![]() |
Ja sam uspio ovo složit u Portio:
http://img202.imageshack.us/img202/5862/triplen.th.jpg Taj HDD od 500 kuna me bode u oči, ako ugledaš negdje rabljeni s garancijom nemoj se dugo mislit. Ako uštediš 100 kn na disku možeš ubost odmah 4GB DDR3. |
da ok, al nema sanse da bi ja metnuo to napajanje u konfu...em malo memorije...em nemas grafičku :D
aha fm1 :D sada vidim...al nije li to preslaba grafa??? |
Za 2000 kuna ne može bolje. :)
Može se na njemu naigrati, pogotovo na nižim rezolucijama. :zdero: |
Oke, hvala!
|
Citiraj:
|
nesto mi se smanjio budzet tako da cu morat ipak uzet neku konfu do tak 3500-4000max...
za igranje uglavnom :) ono sto trazim je: 4gb rama (kasnije lako kupim jos), definitivno uzimam KUĆIŠTE COOLERMASTER 690 II ADVANCED, ne trebam HDD, optical drive ni periferiju! obavezno da matična ima usb 3.0 i graficka dual izlaz(bar 2 dvi)! ono kad bi mogo vrtit skyrim to bi bilo persu :D thnx |
Kako vec neko vrijeme ne pratim trziste, nisam u toku. Trebam hitno preporuku cijele konfe bez monitora i periferije do 3000 kn, u linksu. Prednost Intel platformi, ali ako se moze vise izvuci od AMD-a, zasto ne.... Hvala! (Buduci vlasnik bi se volio igrati, ali naglasak na malo starije igre)
|
@Conan Persia evo ti bolja konfa - klik , i ne preporučujem seagate diskove jer su za q.... osim ako nemaš nikakvog drugog izbora ili si limitiran na jedan dučan, u ovom slučaju nisi tako da ili uzmi rabljeni ili ovaj novi wd blue manjeg kapaciteta
@Toncek links zbog plačanja na kartice ili? @hakija evo ti konfa, inače bez CM 690-tke bi mogao dobiti puno bolje komponente ali tvoj izbor, stavio sam ti malo jaču mbo radi nadogradnje boljeg proca u budučnosti, a ako to ne misliš raditi uzmi neku jeftiniji h61 ploču sa usb 3.0 i jači proc i3 2100 |
Jer je jedini normalni ducan na podrucju ŠI-ZD, tj. jedini imaju kakvu takvu ponudu.
|
pa imaš i adm iz zagreba ne znam jer si čuo za njih, besplatno ti slože i dostave komp, jer ako ne plačaš na kartice ne vidim razloga zašto proći skuplje i lošije u linksu što se tiče komponenti
edit: imaš i portio koji je od linksa isto s besplatnom dostavom |
Naravno da sam cuo za adm......ali opet kazem, jedino links dolazi u obzir.....liku kojem treba komp zd nije daleko a ja u linksu imam clanski popust.....tako da ako mozes pomoci s konfom u linksu bio bi jako zahvalan, thx! (platio bi jedan dio na karticu, na rate)
|
Ok nema problema, onda ćemo u linsku nešto složit, evo ga:
cpu: INTEL G530 mbo: AS ROCK H61 M-S ram: CORSAIR 4GB DDR3 1333 MHZ vga: XFX 6750 1GB DDR5 hdd: WD BLUE 160 GB psu: LC POWER SILENT GIANT 460W case: CHIEFTEC GIGA DF-01B dvd: LG GH22NS70 ukupno: 2994 kn, hdd grozota od izbora u low rangu, ovaj najbolji iako je malog kapaciteta, ako se može izdvojit još 100 kn nek uzme xfx 6770, i sve su komponente dostupne odmah u Zadru. |
Hm LC Power bi zamijenio s xfx 450W, ubacimo onu jacu grafu i kad uracunamo 5% popusta to je tu negdje..... Jedino me brine proc, jer su mu "doktori" u it supportu (trgovina u Ši) stavili i3 u konfu i napunili mu glavu da je to naj naj....a ostatak konfe da ne spominjem sta su ubacili.....
|
dobar ti je i ovaj LC power nema potrebe za xfx-om, a to kaj su oni ubacili i3 i onda grafu za tetris hebi ga, za ovu grafu ovaj proc nije preslab i nema smisla stavljat jači proc i onda stavljat slabiju grafu ak misli koju igricu pošteno zaigrat. Evo umjesto da staviš xfx probaj ubacit g620/g630 umjesto g530 i onda mu može ostat ova grafa i jači proc dobi.
|
Jel može jedna najjeftinija moguća office konfa?
Net, word i to je to? Hvala. |
IQ Pico :)
|
Citiraj:
...pod puno bolje komponente konkretno mislis na proc jel?mislim tu bi ja najradije i5 2500 :) ali mi to dize cijenu dosta :( zastno ne memorija na 1600mhz npr: PC-12800, 4 GB, KINGSTON HYPERX, KHX1600C9D3B1/4G DDR3 1600MHZ ?! |
Citiraj:
Jer čak ni CM 690 nije ništa od navedenoga, osim što je crno. :D Uzmi neko zatvoreno Gigabyte ili CM Elite kućište do 300kn i vozi. Npr: CM Elite 310 I ostane ti love za i3 2100 + ostatak konfe koju je lolo složio. |
Citiraj:
a memorija?!zasto ne PC-12800, 4 GB, KINGSTON HYPERX na 1.6 Ghz? |
uzmi Fractal Core 3000, na i5 2500 zaboravi sa svojim buđetom, memoriju isto, i uzmi si i3 2100 ili idi na još jeftiniju varijantu sa CM Eliteom kao što ti je preporučeno iznad.
|
Brži RAM ti je najmanji prioritet. Imaš vrlo ograničen budžet, a velik apetit.
|
da vidim da to nikak ne bu islo...nista morat cu neke rate izmislit i jos bar 1000kn! nista selim svoje prohtjeve u kategoriju do 5000kn pa nastavljamo tamo!
nesto cu iskemijat pas mas... |
i onda je upitno dal će ti sve u buđet stat al ajde skupi para il skemijaj nešto pa javi
|
Pozdrav!
Molim savjet za kupnju računala (kućište i sve unutra). Koristit će se za office, net i filmove. Budžet je 2000-2500kn. Poželjna je Intel platforma i usb3.0. Po mogućnosti iz adma ili nekog drugog dućana u kojem besplatno slažu komponente. Hvala! |
U adm-u:
cpu: INTEL G530 mbo: ASUS P8 H61M-LE ram: CORSAIR XMS 4GB 1333 MHZ vga: XFX 5450 512 MB DDR3 hdd: WD BLUE 500GB psu: CORSAIR CX 430W case: EVC 6031 CRNO dvd: LG GH22NS ukupno: 2499 kn |
U adm-u:
cpu: INTEL G530 mbo: ASUS P8 H61M-LE ram: CORSAIR XMS 4GB 1333 MHZ vga: integrirana na ploči hdd: WD BLUE 500GB psu: XFX Core Edition 450W case: EVC 6031 CRNO dvd: LG GH22NS ukupno: 2284 kn |
kaj malo copy paste :) @FRipper SB nema integrirku na ploči već ju ima procesor, i intergrirka bi bila dovoljna za ovo šta treba, ali pošto ima ok buđet bolje da si uzme grafu zbog kvalitetnije slike, a za xfx 450w ne vidim nikakvu potrebu stavljat na ovu konfu koja ne troši niš, istina je da je Corsair cx 430w li-la napajanje, ali za ovakvu konfu je pun pogodak.
|
hvala na odgovorima :)
sviđa mi se konfa, imam par pitanja samo još: 1. u vezi cpu-a, da li bi se isplatilo rastegnuti do nekog i3 procesora (možda ne sandy bridge) ili uzeti amd neki? ne znam kakvi su celeroni danas :) ili je celeron dobar s obzirom da se neće igrati na kompu 2. napajanje? malo sam čitao po forumu i vidim da corsair nije što je bio prije. pitam čisto zbog kvalitete, snaga pretpostavljam da je više nego dovoljna 3. grafičku ovu integriranu na procu pa pare negdje dalje uložit ili bolje uzet samostalnu? @lolofuxy, ova xfxica mi se sviđa, ima hdmi i pasivni cooler pa je tiha sigurno što će bit super. još ako će bit kvalitetnija slika :) 4. je li uopće bitno da matična ima usb 3.0 utore? nezz koliko je standard zaživio, pa sam mislio za budućnost se osigurat 5. da li postoji bolji izbor komponenti u drugim dućanima pa da možda nađem nekog da mi složi to sve? adm mi je dobar zbog tog što slože sve besplatno :D nadam se da je to sve, hvala još jednom i pozdrav! |
Za ovo šta tebi treba celeron je sasvim ok i bez brige više nisu spori ko smrt kao prije, nema potrebe za i3-icom
Oko napajanja Corsair je još uvijek dobar jedino je malo promašio sa novom Cx serijom napajanja, to je ok napajanje za normalne konfe (kao u tvojem slučaju), ali za malo jače iako ih može izdržat počne cvrčat i nema tolko dobru efikasnost Za grafičku kao što sam rekao preporučio bi ti ju rađe nego da ostaneš na integruši zbog kvalitete slike Za matičnu to trebaš sam znati ako imaš neki eksterni hdd koji je usb 3.0 ili usb memoriju koja je usb 3.0 ili ako planiraš kupiti nešto tipa toga onda uzmi ali planiraj onda na povećanje cijene matične od barem 100-150 kn Postoji naravno drugi izbor i zove se PORTIO i ako imaš nekog ko će ti složit komp možeš si uzet komponente od tamo ali samo ako plačaš u kešu i u portiu bi dobio bolje napajanje,i vjerojatno bolji proc i matičnu do 2,5 tkn dok bi u adm-u cijena malo skočila. Ovak bi ti konfa u portiu izgledala. |
Hvala na brzom odgovoru!
Onda ću za usb 3.0 još razmislit. Ako se odlučim za matičnu bez usb 3.0, mogu uzeti nešto tipa ovoga ako bude Portio http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306701 ili iz Adm-a neku Asusicu ili Gigabyte sa H61 čipsetom za 400ak kn pa uštedit koju kunu? Hvala na pomoći i lijep pozdrav! :respekt: |
za 400 kn ti je najbolja AS ROCK H61 M-S
|
Hvala, sve dvojbe su riješene!
|
Ja bi preporučio jeftinije napajanje poput Xilence RedWing 420W ili MS FSP-400W.
|
5 komponenti do 2500kn?
lolofuxy ili netko :) trebam preporuku ( komp za igranje)
cifra - max. 2500kn Trebam: cpu, mbo, ram, grafička i napajanje. Gledajući prethodne postove mislim da bi se moglo bazirati na nekom G850 i HD6770 ili ? Unaprijed hvala! |
Di planiraš kupovat i jel plačaš u kešu ili na karticu? Ako si ciljao na Links na kartice dobro će te oderat, a i pol komponenata nemaju u Sl. Brodu. Ako plačaš u kešu onda ti evo iz Portia (njihov web shop):
cpu: g620 mbo: AS ROCK H61 M-S ram: G-SKILL DDR3 1333 MHZ 4GB psu: LC POWER SILENT GIANT 460W vga: SAPPHIRE HD 6850 1GB DDR5 = 2495 kn |
lolofuxy šta kažeš na ovo....malo sam izmjenio tvoju onu gore konfu jer frend je s budzetom od 3000kn a napajanje cu mu ja pokloniti corsairovo od 450w
http://imageshack.us/f/191/konfal.jpg/ grazias na odgovorima ekipa |
ak će mu ta konfa služit i za neke igrice možeš mu slobodno staviti jeftiniji g530 i msi r 6770, sve ostalo je ok.
|
pozdrav, malo me začudio pc eskpert pošto dugo nisam bio i vidio sam da moj stari acc više nije aktivan i da je zaključana tržnica, no nema veze sad.
uglavnom, potrebna mi je konfiguracija do 3k kn, u planu sam imao si složit neku Phenomenalnu konfu, otprilike sam si ovako zamislio: Matična: oko 600kn Procesor: oko 900kn Rami: 8GB, do 400kn Grafička: oko 500kn SSD: do 600-700kn Napajanje: 300kn znali bitno mi je ovo, hocu da mi kompjuter radi najbolje što može :D znaci matična da mi ima USB 3.0 pošto imam externi hard od 2TB, i da ima dovoljno slotova za nekih 8GB rama. Procesor hoću Quad Core, mislio sam Phenom 960T, grafička mi i nije toliko bitna jer ne mislim igrat igrice, jedino za što bi mi služila je neka obrada fotografije i možda kakvo 2d, 3d modeliranje u budučnosti, ali otom potom :) e sad, SSD bi si uzeo da mi brže radi kompjuter jer sam čitao malo o njemu i eto došlo mi u plan i on :D ne treba mi kučiste ni monitor, i može biti u Rijeci ili u Zagrebu i plačam ću u kešu :) znači komp čisto za svakodnevni rad, nikakvi prezahtjevni poslovi ali hoću da je močan.. i da, ako ima kakve šanse da to budu dijelovi sa TRŽNICE, znači polovne komponente jer bi me ispalo jeftinije pa bi bolje ispala konfa :) onaj tko ima uvid u tržnicu bio bih mu zahvalan ako bi mi mogao reći ponudu kakva je tamo jer si to planiram kupiti u narednih 10-15 dana pa eto :D |
Izvoliš iz portia, situacija na tržnici nije nešto bajna.
|
dobra je konfa, samo bi radije si uzeo Phenoma i ploču koja podržava usb 3.0 radi eksternog harda koji radi na 3.0 ;)
i da je do 3000kn, nebi išao previše preko.. hvala :D e da, i koja je razlika između Phenoma x4 960T i ovog I5, osim što je I5 500 kn skuplji :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21. |