![]() |
Citiraj:
|
Jedina prednost koju 6500 ima je blck overclock, ali za to treba z170 ploča i neki cooler. Uz to ide i dobra cijena. 4460 + h81/b85 < 2000kn, 6500 + z170 > 2800kn. Bez OC-a 4460 je isplativiji.
|
može i i5 6400 bclk
|
Citiraj:
|
za bclk oc je 6500 bolji jer ima bolji mnozitelj 32>27
|
Mislim da ćeš prije doći do termalnog limita hlađenja nego do maksimalnog base clocka na skylakeu. Vidio sam da neki mogu i preko 200mhz, sa smanjenim množiteljem na k-series i smanjenim množiteljem za RAM i cache.
|
Nije preporučljivo dirati BLCK.
|
Iako je ovo tema haswell, pričamo o skylakeu na kojem se može dizat blck. Na haswellu se baš i nemože.
|
Da, na Skylakeu je odvojen base clock cpu i rama od ostalih, tako da se može, ali na sb ib hsw je spojen pa nije preporučljivo jel
|
složio sam mami mini-ITX konfu s G3260, 120GB HyperX SSD i 2x4GB RAMa i prezadovoljna je. nazvala me nakon 4 dana da kaže da joj je to najbrži komp ikad i kak joj je sad baš užitak radit. :) radi prelamanje knjiga, izradu prezentacija i tutorijala (audacity, screen recording) i takve stvari.
inače joj je firma donedavno dala rentan HPov komp s Q6600 i nekom Quadro grafom (bez SSDa), a onda joj "podvalila" prastari laptop s T4300 pod Vistom. uglavnom, super je mali pentiumić. :) i dosta znače te brze jezgre očito, jer sam osjetio razliku u odnosu na moj proc. |
Brze jezgre?!
Misliš superiorna Intel arhitektura u single threaded aplikacijama :D Referiram se na to da ga tvoj A8 podere u smislu 4 jezgre, veća freq bikoz Turbo (3.8GHz), bolja integruša....zmaj na papiru, i tada qitica in real life, a košta više, više troši i grije se, a kad ga ideš clocknit da stigne mrski Intel noooooope - zaključan množitelj |
haha, okej, imaš pravo. :D nemrem reć brza jezgra ako radi na manjoj frekvenciji. na performanse sam mislio, dakle arhitektura, to je to.
uglavnom, prva liga je. :) a za ovo što si ostalo rekao, meni je moj super. :P |
Citiraj:
|
ASRock H81M-ITX
:D malo je štura sa SATA portovima, to trebaš pripazit. ima vjerojatno boljih opcija, meni je glavno bilo da ima dosta USB portova, da ima USB3 i da mogu spojit bilo kakav monitor. |
Jesemti, imam na poslu još uvijek C2D E 4500 s 2GB rama i niš ne trza, browser, ACad (+nadogradnje), excel, word.
Nisam vidio razliku izmedju toga, Phenoma x4, intela i5, FXa 83xx i i7. Jedino što vam mogu poručiti je da se naučite održavati komp. |
SSD kod tih stvari radi najveću razliku.
|
Nabavih 4670K, jel ok rezultat 4.4 @ 1,15V?
|
Kakve temp? Mislim da je to odlično, probaj još izmust.
|
Citiraj:
Provjeri s hwinfo64 koji stvarni vcore očitava ;) |
Mislim da je to niski vcore za 4.4 GHz da bi bio istinit.
|
Ja svog držim na 0,95v fixno za 3,5ghz, tak da je lako moguće.
|
Za 4.4 je 1.25 super, po meni nije realan tako niski napon.
|
Pa baš zato se lijepo provjeri vcore s hwinfo64, a ne čitat VID iz CPU-Z i ostalih kretenarija.
I naravno, bitna je i temperatura. |
Zasto ne bi bilo istinito,imam procesora koji rade sa jos nizim naponom za 4.4,retki jesu ali ima tako da je to ok
|
Da, ipak treba nazalost malo vise, a i temp su u prime-u vec dosta visoke, pa nebi isao dalje.
http://www.igreklik.com/slike/images...6927_thumb.png |
Citiraj:
Uradi mu delid i bice to dobar CPU,ako ti je izaso iz gare onda obavezno i lapovanje... |
Evo kako je to kod mene izgledalo u početku.
Da bi nakon delida proca i promjene verzije Primea dobio ovo. |
Citiraj:
Meni za 4.4Ghz treba 1.082v sa HT-om bez njega je to oko 1.062v |
Citiraj:
Nebih se zezao iskreno sa delidom, za gaming ce bit ovo sasvim ok, tamo nisam vidio temp iznad 62-3. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Također, ako misliš koristit prime, koristi verziju 26.6., jer su verzije nakon toga navodno loše za haswell, abnormalno zakure proc. Ništ neobično da doista i ide i s 1.17 na 4.4, samo su temp upitne onda.. |
promjer rupa na MBO LGA 1155 - 1150
dali je isti promjer rupa za montažu coolera na LGA 1155 i 1150
može li Shuriken Big 2 Rev.B Low Profile na LGA1150. |
riješeno
cooler može na LGA1150 |
Ako nisam zabrijao, onda su promjeri isti za 1150, 1151, 1155 i 1156 sockete i isti kuler se može na svim tim pločama koristiti....nek me neko ispravi ako imam krivo....
|
U pravu si.
|
|
Gdje mogu nabaviti povoljan i5 procesor, a da nije njuškalo???
Da li netko ima iskustva nabavke u drugim zemljama a da je povoljnije nego kod nas... |
Budi dobrih dealova u njemackoj na ebay kleinanzeigen ali ne vjerujem da bi prodavatelji slali u hr, ja sam npr uzeo rabljeni i5 4690 nonK za 95 eura.
|
Uvijek mozes forwardat paket preko mailboxde.com :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28. |