PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Policija, kazne, žalbe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162720)

lowrider 21.08.2011. 15:30

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1959726)
Svaki put kad čujem ovakvu priću / situaciju "onda neš tamo švrljao po nekim papirima nekih 20 sec, pitao me jel imam za platit odmah sad xxxx kn, ja reko ne i rekao mi je doviđenja" lagano popizdim. Uopće nije bitno jel postoji prekršaj i kakav.
Treba im zakonom naredit da ti daju jednu kopiju toga šta su načrčkali da znaš precizno za šta te terete.

Ma da, napisat će nešto izmišljeno.......

Vjerojatno bi mu bilo lakše da je jednu kaznu naplatio u kešu, manje papira, a ovako pošto ima više prekršaja bit će objedinjeni na jednom papiru koji će stići na adresu, NIJE dužan ti dati nikakav papir kad je u pitanju više prekršaja, pa čak i kad je jedan u pitanju, tko zna možda je potrošio cijeli blok prekšajnih naloga na razne idiote, pa nema više papira za izdavati

U ovakvom slučaju bi prekršaje koji su napravljeni s predumišljajem-kao ne zna da nesmije voziti prejaki auto- trebalo kazniti duplo, dok recimo pojas koji stvarmo možeš zaboraviti vezati kazniti manje-makar sjedanjem u auto bi to trebalo biti prvo na pameti

Inače te je trebao murjak radi kw isključiti iz prometa dok auto ne preuzme netko tko smije ga zakonski voziti

Al ne kužim, sub/ned je noć, murje ima po u priči, ja bi se s dva pojasa vezao, potez rukom ili platiti 500 kn, hmmmmm........teška dilema

Kad dobiješ doma čestitku, lagano napiši kratak sastavak da si svjestan svega, ne poričeš ništa ali da moliš da ti se smanji kazna pošto npr. moraš pesa doma hraniti s skupim Pedigreom ili nekaj slično :goood:

Jelc 21.08.2011. 15:41

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1959726)
Svaki put kad čujem ovakvu priću / situaciju "onda neš tamo švrljao po nekim papirima nekih 20 sec, pitao me jel imam za platit odmah sad xxxx kn, ja reko ne i rekao mi je doviđenja" lagano popizdim. Uopće nije bitno jel postoji prekršaj i kakav.
Treba im zakonom naredit da ti daju jednu kopiju toga šta su načrčkali da znaš precizno za šta te terete.

To bi ti jako pomoglo, kopija zapisnika da si zatečen u vožnji auta koji ima više konja i da niste bili vezani jer vas boli ćuna za propise?

Nikky 21.08.2011. 16:10

Promašio si poantu, učinjeni ili ne učinjeni prekršaji su nebitni za ovo šta govorim,
rekoh da im treba zakonom naredit da ti na licu mjesta daju kopiju toga šta su napisali.
Radi se o tome da ono šta napišu često ne odgovara činjenicama / zatečenom stanju u potpunosti.

mymoon 21.08.2011. 16:40

Citiraj:

Autor lowrider (Post 1959640)
Ne.
I u nezgodi je 0.5.
Ali mladi vozači moraju uvijek imati 0.0

afak, po novom se svaka količina alkohola u krvi (pa i 0,1) u slučaju nezgode naziva vožnjom pod utjecajem alkohola, što se adekvatno i kažnjava.
naravno da postoje nekakvi stupnjevi alkoholiziranosti, ali to je stvar suca i okolnosti nesreće.

mlad vozač pod utjecajem alkohola, prebrza vožnja, naseljeno mjesto, nesreća... da je po mome, ja bi mu vozačku oduzeo na 5-10 godina ili čak zauvjek.

D1viry 21.08.2011. 16:46

@Nikky
Potpuna istina. Ja sam prije 13-14 godina ustopao policiju (zuja + potpuni mrak) :). Tada su još davali one male žute zapisnike sa uplatnicom. Sve bi bilo ok da na kazni nije pisalo "vožnja bicikla bez svjetala". Naravno da sam to pobio na sudu jer sam imao 50 svjedoka da nisam imao bicikl taj dan (ostao pred kafom noć prije). Poanta je da svašta znaju pisat.

Jelc 21.08.2011. 20:52

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1959747)
Promašio si poantu, učinjeni ili ne učinjeni prekršaji su nebitni za ovo šta govorim,
rekoh da im treba zakonom naredit da ti na licu mjesta daju kopiju toga šta su napisali.
Radi se o tome da ono šta napišu često ne odgovara činjenicama / zatečenom stanju u potpunosti.

I, koji tebe onda zakon tjera da potpišeš (ili ne) takav zapisnik taman da ga i naprave?:)

Nikky 21.08.2011. 21:49

Opet nekužiš, bitno je da (slagao se ti ili ne sa sadržajem) dobiješ taj zapisnik.
To je preduvjet da bi mogao reagirat bilo samostalno ili preko odvjetnika, pogotovo ako treba osporavat sadržaj.

Jelc 21.08.2011. 22:04

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1959879)
Opet nekužiš, bitno je da (slagao se ti ili ne sa sadržajem) dobiješ taj zapisnik.
To je preduvjet da bi mogao reagirat bilo samostalno ili preko odvjetnika, pogotovo ako treba osporavat sadržaj.

Kužim ja tebe ali ti mene ne:)

Na kraju krajeva-to je samo zapisnik i ne možeš ti ništa "reagirati" dok to ne dođe na sud...tek na sudu murja mora dokazati navode iz prekršaja a ti osporiti.

Mislim, uzmi jedan od najčešćih prekršaja-prolaz kroz žuto-dobil buš zapisnik u kojem to piše i kaj buš sad "reagiral" do suda?
Možeš se znaš već kaj:D

fucker7 21.08.2011. 22:20

nemogu im nikakvu foru prodat da ne izgubim vozacku radi tog crvenog prokletog?i nisam nist potpisal sam je u blok tam svoj zapisal...se bi dalo kaj smislit?

borny 22.08.2011. 00:17

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1959887)

Mislim, uzmi jedan od najčešćih prekršaja-prolaz kroz žuto...

To je prekršaj?:stoopid:

Jelc 22.08.2011. 00:25

Da.

Zmaj000 22.08.2011. 00:57

Citiraj:

Autor priest (Post 1959246)
Pozz, prije par dana san ima prometnu, prevelika brzina, izgubia kontrolu i auto je sad totalka. Ima san susret sa 2 zida i nevjerojatnu količinu sriće jer san proša praktički bez ozljeda.Sad šta se tiče okolnosti: auto glasi na mene, iman dozvolu, ovo mi je prvi prekršaj. to je bilo u 2 u noći, u gradu, ograničenje 30-40 ja san sigurno 100 iša. Tragova kočenja nema, kod očevida nzn šta su točno radili, čuja san da po udaru mogu odredit brzinu, logično je da pola auta ne fali radi 60 km/h... alkotest je pokaza 0,46, s time da su mi u bolnici izvadili krv i tražili urin. još jedna nesrića je šta san 2 dana prije zapalia... policajca san 3 puta pita zašto krv i urin, reka je samo radi testa na alkohol. student san, neman stalna primanja, živin s materon, i tu večer san bia vrhunski debil, sad je gotovo, izvuka san pouku a zanimaju me posljedice. Jel mi može neko okvirno reć šta bi moga očekivat?

Ako te oderu novcano zali se, na vozacku i bodove neces moci utjecat ali na novcanu kaznu da...ako nisi kaznjavan budes jos super prosao :)

panoramix 22.08.2011. 06:22

Citiraj:

Autor extacod (Post 1959720)
nisam ga ni stigao pitat jel bi se dalo kaj dogovorit, bio je neki skroz mladi policajac s jakim tonom tak da ono, sumnjam da je potplatlljiv mada ni ne znam kak to ide kad mi je sad ovo stvarno bilo prvi put, a i samo mi je trebalo još da me recimo prijavi da sam ga htio potplatit uglavnom dali se to da nekak unaprijed uplatit, tj da se ode do policije i tamo platim, jer mi se baš ne čeka svako jutro doma poštara

Pricekaj dok ne dobijes ikakav papir.Imam nekoliko iskustava ( pristojan razgovor s policajcem, prekrsaj koji direktno ne ugrozava promet ) kad je policajac u svoj osobni notes napravio zabiljesku a nikada je poslije nije unio u sluzbeni formular...
Nisu svi policajci isti a ni svi prekrsaji...:goood:
Ukoliko sam se prevario, jos uvijek stignes sucu na prekrsajnom doci u crnini sa tuznim izrazom lica i dobrom pricom :D

borny 22.08.2011. 12:19

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1959887)

Mislim, uzmi jedan od najčešćih prekršaja-prolaz kroz žuto...

Citiraj:

Autor borny (Post 1959959)
To je prekršaj?:stoopid:

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1959962)
Da.

Jel itko zbilja zaustavljen radi toga? Totalno debilna stvar u ovom trenutku. Dok se ne uvede blinkajuće zeleno prije žutog, ovo nema nikakvog smisla.
To zeleno sam vidio na 2-3 mjesta, ali izvan ZG-a.

nino 22.08.2011. 12:21

Zuto ti inace znaci "Stop", a ne po nasem "lupi po gasu" da prodjem prije crvenog.

buljo 22.08.2011. 12:26

Citiraj:

Autor borny (Post 1960144)

U večini gradova izvan Zg ima treptajuče zeleno i u tom slučaju prolazak na žuto je jednak crvenom.

Citiraj:

Autor nino (Post 1960149)
Zuto ti inace znaci "Stop", a ne po nasem "lupi po gasu" da prodjem prije crvenog.

Ako procjeniš da ne možeš sigurno stat onda lupi po gasu, makar kod nas svi tako procjenjuju žuto.
S tim da se žuto ne tretira jednako kod semafora gdje postoji treptajuče zeleno i di ne postoji.

Jelc 22.08.2011. 12:29

Citiraj:

Autor borny (Post 1960144)
Jel itko zbilja zaustavljen radi toga? Totalno debilna stvar u ovom trenutku. Dok se ne uvede blinkajuće zeleno prije žutog, ovo nema nikakvog smisla.

Mislim da se to čak tretira kao prolazak kroz crveno, mene su jednom haltali na skretanju iz Savske lijevo u Vukovarsku...

Swarm dude 22.08.2011. 12:34

Mene su učili u autoškoli pred godinu dana kako je žuto "priprema za zaustavljanje" ili "priprema za kretanje" zavisno od trenutnog svijetla na semaforu jel. Lupa se po gasu jedino ako se ne možeš sigurno zaustaviti na vrijeme ispred oznake na kolniku, sad ako policija shvati drugačije, onda se to (valjda) mora na sudu dokazati. Međutim ako loviš semafor izdaleka, to je onda prekršaj.

danijel_b 22.08.2011. 12:38

Citiraj:

Autor fucker7 (Post 1959893)
nemogu im nikakvu foru prodat da ne izgubim vozacku radi tog crvenog prokletog?i nisam nist potpisal sam je u blok tam svoj zapisal...se bi dalo kaj smislit?

Evo imam ja iskustvo iz prve ruke. Prije dvije i pol godine prosao u ZG na zuto, malo poslije me murija zaustavi i napise kaznu da sam prosao kroz crveno. Naravno odbio potpisati, nakon nekoliko mjeseci dosao fino u ZG kod sutkinje, bacio kuknjavu i kazna smanjena s 2000 na 1000 i bez uzimanja vozacke. Dobra sutkinja bila nema sto, super zena. Tako da je to najbolja mogucnost kojoj se mozes nadati ako ti auto treba za posao itd, probaj se dogovoriti.

Jelc 22.08.2011. 12:46

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 1960156)
Mene su učili u autoškoli pred godinu dana kako je žuto "priprema za zaustavljanje" ili "priprema za kretanje" zavisno od trenutnog svijetla na semaforu jel. Lupa se po gasu jedino ako se ne možeš sigurno zaustaviti na vrijeme ispred oznake na kolniku, sad ako policija shvati drugačije, onda se to (valjda) mora na sudu dokazati. Međutim ako loviš semafor izdaleka, to je onda prekršaj.

Meni je moj pokojni furt pijani instruktor Joco:D vako govorio:

Citiraj:

Gle dečko, kad se pali žuto imaš samo dvije mogućnosti-ili stat na bremzu ili na gas
:p

Swarm dude 22.08.2011. 12:51

Pak dobro veli Joco :D

blava 22.08.2011. 13:35

Ekipa,ima jedno pitanje za vas,ali molio bi bez osudivanja i pametovanja.
Clan obitelji ce mi ostaviti motor na par mjeseci,tj.kod nas,uglavnom radio se o Kawasaki Ninju ZX6R koji ja ne smijem voziti do 24 godine,ili ti 20 godine uz A2 kategoriju.
Imam B kategoriju,znaci imam vozacku,A2 cu tek na proljece sljedece godine ici,sad da me zaustavi policija i sve to,nikada nisam bio kaznjavan niti zaustavljan,sto je najgore sto se moze dogoditi,to jest scenarij u slucaju da me zaustave i kazne?
2000KN kazna zbog neposjedovanja odgovarajuce kategorije ili?

Zmaj000 22.08.2011. 14:11

Novcani iznos svakako , ali i zabrana polaganja mislim 2 god no nemoj me drzat za rijec, tako sam nesta cuo

blava 22.08.2011. 14:37

Ono znam da je glupo i nepromisljeno.
Jeli bi se na sudu mogao izvuci posto sam ucenik,bez primanja...
Da preformuliram,da se motor prepise na mene,i sada scenarij zaustave me,kazna blabla,jeli se oni mogu roditeljima "prikaciti" na place,posto su oni moj skrbnici jos iako sam punoljetan...

Flood 22.08.2011. 15:02

Doci ce ti doma jer ce vidjeti koji je motor u pitanju...a onda sve ovisi kako cete ti i starci ispeljati spiku...u svakom slucaju bolje pazi kako vozis da se ne polomis jer taj strojcek idje;)

Emissary 22.08.2011. 17:49

Parkira sam 15.08. u Omišu oko 19:30 i nakon sat vrimena dočekala me "Dnevna parking karta" ilitiga realno nazvano - KAZNA na iznos od 100 kuna.

Nisam očekiva da se parking naplaćuje pošto je ulica zabačena, a najbliži parking automat je u ulici pokraj, udaljen barem 100-150 metara.

Na papiru piše da je rok za reklamacije do 24.08., pa ako neko ima iskustva nek napiše kako se izvuć, pošto znam da je u zadnje vrime bilo dosta govora o tim dnevnim kartama (ponajviše Zagrebparkinga) i njihovoj protuzakonitosti.

nino 22.08.2011. 18:34

Parking je oznacen?

Emissary 22.08.2011. 18:42

Da.

Nikky 22.08.2011. 18:50

Mislim da se možeš slikat, plati i plači. Mislim da im je od ove god. 100 čuna, prije je bila manje. Sva ta mala mjesta tuku harač s parkingom jer i nemaš gdje parkirat a da nisi negdje gdje se naplačuje. Da vidiš kolike su cijene (normalne a ne kazne) u Baškoj, Makarskoj . . .
Također budi sretan da nije u igri bio pauk, imaju jednog u najmu.

ShebY 22.08.2011. 22:03

Citiraj:

Autor Ico2005 (Post 1635628)
Prekršajni nalog ide samo od 0.5 do 1.0, tu je kazna 1000 kn. Za ovo ćeš dobit na kućnu adresu Optužni prijedlog od njihove referade sa skraćeni postupak. Onda se žališ. Sve ti zavisi od suca. Ako se smiluje možeš i dobro proći. Sud ti može umanjiti kaznu i do 2/3 od minimalne propisane.

Evo pročito sam par prvih i zadnjih stranica teme i ovaj quote gore, jutros sam napuhao 1.0 (0.9 nakon oduzimanja tolerancije za grešku aparata) i oduzeta vozačka na 3 dana, dobio dva papira jedan za podići vozačku drugi je zapisnik. Sad po gore rečenom mene sljedi kazna od 1000kn i dali kakvi bodovi ili oduzimanje? Mladi sam vozač dali su drugčiji uvijeti za mene? Na ovom zapisniku nepiše ništa za kaznu iznos itd. dali se žalim na to odma ili čekam pismo kući pa se na to žalim?

John Creasy 22.08.2011. 22:08

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1960438)
Evo pročito sam par prvih i zadnjih stranica teme i ovaj quote gore, jutros sam napuhao 1.0 (0.9 nakon oduzimanja tolerancije za grešku aparata) i oduzeta vozačka na 3 dana, dobio dva papira jedan za podići vozačku drugi je zapisnik. Sad po gore rečenom mene sljedi kazna od 1000kn i dali kakvi bodovi ili oduzimanje? Mladi sam vozač dali su drugčiji uvijeti za mene? Na ovom zapisniku nepiše ništa za kaznu iznos itd. dali se žalim na to odma ili čekam pismo kući pa se na to žalim?

Prošle godine isto tako. 1.08 promila, dobio sam 1000kn kazne i 80kn nekih troškova (još su me testirali na droge s onom nekom lizalicom koja se stavi ispod jezika, hvala bogu pa nisam u tom điru od srednje škole). Dobio sam zapisnik na licu mjesta, i uplatnice. Sutradan otišao platiti. Vozačka na 3 dana oduzeta. Za bodove nemam pojma, nisu mi ništa rekli. Nisam se htio žaliti na kaznu. Lega mi je u Osijeku prešao preko crvenog na pješačkom, i dobio 300kn kazne. Žalio se sutkinji koja ga je isprdala i na kraju je dobio 500kn kazne :D

ShebY 22.08.2011. 22:16

@ John pa to je problem što ja nisam dobio uplatnicu, da jesam platio bi sam da pošta nedolazi kući... ovak nešt mora doći a poštara nevrjedi čekat je stara podiže poštu za posao i odma nama uzme našu kućnu tak da njoj moram reći. Oduzmanje vozačke ako bude ja bi preživio, sam je opet veći problem starci tj stari, frend je imo prekršaj za brzinu oduzimanje na 6 mjeseci prije 2 godine i još ga stari muči svak put kad mu auto treba čest ni nedobije auto!

Amdejac 23.08.2011. 00:02

Vidim da pojedinci pišu sve i svašta, a neki i teške gluposti pa nebi bilo zgorega da si proočitaju Zakon o sigurnosti prometa na cestama, Zakon o prijevozu opasnih tvari Vam netreba, ali Vam treba Prekršajni zakon, Zakon o policijskim poslovima i ovlastima, Zakon o policiji Vam netreba, ali si pročitajte Zakon o obveznim osiguranjima u prometu i Kazneni zakon RH i Zakon o kaznenom postupku. Nije na odmet da si neki mlađi pojedinci pročitaju i Zakon o sudovima za mladež.

Svi ovi boldani zakoni se međusobno vežu u prometnim prekršajima i kaznenim djelima u prometu.

Neznam više tko je napisao da je zaustavljen, da nije bio vezan, prejak auto i neznam ti šta.
Policajac ga je pitao da li ima novaca za platit i rekao je da nema, i tu je stvar riješena. Kao da si došao u dućan, htio kupiti tenisice, nemaš para i veliš trgovcu daj mi to napiši na papir, pa znaš kakve tenisice hočeš, isto tako znaš koji si prekršaj napravio.
Ako ti nije jasno uzmeš narodne novine i pročitaš zakon, ako ti se ne čita ili neznam šta uzmeš odvjetnika.
Uglavnom da ne filizofiram. Dobiješ riješenje sa uplatnicama doma na koje imaš pravo žalbe i ideš na redovni sudski postupak gdje te sudac može osloboditi, ali i povisiti kaznu. Zastara se više nemože izvući. Nekad bilo, :( isto kao i neplačanje kazne. Ako se ne plati šalje se na poreznu upravu i kad se treba dobiti povrat poreza dobije se ćuna. :D

vedran031 24.08.2011. 00:11

Danas sam izvadio vozacku u mupu ali mi nije dala ova na salteru da je potpisem. Dal se kaznjava ako vozacka nije potpisana? (ispod slike potpis vozaca)

Fleks 24.08.2011. 00:33

Citiraj:

Autor AMD (Post 1960512)
Vidim da pojedinci pišu sve i svašta, a neki i teške gluposti pa nebi bilo zgorega da si proočitaju Zakon o sigurnosti prometa na cestama, Zakon o prijevozu opasnih tvari Vam netreba, ali Vam treba Prekršajni zakon, Zakon o policijskim poslovima i ovlastima, Zakon o policiji Vam netreba, ali si pročitajte Zakon o obveznim osiguranjima u prometu i Kazneni zakon RH i Zakon o kaznenom postupku. Nije na odmet da si neki mlađi pojedinci pročitaju i Zakon o sudovima za mladež.

Svi ovi boldani zakoni se međusobno vežu u prometnim prekršajima i kaznenim djelima u prometu.

Neznam više tko je napisao da je zaustavljen, da nije bio vezan, prejak auto i neznam ti šta.
Policajac ga je pitao da li ima novaca za platit i rekao je da nema, i tu je stvar riješena. Kao da si došao u dućan, htio kupiti tenisice, nemaš para i veliš trgovcu daj mi to napiši na papir, pa znaš kakve tenisice hočeš, isto tako znaš koji si prekršaj napravio.
Ako ti nije jasno uzmeš narodne novine i pročitaš zakon, ako ti se ne čita ili neznam šta uzmeš odvjetnika.
Uglavnom da ne filizofiram. Dobiješ riješenje sa uplatnicama doma na koje imaš pravo žalbe i ideš na redovni sudski postupak gdje te sudac može osloboditi, ali i povisiti kaznu. Zastara se više nemože izvući. Nekad bilo, :( isto kao i neplačanje kazne. Ako se ne plati šalje se na poreznu upravu i kad se treba dobiti povrat poreza dobije se ćuna. :D

Ja znam valjda xy studenta koji kupe uredno 5 i vise kazni godisnje i ni jednom nisu naplatili. Ovaj cak jedan radi preko SCa i uredno dize preko 50 000 godisnje i cak dobi uredno povrat poreza. Mislim ne pricam gluposti, bas ono provjereno znam. Hipotetski recimo da ce netko od njih jos tih manje od 4 godine imati status studenta i nece raditi za stalno - zakon na zalost ili srecu kako ko gleda na to nije reguliran. Moze ga se strpat u zatvor - ali nije da bas znam slucajeva zbog 20 prek ogranicenja da je zavrstio u buksi. Ne vjerujem da zakonodavcu to do sada nije palo na pamet? Di je caka?

Z-man 24.08.2011. 00:53

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1961164)
Ja znam valjda xy studenta koji kupe uredno 5 i vise kazni godisnje i ni jednom nisu naplatili. Ovaj cak jedan radi preko SCa i uredno dize preko 50 000 godisnje i cak dobi uredno povrat poreza. Mislim ne pricam gluposti, bas ono provjereno znam. Hipotetski recimo da ce netko od njih jos tih manje od 4 godine imati status studenta i nece raditi za stalno - zakon na zalost ili srecu kako ko gleda na to nije reguliran. Moze ga se strpat u zatvor - ali nije da bas znam slucajeva zbog 20 prek ogranicenja da je zavrstio u buksi. Ne vjerujem da zakonodavcu to do sada nije palo na pamet? Di je caka?

Meni su uzeli od povrata poreza i namirili dio kazne :chears:. Također sam radio prek SC-a.

Amdejac 24.08.2011. 17:39

Fleks, kuš! Škrti slovenac. :D
Još mi nisi popravio vrata na laguni kaj si mi razbio. ;)

ShebY 25.08.2011. 23:05

Samo pitanje jedno ove pišem prigovor i treba navest nekakav broj, vjeroatno broj prekršajnog nalog. Dali je to ovaj broj?

Fleks 25.08.2011. 23:42

Citiraj:

Autor AMD (Post 1961729)
Fleks, kuš! Škrti slovenac. :D
Još mi nisi popravio vrata na laguni kaj si mi razbio. ;)

Zastara ! :D

RAUL 26.08.2011. 08:42

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1961175)
Meni su uzeli od povrata poreza i namirili dio kazne :chears:. Također sam radio prek SC-a.

Tako ce i Horvatinciciu uzeti:lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48.