PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slike vaseg Home Theatra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=131550)

Burko 20.07.2015. 22:44

jesi uzeo regal sa ovim policama u Primi?

jer ja imam slican, slavonski hrast, nasa proizvodnja........ puno i tesko drvo u PM, samo sto imam dvije vitrine sa strane dodatno.

setup minimalan, ali iskreno meni i je to cilj. meni se svida.

Igorr 20.07.2015. 22:59

Citiraj:

Autor Burko (Post 2805400)
jesi uzeo regal sa ovim policama u Primi?

jer ja imam slican, slavonski hrast, nasa proizvodnja........ puno i tesko drvo u PM, samo sto imam dvije vitrine sa strane dodatno.

setup minimalan, ali iskreno meni i je to cilj. meni se svida.

Jest, Prima namještaj tamo još 2010. ;)
Jedino sam sam napravio još kliznu ladicu da iskoristim donju horizontalnu rupu.
Taman dobro dođe za gamepade, kabele, 3d naočale...

Imagine 22.07.2015. 12:02

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2805380)

Nije ništa ekstra/egzotično ali ja sam jako zadovoljan.

Znaš kako bi mogao bit još zadovoljniji?

Staviš centar na tu komodu / podigneš TV koliko treba.
Ovako kad je u toj rupi/ kad mu pogled puca u taj tamburin za naslonit noge ...to je potračeni potencijal.

Zaista ga je šteta ovako koristiti jer nije žnj klasa i još ne izgleda kao prosječni komad profiliranog panja :)

btw, američki sistem / bez window tretmansa?
Kad god vidim prozore bez zavjesa to mi izgleda čudno.

Citiraj:

Kroz neko vrijeme se prebacujem u novi prostor i nadograđujem setup sa projektorom i subwooferom pa nabacim slike i toga kad bude spremno :chears:

Znaš , imamo na forumu i temu o projektorima pa navrati ponekad.
A možeš napisati koju i o građevinskim radovima. Nikad ne znaš , možda ti netko skrene pozornost na nešto što ne vidiš. ;)

Igorr 22.07.2015. 12:24

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2806040)
Znaš kako bi mogao bit još zadovoljniji?

Staviš centar na tu komodu / podigneš TV koliko treba.
Ovako kad je u toj rupi/ kad mu pogled puca u taj tamburin za naslonit noge ...to je potračeni potencijal.

Zaista ga je šteta ovako koristiti jer nije žnj klasa i još ne izgleda kao prosječni komad profiliranog panja :)

Eh, sve znam ali fora je što bi (kao što si i sam pretpostavio) u tom slučaju morao podignuti TV dodatno. To ne želim raditi iz 2 razloga, prvi je što bi opet morao bušiti zid i zahebavati se sa tim (što mi i ne bi bio toliki problem da se ne selim kroz neko vrijeme pa mi nekako nema smisla trošiti vrijeme na to) a drugi što mi je ovo idealna visina tv-a za gledanje pa bi me dodatnih 10cm stvarno smetalo :)

Citiraj:

btw, američki sistem / bez window tretmansa?
Kad god vidim prozore bez zavjesa to mi izgleda čudno.

Jest, i ja i draga ne podnosimo nikakve zavjese :) Volimo imati što veće staklene površine. Kad želimo djelomično ili u potpunosti zamračiti prostor - koristimo rolete.
Jebiga, ukusi ;)

Citiraj:

Znaš , imamo na forumu i temu o projektorima pa navrati ponekad.
A možeš napisati koju i o građevinskim radovima. Nikad ne znaš , možda ti netko skrene pozornost na nešto što ne vidiš. ;)

Jest, vidjeh. Aktivirat ću se kroz neko kraće vrijeme :chears:

Gabre 22.07.2015. 18:19

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2806063)
Eh, sve znam ali fora je što bi (kao što si i sam pretpostavio) u tom slučaju morao podignuti TV dodatno. To ne želim raditi iz 2 razloga, prvi je što bi opet morao bušiti zid i zahebavati se sa tim (što mi i ne bi bio toliki problem da se ne selim kroz neko vrijeme pa mi nekako nema smisla trošiti vrijeme na to) a drugi što mi je ovo idealna visina tv-a za gledanje pa bi me dodatnih 10cm stvarno smetalo :)

drago mi je vidjeti da ima jos ljudi koji paze na ovo i smeta ih kad je tv visoko, ja nikako ne razumijem kad ljudi zalijepe tv na zid na 1.5m visine, pa kad sjdis gledas u "plafon"

a postoji neko nepisano pravilo da kada sjedis bi ti oci trebale gledati u sredinu ekrana, cak malo prema dolje je pozeljno zbog manjeg napora na oci i susenje ociju, posto kad gledas malo prema dlje su ti oci puno visezatvorene, nego kad gledas "uzbrdo" gdje su ti oci sirom otvorene i vise se suse i umaraju posto dok blejis u tv daleko manje trepces pa se oci vise suse.

turbojc 22.07.2015. 19:11

Ovo što si naveo za oči, i što si spomenuo za oči je djelomično točno.
Ono što bih ja osobno dodao - poželjno je čak i više prema dolje, nego prema sredini.

Monitor sam si bio namjestio na visinu da mi je tu negdje u sredini kada ga gledam, ali mi je doktor rekao da je poželjno da mi oči gledaju prema dolje, baš zbog tih razloga što si ti naveo. Znači, sve si točno naveo, samo eto, bolje koji cm prema dolje, nego prema sredini.
Prema gore gledati nema smisla, nimalo.

Imagine 22.07.2015. 20:30

Citiraj:

Jest, i ja i draga ne podnosimo nikakve zavjese :) Volimo imati što veće staklene površine. Kad želimo djelomično ili u potpunosti zamračiti prostor - koristimo rolete.
Jebiga, ukusi ;)

Meni velike staklene površine zvuče odlično ako imaš modernu kuču s staklom stropa do poda ....okruženu šumom i sve skupa ograđeno ogradom i bodljikavom žicom.

ali kad si na prvom katu i s jedne strane imaš palmu koja ti jedva daje neku privatnost od ulice...a s druge strane susjed renovira stračaru pa digne kuču veču od tvoje , posječe smokvu koja te spašavala da ne gledaš u njega ...jer biser misli da je na selu pa voli ručat u vrtnom stolu ispred tvog balkona ....ne znam , ja sam za malo privatnosti ;)

Ti si u neboderu?

btw , preference nastranu , PJ i velike staklene površine se ne slažu ;)

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2806195)
drago mi je vidjeti da ima jos ljudi koji paze na ovo i smeta ih kad je tv visoko, ja nikako ne razumijem kad ljudi zalijepe tv na zid na 1.5m visine, pa kad sjdis gledas u "plafon"

Ni ja ne shvačam previsoke ekrane ako se ima izbora...

btw, upravo to je jedna od onih 5-6 stvari koje su me ubole kad sam čitao ovo.
Imati 2 zvučnika te profesionalno "implementaciju" projektora i platna te završiti s platnom na toj visini. Ne kužim.

A kad sam več kod toga ...ne kužim ni shemu ekrana slične vrijednosti kao i projektor.
Krajni rezultat bi ispao puno bolji da se išlo na Epsona više klase ili Sonija 40 u kombu s jeftinijim platnom.

Uz to ,kalibracija novog projektora iz kutije?
A onda na tom istom projektoru s 10 point gama mogučnosti doči do one gama krivulje ...koja se prezentira kao u okviru referentnih vrijednosti? WTF?

Usput ,kad se več ljepio report , moglo se i zaljepit kako izgleda unutrašnjost gamuta jer ljudi ne gledaju 6 boja na rubovima gamuta.
Mene osobno bi zanimalo kako to izgleda kad se profič dotakne kalibracije.

Inače ,vani ljudi to rade s jeti i sl. metrima.
Ovdje po cjeniku kalibracija ide za 2ipo k kn a čovjek na posao ide s D3?
Čovjek mi je govorio da se radi reklalibracija metra svako godinu - 2 ali svejedno ,
neposjedovanje spectra za neku radovnu kontrolu je po meni malo neozbiljno za profi primjenu bez obzira na metar koji zaista nije loš.
Glavno da je tu Accupel za apsolutnu točnost a ovaj pušta materijal s laptopa.

Najzanimljivije od svega je sami Akva.
Na početku izvuče sliku nekog tipa i lagano ga između crta posere u stilu "to ne dolazi u obzir"
.....a na kraju te dočeka fotografija doslovno istog!
Svjetli prostorija u svih 16 kao što svjetli na "neželjenom primjeru".
Yebalo me ako kužim razliku ...valjda se ovde radi o finijoj svjetlosti obzirom na akustički tretirani prostor i fini lak na Sofijama. :D

Da sve bude još bolje , čovjek pročita komentare i vidi kako je sve to svima super. :stoopid:

Citiraj:

a postoji neko nepisano pravilo da kada sjedis bi ti oci trebale gledati u sredinu ekrana, cak malo prema dolje je pozeljno zbog manjeg napora na oci i susenje ociju, posto kad gledas malo prema dlje su ti oci puno visezatvorene, nego kad gledas "uzbrdo" gdje su ti oci sirom otvorene i vise se suse i umaraju posto dok blejis u tv daleko manje trepces pa se oci vise suse.

Zašto nepisanano pravilo?
Ima pisana specifikacija koju sam par puta ljepio po PJ temama.

Igorr 22.07.2015. 21:27

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2806239)
Meni velike staklene površine zvuče odlično ako imaš modernu kuču s staklom stropa do poda ....okruženu šumom i sve skupa ograđeno ogradom i bodljikavom žicom.

ali kad si na prvom katu i s jedne strane imaš palmu koja ti jedva daje neku privatnost od ulice...a s druge strane susjed renovira stračaru pa digne kuču veču od tvoje , posječe smokvu koja te spašavala da ne gledaš u njega ...jer biser misli da je na selu pa voli ručat u vrtnom stolu ispred tvog balkona ....ne znam , ja sam za malo privatnosti ;)

Ti si u neboderu?

btw , preference nastranu , PJ i velike staklene površine se ne slažu ;)

Nije baš neboder, zgrada, 2. kat (+ prizemlje) :)
Nisu neke nenormalne visine, ali više nego dovoljno za neku privatnost. Dobro mi dođe i faktor što nisam nabijen ni na jednu drugu zgradu, pogled mi seže prema "dalje" :D
A u ostalom preko dana su takve refleksije iz vana na prozorima da teoretske šanse nema da me netko gleda unutra, dok se predvečer kreću lagano spuštati rolete.

U novom prostoru će biti manje staklenih dijelova a i osobno gledam TV (kasnije projektor) tek negdje od 9 pa na dalje kad je već mrak a i zatvaraju se rolete.

E sad, jedino ne znam da li postoji i neki negativni efekt generalno sa staklima i projektorom (dakle ne zbog ulaza vanjskog svijetla nego baš zbog refleksija stakla s unutrašnje strane)? Možda sam upravo pitao pizdariju i jedva ostao živ, ali eto :D

Black Dragon 22.07.2015. 21:53

Citiraj:

Kako volim i sam pogledati tuđe setupe mislim da bi bio red da uploadam malo i svoj setup :)

http://s23.postimg.org/8mage9q1z/image.jpg

http://s23.postimg.org/iibjdwvtz/image.jpg

http://s23.postimg.org/c3cih8p47/image.jpg

TV je panasonicova 55" plazma (ST50), a audio sustav se sastoji od komponenata koje su nabrojane u mom potpisu.

Nije ništa ekstra/egzotično ali ja sam jako zadovoljan.
Kroz neko vrijeme se prebacujem u novi prostor i nadograđujem setup sa projektorom i subwooferom pa nabacim slike i toga kad bude spremno :chears:

Po ogradi, lampama, pločicama, ... Charlesa Darwina :) ako sam u pravu, bok susjed.

Gabre 22.07.2015. 22:35

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2806239)

Zašto nepisanano pravilo?
Ima pisana specifikacija koju sam par puta ljepio po PJ temama.

ne znam sto si se nakacio na onog lika i njegov setup, ono je isto kompromis bio, samo sto lik ima suske pa je kupio relativno skupo i opet dobro.

to sto je soba komplet bijela, platno visoko, nema veze, vidis da je bitnije da lijepo izgleda nego da je funkcionalno.

ja kad budem selio i stavljao platno, ide dolje skroz do poda, mozda 30cm od poda, mozda :)

ovako ce biti ako bude po planu :) ili barem blizu toga

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...d24092fae7.jpg

e sad, koje rolo paltno nece biti ovako valovito kad se rastegne
http://www.bobgolds.com/Basement/small_0180.jpg

sodom 22.07.2015. 22:39

Sretno sa tim do poda. Tensioned platno neće biti valovito i stalno napeto platno neće biti valovito, sa svim ostalima ćeš se nazajebavat...roll platna nakon godinu dana imaju tendenciju uvijanja, been there done that. Sada sam na stalno napetom.

Gabre 22.07.2015. 23:22

samo sam pitao za rolo, to je zadnja opcija, ide nategnuto fiksno platno, dont worry

Igorr 22.07.2015. 23:58

Citiraj:

Autor Black Dragon (Post 2806265)
Po ogradi, lampama, pločicama, ... Charlesa Darwina :) ako sam u pravu, bok susjed.

Njet, ali ajde isti smo grad pa smo svejedno susjedi :D ;)

darkydark 23.07.2015. 09:03

Citiraj:

Jebiga, ukusi ;):

Mučki provokatore, kao i ja i moja leni ste kupit karniše i prat zavjese :-)

Moj izgovor je da vjera ne dopušta :-)

Igorr 23.07.2015. 10:35

Citiraj:

Autor darkydark (Post 2806468)
Mučki provokatore, kao i ja i moja leni ste kupit karniše i prat zavjese :-)

Moj izgovor je da vjera ne dopušta :-)

Pa što je najgore i tu je stvarno ležao dio argumenata protiv zavjesa, brate treba to i prat :D

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2806281)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...d24092fae7.jpg

Uf, ovo je dobro ali ipak zahtjeva da možeš staviti centralni zvučnik iza platna. Ja ću ipak dignuti nekih 60cm od poda, jer dolje mi mora stati niska komodica za pojačalo i HTPC (cca 35cm peak visina) + iznad toga centralni zvučnik (cca 25cm).

Imagine 23.07.2015. 11:06

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2806259)

E sad, jedino ne znam da li postoji i neki negativni efekt generalno sa staklima i projektorom (dakle ne zbog ulaza vanjskog svijetla nego baš zbog refleksija stakla s unutrašnje strane)? Možda sam upravo pitao pizdariju i jedva ostao živ, ali eto :D

Postoji efekt ogledala ;)

Citiraj:

ne znam sto si se nakacio na onog lika i njegov setup, ono je isto kompromis bio, samo sto lik ima suske pa je kupio relativno skupo i opet dobro.

to sto je soba komplet bijela, platno visoko, nema veze, vidis da je bitnije da lijepo izgleda nego da je funkcionalno.

ja kad budem selio i stavljao platno, ide dolje skroz do poda, mozda 30cm od poda, mozda :)

Kod mene to nebi šljakalo jer volim naslonit noge na tamburin pa nebi vidio dio slike :D

Zayebancija nastranu , cijela moja poanta je da se u gornjem slučaju slučaju implementacija kučnog kina mogla i bolje riješiti.
U biti 'mogla' je krivi izraz. Obzirom na angažman "onih koji znaju" , sve skupa se 'trebalo' bolje riješiti (bez diranja u samu prostoriju več čisto izbor platna , PJ te kalibracije) i baš zbog toga rezultat bode.
Čovjek je na početku fenomenalno sažeo srž 'problema' pa je šteta što se nije nastavilo u tom kvalitativnom nivou več otišlo kvragu. Bar ja to tako vidim. :)

Što se tiče kompromisa.
Kompromis je kad ja uz sliku volim i dobar zvuk pa složim samostoječi centar...a pošto mi se ne svidi utjecaj testera AT platna sa iBeya rastegnutog preko centra za probu to potegne dno platna na metar visine što je daleko od idealnog iako gledljivo.

Da ja kojim slučajem imam "normalni centar" ili stereo setup zbog čeka me ništa ne limitira, ali eto završim s dnom slike na metar zbog izbora neadekvatnog platna, to nebi bio kompromis več propust. ;)

Citiraj:

Ima sitacija kad potpuno zaboravim da gledam film...
Dovoljno je bilo malo pažnje odvojene za riješit neke glavne refleksije / za istaknuti sliku...plus malo pažne za zvuk i kalibraciju.

S rasvjetnim ukrasima nema šanse da bih to mogao...

Citiraj:

Autor sodom (Post 2806283)
...Sada sam na stalno napetom.

Tebi treba veča dijagonala i 2.40 format a kod fiksnog platna je to jednostavno probati stoga.... kad krečeš? :)

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2806504)
Pa što je najgore i tu je stvarno ležao dio argumenata protiv zavjesa, brate treba to i prat :D

Velika muka skinit/vratit zavjese 3-4 puta godišnje? :p

Igorr 23.07.2015. 11:13

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2806518)
Postoji efekt ogledala ;)

Eh... toga sam se bojao. A ništa, onda će na ta 2 prozora morati ići neki zastori...

Citiraj:

Dovoljno je bilo malo pažnje odvojene za riješit neke glavne refleksije / za istaknuti sliku...plus malo pažne za zvuk i kalibraciju.

To i ja želim postići, da sam totalno u filmu i da me ništa ne ometa pa da moram "izaći" iz njega.

Citiraj:

Velika muka skinit/vratit zavjese 3-4 puta godišnje? :p

Ma ok, nije to nešto strašno, to je čisto opravdavanje samom sebi i dodatak na argument "ne sviđa mi se" :D

Imagine 23.07.2015. 11:25

Ako več misliš imat zavjese samo zbog projektora , onda obavezno idi da crno.
Poslje gledanja ih potegneš u kut i ...nikom ne smetaju.
Kod mene je preko prozora dupla šina i unutra je crno a vani 'bijelo'. Za vrijeme gledanja potegnem crne i ...razlika ogromna. ;)

Igorr 23.07.2015. 11:31

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2806525)
Ako več misliš imat zavjese samo zbog projektora , onda obavezno idi da crno.
Poslje gledanja ih potegneš u kut i ...nikom ne smetaju.
Kod mene je preko prozora dupla šina i unutra je crno a vani 'bijelo'. Za vrijeme gledanja potegnem crne i ...razlika ogromna. ;)

Ok :fala:

Kroz 10ak dana ću početi stavljati slike i svoje generalne planove/ideje pa priupitam za po koji savjet ;)

smirnoff 23.07.2015. 12:15

Citiraj:

+

apsoštrumfno točno...idiocki mi je kad dođem k nekome i onda me vrat boli jer su oni staviti TV na 120+ cm :wtf2:
i to na neku prastaru vitrinu koju im je štata bacit :care:

kao što zvučnici moraju bit u visini ušiju kad se sjedi tako i TV u visini očiju kad se sjedi na predviđeno mjesto...

još jedbna stvar koja mene smeta je kad ljudi stave komad HW na najdonju policu (skoro pa na pod)!! a tamo ima najviše prašine koja leti i kad se normalno hoda po sobi..pa zamislite onda koliko se nakupi u uređaj kroz rušice na gornjoj strani!!
zašto Maranc nebi bio na gornjoj polici malo lijevo od TVa??? umjesto tog demode telefona...ti telefoni su bili "in" prije 30 godina...

ali đe je vufer??? :stoopid:

syss 23.07.2015. 12:21

preciznije visokotonci moraju biti u razini ušiju ;)

smirnoff 23.07.2015. 12:22

dobro...+- koji "cenat"...

ali šta kad su u pitanju recimo TDL RTL2, Quad 21L2 i takvi koji su cijeli cca 70tak cm, a twiter na 65 cm visine???

syss 23.07.2015. 12:27

malo se spustiš :D

gle nemreš ti izmijeniti polarnu karakteristiku običnog dinamičkog visokotonca da se postaviš na trepavice, a sada kako se ista kompenzira je u rukama autora kutije.

Igorr 23.07.2015. 16:01

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 2806547)
+

apsoštrumfno točno...idiocki mi je kad dođem k nekome i onda me vrat boli jer su oni staviti TV na 120+ cm :wtf2:
i to na neku prastaru vitrinu koju im je štata bacit :care:

kao što zvučnici moraju bit u visini ušiju kad se sjedi tako i TV u visini očiju kad se sjedi na predviđeno mjesto...

još jedbna stvar koja mene smeta je kad ljudi stave komad HW na najdonju policu (skoro pa na pod)!! a tamo ima najviše prašine koja leti i kad se normalno hoda po sobi..pa zamislite onda koliko se nakupi u uređaj kroz rušice na gornjoj strani!!
zašto Maranc nebi bio na gornjoj polici malo lijevo od TVa??? umjesto tog demode telefona...ti telefoni su bili "in" prije 30 godina...

ali đe je vufer??? :stoopid:

Opet ti i tvoji upitnici i uskličnici...

Komponente sam stavio tamo gdje sam ih stavio jer mi se tako najviše sviđalo i jer mi tamo najmanje smetaju. Ne postoji "lijevo od TVa" jer je to zapravo ispred TV-a i otkine se par centimetara slike.
Sa prašinom nemam nikakvih problema, nešto se malo zna nakupiti kroz duži period ali ništa strašno.

Ovo za telefon neću niti komentirati.
Da znaš čitati bi pročitao da nemam "vufer" nego sam na 5.0 sistemu.

Nego, kad već toliko pričaš o funkcionalnosti/ljepoti/demode stvarima, hajde molim te poslikaj malo svoj stan/kućno kino/komp da vidimo kako to sve skupa izgleda kad takav majstor sve sastavi. Po tvojim izjavama me očito čeka ekstaza kakvu nisam nikad doživio. Čekamo! :beer:

Ja sam ipak kao običan smrtnik morao imati neke kompromise u stanu, što ćeš :/

Gabre 23.07.2015. 17:38

Citiraj:

S rasvjetnim ukrasima nema šanse da bih to mogao...

a jesi se zakacio na te rasvjetne ukrase ko pijan plota. Sliku sam okacio kako planiram staviti platno, a ne kako mislim sobu urediti niti planiram takva svjetla staviti.
ali za neko druzenje, sport, djecu u istoj prosotriji, ovako decentno indirektno svjetlo je pozeljno.
ok, kad se bas film gleda onda mrak, ali za sve drugo definitivno malo svjetla. Jer me zaboli lijevo jaje za kontrast kad gledam tekmu repke ili crtic. Ionako danasnji projektori imaju pun K brightnessa i mogu bez problema davati solidnu sliku i u poluosvjetljenoj prostoriji.

Citiraj:

Igorr
ma super si slozio, nemos bolje od toga u stanu, ja sam imao skoro pa identicno slozeno dok sam bio u zg u stanu, samo sto sam imao 42" plazmu tada... ovdje imam 50" S60 ali ni blizu layout kako bi htio, ali selim ubrzo pa cemo vidjeti sto kako.

sodom 23.07.2015. 19:17

Citiraj:

Tebi treba veča dijagonala i 2.40 format a kod fiksnog platna je to jednostavno probati stoga.... kad krečeš? :)

Rado bi išao na još veći widescreen ali bez lense memory-a mi se to stvarno ne da vrtit svako malo kad prebacujem iz jednog omjera u drugi, a za anamorfičnu leču sam ipak bogec. uostalom znaš kaj trenutno mislim o svemu tome tak da....:puke:

Imagine 24.07.2015. 10:52

Citiraj:

Smeta te? :D
Meni određeni izbori znaju biti čudni.
Npr. nedostatak zavjesa te centar u rupi kod Igora.
Ali da mi "smeta" ili da sad imam konvulzije kad vidim nešto tako? LOL

Šta se tiče same prašine...u pravu si.
Kod mene su 2 racka na 4-5 cm debelom čupavom tepihu.
Praktički su upali u njega / tepih poravnat s najdonjom policom. Na uređajima koji su na najdonjim policama prašine ima ko u priči :D
Iako svako mjesec dana uređaje usisam i ispušem kompresorom , to je izgubljena bitka ...
Ali ne smeta meni ni dragoj i čisto me zaboli hoče li nekome biti 'teško' kad to pogleda finu elektroniku pokrivenu s malo prašine.
Jer kako god okreneš , to malo prašine definitivno neče utjecat na funkcionalnost bilo čega. ;)

Citiraj:

Ja koristim telefon star cca 35 godina. Zbog kabela ponekad zakrči a slušalica mu je zaljepljena crnom izolirkom jer mi je jednom ispao.
Ali znaš što?
Nebih ga mijenjao nizašto a kamoli za komad neke moderne gluposti koja je danas IN.

Iskra ETA 80

btw, negdje u ormaru imam i kockasti . Mislim da je ATA 30 ...imam i UNISov tipkači u kuferu a u podrumu čuvam gondolu koja je nekoč krasila TV.
A ima toga još .... :D

@Gabre ,
Iako si mogao izvuči bilo koji primjer s neta,
izvukao si neki s ukomponiranim svjetlima za vrijeme projekcije a o tome si dovoljno rekao.

I sad , što si očekivao od mene?

Inače, u kontekstu osvjetljenih prostorija i popularnih entertejment projektora , 'solidna slika' je rastezljiv pojam ovisan o perspektivi.
Srečom , određene stvari se mogu izračunati i izmjeriti.

Ako je nekome to zanimljiva tematika, nek pročeprka PISCR standard / Infocomm...

Zadnje , jedno malo pitanjce za sve one s kučnim kinima, koji su gledali Grand budapest Hotel (2014)

Kakvu sliku ste gledali?

http://d1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net...structions.jpg

Mislim konkretno na činjenicu da se 'tražilo' 14ftL ...

@Sodom
Nekad čovjeku treba promjena perspektive ...

Gabre 25.07.2015. 17:26

Opet, hvatas se nekcega ko pijan plota, sliki sam stavio kao primjer gdje platno i kako planiram staviti, svjetla nisu uopce bitna tu, niti ce ih biti tako ko na slici.
Sto se budapest, film bezveze da je ne znam kako sniman

Imagine 27.07.2015. 01:33

Meni su filmovi su jedna zaista zanimljiva tematika.
Počevši od onog što rade kino operateri* u kinima ...

http://i58.photobucket.com/albums/g2...2%20Custom.jpg

...pa sve do onog što rade redatelji da bi 'odvukli' gledatelja itd...

http://i58.photobucket.com/albums/g2...2%20Custom.jpg

Na to trošim večinu slobodnog vremena pa mogu o svačemu.
Zbog toga se tu i tamo dotaknem nekih stvari....
jer eto , padne mi na pamet da obzirom na forum možda neču biti jedini kome je zanimljiva tehnička strana te tematike.

Al dobro, moja greška / lekcija naučena , odoh na godišnji. :D

* Alferdo :D

http://i58.photobucket.com/albums/g2...lm/CP/th_a.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g2...lm/CP/th_b.jpg

Gabre 27.07.2015. 03:38

Ne kuzim ja tebe i to filozofiranje

smirnoff 28.07.2015. 23:31

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2806669)
Opet ti i tvoji upitnici i uskličnici...

Komponente sam stavio tamo gdje sam ih stavio jer mi se tako najviše sviđalo i jer mi tamo najmanje smetaju. Ne postoji "lijevo od TVa" jer je to zapravo ispred TV-a i otkine se par centimetara slike.
Sa prašinom nemam nikakvih problema, nešto se malo zna nakupiti kroz duži period ali ništa strašno.

Ovo za telefon neću niti komentirati.
Da znaš čitati bi pročitao da nemam "vufer" nego sam na 5.0 sistemu.

Nego, kad već toliko pričaš o funkcionalnosti/ljepoti/demode stvarima, hajde molim te poslikaj malo svoj stan/kućno kino/komp da vidimo kako to sve skupa izgleda kad takav majstor sve sastavi. Po tvojim izjavama me očito čeka ekstaza kakvu nisam nikad doživio. Čekamo! :beer:

Ja sam ipak kao običan smrtnik morao imati neke kompromise u stanu, što ćeš :/

pa eto , ti si stavio te slike u nadi da će sad ekipa slinit i falit te i ode pjevat o tebi...ja neću i rekao sam zašto. :fiju:

tebi je ok, no nije drugima i prihvati to...i ak si išo stavit slike u temi o "home theatre" onda ipak bi bio red da to skompletiraš sa svim što se podrazumjeva, a vufer je pol zvuka sa filma, sviđalo se tebi to il ne ali daj odi kod nekog ko ima to kak treba pa onda taj isti film čuj kod sebe doma. nije vufer neka exkluziva nit je enormno skup. ali svakako treba bit u kombinaciji za iole prihvatljivo kućno kino, makar i u stanu (ne mora se "trest" pol stubišta.)

PS - a možda i stavim koju sneak sliku kak sam ja to sebi organiziro.

Igorr 29.07.2015. 10:27

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 2808709)
pa eto , ti si stavio te slike u nadi da će sad ekipa slinit i falit te i ode pjevat o tebi...ja neću i rekao sam zašto. :fiju:

LOOOOL, koje si ti balavo stvorenje, koliko imaš 10-12 godina? :)
Nisam ovo stavio "u nadi da će..." nego da pridonesem temi koja je polumrtva a meni osobno draga. Kao što sam već i rekao, volim gledati HT setupe.

Citiraj:

tebi je ok, no nije drugima i prihvati to...

Ti to svoje mišljenje smatraš "mišljenjem svijeta"? :D

Eto Gabri se npr. sviđa. Imagine je dao konstruktivne kritike koje imaju smisla... a ti pišeš pizdarije poput "demode telefona", "treba ištekati telefon"... Odakle ti znaš zašto ja imam taj telefon? Hoćeš mi pregledati stan i vidjeti da li možda imam i fax, pa mi onda isto objasniti da je to demode i "sooo 90's"? Jer ti znaš da to nikome ne može koristiti :)

Gle, nije stvar u tome da li se to tebi (ili bilo kome drugom) sviđa ili ne, naravno da ti se može ne sviđati. Stvar je u pristupu.

Citiraj:

i ak si išo stavit slike u temi o "home theatre" onda ipak bi bio red da to skompletiraš sa svim što se podrazumjeva, a vufer je pol zvuka sa filma, sviđalo se tebi to il ne ali daj odi kod nekog ko ima to kak treba pa onda taj isti film čuj kod sebe doma. nije vufer neka exkluziva nit je enormno skup. ali svakako treba bit u kombinaciji za iole prihvatljivo kućno kino, makar i u stanu (ne mora se "trest" pol stubišta.)

:stoopid: Dakle tko god nema woofer nema pravo postavljati slike? To su neka nova pravila made by smirnoff ili? :D
Čuo sam ja popriličan broj setupa sa wooferima. A ti nisi čuo moj setup "bez woofera".
Naravno da je kvalitetan woofer miljama ispred mojih wharfedale 9.5 ali jednako su toliko moji 9.5 ispred solidnog broja jeftinijih "consumer 5.1 setupa" (jeftiniji modeli od LG-a, Samsung-a... koje sam čuo na svoje uši). Naravno da i "consumer 5.1 setupi" znaju i mogu zvučati dobro, čuo sam nedavno i jednu Sony kombinaciju koja je stvarno imala osjetno kvalitetnije nisko područje od mene, ali takve kombinacije ipak prelaze granicu "jeftinog 5.1 setupa".

Osobno nemam woofer jer ga fizički nemam gdje staviti, pokušao sam sva živa kemijanja i pomicanja namještaja ali ne ide. Kad se preselim u novi prostor - woofer ide obavezno.
A tada će i centralni zvučnik ići na pravu visinu (što mi je osobno čak i važnije od nabavljanja woofera).

Citiraj:

PS - a možda i stavim koju sneak sliku kak sam ja to sebi organiziro.

Zašto možda? I zašto sneak, poslikaj ti to kako spada :)
Ali nije mi jasno, kad je već kod tebe sve savršeno složeno, kako to da nisi već poslikao par slika i postavio ih. Trebalo ti je ukupno 20 sekundi za napraviti nešto takvo. Nemoj se sad jadan tamo mučiti i nešto premještati i micati.

A sad da te ozbiljno pitam. Koliko godina imaš? Jer ja stvarno imam osjećaj da pričam sa djetetom.
Valjda mi je i podsvjesna sumnja to što trpaš te uskličnike i upitnike kao moji 8-10 godišnji rođaci. Vidim da si se nakon mog zamjećivanja potrudio ne raditi to u prošlom postu :)
Tako da ili si debelo maloljetan ili imaš jako senzibilno shvaćanje svijeta pa te skoro sve šokira ili začuđuje. U tom slučaju se ispričavam, ali smiješno mi je onda zamisliti tvoje svakodnevne interakcije. Npr. kad ideš kupit kruh: "Molim vas jedan polubijeli!!!!!", "Zapravo ne, da li možda imate bijeli?????" :D

NHF :chears:

Gabre 29.07.2015. 19:35

haha igore care, bas sam se nasmijao.

mene osobno ne smeta ako neki telefon negdje stoji, ili neki komad necega, sve je to zivotni prostor a ne slike iz kataloga, kod mene je uivjek function over fashion, bitnije mi je da je tv na pravoj visini i da mogu normlano cuti sto se dogadja, a ne da li je negdje neki kabel ili nesto na krivom mjestu.

kad budem imao kucu, i posebnu prostoriju smao za entertainment centar, onda se moze slagati da bude ko iz katalgoa, no to ce biti vrag zna kada, i do tada se snalazimo kako tko.

smirnoff, pa daj budi baja i poslikaj onda svoj setup koji "po tvom misljenju" nema mana, a vjeruj mi da cemo ti nac manu.

Igorr 30.07.2015. 01:24

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2809029)
smirnoff, pa daj budi baja i poslikaj onda svoj setup koji "po tvom misljenju" nema mana, a vjeruj mi da cemo ti nac manu.

Hoce on hoce... cekaj samo da premjesti namjestaj i privremeno ukloni "demode" stvari :D

Gabre 30.07.2015. 21:10

jos nista od slika, bit ce zaletio se u market po namjestaj

Gabre 08.09.2015. 05:15

Smirnoff di su slike??

Imagine 10.09.2015. 02:02

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2808070)
Ne kuzim ja tebe i to filozofiranje

Ne kužiš me? Nema problema , ja ti objasnim :D

1. Otvorim temu i vidim fotografiju uz komentar 'da če tako biti ako sve bude po planu'.

2. Mogao si izabrati bilo koji primjer jer ih je net krcat , ali eto izabrao si / zakeljio si fotku nečijeg setupa s rasvjetom za vrijeme projekcije.

3. O svjetlima si napisao dovoljno.

4. Zbog 2. te 3. , zakeljenu fotku povežem s popratnom svjetlosti te jednostavno komentiram kako mi to osobno odvlačilo pažnju od filmskog materijala.

5. Ti komentiraš da sam se uhvatio rasvjete ko pijan plota i kako je fotografija bila zbog postavke platna.

6. Ok, shvatio. Nesporazum. Ukratko ti objasnim zbog čega / ovo pod 4.

7. Ipak , pošto si se dotakao projektora ,kontrasta , solidne slike te ambijentalne rasvjete , ja ti lupnem link na kojem imaš dosta zanimljivog upravo o tome.

8. Usput me to povuče da se dotaknem razine svjetline na jednom određenom primjeru...

9. Ti me opet 'počastiš' da se hvatam rasvjete kao pijan plota a moje doticanje jedne zanimljive tematike riješiš s "film je bezveze".

10. Ja ti pokušam objasnit da su filmovi meni jedna zanimljiva tematika...naširoko interesantna tematika...i kako to ima nuspojavu da se dotaknem svega i svačega ...jer mi eto padne na pamet da možda nije interesantno samo meni.*

11. Pošto sam spomenuo kino operatere , nisam odolio zaljepit Alfreda kad malom Totu govori kakav je to život u ovom filmu nakon što stavi podgrijavat ručak U projektor :D

*
Zbog Fury i 2 tenka se užario forum.
Ja se u HT temi ,na AV podforumu dotaknem određenog filma koji šalta između nekoliko AR (što je samo za sebe zanimljiva tema u HT kontekstu) ,filma za kojeg stoji da traži baš određeni nivo svjetline ...i jedino što se izrodi je tvoja ograničenost "film je bezveze pa nije ni važno" .
Ali glavno da se ne štedi postova kad god netko treba nekoga posrat. :D

Gabre 10.09.2015. 02:25

Ja nisam ni komentirao fury film :)
Čuvam.djecu SAD pa odgovorim poslje

Gabre 11.09.2015. 03:43

Polako se seli, složio platno večeras, pa podbočio da si dobijem predodžbu, bojao se da će biti maleno, ali za sada je OK

Gabre 13.09.2015. 21:50

Trebat ću malo pomoć u slaganju rasporeda, nikako da odlučim gdje da smjestio komp i policu sa komponentama... Budem večeras koju sliku stavio i nacrt da se lakše orijentirati...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42.