![]() |
Jel mi moze tko reci dali ga je moguce vratiti sa 4.0 na 3.1.3 jer 4.0 mi nevalja nista. Nemam spremljen SHSH
|
Nema šanse!
|
Jailbreaking i ostale stvari konacno spadaju pod legalnu/fair upotrebu:
http://arstechnica.com/tech-policy/n...e-fair-use.ars |
Da, ali opet ti to ukida garanciju.
Jedini kojima to nešto znači su ljudi koji rade na jailbreaku i unlocku- njih više ne može nitko tužiti. Ali, opet će morati paziti da prerano ne objavljuju svoje "radove" jer će se Apple još uvijek boriti protiv toga... Tako da, ništa značajno za prosječnog korisnika. Čemu postanje u dvije teme... |
Citiraj:
|
Ukida garanciju jer je modifikacija softwarea.
To što možeš maknuti tragove te modifikacije je druga stvar. Čemu velika slova? Uglavnom, napisao sam (i naveo to s garancijom) to kako bi objasnio da to nije nikakva novost za krajnjeg korisnika. Niti će Apple odjednom početi poticati JB- anje, niti će postati nešto puno naprednije... Mogu te tužiti i da instaliraš krekirane aplikacije (što je većini glavni razlog JB- anja) ili za neku drugu stavku koja nije navedena u tom rješenju koje su donjeli. Eventualno će developeri lakše raditi na JB- u, iako ne znam i da su do sada nekoga globili ili strpali u zatvor zbog toga. Evo, ovdje je zgodan članak. |
Citiraj:
A sto se tice garancije jos uvijek se ne slazem s tobom. Ako se restoranjem vraca garancija,znaci da je nisam niti izgubio. To je vise stvar gledista. Nikad nisam cuo da je netko nosio JB-ani telefon na garanciju. Garancija se gubi kad je vise ne mozes vratiti. Ako ja recimo restoram software svakih sat vremena, znaci po tebi imam,nemam,imam,nemam itd. Garanciju gubis kad otkljucas recimo NOKIU (iako se na nekima moze vratiti lock). Ja govorim kako stvari stoje u praksi, a teoretski si u pravu ali teorija se u ovom slucaju ne slaze bas s praksiom. Sto se tice legalizacije JB-a,tu si potpuno u pravu,ni iz dzepa ni u dzep. Ni hackerima ni korisnicima osim sto hackeri mogu izbjeci EVENTUALNU tuzbu koju do sada nitko protiv njih nije pokrenuo i ne vjerujem da je namjeravao. Ipak JB prodaje dosta telefona. |
dali se može ikako ubaciti OS4 u iphone 2g
|
Citiraj:
|
Da li se ocekuje da ce se uskoro moci JBati 3GS sa 4.0.1 firmwareom?
|
izasao jailbreak za korisnike iOS4
http://jailbreakme.com/ jb se instalira iz safarija,znaci potrebno je posjetit tu stranicu preko moba i jednostavno instalirat. stranica je pala pa mozete koristit i zamjensku http://jailbreakme.modmyi.com/ EDIT:uspjesno jailbreako i unlocko 3GS :) |
Evo ga potpun spisak uređaja i fw:
iPod 1G on 3.1.2 iPod 1G on 3.1.3 iPod 2G on 3.1.2 iPod 2G on 3.1.3 iPod 2G on 4.0 iPod 3G on 3.1.2 iPod 3G on 3.1.3 iPod 3G on 4.0 iPad on 3.2 iPad on 3.2.1 iPhone 3G on 3.1.2 iPhone 3G on 3.1.3 iPhone 3G on 4.0 iPhone 3G on 4.0.1 iPhone 3G[S] on 3.1.2 iPhone 3G[S] on 3.1.3 iPhone 3G[S] on 4.0 iPhone 3G[S] on 4.0.1 iPhone 4 on 4.0 iPhone 4 on 4.0.1 |
Kaj na kraju sa onim 3GS koji imaju novi bootrom, da se kaj sa tim napravit ili ne?
|
Puno toga je nepoznato još? Uuuh?
Engadget: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Radi!! Ljubim te u čelo :D, nije da imam iphone više nego sam triba jednom kolegi napravit. U svakom slučaju radi i sa ultrasn0wom radi i unlock za druge kartice :) Hvala. |
Citiraj:
|
@Jelc - to je userland jailbreak kao i Spirit, i na novom bootromu je untethered :chears:
|
Evo i ja sam jailbreakao svoj 3GS starti bootrom iOS 4.0.1.
U Cydia pise this device has SHSHs za sve verzije.. kako? Proctiao sam da sad treba cekat novu verziju ultrasnowa za 4.0.1 jel to tocno? |
@japa Treba čekati za iPhone 4 (ima drukčiji BB) za 3GS samo instaliraj ultrasn0w sa cydije.
Ostali koji ste JB preko jailbreakme - radi li vam MMS? |
Naravno meni ne radi!
Pokrenem tu stranicu, slajdam da ga JB-am i poslje toga se ništa ne događa... hebem ti!!!! :( |
Citiraj:
|
Evo, ja jailbreakao 4.0 3GS new boot rom preko jailbreakme.com i radi sve :)
|
Citiraj:
Probaj prvo restorat iphone kao novi uredjaj pa tek onda pokrenut taj jailbrake. Znam da nikako nisam uspijevao jailbreakat dok nisam restorao iphone. |
Jel netko od vas naišao slučajno na iTunes error 23??? Imam 3G-a koji neće dalje od recovery moda :(
|
Citiraj:
Jesi li probao sa ih8snow bacit ga u onaj "crveni" mod pa onda restore? Jel imas najnoviji itunes? |
Citiraj:
Uglavnom koliko sam googlao, to je error koji može biti i hardverski i najčešće se pojavljuje kada netko iskopča kabel kod fw update-a :stoopid: Moja sumnja je da je baseband loše nasnimljen i treba nekako naterati itunse da zaobiđu error 23 i snime neki novi originalni soft 4.0 ili 4.0.1 koji ima novi baseband, pa da se i on odma updejta i na taj način popravi. Pitanje je samo kako...:lol2: |
Citiraj:
|
Hvala flajpan. Evo sve radi, sad se bavim mijenjanjem ikona, tema i sl., al ova Cydia je jako spora i često mi izbaci 504 gateway timeout kad ju pokrenem. Jel jos netko ima slicni problem?
|
Pozdrav,
Imam iPhone 3G koji je zaključan na AT&T, a koristim ga na T-Mobile... soft 3.1.2. Ako ja sada na njega stavim 4.0.1. kako da uđem u Safari kada će mi prije tražiti da ubacim AT&T karticu da ga aktiviram? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ovaj JB za os 4.0 je definitivno najjaci dosad, danas se nadem s likom da mu JB i unlockam iphone i tip me pita kad ce biti gotov, ja se vrtim po trgovackom centru i lovam wi fi signal i nakon 10 min mu ga vracam i uzimam definitivno najlakse zaraden novac :)
|
Moram se pohvaliti. Proradio je i moj novi "mrtav 3G"!!! Rastavio sam ga, prelemljavao sve živo i gledam, nema se tu šta previše lemiti sa pištoljkom... reko idem izmjeriti napon na bateriji. I ono 2.1V, a znam iz iskustva da neće kresnuti ispod 2.7V i spojim na nju direktno trafo, ruknem 9V u nju i mjerim dok se nije digla na 4V (namjerno radi brzog pražnjenja) i nabrzinu sastavim mob i stavim na punjač, ono puni :))) i digne se OS! :)))) x2
Napunio sam mob do kraja, stavio 4.0.1 i radi ko zmaj, sad još da dođe zadnje kućište s ebay-a i nitko sretniji od mene... |
Pawzilla neces vjerovat, isti slucaj imao prije 2 tjedna.
|
Citiraj:
|
Pokusao jailbreakati sa kabelom kupljenim preko E-baya za 8kn...Neki kineski...
Srusilo mi se sve 3 puta za redom dok nisam skuzio u cemu je problem.. Ovo kinesko govno od kabela ima 2 zice manje, za ne povjerovati.. Mislio sam, kabel kao kabel.... aaaaarghh |
kako se zove onaj program na cydiji koji isključuje nepotrebne programe u iphoneu i ubrzava ga.. sječam se da je trebalo u meniu povuči prst pri vrhu ekrana i onda bi se otvorio prozor i mogle su se isključiti nepotrebne radnje
|
sbsettings
|
Ljudi,ovako neznam ako cu ja biti prvi to tu priopciti ali izasao je JB za (4.0 , 4.0.1) pa na dalje za sve I uredaje =) ETO KAKO!
1, Updatajte Itunes na zadnju verziju 2, Dopustite Itunesu da skine najnoviju verziju firmwarea za vas I uredaj 4.0.1 u ovom slucaju 3, Otvorite safari na vasem I uredaju i unesite ovu adresu: http://jailbreakme.com 4, Povucite gumb da pocnete skidanje CYDIE VAZNO:Ako slucajno ne vidite tipku na povlacenje tipa kada otkljucavate Iphone ili Ipod refreshajte stranicu =) DODATAK: Osobno sam isprobao navedenu metodu na Iphone 3GS new bootrom i imam Cydiu,crackane aplikacije,winterboard itd,ALI NIJE OTKLJUCAN NA SVE MREZE! DA,OVAJ JB RADI NA NOVIM MC UREDAJIMA,TJ NA SVIM 3GSovima -ON JAILBREKA VAS I UREDAJ ALI NE OTKLJUCAVA NA SVE MREZE! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:05. |