![]() |
Zna li netko ima li ovaj router SNMP?
|
Riješeno, ali da podijelim ako netko bude imao sličan problem.. Skinuo sam na PC sa samsungove stranice software Samsung Link i preko njega "otključao" koje foldere na PC-u želim da budu vidljivi i povezao sa TV-om (nudilo je odmah opciju). Sada na TV-u gledam sve što imam na hardu PC-a bez problema.
Svakako hvala ekipi. |
ljudia cemu sluzi ta IPv6 veza ?
imao sam agnitum firewall i preko tog ipv6 je isao ogroman promet, preko 10 gigi na dan,ne sjecam se vise.i sve na windondowsowe ip adrese. ja sam to iskljucio i sve sljaka bez problema. |
Pa razvidno je, sluzi MS-u za spijuniranje :)
|
Citiraj:
A za promet od 10 gb na dan, i to na MS ip adrese???? Ili si pobrkao lončiće, ili imaš neki gadan virus (navedi točno adresu). Iako i ja preporučujem i koristim zabranu slanja podataka na MS server, neke dopuštam, uz nemjerljiv iznos prometa. |
Citiraj:
windowsi cisti ko suza. isprobaj outpost, jer samo sam u njemu nasao savrsene opcije. zablokiram te ip adrese, on prebaci na druge, koje su isto windows serveri. u win se dobro kuzim i znam kaj pisem. niti jedan drugi program koji sam isprobao ne pokazuje taj promet. isto ti je sa skype-om. ima njegove dvije ip adrese koje ne smijes zablokirati, a spojeno ih je barem jos njih 5. zablokiras ih, on "resetira" vezu spoji se na par sec na 20-tak ip adresa i ostavi novih 5-6-7. outpost je daleko najjaci firewal. ip adrese ti ne mogu dati, jer mi je istekla licenca. a provjerene su na: http://www.ip-address.org/tracer/ip-whois.php http://whois.domaintools.com/ ,....... |
Ajd ne budi lijen pa baci pogled na 5. temu prije ove u kojoj pitas ;)
|
Pozdrav,
Ovako imam problema sa signalom kao i vecina, pa me zanima dali ja mogu kupiti svoj router i dali ce mi ga tcom htjeti konfigurirati, treba mi za telefon i internet (gosti, kuca na tri etaze), router je ASUS DSL-AC68U, koji je ADSL/VDSL Modem Router. Zvao SZK i rekao lik da moze, al da moram poslati podatke od uredaja da ga oni konfiguriraju, a onda sam poslao mail i tehnickoj i dobio sam odgovor: Mene samo interesira da li mogu kupiti doticni router(ASUS DSL-AC68U) i da mi ga vi podesite da radi normalno sa uslugama koje imam sada. Poštovani, Vi možete napraviti promjenu routera ukoliko smatrate da će usluga s Vašim routerom bolje funkcionirati, ali HT ne pruža podršku za opremu koja nije dodijeljena od strane HT-a te ne možemo garantirati funkcionalnost s uređajima izvan ponude HT-a. Ako nemoze dali ga mogu kupiti i spojiti zicno sa ZTE kao extenderi da radi bez problema i kako najbolje? |
Za početak objasni / opiši šta si mislio pod "imam problema sa signalom" ?
Ako si mislio na pokrivenost wifi signalom, neće ti skoro ni jedan uređaj (sam za sebe) pokriti "gosti, kuca na tri etaze". Za kvalitetno rješenje treba: - napraviti skicu kuće / prostora - označiti trenutnu poziciju uređaja - testirati / izmjeriti kako se sa postojećim uređajem pokriva wifi signal - jel ima mogućnost da se provuče Lan kabel (barem po vertikali) između svake etaže - na svakoj etaži izuzev one gdje je gl. router ide jedan AP / Router - ako se "goste" prvenstveno pokriva wireless - om onda treba pametno / iskustveno pozicionirati AP / Router - za ove dodatne AP / Router - e treba odabrati takav na kojem se (barem donekle) može podesiti QoS, poželjno prema klijentu a ne po vrsti prometa, ovo je jako važan detalj jer sprječava da ti par pacijenata udavi cijeli link prema internetu Ovo šta su ti odgovorili je std. odgovor i za očekivati. Tvoj "problem" nadilazi standardna rješenja (bilo kojeg ISP - a) i po ovom poviše zahtjeva odgovarajući način rješavanja. |
Citiraj:
ne da mi se paliti ipv6.dokazi si sam. a eo kaje sve spojeno kad startas skype na kojem nemam ni jednog kontakta: http://prntscr.com/8xgiu0 i kad pokupe kaj ih zanima sa harda,za minutu-dvije ostaje 8-9 konekcija.sve ok. eo to je promet u cca 5 min http://prntscr.com/8xgoel :no2drug: ova tri cu sad rijesiti.ignoree lista je cista :D http://prntscr.com/8xgsqz |
Pa to je sv * * * ja, eto zašto "mora" biti zadnja verzija sw, bolje da cenzuriram sam sebe ...
|
kaj je to "sw"?
|
Ah djeca, sw = software = program :fiju:
|
Citiraj:
engleski ne znam.tipkam sa dva prsta. racunalni engleski savladao sam na pleyki 1 i mobitelima. racunalni hrvatski jezik ne razumijem. jesi sretan? M2BOB se kulturno pise sa mnom preko GT-a. a ti si ipak,mislim,50 klasa ispod njega. o win 7 znam sve(99%). isprobao sam min 35 "vrhunskih" firewalla. i sad trenutno (i u zadnjih cca5 god)samo hvalim outpost. skidas torenente i u cca vuru vremena izbaci min 50 prozorcica kako je zaustavio napade; netbios,ddos,netcut,..... sada instaliram wot i tri puta ih je zablokirao(htjeli su nes vidjeti u kompu). KOJI TO JOS FIREWALL RADI? a updejtanje :D http://prntscr.com/8xpbkz :fala: |
Ekipa, kako ući u ZTE kao admin i pogledat one statistike poput max attainable rate i to?
Može kratki guide? |
Uđi kao administrator, piše ti u temi.
|
Kad se logiras izabires Status > Network Interface > xDSL i uzivas...
|
bok
jel pise negdje kaj o njegovom firewallu? jel samo blokira stranice ili radi nes korisno? |
Pise, posebni navod za svaki od moguca tri nivoa zastite + "Anti-Hacking Protection" :)
|
Citiraj:
jel mozda imas neki link? |
Pise ovako u samom routeru:
Enable Anti-Hacking Protection: ON/OFF (It prevents Ping flood, Ping to death, and Syn flood attack) Firewall Level: High/Moddle/Low/Off Instruction of firewall level: High: Allow legal WAN side access, but prohibit Ping from WAN side. Middle: Allow legal WAN side access and resist certain types of dangerous data travelling over the Internet. Low: Allow legal WAN side access and Ping from WAN side. Off: Disable the firewall (this option is not recommended). Ako te zanima nesto vise o tom routeru imas u postu #34 ove teme link na dropbox za User Manual od 931VII. (pazi to nije isti model kao 931WII za kojeg se manual moze naci na netu) |
da li jos netko ima problema sa port-fowardingom na ZTE-u
ZTE prestane forwardati portove nakon par dana, nakon reboota je sve opet u redu par dana i tako u krug to nije jedini problem, jer ZTE ima problem sa duljinom passworda za DDNS uslugu itd. |
Meni radi odlicno, imam video nadzor i nema nikakvih problema sa portovima.
|
@MasterX
Ne mora biti tvoj slučaj, izgleda kao klasični xTorent problem kod kojeg svaki home uređaj počne "pucati" kada se pređe odr. bandwith i/ili br. istovremenih konekcija, a šta smo tumačili xy puta. Kada se "to" desi vidi status stranicu > ako ima info o zauzetoj / slobodnoj memoriji > da probaš detektirati razlog / problem. Jedan od klasičnih štoseva koji eventualno mogu pomoći probaj: - ugasiti Log (makneš kvačicu sa Enable Save Log - ostaviš Log aktivan ali "smanjiš" kategoriju na npr. Critical > br. prijava u Logu je manji / rijeđi > manje memorije će potrošit (ako je to problem) Sad ne znam jeli postoji mogućnost / funkcija da odradi reboot nakon 24H ili da sam "glumiš" automat. Eventualno bi mogao naštrikati kakav program / skriptu da sama odradi: - prijavi se (otvori) web konfig sa user / pass - otvori System Managment stranicu na kojoj inicira Reboot funkciju Možeš probati odraditi sa > http://www.routercontrol.de/ |
@Nikky - na toj lokaciji se ne torrentira, a sto se tice ovih savjeta za log, mozda bi to moglo pomoci
@Raul - da li imas rucno postavljen port forwarding ili imas preko UPnP-a ? isto je u pitanju IP kamera (streaming) |
Imam rucno postavljem port forwading i na vdsl-u sam.
|
Citiraj:
Citiraj:
Zahebavam ali trebao bih i ja nesto jeftino da makar vidi siluete po noci. Imat cu sad na pasnjaku 50m drva i necu bas mirno spavati ili da patroliram nocu .... |
Tko ulazi u kucu i auto:p Pogledaj neki model od Escama, ali P2P tako da se ne moras zezati sa otvaranjem porta.
|
Meni je frend uzeo ovo od 40$, slika fantastična.
http://www.banggood.com/Zmodo-720P-H...-p-991775.html Samo on snima u kući. |
Citiraj:
skinuo sam 3-4 "opsirna" manuala i nis nije pisalo o firewallu :( zato sam i pitao Off: Disable the firewall {this option is for me}. :goood: ovaj "Ping to death" je ok,trebao mi je prije cca 5 godina,ali sam to rjesio na moj nacin.na XP-u. |
Jel tko pokusao spojiti Siemens Sx763, Siemens SE555 ili Thomson TG782 kao repeater na ovaj router i koja je procedura? Imam ta sva 3 routera pa sam si mislio sloziti jaci signal
EDIT: Ipak cu uzeti neki repeater. Koja je preporuka od TP-LINKA? Uglavnom 743ND i 843ND. Kakav je 741ND? Tj, koja je preporuka za dobar signal? |
Ekipa, trebam pomoć oko jedne situacije sa ZTE-om.
Naime imam jednu stranku na Hvaru koja ima taj ZTE 931. Kako je na otoku stavili smo mali PC za remote, Neki Viewsonic sa XP home. Događalo mu se da dok je PC upaljen da mu se prekida stalno internet. Zamjenili smo mu pc, stavili drugi sa win 8.1 i opet se događa isto. Dok je pc spojen na mrežu internet stalno pada i nije stabilan. Koga vraga se može dogoditi da dok je pc spojen da internet pada. Na pc-u je samo instaliran Teamviewer, updejti disejblani, ništa ne radi promet na njemu. |
Jesi provjerio sa ht da ne puca veza pa da to poprave
|
Pogledaj logove, statistiku xDSL linije,
u temi Kvaliteta parice imaš sve objašnjeno, vidi savjete u vezi xDSL linije (spojevi, kabel, ...), barem koliko je dostupno. Eventualno posuditi i probaj sa drugim routerom. |
Hi ekipa, jel se moze blokirat broj telefona direktno u modemu?
|
Ja ništa slično tomu ne nalazim u postavkama
|
Citiraj:
Application-VoIP modify i makneš enable i klikneš modify isti postupak je za vračanje samo staviš enable kad zoveš broj samo izbaci van a na telefonu nema signala ------------- Jel mi može tko pojasniti kako da napravim port forwarding 9091 |
Ne mislio sam na dolazne
|
Jedino preusmjeris na neki broj koji se ne koristi
|
e imam još jedno pitanje može li se na ovom čudu uključit telnet htio bi koristiti dslstats ali mi za to treba telnet
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:10. |