![]() |
Upgrade sa ATI 5850?
Dakle prodao bi postojecu 5850 i presao na nVidiju, koji je ekvivalentni model, da je bar 30% brza , a da nije preskupa i da je tiha :D
U biti mi je tisina najbitnija, pa da je i 15% brza ali ne i 200% skuplja, pristao bi :) Pozzz! |
gigabyte gtx 560 (bez ti, 400kn za 10% performansi je glupost), 2 velika ventilatora, hladna ko spricer i tiha kolko moze bit s aktivnim hladenjem ;)
|
jesam, jer na grafički je 120mm vent koji je spojen tako da radi na 5V.. Imam garanciju još 2 godine. Budem probao drugo napajanje i ako će ono biti ok, šaljem na garanciju:)
|
gtx560 nije nikakav upgrade hd5850. doslovce - nikakav.
|
Citiraj:
|
covjek trazi ekvivalent 5850 ili po mogucnosti nesto malo brze, gtx560 je mrvu brza i osjetno hladnija i najbitnije, drasticno tisa kao direktna posljedica manje potrosnje. + dolazi s boljim coolerima.
|
Citiraj:
|
Po potrosnji su jako slicne.. Istina, gtx-ica je tisa ali IMHO ne isplati se ulaziti u tramak samo radi toga,
kad vec kupujes uzmi noviji proizvod (ako je ikako moguce) koji je tisi i brzi a mozda i stedljiviji po potrosnji.. |
Pa u čemu je onda problem? 560ti s dobrim aftermarket kulerom je onda to što čovjek traži. Eventualno 6950 1gb npr sapphire dual fan izvedba, pošto su tu s cijenom 560ti, a i po performansama. TBH, nema šta drugo gledat u okviru do 30% performansi i tišine, a da nije preskupa. Ili nek definira cijenu, tj to 'preskupa'.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako mu je preskupo, a trazi nesto u rangu GTX 560 i HD 6850 neka ide na novu MSI HD 7770OC, ima ih za 1050kn |
1300 kn nije preskupo... a gledao sam za tu lovu nema nista dobro, razmisljao sam mozda cak i potegnut do 7850 (1500-1600) ili 560Ti
|
pa ako imas 1300, upikni si 560ti polovnu...i nema se tu šta kemijati
|
Hm..a gle ovo..MSI HD7850OC - 1350kn...manje trosi, manje se grije, dobar OC potencijal i ako se ne varam ima TF hladnjak..
EDIT: nema TF hladnjak, rijec je o ovoj kartici |
Citiraj:
|
ta 7850 je ova kartica, nije tf hladnjak nego neki jeftikaner, samim time pitanje kolko je ili nije bucan
super cijena za vrlo solidnu karticu, al nije nvidia. i trenutno nije dostupna.. @gil.. u pravu si, gtx560 ne trosi manje od 5850, trose jednako, no i dalje je pitanje coolera koji na 5850 nisu bili bas bajni.. :( @dakky.. ako ne mora biti nvidia idi na neku lijepu 7850 sa ok coolerom, nvidia jednostavno nema pravog kandidata za kupovinu ako ne zelis i gace dat. Srecom pa ne trebam novu karticu trenutno :D |
Zanima me koja bi grafička mogla zamijeniti moju GTX 260 koja je krepala.
Do 500kn, konfiguracija je pod moj komp. Po mogućnosti novu. |
Nađi polovnu HD 5770 ili HD 6770.
|
Nadogradnja
Pozdrav, zamolio bih vas da mi pomognete oko nadogradnje postojeceg PC-a. Star je oko 6 godina, ali nadogradivana mu je graf, ram, hd. Ove godine odlazim studirati, pa ga zelim vratiti u formu, jer vec posteno pocinje blokavati i pregrijavati se. Ne isplati mi se muciti sa prodavanjem tako da ga zelim poboljsati. Potrošio bih negdje oko 3-4k na nadogradnju. Hvala unaprijed..! :)
Konfiguracija: Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz Memory: 4,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 266MHz Card name: ATI Radeon HD 4890 Sapphire Motherboard: ASUSTeK Computer INC. P5B (Socket 775) Power: Antec 500W |
Ne isplati ti se to upgrejdavati, a i nemas bas neke velike opcije sto se tice upgradea.
Ako imas 3-4k kn vise ti se isplati uzeti novi koji ce biti puno bolji od trenutnog + kombinacija nekih trenutnih stvari (HDD, kuciste, mozda napajanje i graficka?). Sve ovisi koja je namjena? |
Pa uglavnom se baziram na gejming, tako da sam mislio promijeniti naprimjer maticnu i procesor, i dodati jos rama, ali neznam hoce li to biti dovoljno za nadolazece igre. A i deprimira me što mi se PC plali po 3-4 minute xD.
p.s. i mislim da mi se ne isplati prodavati ovaj pc, jer bi ga onda morao rastavljati i komponente prodavati pojedinacno. |
to sta ti se dize sistem tako dugu je vjerovatno do operativnog sustava, da napravis format c, vjerovatno bi islo puno brze:p
ja imam slicnu konfu i danasnje igre mogu jos dobro vrtit ako ne forsiras s AA i igras na rezi do 1680x1050 ako ne zelis prelazit na drugu platformu, mozes prodati svoj proc(200kn) i uzeti q6600 za nekih 500-600kn, prodat svoju graficku (500kn) i uzet neku noviju tipa hd 6870, gtx560 |
Doznaj model kucista, otvori kuciste i pogledaj koje hardove imas, da li su PATA ili SATA.
Ako ides mijenjati maticnu i procesor treba ti i nova memorija, jer nove maticne vise nemaju podrsku za DDR2 memoriju. Graficka nije losa, ali je i nju pregazilo vrijeme, grije se i dosta trosi. Malo razmisli pa se odluci, najbolje bi bilo prodati ovo sta imas i uloziti u novo. Naravno ako je sve ispravno. |
Aha, ali problem mi je sto sam ja totalno ne upucen gdje prodati, koju cijenu dati itd, jer nikad u zivotu nisan kupovao polovne komponente, pa ne znam što i kako napraviti. :/
|
Imas dvije opcije:
1) Ne dirat nista, kako su ti kolege rekle stavi friski windows i ubrzat ce se paljenje kompa. 2) Prodat tvoj komp te taj novac dodas na budget koji sad mislis potrosit ( 3-4 k kako si napisao ) Ako ides na drugu opciju mozemo ti sastavit odlican gaming pc ;) |
kucište je MSGW Gamer n3. Hardovi su SATA.
|
hardove mozes ostavit za novi komp, ostalo prodaj i dodaj budgetu koji sad imas.
|
@MilkoLP.. za prodaju ti je najzahvalniji njuskalo, em siroko trziste, em se mogu solidne cijene postic, a i pristup pce trznici jos nemas..
sto se vrijednosti komponenata tice, to ce ti bilo tko od ekipe koja posta u ovakvim topicima s odgovorima lako moci pomoci, javis se na PM i eto ga. Napisi sto sve imas od kutija, pribora, racuna i slicno, jer sve utjece na cijenu. |
Da, vjerojatno cu prodati komponente, ostavit cu hard disk i kuciste mozda. Pa da li bi mi mogli sloziti neku konfiguraciju do 6k.? Hvala :D
|
Ako imaš lovu složit ćemo ti, ako to planiraš kupovat kad prodaš/skupiš lovu/ili za mjesec dana onda se tad javi jer nema smisla sastavljat tak unaprijed konfe nema smisla prvenstveno jer će se neke komponente rasprodat ili im se promijeni cijena i sl.
|
koju grafu uzeti do 650kn? frendu riknula grafa i uzeo bi neku do te cifre..
|
Ostatak konfe?
placa na kes ili kartice? |
Citiraj:
|
Moze neka preporuka za cpu+mb+ram combo do nekih 2k kn. I dali se za tu lovu moze nesto osjetno brze uzet uopce ? Totalno sam out ,a komp stigle godine :)
Hvala |
Placas na kes ili kartice? ( ako su kartice koja kartica? )
Koje napajanje imas? HDD i optika su sata ili pata? Namjena kompa? |
Citiraj:
Ovisno o iznosu, al ako su kartice onda master, diners, amex. Trebalo bi pisat na moj komp, al ovo. Sata. Koja novija pucaljka, jer je za sve ostalo i vise nego dovoljan :) |
Idi rađe na keš ako si u mogučnosti jer ćeš bolje proči.
Što se tiče nadogradnje izvoliš: i5 3330 AS ROCK B75M KINGSTON 4GB 1600 MHZ Ukupno: 2098 kn E sad imaš i opciju nadogradnje grafe, no moje je mišljenje da ti je GTX 460 još dovoljna za par mjeseci u kojima možeš uštediti cca 1000 kn i prodat nju te za to kupiti HD 7850 2GB. |
Citiraj:
Graficka ce pricekat malo da :) |
nadogradnja konfe
Pozz
Planiram si malo nadograditi konfu, vec je poprilicno stara i spora, pa krenimo! Maticna je: NF520-A2 Ver. 6.x ( http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/...n.php?S_ID=159 ) nju nebi mjenjao, sad sam ju uzeo jer mi je stara crkla, vec da znate koje komponente mogu unutra Grafa : nvidia gforce 7600gs 256mb Proc : AMD Athlon 3500+ Rami : 2gb + 512mb+512mb 667mhz Nebi uzimao nove stvari i nista zestoko, vec po komponenti nekih 150 do 200kn! Eto, preporucite sta bi bilo najbolje najoptimalnije i najjeftinije Komp mi sluzi ponajvise za obradu slika, multimediju te ponekad neku igricu! |
Konfa ti je totalno zastarjela i tu ne pomaže nikakva nadogradnja, pogotovo ne za tu namjenu jer ploča ne podržava X3 i X4 proceve.
Skupljaj lovu za novu platformu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12. |