PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   WD TV Live (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=163098)

Alfa_R 23.09.2010. 14:38

chvarko: jedina razlika je sto meni pise u config /tmp/mnt/2CFF-F174/ sa ovom kosom crtom na kraju...

Vidi da ti nije to...

koliko znam, rtorent je zamjenio njega ;) Neznam koliko se isplati daungrejdat zbog toga...
Bolje se naviknuti jer ce i novi firmware isto imati rtorrent....

chvarko 23.09.2010. 18:15

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1737181)
chvarko: jedina razlika je sto meni pise u config /tmp/mnt/2CFF-F174/ sa ovom kosom crtom na kraju...

Vidi da ti nije to...

Alfa, jel si ti u konfiguraciji koristio Telnet ili SSH (PuTTY)?? (ili si samo napravio konfiguraciju koju sam gore prikazao sa screenshotovima)

Još jedno pitanje:
kad dodajem novi torrent - Add Torrent > Directory - nudi mi samo datoteke:

/tmp/rt/rtorrent/.incomplete
/tmp/rt/rtorrent
/tmp/rt/rtorrent/.session
/tmp/rt/rtorrent/finished
/tmp/rt/rtorrent/torrents

Nigdje ne nudi onu koju sam konfigurirao (/tmp/mnt/D4F8772AF8770A4E) ili je moram upisati ručno. (kako je kod tebe)

Citiraj:

Autor mis (Post 1736731)
ssh radis sa programom putty.U njemu koristis komande za linux, npr sa chmod 777 dozvoljavas programu da pise i cita po disku(folderu).
Jer ako nema dozvolu za pisanje nema kamo spremati torrente.

Jel se koriste još neke naredbe, osim "chmod 777" (za Linux sam tule)

a možda i malo objašnjenja kao koristiti i šta upisivati u PuTTY

http://i55.tinypic.com/x56t77.jpg

Citiraj:

Ako mislis koristiti torrente onda ti je bolje uzeti stariji b-radov firmware 0.4.2.0 koji u sebi ima deluge klijent,a puno ga je
jednostavniji narihtat i bolje radi za seedanje.
Radi budućnosti bi radje ostao na novijem fw-u, ako se budu pojavljivali novi fw-i, sa novim mogućnostima. Prvi korak bude "malo teži" (da malo :)), ali dalje valjda bude nekako išlo...

Alfa_R 23.09.2010. 18:22

Ista stvar ako diram direktorij, ali ja ne diram nista -znaci samo add file nakon sto ga ucitam (.torrent). Kad zavrsi nalazi se u tom direktoriju - /tmp/mnt...... (koristim ftp za pristup fajlovima - blazeni dopus.)

Nadam se da si resetirao wd nakon postavka u meniju?

Edit:

Probaj drugi . torrent... neki manji da mjesto na sticku ne bude problem.

Ja sma ga konfigurirao prvi put sa telnetom od majkrosofta... Nije mi se dalo puty stavljati, ali preko webenda je isto telnet... neznam kakvu bi to razliku radilo...

i baci oko na "•Bug Report" lijevo u browseru nakon sto dodas torrent...

chvarko 23.09.2010. 18:35

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1737384)
...Ja sma ga konfigurirao prvi put sa telnetom od majkrosofta....

Ovo malo pojasni, da vidim jel sam nešto preskočio :fiju:

P.S.
Razmišljam o tome da sam prvo trebao proči ubrzani tečaj Linuxa, jel se počinjem gubiti.

tech 23.09.2010. 19:02

Jel se itko od vas potrudio koji put googlati b-rad ili wdlxtv.
Fala qrcu pa je sve(od telneta do riktanja rutorrenta) objašnjeno.Čak postoji i forum.

Anyway, ima li tko problema sa lip syncom/audio delay-em i zadnjim firmwareom?Događa se samo kad pustim Dolby Digital zvuk...

Alfa_R 23.09.2010. 19:06

Citiraj:

Autor chvarko (Post 1737401)
Ovo malo pojasni, da vidim jel sam nešto preskočio :fiju:

P.S.
Razmišljam o tome da sam prvo trebao proči ubrzani tečaj Linuxa, jel se počinjem gubiti.

ma onaj dio sa passwordom.. nebitno za ovo... Jesi probao onaj file?

Alfa_R 23.09.2010. 19:11

Citiraj:

Autor tech (Post 1737420)
Jel se itko od vas potrudio koji put googlati b-rad ili wdlxtv.
Fala qrcu pa je sve(od telneta do riktanja rutorrenta) objašnjeno.Čak postoji i forum.

Anyway, ima li tko problema sa lip syncom/audio delay-em i zadnjim firmwareom?Događa se samo kad pustim Dolby Digital zvuk...

Hvala mister obvious...
A sad da si pogledao unazad vidio bi da sam vec stavio link na guide...

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1731356)

Evo link na eng o rtorrentu...

http://wiki.wdlxtv.com/How_to_use_rTorrent

chvarko 23.09.2010. 19:18

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1737425)
Jesi probao onaj file?

Jesam, ništa.
Neću više tušiti, idem malo poraditi na predznanju :D
Hvala na trudu :chears:

dhrvoj 24.09.2010. 20:01

Ej ljudi,
jel može pomoć oko konfiguiranja pluginsa Weather, tj. kako promjeniti grad?
Trebao bi za Krapinu...:nono:

leteci 29.09.2010. 14:02

Može li mi netko sa b-radovim FW potvrditi da se mogu gledati youtube HD videa i da se mogu gledati i oni videi na kojima piše ono ograničenje ''This video is restricted by the video content owner......not available on tv connect devices''

tomislav_sb 30.09.2010. 09:52

Napravio sam da mi WD bude i kao mali kucni server s 1TB diskom. Sad pitanje, dali on smije biti upaljen 24/7?

coconut 30.09.2010. 09:57

Veći bi ti problem mogao biti disk koji radi 24/7/365 nego sam uređaj.

tor 30.09.2010. 11:55

Ma što bi mu bilo, moji diskovi se ne gase godinama. Ugasim ga kad nestane struje ili kad crkne, da ga mogu zamijeniti :D

tech 30.09.2010. 12:04

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 1742724)
Napravio sam da mi WD bude i kao mali kucni server s 1TB diskom. Sad pitanje, dali on smije biti upaljen 24/7?

Citiraj:

Autor coconut (Post 1742738)
Veći bi ti problem mogao biti disk koji radi 24/7/365 nego sam uređaj.

WDTV se ni ne gasi, pritiskom na "power" tipku na daljinskom se gase samo ledice i OSD, sve ostalo(SAMBA, itd) bi trebalo raditi.Tako da, upaljen ili ugašen, nema razlike.

tomislav_sb 30.09.2010. 12:39

za disk se ne brinem, wd essential 1Tb, ne grije se, spor je, za server odlican.

a sad sam probao ugasiti player i ne moze se pristupiti disku s kompa. e, da, originalni fw je

tech 30.09.2010. 12:50

Ne znam kak je na originalnom, ja sam gore napisao za wdlxtv.
Mislim da bi ti on bio mnogo zahvalnija opcija za neki kvazi server od originalnog fw-a.

tomislav_sb 30.09.2010. 12:58

vjerovatno, samo sam citao negdje, ne mogu se sjetiti tocno gdje, da se gubi garancija ako se stavi taj fw, i onda sam odustao od te price.
Sad, ako se moze napraviti nekakav reset na tvornicke postavke ako se pokvari, onda nema problema.

Cuky 30.09.2010. 13:02

ako ti bas crkne player onda mislim da nepostoji nikakav povratak na tvornicki firmware i sumnjam da bi ti nasi na servisu skuzili da nije originalni fw gore jer nebi rekao da oni popravljaju ista (salje se proizvodacu na servis).

chvarko 30.09.2010. 17:55

Da ne tušim vrijednog člana foruma preko PM-a, za sebe i druge koji su "tule" za Linux:

dajem pozivnicu za TorrentHR i 50000 bodova karme na istome za:

precizni, slikoviti, hrvatski
tutorial podešavanja "rtorrenta" na WDTV Live

leteci 02.10.2010. 14:34

Ljudi jeli se ikome dogodilo, da WDTV Live odjedanput više ne može pristupiti sheranim folderima na jednom kompu, a na drugom (laptop) može. Imam već godinu dana WDTVLive i od tad sam ga uvik isto podešava, znači napravim dodatni user account i podijelim sa njim foldere koje želim, onda se spojim preko WDTVLive na komp upišem username i šifru tog drugog accounta i pristupim tim folderima. No sad je problem što mi je odjednom ne može više pristupiti kompu, kaže da su user name i šifra neispravni, a nisu, jer sa laptopom mogu pristupiti tim folderima na drugom kompu. Pokušavao sam resetirati, vraćati na tvorničke postavke WDTVLive, čak i praviti novog usera na kompu ali ništa ne pomaže. Ponavljam WDTVLive može pristupiti folderima na laptopu. Pa ako itko zna riješenje bio bih zahvalan da pomogne, jer mi se ne da formatirat disk :)

Doktor-X 02.10.2010. 16:22

Citiraj:

Autor Doktor-X (Post 1718103)
dali netko zna planira li wd ubacit podršku za bluray

Citiraj:

Autor locks (Post 1719193)
Pa WD ima podršku za bluray..

Ne nisam na to mislio ako sam dobro shvatio na med500x možeš ako u pc-u imaš bluray pogon napravit share tog pogona stavit unutra film i kada otvoriš taj pogon preko med500x rade ti svi izbornici i sve ostalo kao na stacionarnom bluray player-u

hrki 02.10.2010. 17:14

Nisam probao s bluray ali dvd radi i to na novom fw v4 beta

Doktor-X 02.10.2010. 17:32

još nešto dali se može video koji je 4:3 rastegnit tako da na 16:9 televizoru nemam sa ljeve i desne strane crte

chvarko 03.10.2010. 10:47

Citiraj:

Autor chvarko (Post 1743132)
Da ne tušim vrijednog člana foruma preko PM-a, za sebe i druge koji su "tule" za Linux:

dajem pozivnicu za TorrentHR i 50000 bodova karme na istome za:

precizni, slikoviti, hrvatski
tutorial podešavanja "rtorrenta" na WDTV Live

Podižem nagradu na 100000 karma bodova (na THR-u).

Cuky 04.10.2010. 10:13

Citiraj:

Autor Doktor-X (Post 1744542)
još nešto dali se može video koji je 4:3 rastegnit tako da na 16:9 televizoru nemam sa ljeve i desne strane crte

moze. na daljinskom imas tipku "option" i kad nju stisnes dok gledas film pojavi ti se meni na vrhu ekrana i na njemu imas povecalo kojeg stisnes i povecas/zoomiras sliku.

kis 04.10.2010. 19:25

ima li koji unofficial app za vizualizaciju prilikom sviranja muzike kao kod winampa, wmp-ai inih playera ?

Kruno M 04.10.2010. 21:20

Da li netko ima problema oko prikaza network share-ova koji više nisu sherani?

Znaći ja na listi imam share foldere koji se uklonio a na Liveu se prikazuju, iako im nemogu pristupiti. Zna li tko rješenje problema?

kormoran99 04.10.2010. 22:47

Meni radi normalno.

Mar 05.10.2010. 00:36

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 1746017)
Da li netko ima problema oko prikaza network share-ova koji više nisu sherani?

Znaći ja na listi imam share foldere koji se uklonio a na Liveu se prikazuju, iako im nemogu pristupiti. Zna li tko rješenje problema?

Ištekaj ga pa uštekaj u struju ponovno.

Kruno M 05.10.2010. 13:38

Citiraj:

Autor Mar (Post 1746209)
Ištekaj ga pa uštekaj u struju ponovno.

Hvala, pomoglo je.

:chears:

Doktor-X 06.10.2010. 10:32

Citiraj:

Autor cuks (Post 1745377)
moze. na daljinskom imas tipku "option" i kad nju stisnes dok gledas film pojavi ti se meni na vrhu ekrana i na njemu imas povecalo kojeg stisnes i povecas/zoomiras sliku.

ček, dali to znači da kada koristiš tu opciju ustvari gubiš sve sa strane jer sliku ustvari povečavaš

4:3 video na 16:9 tv-u

http://codinghorror.typepad.com/.a/6...86d641c970b-pi

zumirani 4:3 video na 16:9 tv-u

http://codinghorror.typepad.com/.a/6...86d642b970b-pi

Cuky 06.10.2010. 10:40

tako je. zato nikad ne idem preko 1.1/1.2 u zoom-u jer na taj nacin najmanje gubim sliku sa strane.

leteci 09.10.2010. 14:31

Citiraj:

Autor leteci (Post 1744441)
Ljudi jeli se ikome dogodilo, da WDTV Live odjedanput više ne može pristupiti sheranim folderima na jednom kompu, a na drugom (laptop) može. Imam već godinu dana WDTVLive i od tad sam ga uvik isto podešava, znači napravim dodatni user account i podijelim sa njim foldere koje želim, onda se spojim preko WDTVLive na komp upišem username i šifru tog drugog accounta i pristupim tim folderima. No sad je problem što mi je odjednom ne može više pristupiti kompu, kaže da su user name i šifra neispravni, a nisu, jer sa laptopom mogu pristupiti tim folderima na drugom kompu. Pokušavao sam resetirati, vraćati na tvorničke postavke WDTVLive, čak i praviti novog usera na kompu ali ništa ne pomaže. Ponavljam WDTVLive može pristupiti folderima na laptopu. Pa ako itko zna riješenje bio bih zahvalan da pomogne, jer mi se ne da formatirat disk :)

Da nadopunim ovaj problem, od sad mi uopće ne može niti jedan video otvorit na sticku ili youtubeu, pokušao samo resetirati ali opet ništa. Izgleda da je ovaj primjerak zreo za servis...

DebaliXXL 09.10.2010. 17:24

Od dans sam vlasnik WD TV Live i nisam baš presretan. Spoji sam ga u struju, i spoji s HDMI kablom na plazmu, i samo mi se pojavi Logo na Plazmi WD TV Live i a pover light samo blinka. Bilo što da kliknem na daljinskom ne funkcionira, nemo dobiti ni osnovni meni.

Je li neko nešto slično imao.

quazar912 09.10.2010. 19:59

Citiraj:

Autor Doktor-X (Post 1747214)
ček, dali to znači da kada koristiš tu opciju ustvari gubiš sve sa strane jer sliku ustvari povečavaš

4:3

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._3_example.jpg

16:9
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...9_example2.jpg

bezveze...sad ti fali podosta slike gore i dolje!!! :nono:

Tajmahal26 09.10.2010. 21:22

Ta stvračica nema Nonlinear stretch za 4:3 materijal? Šteta...

rendula 09.10.2010. 22:00

Citiraj:

Autor DebaliXXL (Post 1749574)
Od dans sam vlasnik WD TV Live i nisam baš presretan. Spoji sam ga u struju, i spoji s HDMI kablom na plazmu, i samo mi se pojavi Logo na Plazmi WD TV Live i a pover light samo blinka. Bilo što da kliknem na daljinskom ne funkcionira, nemo dobiti ni osnovni meni.

Je li neko nešto slično imao.

Nabrzinu sam bacio oko na prvih par linkova

http://www.google.hr/search?sourceid...blinking+light

I sve mi se cini da ces ga morati reklamirat :/

9800pro 14.10.2010. 21:47

Dal netko zna kako mogu sa kompa preko mreže iskopirati nešto na hdd spojen na wdtv?

leteci 14.10.2010. 23:54

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 1753290)
Dal netko zna kako mogu sa kompa preko mreže iskopirati nešto na hdd spojen na wdtv?

Otvoriš Windows Explorer, odeš pod Network (Win7), nađeš WDTVLive i dva puta kliknes i uđeš na spojeni harddisc, naravno treba biti uključen WDTVLive..

9800pro 15.10.2010. 10:52

Citiraj:

Autor leteci (Post 1753387)
Otvoriš Windows Explorer, odeš pod Network (Win7), nađeš WDTVLive i dva puta kliknes i uđeš na spojeni harddisc, naravno treba biti uključen WDTVLive..

:D Koji sam ja idiot, hvala leteci:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:18.