga nije prisilo da iznajmljuje, ali mensečini da idemo u tom pravcu da će gledati da udave što više malih iznajmljivača. Nije dobro da ljudi imaju više love, treba to srezati u korijenju. S druge strane je u redu da naša gospoda vladari dignu primanja 60% :D Ipak je inflacija. 60% za njih, 3% za nas.

Što se tiče tvog pitanja, ja ne vidim razliku u tome da "fizička osoba" ili iznajmljivač odjavljuje prijamnik. Tako da recimo ako dobiješ uplatnice, uplatiš jednu (za tekući mjesec) I odmah odjaviš prijamnik. Odjavu pošalješ povratnicom. Eventualne retroaktivne uplatnice ja ne bih nikako plaćao. Btw. ovo nije pravni savjet.

Ulazi li TV prijamnik u kategorizaciju odnosno podrazumijevaju li (recimo 3) zvjezdice da imaš TV u apartmanu? Ako ne, onda mislim da je stvar čista.

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3753694)

Ovo je slično onome kada mi je fiškal komunalca pričao o tome kako bi bilo najpoštenije da se odvoz smeća naplaćuje kao porez i uzima direkt od plaće. Skoro sam se sasro na parkiralištu kada je to rekao, šta je tim budalama u glavi.

Inovator 25.07.2024. 08:23

Ako zbilja dignu pristojbu na 17EUR kako se prica, ljudi ce poluditi. Doduse, kao i sva poskupljenja proci ce kao par dana plakanja po fejsu i to je to.

chief_wolfinjo 25.07.2024. 08:42

ako fakat povise cijenu na 17 eura...

i ako ljudi budu šutili... onda neka plaćaju :stoopid:

Ivo_Strojnica 25.07.2024. 10:46

Alo, pa 4K je stigao, nemojte cjepidlačiti. :D

mkey 25.07.2024. 20:37

Ako smetlari naplaćuju 20€ onda i ovi drugi smetlari zaslužuju barem toliko. Skupo je, nema se, teško im je. BTW, kada su smetlari digli 50% prije kakvih 8 mjeseci, nisam čuo da je nitko niti zucnuo. U biti, na lukavo su odradili i digli sa 100 na 120 pa na 150 par mjeseci kasnije. Žabe, vrela voda i sve što ide s time.

the-rider 25.07.2024. 22:14

pa komunalije mi nije nikakav problem placati, oni nesto i rade, za razliku od hrt-a

mkey 25.07.2024. 22:41

S obzirom na brutalna poskupljenja, i razne prekršaje, meni je problem.

geronimo_2 27.07.2024. 13:49

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...ca_najnovije_m

mkey 27.07.2024. 14:23

U komentarima zanimljivo pitanje: plaća li hotel s 500 soba i 500 TVa 500 "pristojbi"?

Evo ga još jedan :D Tako se to radi.

Citiraj:

Dva puta je dosao lik iz hrt, prvi put sam kosio travu. Rekao sa da ne znam nista, da sam radnik kojem je gazda platio da pokosim travu i obrezem zivice. Drugi put sam pred kucom serafio po autu. Rekao sam mu da sta hoce, da pokusavam susjedu zamijeniti remen od klime, da je covjek na poslu. Otisao je. Ne placam to sranje nikako

geronimo_2 26.08.2024. 11:26

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2591748.aspx

edit:
najaci komentar ikad lol:

Gospodine, morate plaćati TV pristojbu,
Zašto? Ja ne gledam TV.
Zato što posjedujete uređaj preko kojeg je moguće gledati TV.
Ok. Onda mi dajte dva dječija doplatka.
Ali gospodine Vi nemate djecu.
Nemam, ali imam alat kojim mogu napraviti djecu.

mkey 26.08.2024. 20:13

> Ako potrošač ne pusti inkasatora u stan, on nema pravo upasti unutra, no potrošač mu mora dokazati da nema prijamnik. Ako HRT smatra da vi kao potrošač imate neprijavljeni uređaj koji prima audiovizualni signal, oni u jednom trenutku mogu pokrenuti prekršajni postupak protiv vas i onda vi dokazujete da posjedujete uređaj."

Tu ekipu i potrošačkih udruga i raznih cehova bih sve poslao reedukaciju u zatvor. Ništa strašno, 3 mjeseca. Takvo sranje i laprdanje se može čuti samo od uhljeba, mentalna gjmnastika za koju ljudi iz realnog sektora jednostavno nemaju želudac.

Matebaron 05.02.2025. 10:20

Molim za savjet u vezi sljedeće situacije.

Punica je živjela sama u kući dio godine i dogovorila se s inkasatorom da plaća HRT pretplatu samo 3 mjeseca godišnje. Ne znam na koju foru je to punica uspjela izvući, a ona je stara i lagano dementna i ne zna objasniti. Mi smo doselili u tu kuću i sad u njoj trajno živimo. Iza Nove godine dobili smo od HRT-a uplatnice za cijelu sljedeću godinu. Kako sad tu živimo stalno rekoh jebiga plaćat ćemo i platio sam pretplatu za siječanj.

Nakon što sam to platio stigla mi je opomena da pretplata nije plaćena za prethodnih 5 mjeseci. Za tih 5 mjeseci nikad nismo ni dobili uplatnice, ali jesmo, i platili smo, za 3 mjeseca prije toga.

Što napraviti? Mogu li to prisilno naplatiti? Što ako i to platim pa se onda sjete poslat opomenu za nekoliko godina unatrag? Ne mogu baš odjaviti TV jer je u dnevnom boravku i vidi se s ceste.

geronimo_2 05.02.2025. 10:41

Ona je to mogla zato jer su imali tu stavku zbog turistickog iznajmljivanja. Od ove godine su se dosjetili to ukinuti i nabit svim tim postenjacima koji su plaćali u sezoni, cijelu godinu. To je posebna uhljebarska vrsta gamadi i taj problem treba vec jednom rijesiti.
Vi ste napravili gresku sto ste platili jer ste stime potpisali ugovor i pristali na uvjete.
A to sto se vidi sa ulice, a cujte. Stavite zavjese? Odjavite tv. Na otpad odnesite neki stari tv i trazite potvrdu i to priložiti uz odjavnicu.
Ili nastavite placat.
Nek prokomentiraju ovo moje pametniji od mene ovdje. Al ovo je jedino sto ja vidim kao izlaz iz tog blesavog dodatnog guljenja građana ove izcjedene drzave. Uzimaju ko god moze gdje god moze. A kako i neće kad mi sutimo i trpimo i izlazimo samo za je*eni nogomet i rukomet na ulice.

Matebaron 05.02.2025. 10:47

Mislio sam plaćati jer mi se ne da natezati, ali s ovom opomenom su mi digli živac. Zna li netko imaju li pravo prisilno se naplatiti ako ih ignoriram?

dadoremix 05.02.2025. 10:56

imaju imaju
rađe plati sve što za sad imas .. i onda imas 2 puta
odjaviš
plačaš dalje .

Sve ostalo ti bude skuplji sport sa njima

geronimo_2 05.02.2025. 11:24

eto, to je taj, IMO, krivi stav. i zato nikad necemo stat toj pljački na kraj, kao ni nekim drugima koje imamo u ovoj vuko*ebini.

koliko sam ja vidio do sad, ako se odigra kako treba, moze ih se skinut sa grbače.

a gospoda nek si kodiraju signal, za sta imaju sve potrebno, pa nek dijele kartice svojim pretplatnicima koji zele uzivat u rezimskoj tv.

mkey 05.02.2025. 19:13

Moje saznanje vezano za te "minule pretplate" je da je to sve uglavnom APP. E sad, pojedinačni slučajevi uvijek mogu svakako proći, ali ono što je u ovoj situaciji najlakše napraviti, po meni, je platiti te njihove "zaostatke" i onda fino odjaviti prijemnik. Trajno.

Malo je nezgodna situacija, ako dobro razumijem, punica je živjela tamo od prije i vi ste se naknadno uselili? Ne vidim po kojoj osnovi se može napraviti nešto s time unatrag pošto je plaćano od prije. To se može samo zakomplicirati, budu vjerojatno napravili ovrhu prije ili kasnije, pa onda na kraju bude skuplje. Ako i pođeš na sud, situacija je skroz nejasna pošto se "djelomično" plaćalo.

Lika091 05.02.2025. 20:55

Placaj tako par mjeseci i odjavi pretplatu. Razlog stavi da si npr proda tv.

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk

Hamm 06.02.2025. 17:13

Došao HRT ispred kuće, a taman krenuo sa psom van. :D

Pita on mene kaj ste vi tu kratko vidim nema vas u evidenciji. Reko čega; mi smo vam iz hrt redovite kontrole.

Samo sam se okrenuo i bez riječi otišao u kuću. :D Pokupili su se i oni. :D Nisu nikaj ostavili u kasliću. :D

adaksinjo 06.02.2025. 17:41

kroz 2 tjedna dolaze uplatnice za prethodna 3 mjeseca... :D

Hamm 06.02.2025. 17:54

Nemaju temeljem cega. Zaliti cu se ako dode.

mkey 06.02.2025. 19:18

Ako dođu bilo kakve uplatnice vrati im ih natrag i zahtijevaj da ti pismeno potvrde da ništa nisi dužan ni po kojoj osnovi.

kopija 06.02.2025. 19:30

Mojoj staroj dolazili godinama na vrata.
Samo bi rekla da moraju imati službenu osobu i sudski nalog da bi ih pustila unutra.
S vremenom odustali.
Nikakvi računi, nikakve uplatnice stigle.
Kad ih pustiš u kuću i kad vide PC/radio/tv- bitka je izgubljena.

mkey 06.02.2025. 19:38

Ma i nakon toga možeš to sve fino odjaviti. Tko je u kući s omeđenim dvorištem ima idealnu situaciju. Mislim da ti smradovi najviše vole operirati po zgradama, više manje svatko pušta u ulaz.

strikoo 06.02.2025. 19:50

Jeste vidjeli novi obrazac za odjavu prijamnika?

Dokaz da je prijamnik poklonjen :lol2:

Hamm 06.02.2025. 20:07

Citiraj:

Autor kopija (Post 3787860)
Mojoj staroj dolazili godinama na vrata.
Samo bi rekla da moraju imati službenu osobu i sudski nalog da bi ih pustila unutra.
S vremenom odustali.
Nikakvi računi, nikakve uplatnice stigle.
Kad ih pustiš u kuću i kad vide PC/radio/tv- bitka je izgubljena.

Ma ne mislim se raspravljati s njima. Samo se okrenem i odem. Žena je dobila insrukciju da ne otvara vrata i ako je slučajno uhvate vani sa djetetom ili psom samo ode u kuću i bok.

Al danas su bila dvojica. :D Valjda jake snage. :D Fali love za uhljebatorij i diznilend. :D

Citiraj:

Autor mkey (Post 3787862)
Ma i nakon toga možeš to sve fino odjaviti. Tko je u kući s omeđenim dvorištem ima idealnu situaciju. Mislim da ti smradovi najviše vole operirati po zgradama, više manje svatko pušta u ulaz.

Bivši kolega je objasnio inkasatoru da ima doma pištolj i ako ga još jednom vidi u dvorištu od kuće da će ga upotrebiti i nazvati policiju da mu je gledao ženu kako doji dijete kroz prozor. :D Čovjek ne laže i nikada lovačke nije imao. Znam ga 20 godina i siguran sam da priča istinu.

Uhljeb se nikad više nije pojavio.

mkey 06.02.2025. 21:11

Gledaj, sve sheme sa pištoljem su sigurno najefikasnije, samo ne treba njima pištolj gurat pod nos da ih se riješiš. Vjerujem da je to zabavno, ali nije neophodno :D Ta gamad vreba starice da im napakuju problem i da im od mizerne penzije izbiju pokoju judinu škudu. Ako se malo postaviš oni ne znaju što da rade i momentalno im postaješ preskupa meta.

I meni su zadnji put dvojica bila došla. Šteta da nisam bio raspoložen da jedem govna, kratko je to trajalo. Ovaj jedan, mlađi, je izgledao kao netko tko ne želi biti tu nego na nekom drugom mjestu :D dok je stariji preuzeo inicijativu i ispitivao me kakve ja to uređaje imam u kući. Rekoh, nemam ništa doma, TV, komp, ništa nemam. On je to tobože zapisao i pošao dalje.

Prvi problem je što je te debile pustio u zgradu. Drugi problem je što ja nisam bio u elementu pa im nisam naložio da izvole promptno napustiti privatni prostor zgrade. Drugi put.

Hamm 06.02.2025. 21:14

Ja ne mislim pričati niti pregovarati s njima. Prvi put jesam gdje sam mu rekao da nemam ništa te da su linije i uredaji u vlaništvu firme za koju radim i dao sam im adresu na koju da se obrate. :D

Išao mi je do auta na kojemu sam bio vadio radio pa kada je to vidio obajsnio sam mu da je radio ukraden u BJ pa neka se obrati u PU tamo i ako su ga našli da mi ga vrate. :D

mkey 06.02.2025. 21:21

Slažem se, najbolje je bez priče. Prdneš, zatvoriš vrata i ideš dalje.

lowrider 07.02.2025. 10:52

Neznam čemu tolko prijetnji i bilo čega prema njima.
Bilo kakve stvarne prijetnje ikome su kazneno djelo.

To im je posao, imaju dovoljno toga nečega u sebi da su to prihvatili raditi.

Mi ostali znamo što i kako rade, modus operandi, i znamo što treba napraviti kod susreta s njima.

Ako oni primjene neku vrst sile ili neke neprimjerene poteze, svatko se ima pravo obraniti od toga, zaštiti svoju imovinu itd.

Naivnih ljudi bude uvijek i za gore stvari od HRT pretplate.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56.